2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Zacskósleves blog, vol.1

    Maggi forró bögre "illatos csirke ízű tészta"

    Immedias res, egyből a közepébe: a csomagolás meglehetősen ijesztőpiros, cserébe nem kell rajta semmi információt keresni, egyből, minden fontosat az arcunkba nyomnak. Mi ez, hogy kell elkészíteni, és még egy szép képet is kapunk, hogy a reklámokban hogy néz ki a termék. Hogy ezt tudjuk-e reprodukálni házilag... nos, azt mindenki döntse csak el maga.

    A zacskót kibontva megcsap a rízstészta jellegzetes szaga. Olyan erős, hogy szinte érzem, ahogy mászik utána a jóllakott kollégista a csomagolásból kifelé. Olyan ez kicsit, mint a kínai étteremből kicsapó ízesített keleti szél... csak szarabb.

    A tészta kiborítása, és idegbajos tördelése után egy apró zacskóra is felfigyelhetünk. Vélhetőleg ez tartalmazza az ízekért, és illatokért felelős aromák gondosan kimért keverékét, ami hívatott elterelni a figyelmünket arról, mennyire tartalmatlan, és semmitérő jelen étkezésünk tárgya.

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 11

  • Zacskósleves blog - prológus

    Kedves olvasgató Logoutosok!

    Örömmel jelentem be, hogy egy magazin-jellegű blogolmányt teszek közzé, heti egy epizódos sebességgel. A részekben külömböző fajta, színű, szagú, és állagú zacskósleveseket, illetve félkész-ready-made fogásokat fogok bemutatni. A csodálatos gasztronómiai élmények teljes értékű visszaadásáért egy felemás értékelési rendszert dolgoztam ki.

    A szempontok

    - Mint étel index: erről nem kell sokat mondani, a szabvány, rendesen megfőzőtt, és elkészített ételekhez hasonlítás. Az anyag élvezeti értékére vonatkozik

    - Mint zacskósleves index: ez nem a rendes, teljes értékű ételekhez hasonlítás eszköze, ez egy szubjektív index arra nézve, mennyire borzasztó az abrak a legborzasztóbbak között. Alig várom, hogy itt is "győztest" avathassak.

    - Állag

    - Íz

    Tervezek még írni az elkészítés rövidke menetéről is. A mennyei mannát a csomagoláson található útmutató szerint készítem el, pontosan mért vízzel, és az eltelt időre is gondosan ügyelek.

    A blog célja...

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 4

  • Knopflerrel álmodtam...

    Álmodtam egyet, amiért úgy éreztem, érdemes tollat - billentyűt ragadnom. Mai álmomban nem más volt mellettem, mint az élő legenda: Mark Knopfler. Egyszerűen valahogy úgy hozta a sors, hogy eltöltött nálunk pár napot, volt alkalmam megismerkedni vele, beszélgetni, és természetesen egyedülálló hangzásvilágáról faggatni.
    A kérdéseimre kapott válasz persze nem ténylegesen a Mestertől jött, de történetének így reggel kicsit jobban utánaolvasva ezeket találtam:

    "Mark 15 évesen kapta első gitárját, egy Hofner V-2-t. Tanárhoz nem járt, viszont rengeteg zenét hallgatott, kedvence az amerikai blues volt. Középiskolás korában több különféle együttesben is zenélt, többféle stílusban.
    Bár alapjában balkezes, de gitárosként jobbkezesként játszik, elmondása szerint a nyújtásban sokat segített, hogy a bal kezének ujjai erősebbek, mivel akár két húrt is egy egész hanggal el tud nyújtani egyszerre. Egyedi ujjpengetéses stílusa állítólag egy véletlennek köszönhető, mikor 1973-ban Londonban egy éjjel barátaival zenélgetett, az egyetlen használható hangszer egy rozzant, görbe nyakú akusztikus volt, amit nagyon vékony húrokkal húrozott fel, hogy használható legyen, de még így se nagyon sikerült megszólalásra bírni, csak akkor, ha ujjal pengette - állítása szerint ekkor fedezte fel magának a saját későbbi stílusát. "

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 1

  • A tökéletes nap:

    Aki olvasta az ezt megelőző írásomat a tegnapi napról, az átlátja a mostoha helyzetet. Nem állítom, hogy nincs rosszabb, de akkor, amilyen kondiban voltam, rendesen mellbevágott a dolog. A mai, viszont valahogymint egy villámcsapás, érzelmi fordulópontot hozott, a jó irányba :) Újra televagyok életkedvvel, energiával, ( na jó most pont nem, de ezt később...) és van értelme az életnek.

