Hirdetés

2021. szeptember 28., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Graphite 5 Projekt


  Ezzel a bejegyzéssel kívánok nevezni a 2013-as Veletech rendezvény modder versenyére!

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 10

 • 2013.02.28 - Belső takarólemez készítése III, együtt a csapat!

  Sziasztok!

  A napokban megérkeztek az utolsó, szponzor által felajánlott csomagok is hozzám. Ezúttal a futár Angliában feladott küldeményt kézbesített, mely a Kingston Technology főhadiszállásáról érkezett.
  A gondos csomagolás két szett, 10. évfordulóra kiadott HyperX DDR3-as memóriamodult tartalmazott, összesen 16 GB-nyit, ami bőségesen elég lesz számomra.
  Külön csomagban érkezett a szintén HyperX szériába tartozó 120 GB-os HyperX 3K típusú SSD.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 10

 • 2013.02.22 - Belső takarólemez készítése II.

  Sziasztok!

  Lassan, de biztosan haladok a gépház átalakításával. Február 14-ig három nagy csomag is érkezett hozzám, melyek szponzorok által felajánlott termékeket tartalmaztak. Vajon mit rejthet az első doboz?

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 23

 • 2013. 02.01 - Visszatérés

  Sziasztok!

  Azoktól, akik eddig követték a blogomat elnézést kell, hogy kérjek a hosszúra nyúlt szünet miatt.

  Nyomós okom volt arra, hogy miért nem moddingoltam közel négy hónapja. Diplomatervem készítésével voltam elfoglalva. Az, hogy most újra jelentkezem, azt jelenti, hogy sikeresen megvédtem a tervem, diplomás építészmérnök lettem :)
  Jelenleg folyik a munkakeresés, de rengeteg szabadidővel rendelkezem (egyenlőre), úgyhogy próbálom hasznosan eltölteni, olyan dolgokat megcsinálni, amikre az utóbbi négy hónapban nem jutott elég időm, például a moddingra.
  Sajnos jelenleg várakozni vagyok kénytelen, egyes alkatrészek hiányában nem tudok tovább haladni, de ha minden igaz, jövő héten már ez az akadály is elhárul az utamból, így friss ropogós információkkal tudok nektek szolgálni. Addig is, elmesélem az előző bejegyzés óta történteket.
  Még augusztusban nekifogtam egy belő takarólemez-rendszer kialakításához. Ennek két fő oka van. Az egyik, hogy a ház kialakítása jóformán semmiféle kábel menedzsmentet nem tesz lehetővé. Nem akartam, hogy össze-vissza kígyózzanak a belső térben a tápegység kábelei, ezért döntöttem a takarópanelek elkészítése mellett.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 9

 • 2012.11.23 - Újabb szponzori felajánlás!

  Újabb támogatói felajánlást kell, hogy bejelentsek Nektek!
  Ez nem más, mint egy Xigmatek Dark Knight Night Hawk Edition processzorhűtő, melyet a PC Gear számítástechnikával foglalkozó üzlet ajánlott fel nekem, amiért csak nagyon hálás lehetek!

  A nagy, barna dobozból kivéve először a csomagolást vehettem górcső alá. Körbeforgatva kiderült, hogy tele van a hűtőt ábrázoló képekkel, valamint minden lényeges információt megtalálunk a hűtőről.

  Akit érdekelnek a részletek az itt részletesen elolvashatja azokat.
  Ezután a csomagolásából kiszabadított hűtőt vettem szemügyre.
  A sérülés elleni védelmet tisztességgel megoldották a szakemberek, az összes komponens be van burkolva minimum egy centi vastag habszivacsba. Ebből kiszabadítva végre megpillanthattam magát a hűtőt.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 15

 • 2012.11.20 - Befutott az első szponzori felajánlás!

  Sziasztok!

