2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Már a Prohardveren is próbálkoznak...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kanadából írtak, hogy küldjem a terméket Nigériába...

[ ÚJ TESZT ]

Tisztelt Olvasók!

Még sohasem publikáltam címlapra írást, de ezt a történetet mindenki számára tanulságosnak, és érdekesnek tartottam.
Tegnap előtt kaptam egy levelet a saját e-mail fiókomba, miszerint lenne egy vevőm a psp-re. A levél angol nyelven volt, így ebből én arra következtettem, hogy biztos egy Magyarországra betelepült külföldi aki hazáján kívül sem tud elszakadni a magas színvonalú számítástechnikai oldalaktól és ezért esett a választása a PH-ra.

Kicsit ugyan elgondolkoztam, hogy mért pont a PH-n akar használt psp-t venni, de hát tudjuk, hogy nagy az Isten állatkertje, de sajnos alacsony a kerítés...
Én a jóhiszemű rögtön válaszoltam hogy rendben, megköthetjük az üzletet csak, hol kéne találkoznunk.
Másnap kapom a nem mindennapi levelet amiben ez áll: (fordítva)
Nagyon örülök, hogy szeretné velem lefolytatni az üzletet, de sajnos találkozásról nem lehet szó mivel ő Kanadában él és a gyermeke orvostan hallgató Nigériában. Ezért ha megadom az összes szükséges adatom: bankszámlaszám, lakcím stb. akkor ő előre elutalja az összeget. És így tovább.
Ekkor már megszólalt a vészcsengő és rájöttem, hogy itt valami nagyon nincs rendben.

Ezek után egyből ip cím ellenőrzés, hogy honnan jött a levél és be a név a google-ba, hogy megtudjuk ki is ez a személy. Elég gyorsan kiderült, hogy az illetőnek nem ez volt az első próbálkozása és már itt a PH-n is tett kísérleteket, és ahogy olvastam volt olyan aki be is dőlt neki.
A tények amikre felfigyeltem:

1., Az emberünk karácsonyi ajándéknak szánta és már akkor is nagyon sürgős volt számára a dolog és érdekes módon még január 1-én is érdekelte az üzlet.(Amúgy aki Kanadában nem tud psp-t szerezni jobb áron mint Magyarországon az elég nagy Balfácán)

2., Elvileg Ő a Nigériában tanuló gyerekének szánja ajándékként. Az igen. Erről is csak annyit, hogy ennél rosszabb dumát nem igen lehetne kitalálni.

3., A fia elvileg orvostan hallgató... Hát megnézem azt az apukát is aki gyermekének a diplomaosztó ünnepségre psp-t küld ajándékba. Igazából nem tudom mit gondolt, hogy majd két, műtét között játszik egy cod-ot? Érthetetlen.

4., A fickó Kanadai létére igen rossz angolsággal írta a levelet ami még egy magyarnak is szemet szúrt. (Ha jól tudom if után nincs would)

5., A legtöbb számítógépes csalást az afrikai kontinensről végzik. Ennek több oka is van: itt a legfejletlenebb a cyber rendőrség és a telekommunikáció, másrészt a határokat sem ellenőrzik nagyon így igen könnyű a szökés.

Konklúzió: A véleményem az, hogy senkinek, aki külföldről érdeklődik nem szabad utalni/küldeni, még akkor sem, ha felajánlja, hogy előre fizet, ugyanis lehet utalni bármekkora összeget csak lehet, hogy fedezet nincs mögötte és amikor ezt észreveszi az ember már rég késő.
Máskülönben pedig miért pont tőlünk akarna bármit is vásárolni az illető.

Ezzel cikkem végéhez értem, remélem mindenki számára hasznos információt sikerült közölnöm. Alább mellékelem a levelet és az e-mail címet. Két okból:
- Ahogy nézegettem ez az ember, erről az e-mail címről szokott levelet küldözgetni ilyen stílusban a PH-s felhasználóknak, tehát óvva intek mindenkit, hogy ezzel az személlyel szóba álljon.
- A másik ok akinek kedve tartja küldhet jó kis vírusokat, levélszemetet/bombákat stb. Az ilyen bűnözőknek ez jár.

Dear Seller

Thanks for your mail, and I am very happy to hear from you that you have interest in doing business with me, and I am glad if you would be these possible, because i really need the item for my son who is in West Africa schooling as doctor as a New Year Present and I want the item be delivered through Ems speed post 3-5 days well.

So kindly let me know the total cost of the item including shipping through Ems speed post 3-5 days to my son in West Africa ..

But I will be paying you through (Bank to Bank transfer ) with my bank at Royal bank of Canada Transfer Online directly to your bank account so i will like you to provide me your full bank information detail so that I can in order to proceed with the payment as soon as possible.

Here is my son shipping address below:

Name: Sunday chibuzo
Address NW4/176 GEORGE STREET EKOTEDO
City: Ibadan
State: Oyo State
ZIP code: 23402
Country: Nigeria

Therefore, it is expected for the following information so that payment can be made , as soon as possible.

Account Holder Name......
Account Number............
Bank Name..............
Bank Address............
Country................
your mail..............
Item Name.............
item cost including postage costs through Ems speed post 3-5 days :

awaiting for your mail as soon as possible as quickly as possible.
Thank you and God bless

Email címe:mhmaxwellhenryo64@gmail.com
Neve: elvileg: Maxwell Henry

További szép napot!

Ádám

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.