    A nap első fontos pontja egy próba volt a holnapi fellépésünkre: nagy muzsikusok lettünk, az igazi helyi bandákkal egy színpadon űzzük az ipart. A srácokkal átnyálaztuk a darabokat, és közben kezemben a kölcsöngitárral, megfogalmazódott bennem valami:
    A gitár a barátnőmtől van, a felszerelés többi része az édesapjától. Nem örülök, hogy az egész cuccból csak a kábel az enyém, de ugyanakkor nagyon örülök, hogy ilyen kedves, segítőkész emberek vesznek körül. Nem tukmálták, csak meghallották mi a helyzet, és olyan vasat kaptam a kezem alá... mint amilyenről mindigis álmodoztam. Egy régi Ibanez jazzgitárt. Pirosat.

    Folytatás...

    bbazs96 10 éve 1

  • Kemény dolgok

    Nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy egy férfi elsírja magát. Nem egy-két apró könnycseppre gondolok, hanem olyan igazi, remegős, világfájdalmas hangulatra, ahol az ember úgy kívánja a szemére az álmot, hogy bár egy hétig ne ébredne fel. Sajnos ez most velem is megesett...De kezdjük csak az elején:

    2012-t írunk, augusztus. Boldogan zárom a befőttesüveget a nyári fizumra.

    2013-május: jön a nyár, semmi dolgom, ideje elkezdeni a jogsit (lekerül a kupak a befőttesüvegről)

    2013-július: fellépéseim vannak, "kinőttem" a hangszereimet, elköltök a nyári fizumból egy csekély összeget hangszerekre, elméletileg még mindig elég a jogsira.

    2013- augusztus: Látszik, hogy nem lesz sima pálya az első fizuból megúszni, nosza! Hozzácsaptam a második nyári adagot.

    2013- december: Egy sikertelen vizsgám volt (én is balf*sz voltam, meg beteg is, etc.), és elértem a pénzem végét. Vettem pótórákat, és annyit, amennyi csak belefért - oktatói és szülői javaslatra - de mégis elbuktam.

    Fel kell adnom az álmomat, legalábbis egy időre. A felszerelésemnek ünnepélyesen búcsút intek. Hála az égnek, van még a közelben hangszer, csak sajnos most az a felállás, hogy az egész cuccból egyedül a kábel képezi a tulajdonomat. Kicsi egérutat nyertem, remélem ebből a pluszból már be tudom fejezni a jogsit.

    bbazs96 10 éve 20

  • Légy velem...

    Légy velem kedvesem,
    Életem tavaszán,
    Légy velem, értsük meg
    A világ robaját!

    Keresve, kutatva:
    Mire jó az élet?
    Óvva, ha egyikőnk
    A rossz útra téved.

    Légy velem, és hozd meg
    Nyaram napsugarát,
    Vigyázom, kedvesem
    Lelked édes álmát.

    Ne hagyj el, kedvesem,
    Ha csípős is az ősz,
    S a szőlőhegyen
    Már nem vigyáz a csősz

    Ne hagyj el kedvesem,
    Ha a nyár elhaladt,
    Nyílik még virágunk
    Sok sárga lomb alatt.

    Légy velem kedvesem,
    Legyél a végsőkig,
    Mikor az élet, ej!
    Belőlem eltűnik.

    Légy velem, ha a kín
    Nem enged nyugtomra,
    Légy, hogy legyen egy kéz
    Mely a zsinórt kihúzza.