  Régen jelentkeztem már, ennek a legfőbb oka az, hogy gőzerővel készül a diplomatervem, ami kevés szabadidőt hagy más dolgokra, mint mondjuk a moddingolás. Bejegyzésemben nem is fúrásról-faragásról lesz szó, hanem arról az örömteli tényről, hogy megérkezett az első támogatói felajánlás, amely nem más, mint egy GeForce GTX 650Ti videókártya. Ezt az Nvidia ajánlotta fel és a Ramiris Europe kft jóvoltából jutott el hozzám, ezúton is hálás vagyok érte!

  A történet két héttel ezelőtt, hétfő reggel kezdődött, amikor megszólalt a csengő. Az ajtót kinyitva láttam, hogy a csomagküldő szolgálat embere áll a kapu előtt egy nagy barna dobozt fogva a kezében. Ekkor már tudtam, hogy m is érkezett meg. Az átvétel után nagyörömmel bontottam ki a csomagot, amiben ott figyelt a sötét alapszínű doboz, ami a kártyát rejtette.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 17

 • 2012.10.16 - Belső takarólemez készítése I.

  Sziasztok!
  Elég régen nem jeletkeztem már frissítéssel, ennek az az oka, hogy nekikezdtem a diploma félévemnek és ez eléggé lefoglal. Jelenleg a diplomatervem elkészítése a lefőbb feladatom, de emellett néha jut egy kis moddingra is időm:)
  Az előző bejegyzésben tudattam veletek, hogy elkészült a G5 ház új hátlapja és hogy most már semmi akadálya annak, hogy egy teljes értékű ATX alaplapot beépíthessek a házba.
  Az azóta eltelt időben a belsőtérben alakítottam át pár dolgot, többek között kivágtam egy nagy darabot az egyik elválasztó lemezből. Ennek több oka is van: egyrészt ezen a lemezen van rögzítve az ODD, tehát muszáj, hogy bent legyen a házban, viszont eddig az ATX lap nem fért be, ha ez is bent volt a helyén. Másrészt így a ház szellőzésén is javítok valamicskét, a felszálló meleg levegő a ház hátulján levő perforált részen keresztül szabadon távozhat majd.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 7

 • 2012.09.13 - Hátlap kész!

  A héten folytattam a hátlap készítését. Sajnos az egyik kerettartó elem nem lett jó, ezért újra kellett csinálnom. így már könnyedén be lehet a csavarokat a helyükre csavarni.

  Kedden eljött a pillanat, amikor a ventillátort tartó lemezt és az előbb említett idomot beragaszthattam végleges helyére. A folyamat a már megszokott módon történt: Többszöri ellenőrzés, epoxi ragasztó keverése és felhordása a felületekre, rögzítés. Mivel nagyon jó idő volt, ezért az egész házat kitettem a napra, ami kellőképp felmelegítette a fémet, ezzel gyorsítva a ragasztó kötését.

  Szerdán a végső simítások jöttek, Kétkomponensű, üvegszálas gittel eltüntettem minden egyenletlenséget, lyukat a felületről, négyórányi glettelés és csiszolás után alapozó festékkel lefújtam a munkafelületet, így az apróbb hibák is láthatóvá váltak. Ezek kijavítása, valamint a lyukakba beszáradt glett kifúrása után megkaptam a számomra megfelelő felületet, tulajdonképpen elkészültem a hátlappal.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 10

 • 2012.09.07 - Hátlap átalakítása

  Augusztus 31-én lejárt a szerződésem a nyári munkahelyemen, viszont az egyetemen 10-én Hétfőn kezdődik a beiratkozás, így durván egy hét szabadidőm keletkezett, mellyel szabadon gazdálkodhattam. Úgy döntöttem, hogy a ház hátlapjának átszabásával töltöm a délelőttjeimet, délután pedig ha kell, más ügyekkel foglalkozom.
  Hétfőn reggel neki is álltam a munkának.
  Tervem az volt, hogy a gyári ventillátornyílások helyett egy 12 cm átmérőjű venti beépítésére alkalmas helyet alakítok ki. Ezt csak úgy lehetett megoldani, ha egy nagyobb darabot kivágok a házból és egy megfelelő méretű lemezzel pótolom azt és azon vágom ki a nyílást. Próbáltam találni olyan paraméterekkel rendelkező perforált lemezt, melyet a háznál is használtak, de sehol nem jártam sikerrel (gondolom valami egyedi, Apple részére legyártott lemez lehet ez). Ez azért lett volna fontos, mert így sokkal gyáribb kinézete lett volna a háznak a végén. Sebaj, ha nincs ló, jó a szamár is, szereztem 1,5 mm-es acéllemezt, azt használom fel majd.
  Kivágtam hát a felesleges perforált lemezt, majd az acéllemezt méretre vágtam és a helyére illesztettem.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 8

