2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Középkategóriás párbaj: Nvidia GTX 460 vs. Nvidia GTX 750

  Kíváncsi voltam, mit alkot egy 460 manapság, és ha már vettem egy 750-et is, miért ne hasonlítanám össze őket?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 2 éve 126

 • Újabb mérföldkő számomra....

  Pár hónapja írtam egy bejegyzést még a bennem zajló dolgokról, félelmeimről. Akkor még nem igazán láttam az "utat", féltem mi lesz.

  Most, a mai nap eldőlt minden, kitűztem a céljaim. Hátrahagytam a félelmeim, és immár bizakodva tekintek a jövőre. Gondolkoztam hogyan tovább. Pár hónapja még azt mondtam magamnak, hogy egy PC boltban jól érezném magam. Elgondolkodtam most. Tényleg kell az nekem, hogy reggel bemegyek, és este kijövök, mindezt kevés pénzért? Nem, jobban belegondolva ez nem nekem való.

  Gépgyártástechnológiai technikus lettem. Maradok a szakmán belül. Közel az ipari park, sok-sok munkalehetőséggel, a pályakezdőket se kaszálják el, ilyen szempontból normális a környék. Technikusként nem keresnék rosszul, a munkaidő is "csak" 8 óra. Ha épp reggel elmegyek, szabad a délutánom. De nem megy rá az egész napom.

  A jövőmet akarom építeni. Nem lesz egyszerű, de mindent meg fogok tenni. Vannak a jövőre nézve céljaim, nagyobb távlatokban is. Kevésbé nyomaszt már, rendeződnek a dolgok, a vizsga miatt se kell már aggódnom. Tisztábban látom a dolgokat. Barátnőmmel közösen tervezek, remélem sikerrel vesszük együtt is majd az akadályokat.

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 2 éve 44

 • Álljon egy lista az 5+3 legjobb filmnek, amit valaha láttam

  Nem bontom kategóriákra, mert nem is tudnám, ennek külön nevet adtam: "(el)gondolkodtató filmek". Az első kettőt leszámítva nem tudom sorrendbe rakni őket, mert mindet ugyan olyan zseniális alkotásnak tartom. Az első kettőre meg nálam a fenomenális jelző létezik, nagyon beszippantott a varázsuk, a történetszál amit vezetnek meg valami briliáns.

  Nyilván szubjektív a lista, de az IMDB értékelésekből kiindulva nem járok rossz helyen, ha picit általánosítok is, hogy kiemelkedő filmek.

  1.

  Mr. Nobody

  2.

  Donnie Darko

  3.

  Eredet

  4.

  Viharsziget

  5.

  Pillangó hatás

  Ráadás +3:

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 2 éve 73

 • Mi lesz velem? Rólam, őszintén

  Gépgyártástechnológiai technikusnak tanulok, ez az utolsó évem. Közeleg a szakmai vizsgám, félek. Nem csak azért, mert nehéz lesz, hanem mert időközben rájöttem, nem ebben a szakmában akarok megöregedni. Mondjuk úgy rájöttem, hogy nem ez a szakma az, amit szeretnék csinálni.

  Ami közel állna hozzám, arra kevés esélyem van, a fizetés meg nem túl magas (PC boltban dolgoznék szívesen). Az iskola hiába megy jól, nyomaszt, idegesít, nem az én világom a gépészet. Aludni nem sokat alszom mostanság, állandóan fáradt vagyok, kedvetlen, nem találom a helyem, feleslegesnek érzem magam. Apám javasolta annak idején ezt az irányt, nem akarok csalódást okozni. Neki elég nehéz megfelelni, nem tanulmányi téren (a jegyek nem túlságosan izgatják), emberileg inkább.
  Beleng ez a légkor, ezért vagyok ilyen? Fáradt, kedvetlen? Mi lesz velem? Sok az "éjszakázás", de nem visz rá a lélek, hogy előbb lefeküdjek. Alig alszom. Sokáig már nem fog így menni, nem fogom bírni. Így is eléggé kimerültem. Az embereket kerülöm, nem igazán mozdulok ki sehova, és a hétvégéken annak örülök, ha minél tovább alhatok, és álmodhatok, addig se nyomaszt a valóságban a jövő, és hogy mi lesz velem. Szüleim is válnak, két tűz között vagyok, és magamba fordulok sokszor.

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 2 éve 62

 • Első tortám, véleménynyilvánítás kötelező!