    Mert nemcsakaz az egy,
    Nem csak a békés vég
    Amit köszönhetek,
    Hanem a szerencsét,
    Hogy életünk egybeköttetett.

    És nem csak az élet,
    Mely békés nyugtot ád,
    Hanem szerelmed: én
    Érzem, tudom, hogy vár
    Minket újra, a halál után

    bbazs96 11 éve 4

  • Maga a csoda, ha jó jazz zenéről van szó

    Nem bírok elszakadni a következő felvételtől... Újra, és újra meghallgatok belőle pár számot...

    Kedvencek: Daphné, China boy, J'suis pas D'ici (37.50)

    Manoir de Mes Réves

    bbazs96 11 éve 0

  • Klasszikus Gitárhúr-teszt 1/1 - Ernie Ball ernesto palla

    Bevezető

    Rengeteg oldalon olvasni külföldön a gitárhúrokról, rengeteg vélemény, ahány, annyi féle. Nem véletlenül, hiszen ahány zenész, annyi fül, mindenki más hangzásvilágot kedvel. Mielőtt belevágnék az első húrtesztembe, körvonalaznám az ízlésemet a klasszukis gitárok hangzásának terén.

    Magamról, mint gitáros

    Két éve játszom csak, ebből a második évemet töltöttem tanárnál. A klasszikus gitárok szele is csak ebben az évben csapott meg, de nevével ellentétben nem csak klasszikusok, komolyzenei művek előadására alkalmas a hangszer, kiváló latin, flamenco, és egyéb stílusokhoz is. Többek között ezért szerettem bele a nylonhúros gitárok hangjába. Játékom során többnyire flamenco stílusban játszom a hangszeremen, amihez a koppanós, éles magasak sokkal jobban passzolnak, mint a telt, vaskos mélyek. Sajnos klasszikus gitárok esetén szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy egy bizonyos árkategóriáig a gitárok "egyoldalúak". Ez annyit tesz, hogy vagy a mélyek aránytalanul erősek és teltek, vagy a magasak csilingelnek, vérszegény és tompa basszus mellett. A klasszikus gitárok ezen tulajdonságán különböző húrkészletekkel könnyen segíthetünk, előbb vagy utóbb mindenki megtalálja a hangszeréhez, és ízléséhez legjobban passzoló készletet. Mint már említettem, én a magasak híve vagyok, de nem veszem rossz néven, ha nem fogy el a gitár hangja, amikor a basszus húrokra kerül a sor.

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 0

  • Megvan

    Az élet pedig csodálatos :) Az övé akarok lenni! Újra és újra átölelni!

    :N Az már csak rombolja az illúziót, hogy "MARSHAZANYOLCRA" :W

    bbazs96 11 éve 13

  • Részeg pillanatok

    A tegnapi zseb-bulizást sajnos kicsit túlzásba vittem. Ha nem hánytam itthon legalább tizenötször, akkor egyszer sem. Szörnyen éreztem magam az egész hepaj után, ilyent többet nem illene csinálni kedvenc kis szervezetemmel.

    Ez volt a reklám helye. Most pedig jöjjenek a tegnap történései. A parton - már elég csatakosan - találkoztunk egy emberrel, akivel beszélgetésbe elegyedtünk angolul. Kiderült róla, hogy Szerbiában ad koncertet, és egy lengyel zongorista. Kifaggattuk, Chopin a kedvence. Adatot cseréltünk, majd elmenekült - a hidegre hívatkozva. Nagyon kellemes élmény volt, mert nem hiszem, hogy hasonlóan reagáltam volna három vadidegen ember ilyen irányú közeledésére. Miután megtudtuk egymásról, hogy muzsikusok vagyunk, nagyon megörültünk egymásnak. Végül meleg kézfogásokkal, és elismerő szavakkal váltunk el tőle.