 • 2012.08.31 - Szinterezés

  Felpörögtek az események a G5 háza táján! Tegnap, azaz pénteken szinterezve lett a hát burkolata!

  Pár héttel ezelőtt a modding topikban kérdezősködtem először arról, hogy Debrecenben hol lehet korrekt szinterezőt találni. Blasko92 fórumtárs azonnal mutatott nekem két potenciális műhelyt, amit ezúton is köszönök neki! :R Egy ismerősöm által azonban nemrég megismertem egy szerkezetlakatos srácot, aki szintén szinterezéssel szokta a fém felületeket védeni. Telefonszám-csere után föl is hívtam az illetőt, majd miután elárulta a telephelyük címét, nagyon megörültem, mert tőlünk csupán két utcányira található és korábban velük készíttettem a homokjáró alaplapi tálcáját. Megbeszéltük, hogy csütörtökön elviszem hozzájuk a házat és megbeszéljük a részleteket.
  Így is történt, kiválasztottuk a megfelelő színt, választ kaptam a felmerülő kérdéseimre, majd az árban is megegyeztünk. Megállapodás szerint másnap délutánra elkészülnek a burkolati elemek. Péntek reggel aztán hívott, hogy vinnem kéne pár csavart, mert neki csak egyel nagyobb méretűek vannak és így nem tudja felfüggeszteni az elemeket a festéshez. Vittem hát neki néhány számítógépekben használt csavart és úgy döntöttem a fényképezőmet is magammal viszem, remek lehetőség ez, hogy dokumentáljam a festés folyamatát.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 9

 • 2012.08.17 - Megtörtént az első "Dremel-Eksön!

  Valóban, de ha megengeditek, most kicsit visszakanyarodnék az előző bejegyzés végéhez, onnan folytatva a történetet. A távtartók beragasztása után ugyanis rájöttem, hogy rossz helyre pozícionáltam azokat, így az alaplap is rossz helyen volt. Nem vettem figyelembe azt, hogy az AGP sín és az alaplapi hangkivezetés között még egy sínnek van hely, amit aztán az újabb lapoknál már be is építenek. A megoldás az volt, hogy az egészet egy kártyahelynyivel arrébb kellett pakolnom.
  A távtartókat ugye szuper erős pillanatragasztóval ragaszottam a helyükre, azt hittem, hogy alig tudom majd őket letörni a helyükről. Meglepődtem, amikor a kombinát fogómmal egy kicsit feszítve könnyedén elváltak a háztól.
  Gyanús lett nekem ez a dolog, nem akartam, hogy később esetleg az egész konfig a ház aljában találja magát amiatt, mert a ragasztó elengedett. Nekiálltam hát más alternatívát keresni. Korábban hallottam már az epoxy alapú ragasztók nagy teherbírásáról, láttam is egy G5 modot a bit-tech.net-en, ahol ilyen megoldással rögzíti kolléga a távtartókat a házhoz. Gondoltam, ha neki bevállt, akkor nekem miért ne? :)

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 5

 • 2012.08.10 - Alaplap rögzítésének története

  Történt, hogy Augusztus 5-én reggel útnak indultam Szögligetre, hogy részt vegyek Szádvár ásatásán. Megbeszéltem Barival, hogy útközben megállok nála, megnézzük egymás moddolt egerét, valamint segít az alaplap rögzítésésének elkészítésében. A lapát, ásó és csákány mellé bepakoltam hát a G5 házat is, így indultam neki Hajdúszoboszlóról a hosszú útnak.
  Előző nap már előkészítettem a terepet, egy laposfejű fogó segítségével kiszedtem az eredeti helyükön levő, alaplaprögzítő távtartókat, hogy Barinál majd az ATX formátumnak megfelelően visszaforrasszuk őket.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 21

 • Kiköltöztetés

  Sziasztok!

