2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mini ITX - Mini?

    Már jó ideje Mini ITX alapokon építkezek, de a nagyon mini szintet valahogy sosem értem el. Túl sok a kompromisszum. Persze egy HTPC simán kihozható egy minimális dimenziókkal rendelkező házból. Egy videókhoz elegendő hardver nem igényel nagy grafikus kártyát, hűtést, és az energiaigénye sincs akkora, hogy 5-600W-os ATX tápokkal keljen ellátni. Tudom, tudom, ha minden igényt kielégítő, mindenféle dekódolást támogató HTPC a cél, akkor nem elég egy integrált GPU, de akkor is.

    A gond akkor kezdődik, ha tovább akarunk lépni.

    Minimális konfig, minimum ház, picoPSU. Én is ezzel indítottam. Egy Brazos lap(Asrock E350 M1) integrált mindennel, 2 Gb RAM, meg egy 1 Tb-os merevlemez belecsomagolva egy LCPower házba(1370BII LC90ITX). Mellé vettem egy lapost, ami a többi igényemet kielégítette(i5, GT750M, 8 Gb) a régi asztali gépem(erre már nem emlékszem) meg eladtam.

    Adott volt minden, de hamar kinőttem. Már a HTPC-t. Kellene egy NAS, hogy legyen mit hova pakolni? Vegyek még egy cuccot? Inkább nem, megoldottam okosba. Nézzünk egy nagyobb házat, több merevlemez hellyel, ha itthon vagyok a HTPC úgy is 99%-ban megy.

    Folytatás...

    Barthezz2 6 éve 10

  • Xiaomi Mi Mix 2 - Evolúciós mimikri - Frissítve!

    A káva nélküli telefonok világában nem az első a Philippe Starck által tervezett Mix 2, de nem lehet elmenni mellette.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 6 éve 77

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.