    Mivel elég korai hazatérés volt nálam tervbe véve, ezért a házunk felé vettük utunkat. Út közben előkerültek mindenkinek a legsötétebb problémái. Összehasonlításban az enyém volt a legkisebb, el is szégyelltem magam. Annyira szeretem ezt a bandát, nem csak borbarátai vagyunk egymásnak, hanem a bajból is kihúzzuk egymást, ha úgy adódik.

    Itthon kaptam hideget és meleget, hogy miért késtem, ami persze valahol jogos ( egy kilenc órára kitűzött hazaérés tolódott másfél órát ), majd felvonultam a birodalmamba. Kinyitottam a füzetemet, majd a következő négy sort jegyeztem le.:

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 47

  • Fuk

    Búcsúzik az égről vöröslő korongja,
    Véget ért mára a hosszú, nehéz munka.
    Nyitott ablakon szűrődik be a hangod
    Múzsám, kitől a szív oly gyönyörűt alkot.

    Hallgatom suttogását, városom neszét,
    Kishíján faternak is elvette az eszét.
    De hála az égnek, ő már hazatévedt,
    Rajtam a sor, hogy kiálljam, mit elém tesz.

    Ahány zug, annyi csend, ahány év, annyi trend:
    Szeretett otthonom, nem bánhatsz így velem!
    És tovább hallgatom bágyatag énekét...
    Szirén, vagy más földi jó? Nem értem, de szép...

    bbazs96 11 éve 0

  • Petőfi Sándor - Minek nevezzelek?

    Minek nevezzelek,
    Ha a merengés alkonyában
    Szép szemeidnek esti-csillagát
    Bámulva nézik szemeim,
    Mikéntha most látnák először...
    E csillagot,
    Amelynek mindenik sugára
    A szerelemnek egy patakja,
    Mely lelkem tengerébe foly �
    Minek nevezzelek?

    Minek nevezzelek,
    Ha rám röpíted
    Tekinteted,
    Ezt a szelíd galambot,
    Amelynek minden tolla
    A békeség egy olajága,
    S amelynek érintése oly jó!
    Mert lágyabb a selyemnél
    S a bölcső vánkosánál �
    Minek nevezzelek?

    Minek nevezzelek,
    Ha megzendűlnek hangjaid,
    E hangok, melyeket ha hallanának,
    A száraz téli fák,
    Zöld lombokat bocsátanának
    Azt gondolván,
    Hogy itt már a tavasz,
    Az ő régen várt megváltójok,
    Mert énekel a csalogány �
    Minek nevezzelek?

    Minek nevezzelek,
    Ha ajkaimhoz ér
    Ajkadnak lángoló rubintköve,
    S a csók tüzében összeolvad lelkünk,
    Mint hajnaltól a nappal és az éj,
    S eltűn előlem a világ,
    Eltűn előlem az idő,
    S minden rejtélyes üdvességeit
    Árasztja rám az örökkévalóság �
    Minek nevezzelek?

    Minek nevezzelek?
    Boldogságomnak édesanyja,
    Egy égberontott képzelet
    Tündérleánya,
    Legvakmerőbb reményimet
    Megszégyenítő ragyogó valóság,
    Lelkemnek egyedűli
    De egy világnál többet érő kincse,
    Édes szép ifju hitvesem,
    Minek nevezzelek?

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 10

  • Igényfelmérés

    Mélyen tisztelt publikum!

    Van valaki, aki szeretné látni, ahogy ezt feldolgozom, és feltöltöm a youtube-ra?

    [link]

    Köszönöm a válaszokat!

    bbazs96 11 éve 6

  • Kisimult az élet,

    Helyrejött az EKG. Még jó, hogy nem fordítva. Minden a lehető legjobb helyére került az életemben, és büszke vagyok rá, hogy túléltem ezeket a nehéz időket. Vár a meló, a zene, a barátaim, és egy mosolygós korombéli hölgy. Ez persze nem jelent semmi biztosat a jövőre nézve ( kiváltképp hölgy fronton... ) , de egyszerűen megcsapott a szabadság, az erő (illúziója...), és a tudásvágy szele. Mert tudni, fejlődni kell, és akarok, és az, hogy ezt a saját erőmből érem el, hatalmas érzés. Nem is tudok több szép dolgot írni, ez a dolog egyszerűen megfoghatatlan, szívderítő, és leírhatatlanul csodás :B remélem azért minden úgy alakul, ahogy szeretném ;)

    bbazs96 11 éve 13

  • Játsszak, vagy ne játsszak?

