Hirdetés

2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ágyat ne adjak?

  Tavasz van. Kellemes az idő odakint, és az ablakon kibámulva szinte megszólít: "Kelj már fele, ideje elhagyni a négy falat". Hát kell ennél több? Irány az utca! Egy kellemes séta a lemenő tavaszi napsütésben a parkban, vagy épp lent a parton. Mindenfele a rügyező, egyre zöldebb színben pompázó fák fogadnak, melyet a madarak éneke tesz még kellemesebbé. Szinte elfeledkezel a világról, és csak mész előre, ki tudja hova. Aztán mikor feleszmélsz, körbenézel, és akkor veszed észre, hogy mindenkit a szabadba csábított a telet kitaszító megújulás. A srácok a játszótéren, az idős hölgy a kutyájával, és a padon üldögélő párok szemlélik a lemenő napsugarat. Párok, hmm.. de szép is az. Egy kis időre kiszakadva a világból, csak ők ketten, csak ülnek, élvezik a szabadságot, és boldogok. Ilyenkor belegondol az ember, hogy de jó is volna, ha én is ott ülhetnék valakivel, és semmivel sem törődve élvezhetném a pillanatot..

  Aztán visszacsöppenünk a valóságba. Tél van, hideg reggelen állok a megállóban, és várom a buszt, hogy elvigyen a suliba. Felszállva a szokásos tömeg fogad, de szerencsére most is akad egy hely, ahol még megpihenhetek, mielőtt beindul a nap. Elfoglalva a helyem, megpillantom magam előtt azt a párt, amely az előbb még a parkban ücsörgött. Hm.. így még a reggel is szebb lehet.

  Folytatás...

  Barthezz2 11 éve 29

 • ReactOS: letesztelve!

  Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 105

 • "Neptuncsata"

  Minden évben kétszer eljön az este, mikor mindenki feszülten várja, hogy elkezdődjön végre a játék. És igen, hivatalosan este 8-kor kezdődő akció már 6 órakor felborzolja az idegeket, és felhalmozott hidegélelemmel indulhat az órákon át tartó a játszma.
  A győri egyetem hallgatóinak azt hiszem ismerős lehet a helyzet. Viccet félretéve, a tantárgyfelvételről beszélek. Nagyon nem a vicces kategóriába tartozik, hogy már este 6-kor elérhetetlen még a login oldal is, mert annyira nem bírják a szerverek a rohamot. Megoldásra persze évek óta várunk..
  Viszont legtöbb helyen érvényes a mondás, aki lemarad, az kimarad. Ezért is az idegörlő próbálkozás, és az F5 elkopása :DDD
  Tegnap gondoltom átvágom a rendszert, és már délután 3 fele bejelentkeztem, és beállítottam az operát 30 másodpercenkénti frissítésre. Ment is a dolog, mert 6kor már másik böngésző nem hozta be, addig az opera által frissítgetett lap, továbbra is élt. Erre megszakadt a netem, és ledobott :O :W

  Folytatás...

  Barthezz2 11 éve 7

 • Vizsgaidőszak: done!

  Na ennek is vége. :))
  Most idézhetném Kis Ádámot: "dejó, elfogytak a vizsgaidőpontok" :D
  Na azért nem, egész sikeres volt, vagyhát, amiből volt lehetőség vizsgára, az mind meglett, ez is csoda :D
  Most pihi februárig, aztán jöhet a következő :O

  Barthezz2 11 éve 14

 • 1000 nap a PH! oldalain

  Először mikor megírtam magamnak ezt a bejegyzést, valahogy nem gondoltam arra, hogy épp mások is most érik meg ezt a kort, és esetleg ők is "megjegyzik" maguknak, de mégis, így gondoltam akkor kibővítve leírom, hogy is van az, hogy itt vagyok.. immár 1000 napja :)

  D1Rect és Cayman kollega épp szilveszterkor ünnepelte 1000 napos ittlétét, én egy kicsit megkésve most "ünnepelhetek" :)

  Szóval, hogy is kerültem ide..
  Annak idején falusi gyerek lévén, inkább kint töltöttem unalmas óráim, mintsem gép előtt, így sokakkal ellentétben, nem vagyok a kezdetektől PC fan. Első gépem, valamikor a középiskola(igen, csak ott) környékén szedtem össze. Ezt ajándékba kaptam. Egy akkor már korosnak számító 133Mhz-es processzorral felszerelt jószág volt. Zenét hallgatni jó volt :D Akkor még hallomásból sem tudtam a PH-ról, de már ott motoszkált bennem valami, mert csak nem bírtam megállni, hogy ne szedjem darabokra, és ne próbáljam a rajta telepedő 95-öt lecserélni. Persze kisebb nagyobb sikerrel.

  Folytatás...

  Barthezz2 11 éve 14

 • Egy érdekes levél

  Most olvastam egy bejegyzést, egy csaló levélküldős dologról, gondoltam megosztom veletek, hogy én hogy jártam tavaly:

  Egy szép napon ezt a levelet kaptam:

  Hello,

  I hope my e-mail find you well. I need your assistance. My
  name is Sgt **** *****, I am an American soldier with the
  3rd Armored Cavalry Regiment in IRAQ for the United States,
  we have $25,000,000.00, that is in our Possession and we
  are ready to move it out of the country.

  The Money is part of the one we seized from late Saddam
  Hussein, but was not declared. My colleague and I need a
  good partner someone we can trust to actualize this Venture,
  but we are moving it through Diplomatic way to your house
  directly. Your share is 40% while 60% is for me and my
  colleague.

  Sincerely,
  Sgt **** ****

  Néztem, mint vak az ablakot,aztán mondom mért ne, és egy ilyen válasz érkezett a levélre:

  Hi!

  What I do?

  Legnagyobb meglepetés az volt, hogy ezután meg is kaptam a "haditervet":

  Folytatás...

  Barthezz2 11 éve 15

 • Nesze neked tél..

  Hát a nagy téli vakáció is véget ért, lehet visszaülni a vizsgapadra(már aki velem együtt nem volt ünnepek között) :O
  Kicsit csalódott vagyok. Részemről nagyon szeretem a telet, erre a szép fehér karácsony helyett sorra megdőlő meleg rekordok, és mennydörgéssel teli karácsonyunk volt. Azért nem semmi, hogy dec 21-én sok helyen -20 fok alatti hőmérsékletek voltak, 23.-án meg a legmelegebb helyen +18.5, karácsony napján meg 21.8 fok volt :Y
  Most az ÉNY-i országrészben lakó télimádók velem együtt örülhetnek, mert az is megeshet, hogy a jövő hét végén már 40cm+ havat nézegethetünk. Csak így meg majd vizsgázni lesz érdekes eljutni.. :U

  Na és akkor megesett első itteni bejegyzésem is :))

  Barthezz2 11 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.