  Kedd délután kiszereltem minden alkatrészt a házból. Nem volt zökkenőmentes művelet, hiszen eddig még sosem volt dolgom PowerMac gépekkel, néha meg kellett állnom és hosszas fejvakarás közepette kitalálni, hogy akkor ezt a kütyüt miképpen is lehet kiszedni a helyéről.... végülis sikerült és ez a lényeg :)
  Arra gondoltam, hogy az akciót bemutatnám nektek is, ha esetleg a közeljövőben ti is ilyen ház szétszedésére adnátok a fejeteket, akkor legyen honnan puskázni ;)
  Először is a ház aljában található tápegységet akartam kiszerelni. Az egységet egy alumínium lemez fedi, melyet két csavar rögzít a tápegység burkolatához. A lemez eltávolítása után szemünk elé tárul maga a táp. Szokatlan látvány ez, PC-s alkatrészek arányaihoz szokott szememnek legalábbis mindenképp. Elég termetes jószágról van szó, az egész ház alját elfoglalja. Az egységet a ház alján található négy csavar eltávolításával vehetjük ki a helyéről.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 15

 • Egy álom megvalósulása - Apple G5

  Kicsivel több, mint egy hete békésen aludtam az ágyamban, mikor Bari és Moddingboy barátom éjszaka riadóztatott, hogy nagyon jó áron nagyon jó állapotú Apple G5 házat árul valaki a Hardveraprón. Előrelátóan Moddingboy azonnal jegeltette nekem az egyik házat, tudta, hogy nagyon gyorsan el fognak kelni, én pedig évek óta szeretnék egy ilyen kuckóra szert tenni. Másnap reggel felvettem a kapcsolatot a tulajjal, akivel gyorsan meg is állapodtunk az üzletről. Elméletben tulajdonosa voltam egy G5-ös háznak! :))
  Némi intermezzó után tegnap postázta a házat czanga, ami ma délelőtt meg is érkezett. Most már gyakorlatilag is tulajdonosa vagyok egy G5-ös háznak! :C
  A nagy izgalomban nem hagytam a szobámban a fényképezőm, csináltam pár fotót a házról, íme:

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 24

 • CM Storm Egérmodding - Bőregér | Update: 08.04 |

  Sziasztok!

  Először is szeretném megköszönni a remek lehetőséget, amit a Cooler Master és a Prohardver közösen felkínált nekem/nekünk! :R Jelen cikkben szeretném Nektek bemutatni az egér átalakításának lépéseit.

  Vágjunk is a közepébe!
  Vasárnap, mikor hazajöttem egy kisebb túrázás után, már az ágyamon várt a csomag, ami az egeret rejtette. Mivel a túrázás alkalmával az összes akksim lemerült a fotózás miatt, ezért a kicsomagolásról nem tudok mutatni képeket (amúgyis, a többi szerencsés, aki hamarabb elkezdte a blogolást, ezt már előttem megtette :D ) Tehát kicsomagoltam az egérkét, majd a kezembe vettem és egyből észrevettem, hogy mennyire kézre áll, szerintem nagyon kényelmes a használata.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 66

 • 2012.06.14 - Dryvit háló szinrelép

  Üdv Kedves Olvasóim!

  Egy ideje nem jelentkeztem, de ez nem jelenti azt, hogy nem haladtam volna asiklóm formájával. Legutóbb a PUR-hab formába való kötéséről mutattam képeket, ebben a bejegyzésben pedig az azóta eltelt időszak történéseiről szeretnélek bennteket tájékoztatni.

  A vizsgákra való felksézülés mellett minden nap egy-két órát tudok szánni arra is, hogy a formával foglalkozzak. A befektetett idő eredményeképp sikerült a formáról levágni a felesleges habot, majd egy újabb réteg hab felhordásával teljesen kitöltöttem mind a három formát.