    Ez itt a kérdés. Már hónapok teltek el, mióta eladtam a szeretett kishelimet. Az utolsótól is megszabadultam. Közeleg a szezon, megyünk Attilához dolgozni, és megint megcsapott a dolog szele. Akarok helikopterezni, kell nekem, megint!

    Őrlöm magam, hogy mit vegyek, hogy vegyek. Addig mindenképpen várok, míg kicsit esik a dollár, majd akkor rendelem meg, de nem tudom melyik gépben lesz elég erő ahhoz, hogy kedvemre forgassam a levegőben össze-vissza. Egy biztos: 120-as méretnél nagyobb szóba sem jöhet, sőt! Mivel emberek vannak a közelben, minél kisebb gépet választok, annál jobban járok. Ha ősz lenne, simán beleugranék egy MasterCp-be vagy V200D03-ba a walkerától, de a boltnál muszáj aprócska géppel repkedni....

    Akinek van tapasztalata, annak várom a hozzászólását!

    bbazs96 11 éve 3

  • Vége van...

    Ma volt az utolsó órám a zeneiskolában, és lehet, hogy ez egy életre szól. A tanáromnak már nagyon elege van belőlem, nem szeretem a pepecselős munkát, sokkal jobban tetszenek a boogie, és jazz improvizációk. Egyszerűen elérte nálam, hogy ne megtanulni, tudni akarjam a zenét, hanem megérteni. Szomjazom rá, hogy értsem, és tudjam használni a jazzt, és ehhez megfelelő tanárt fogok keresni.

    Amit nagyon bánok, hogy a gitároktatás is kimarad ily módon. Ma amikor bennt voltam, beszélgettünk, gitároztunk kicsit a tanárnővel, majd kikértem a véleményét. Szerinte jó úton haladok, és sokat fejlődtem idén. Nagyon remélem, hogy sikerül fönntartani a fejlődésemet, hiszen még mindig könnyebb a hátamra csapni, mint egy zongorát :D

    Amit magamtól művelek zene terén, kívülről nézve merő dilettantizmusra enged következtetni. De majd most! Fogtam pár darabot, amit szeretnék hallás után kodifikálni, párat már megcsináltam, és úgy érzem, sokat tudok belőle tanulni. A mostani projektek között van pár Hugh Laurie féle blues szám leírása, és Jethro Tull feldolgozásának feldolgozása: Ezzel majd egyszer szeretnék fellépni, eszméletlenül ötletes kompozíció. Elektromos gitárra, enyhén torzítva lesz. Remélem sikerül majd egy szép felvételt is összehozni róla.

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 0

  • Megfejtés...

    Rájöttem a hibára, életem műveletei közül kimaradt egy számsor, ezért fogad mindig a syntax error felirat, ha valami párkeresési egyenletbe fogok. Bármennyire játszhatok jól, lehetek bármennyire magabiztos, lehet bármennyire jó kiállásom, egyszerűen a világ azért nem szeret, aki vagyok.

    Hiába kűzdök bármin, az maradok aki mindig is voltam, és örökké az leszek. Egy tolakodó, önmagát mindenáron eladni akaró, önző ember, akibe semmi empátia nem szorult. Utálom a rendszert, a világot, a nőket - nem, nem vagyok homár :DDD . Utálom, amit a nyájas szavak után a hátamba kapok. Utálom, hogy amit teszek, azzal semmit nem érek el. Szélmalomharc ez az életért: nem érdekel többé.

    bbazs96 11 éve 8

  • Film-sztori ötlete

    Egész véletlenül egy film történetének vázlata kezdett el körvonalazódni bennem.