  Nem lett szerintem rossz, aki nem ismerné fel, egy macska van rajta meggyből, a fajtáját tekintve meg csoki. :R

  Ed3r_X_ 4 éve 33

 • ZTE V967S: Négymagos olcsóság

  Újabb kínai telefont vettem nagyító alá, ami korrekt hardverrel szerelt, és még az ára is barátságos.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 76

 • JiaYu G3S: kínai újratöltve

  A méltán híres utód folytatása, egy erősebb belsővel, néhány hibával és egy 175 dolláros árcédulával.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 236

 • Haier W910 mélyvíz

  Egyelőre csak a rootolás mikéntjét találtam meg, később bővítem (ha lesz több minden)

  ROOT

  Mindenki a saját felelősségére vágjon neki, téglázott készülékekért nem én felelek! Illetve más driverekkel gond lehet, ha van rá mód, töröljük le ezeket. (amit a telefon felrakott, azzal nem lesz gond, illetve amit linkeltem, azzal sem)

  1: Beállítások/Biztonság/Ismeretlen források bepipálása
  2: Beállítások/Fejlesztői lehetőségek/USB hibakeresés bepipálása
  3: Töltsük le ezt a fájlt
  4: Dugjuk a telefont PC-re, és telepítsük a a telefon által felkínált drivereket, én pluszban ezt is telepítettem még.
  5: Ha a driverek feltelepültek, indítsuk a programot, majd klikk a ROOT-ra. Lemegy pár szöveg (gyakori a kínai) és a végén megtaláljuk a SU ikont a telefonunkon.

  *6: Ha elsőre nem sikerülne, ne add fel, lehet többszöri próbálkozásra összejön.

  Gyári recovery (köszönet érte Keeperv85 fórumtársnak :R )

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 4 éve 25

 • HTC Sensation - egy a sok közül?

  A Sensation a gyártó két évvel ezelőtti csúcsmodellje volt. Megállja helyét napjainkban? Mire elég most?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 79

 • Bioshock Infinite, és különleges története.

  Bevezetés:

  Pár perce végigvittem a játékot. Nagyon tetszett, én szerintem megérdemelten lehet majd az év játéka. A történettel viszont bajban vagyok. Szerény angoltudásom lévén nem értettem. Mindenesetre megkockáztatom, a legjobb játék amivel életemben játszottam. A Dishonored se volt kutya, de ez még jobb. :R

  Történet:

  A játékmenet egyátalán nem unalmas, kifejezetten izgalmas, és amit nagyon szeretek: pörgős. Igaz hogy easy fokozaton játszottam végig ( :B ), de a vége még így is nehéz volt. A különleges képességek érdekes helyzeteket teremthetnek elő, ezeket érdemes használnunk, van mikor többet ér, mint a fegyver ami nálunk van. Ellenfeleink se buták, én főleg a Handyman-t nem szerettem, az igen szívós. A grafika nagyon ott van, hiába az Unreal 3-as motor, még így is nagyon szép. Az én közel sem erős gépemen is akadásmentesen elfut, bő 40-100 FPS-sel.

  Grafikai dolgok:

  Grafikai beállításaim, és konfigom:
  -1280x1024
  -High beállítások

  Konfig:
  -AMD Phenom II X4 955BE ~3.2Ghz
  -4GB DDR3 1333Mhz RAM
  -Gigabyte Radeon HD 5770 1GB

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 4 éve 12

 • Tömbházi életképek, avagy a gonosz nyugdíjasok.

  Nem régen költöztünk Tatabányán egy tömbházba. Én, Édesanyám, testvéreim, és Édesanyám barátja. Testvéreim még kicsik, 10 év alattiak.

  I. rész:

  A tömböt szinte csak idősek lakják, beköltözés után nem is volt semmi gond. Pár hónapra rá kezdődtek a gondok. A felettünk levő öregasszony lejött egyszer, és rákiabált anyámra olyan hangnemben :((( , hogy jobb lenne ha abbahagynák a gyerekek az ordibálást. (megjegyzem én különösen allergiás vagyok erre, főként mivel sokat játszom gépen, és kell a hallásom, ezért rájuk is szoktam szólni) De az öregasszony szerint túl hangosak. Kérdem én: Ki lenne hangos, mikor:

  -Húgom egészen egy óráig az oviban van, akkor jön haza, addig anyám egyedül van otthon.
  -Öcsém fél 4-ig iskolában van, napközin.
  -Anyám barátja meg dolgozik 2-ig, mire hazaér van fél 3 is.
  -Én meg iskolában vagyok, legkorábban amikor hazaérek az kb. 2 óra.

  Folytatás...

  Ed3r_X_ 5 éve 52

 • Kínaiak a kapuknál: LY F2S tablet

  Ez a kis írás a LY F2S tabletről amolyan csemege, hogy mit is tud egy kínai, olcsó tablet...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 éve 232

H​ir​d​eté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.