  A mai napon, Bari tanácsára pedig dryvit hálóval borítottam be a formákat azért, hogy a közeljövőben felhordásra kerülő gipsz rétegek jobban tapadjanak majd a formához, valamint a merevségnek is jót fog tenni.
  A hálót tűzőgépek segítségével rögzítettem a helyére, ügyelve arra, hogy az megfelelően feszes legyen.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 6

 • 2012.06.08 - Ki kér sütit :)

  Sziasztok!

  A héten elkészítettem a testhez való utolsó keretet is, így a projekt egy újabb szakaszába léptünk. Ma délelőtt vettem egy tubus purhabot és hazaérve egy kis ismerkedés után (eddig még purhabbal, építészmérnök létemre még sose dolgoztam) bele is fújtam a tartalmát a formákba. Másfél óra után így festenek az én formáim....akár egy nagy adag gesztenyepüré. Ki kér belőle?:)

  Engineer086 9 éve 1

 • 2012.05.30 - Az elmúlt két nap termése

  Sziasztok!

  A vizsgaidőszak minden szabadidőmet felemészti, azonban a szerdai sikeres megmérettetés után úgy gondoltam, megjutalmazom magam egy kis fúrással-faragással-csiszolással :)
  Folytattam a forma készítését, pár apró, de fontos részletet elkészítésével.
  Először a hajtómű felett található nyúlvány elkészítéséhez szükséges felületet alakítottam ki. Ezt egy, a munka előtt elkészített sablon segítségével felrajzoltam a 18 mm-es bútorlapra, majd fúró és dekopírfűrész segítségével kivágtam azt. Ebből az elemől kettőre van szükségem ahhoz, hogy a megfelelő felületet elő tudjam állítani.
  Egy apró elem is kivágásra került, melyet szintén a felső elembe kellett beragasztanom, a későbbi formázás megkönnyítése miatt.

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 3

 • Tydirium sikló - Ami eddig történt.

  Sziasztok!
  Páran már látták, hogy mire is készülök mostanság, pár képet megoszottam már az éppen aktuális projektemről. Most úgy gondoltam, hogy egy blog formájában bővebben bemutatom az építés menetét, kezdve az első lépésektől.
  Aki látta a Csillagok Háborúja - filmeket, annak biztos ismerősen cseng a Tydirium név. A Jediben tünt fel ez az űrhajó. Nekem az egyik kedvencem ez a háromszárnyú jármű, így a homokjáró után azt vettem a fejembe, hogy építek magamnak egyet. Ezzel nem is lett volna semmi gond, a csavar ott jön, hogy egy működőképes számítógépet szeretnék elhelyezni a testben.
  Eddig csak ATX méterű alaplappal / tápegységgel dolgoztam a modding karrierem során, ha most is ezeket a komponenseket használom, egy jelentős méretű hajóval kellett volna számolnom. Hogy a méreteket (és a költségeket is) csökkentem, úgy döntöttem, beszerzek egy ITX méretű gépet.
  A gépet magaménak tudva nekiálltam a tervezgetésnek. Először a gépet magába foglaló testet rajzoltam meg egy Sketchup nevű programmal

  .

  Folytatás...

  Engineer086 9 éve 4

 • Számítógép, barátnőm részére

  Szokatlan, de annál hálásabb feladat egy hölgy részére számítógépházat átalakítani.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 102

 • Illuminated Mind Vol. II

  Jelenlegi házam építését bemutató cikksorozat második, befejező része.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 40

 • Illuminated Mind Volume I.

  Jeleneleg is használt számítógépházam átváltozásának története

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 30

 • Jawa homokjáró építése No.2.

  Íme a korábban elkezdett Homokjáró mod építésének folytatása.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 33

 • Jawa homokjáró építése No.1.

  Mi lehet a végeredménye, ha egy Pc és egy Jawa homokjáró randizik egymással? Ha elolvasod, megtudhatod!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 58

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.