    1. Rövid bevezető, mely elmondja, hogy már x100 évvel ezelőtt kiderült, hogy létezik reinkarnáció, így a társadalom megbékélt a halállal, megnyugodott, amikor közeledett a vég, az élet kicsit el is értéktelenedett, stb...

    2. A bűnözők ugyanúgy reinkarnálódnak, és a pszichopaták nem változnak meg. Ez azt jelenti, hogy ha valaki újjá születik miután egy börtönben meghal, az egy időzített bomba lesz, aki bármikor embertömegeket ölhet meg. Ezért őket begyűjtik születésük után nem sokkal, és különleges nevelésben részesítik.

    3. A főhős egy olyan ember lenne, aki ezeket az őrülteket gyűjti be, azért, hogy egy elzárt intézményben különleges bánásmódban legyen részük, és ne juthassanak fegyverhez. Ez azért nehezen kivitelezhető, mert a létesítmény börtönhöz hasonlít, fegyveresek őrzik. Hogy ne kelljen hamar felkutatni a tömeggyilkosok "új énjeit" , általában mindenféle gyógyszerekkel, gépekkel igyekeznek őket minél tovább életben tartani. Itt élnek a kor legidősebb emberei is, 140-150 évesen.

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 6

  • Megszületett:

    [link]

    Az első darabom. Dedikáltam Neki. Mintha nem is én adtam volna ajándékot, inkább ő segített megírni. Nagyon tetszett neki (: Ezek voltak a pozitív sorok*

    Most jöhet a negatív. Mikor lesz már meg a másik felem? Miért maradok friendzone king örökké? Már annyira elegem van belőle. Tehetek én bármit, nem lesz belőlem soha, semmi. Lassan kezdem megszokni ezeket a csuda gondolatokat. Ami célom volt, kicsit megutáltam, ennek ellenére az van. Ami célom volna helyette, ami tetszik is... Nos, azzal pedig nem tudok foglalkozni, szülői ráhatás jótékony következményeképp. :W A fejem verem a falba. Vagy bennem van a hiba, hogy csak a hullámokat látom, a partot pedig nem? Ki tudja. Kezd elegem lenni már ebből az ötökös huza-vonából.

    *ez egy fizetett hirdetés

    bbazs96 11 éve 15

  • DISCO

    bbazs96 11 éve 16

  • Kommentár nélkül

    bbazs96 11 éve 0

  • Recorder-error

    Ma elkezdtem életem első furulya-hangjait fújni... Hát, a gyakorlás kifújt mára (hehe :DDD), nagyon belefáradtam, amilyen törékeny, gyengécske ember vagyok. A ragtime darabom készen van, még egy kis formális adalék kell csak (kinyomtatni, beleheggeszteni a papírtokot, és belecsúsztatni a lemezt), és közeleghet a bemutató napja, várom büszkén, emelt fővel.

    Ha a jogdíjakról tud bárki bármit mondani, illetőleg a szerzői jogokról, azt nagyon megköszönném. Lehet, hogy egy játék zenéje lesz...

    Egy írományt kezdtem alkotni zenésztársaim megsegítésére, hogy passzív zenészből aktívvá váljanak. Valószínűleg felteszem ide is a COPY-t...

    bbazs96 11 éve 0

  • Ra-ra-ra RAGTIME!

    Készen is van a "csoda" darab (: Még hat nap a bemutatásig!

    Coming Soon

    2013.05.17

    bbazs96 11 éve 0

  • Gépszíj 2

    A számokra nem érkezett válasz senkitől, így nekiálltam kronologikus sorrendben felszórni őket a webre:

    Íme a két mű:

    https://www.youtube.com/watch?v=qrwkpYvF7QM

    https://www.youtube.com/watch?v=VsAYLJRJEcs

    bbazs96 11 éve 0

  • Ma elkapott a gépszíj...

    Ma valahogy nagyon belémvágott az ihlet. Ilyen nincs gyakran, és talán ez az első alkalom, hogy helyesen ki is tudtam használni azt. Bárcsak sosem érne véget ez az állapot!...

