Hirdetés

2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Cím: Ismeretlen - Chapter 4

  Chapter 0, Chapter 1 , Chaper 2, Chapter 3

  Chapter 4 – Kavicsok a tó vizén

  Szombat este 10 óra körül jár. Szép tiszta az idő, a hőmérséklet kellemes, csupán lenge szél fújdogál. Dave-el kiültünk a ház elé és bámultuk a csillagos égboltot. Gyönyörű volt innen a hegyekből nézve, a lámpák zavaró fénye nélkül, a korom sötét éjszakában. Semmit nem tehettünk már úgy igazából, így csak vártuk az elkerülhetetlent, ezért úgy döntöttünk, kicsit megpihenünk.

  Miközben kint üldögéltünk döbbentem csak rá mennyire másképp is alakult a nap, mint azt terveztük. Minden szanaszét hevert a kocsik körül, ott, ahol épp hagytuk. Enyémnek még az ajtaja is nyitva. Innen érzem azt a jellegzetes illatot, ami a kocsiból árad. Emlékszem, mikor megvettem is ez fogott meg benne. Olyan igazi oldtimer illat. Már ha egyáltalán van ilyen. Számomra volt.

  Folytatás...

  Barthezz2 1 éve 11

 • Cím: Ismeretlen - Chapter 3

  Chapter 0, Chapter 1 , Chaper 2

  Chapter 3 - Egy rögbi labda élete

  Hatalmas mennyiségű adat volt, amit az obszervatórium távcsövei és a Webb átküldött nekünk, így hosszú percekbe telt az öregedő számítógépeinknek, míg értelmezhető képpé egyesítették az adathalmot. Szinte izzottak a gépek, ahogy dolgoztak, vele együtt pedig minket is vert a víz az izgatottságtól, hogy végre megláthassuk, mekkora bajban is vagyunk.

  De elkészült, nekem pedig csak ennyit sikerült kinyögnöm:

  -Központ, ezt nektek is látnotok kell…

  Dave-el együtt meredten álltunk a monitorok előtt, közben egyikünk sem jutott szóhoz. Csak bámultam a szemünk elé táruló képet, de nem akartam hinni a szememnek. A felvétel homályos volt ugyan, rengeteg dolgot ki sem tudtunk venni rajta, de egy valami biztosan látszott.

  -LunR, itt a központ, várakozó állásponton vagyunk – szólal meg a rádió – ismétlem, várakozó állásponton vagyunk. Nem kapunk adatokat.

  Folytatás...

  Barthezz2 2 éve 35

 • Cím: Ismeretlen - Chapter 2

  Chapter 0 - Péntek

  Chapter 1 - 2023

  Chapter 2 – Csillaghullás

  Némán, hallgatag álltam. Dave ijedten nézett rám, láttam, hogy beszél hozzám de nem hallottam őt. Soha nem éreztem ilyet, leblokkoltam, képtelen voltam mozdulni, vagy észlelni a külvilágot. Nem tudom meddig állhattam így, de Dave már nagyon izgatottan állt előttem, mire felocsúdtam a rémületből.

  -Mi történt ember? Mi a baj? – hallottam meg végre a kérdését.

  -Mikor tetőznek a Perseidák? - kérdeztem remegő hangon

  -Ma éjjel – felelte – de ember, mondjad már, mi van!

  -Baj.. – dünnyögtem, majd elindultam a ház felé

  Talán sokan nem tudják, de a Perseidák hullócsillagai valójában azon apró törmelékek, melyek a 109P/Swift-Tuttle üstökös velejárói. És most jön. Jön? Mi az, hogy jön? Persze, volt egy számítás a 2010-es években, miszerint pár száz éven belül eltalálhatja a földet, de hol vagyunk még attól? Nem értettem, vagy nem is akartam érteni. Leroskadtam a fotelbe és néztem a telefonom, közben persze Dave meg még mindig nem értette, mi a bajom.

  -Figyelj Dave, kaptam egy sms-t Scott-tól, hogy jön Swift. Ez mi? Ezt, hogy?

  Folytatás...

  Barthezz2 2 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.