    A felvételek még szerkesztés, utómunka alatt állnak, rátok hagyom, hogy mondjátok meg, melyik legyen az első, amelyik felkerül (:

    Három felvételt készítettem ma, az egyik:

    James Hill ukuleleművész darabja zongorára átírva, csöppecskét hiányosan:

    [link]

    A második Scott Joplin Pineapple Rag c. darabja

    [link]

    Vagy szintén tőle az Entertainer

    [link]

    Kommentben várom a válaszaitokat, hogy ki melyiket részesítené előnyben (:

    Utóirat... : A nagy kreatívkodásom közepette lassan lehet majd számítani a születésnapi ajándék ragtime elkészültére is!

    bbazs96 11 éve 0

  • Ééés... megint!

    Tud valaki kottaszerkesztő progit szoftveres billentyűzettel? Mint a Sibelius 6! Nagy segítség volna! (:

    Ugye pár napja megírtam ide a blogomba, hogy jó volna ismét szerelmesnek lenni... Nem is kellett rá sokat várnom, már belém is hasított a felismerés: szerelmes vagyok. Mindig "más" érzésem van, hogy majd ez lesz az, vagy majd mondjuk ez, de most ez az érzés elmaradt. Nemesen egyszerűen le sem bírom venni róla a szemem, megindul bennem minden pozitív, ha eszembe jut. Ma reggel elkezdtem írni egy légből kapott zenei ötletecske alapján egy ragtime darabot, és körülbelül egy oldalnyi kottát írtam. Neki fogom odaadni, ő fogja hallani legelőször. Nem is tudom, az egész olyan furcsa. Nem a Nagy Őt akarom, hanem Neki. Nem tudom, hogy ez jó hozzáállás-e, és azt sem, hogy jutok-e vele valamire... Meg úgy általában: Ő visszahúzódóbb, aránylag csendes, végtelenül kedves, és aranyos, erre én bejövök a képbe: A kétméteres szőrös jeti, akinek ennek tetejébe még nagy hangja is van, na meg szar poénjai...

    Folytatás...

    bbazs96 11 éve 7

  • Waiting for MY train...

    Van egy olyan érzésem, hogy eleget dolgoztam, eleget tettem mára. Mára? Idénre. Most hátradőlök, és várom "a vonatom". Olyan érzésem van, mintha a munkám után az ellenszolgáltatás következne lassan. Furcsa érzés, le sem lehet írni :)

    bbazs96 11 éve 0

  • Liegend

    Csend vesz körül, csak a laptop hűtőjének zümmögését hallom.Egy albumot indítok, kiválasztom az utolsó számot, lehunyom a szemem, és elárasztanak a gondolatok.

    Nem kérek többet az egyedüllétből, szerelmes akarok lenni ismét (: . Az a baj, hogy ez be is jön, és megint sodornak magukkal az események a végeláthatatlan lejtőn, hogy a semmiből felbukkanó padlónak csapódjak, majd onnan napokig kászálódjak fel, hogy aztán leporoljam magam, lépjek kettőt, és újra megbotoljak.

    Nem értek az emberekhez. Nem hangközökből, vagy skálákból, esetleg harmóniákból épülnek fel, hanem valami egészen másból, ami nem az én reszortom. Vágyom a társaságra, haverokkal lógok is eleget, zenélünk, ökörködünk, de akkor is kell egy barátnő. Nem is egy barátnő, hanem A BARÁTNŐ.

    Alacsony, vékonyka, fekete, hosszú hajjal. 16 éves, másodikas gimnazista. Kedves, visszahúzódó, kivéve ha énekről van szó, akkor tombol, átlényegül, és a világ a lábai előtt hever. Igen, ő lesz az, ő, aki ismét elvégzi az idegeim ellen az aknamunkát, aki ismét kirántja alólam a szőnyeget, és aki ismét kihúzza az 1v1-meccs közben a vga-kábelt.

    Legyen hát! Lehet, hogy ismét koppanok a végén, de lesz ihlet, lesz energia, lesz É L E T.

    bbazs96 11 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.