2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Frank Herbert, Brian Herbert és Kevin J. Anderson Dűne-univerzuma

    Nem vagyok megszállott gyűjtő, soha nem gyűjtöttem kavicsokat kiskoromban, bélyegből is csak egy dinós-szettem volt, azt is felnyálaztam a hűtő ajtajára. Viszont a Dűne, na az a világ az én Mekkám!
    Kezdődött minden azzal, hogy láttam a 2000-es Dűne tévéfilmet. Alacsony költségvetésű volt, angol-cseh koprodukcióban készült, angol-cseh színészekkel és William Hurt volt az igazi húzóneve a filmnek. Első körben elvarázsolt, aztán most már a sokadik körünket rójuk, de még mindig az egyik legkedvesebb film az életemben.
    Nem tudom mennyire lehetett sikeres, de elkészült hozzá a folytatás Dűne Gyermekei néven 2003-ban, melynél láthatóan több pénzből gazdálkodtak a készítők, Susan Sarandon is tiszteletét tette kvázi felváltva Hurt-öt az "ismert színész" poszton. Talán még jobb is volt, mint az első film, a zenéje pedig nálam a mai napig No. 1 kedvenc.

    Folytatás...

    Bad Pritt 10 éve 14

  • Batman: Arkham Origins

    2013-ban megjelent a szuperhős játékok Szent Gráljának, az Arkham sorozatnak a harmadik része, melyhez sok reményt fűztem, részben csalódtam, részben pedig elégedett lehettem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 19

  • Interstellar teaser trailer: a kivétel, ami erősíti a szabályt.

    Első Logout írásomnak egy olyan témát választottam, ami nem feszeget komoly gondolatokat, egyszerűen csak egy véleményt formálnék meg benne. Történt ugyanis, hogy egy ismerősömmel vitába keveredtünk Christopher Nolan következő filmjének teaser trailere kapcsán: szerinte egy felesleges és semmitmondó 2 percnek voltunk tanúi, míg az én véleményem, hogy ez a 2 perc iskolapéldája lehetne annak, hogyan kell felcsigázni az emberek érdeklődését egy filmmű iránt.
    Tudni kell mindkettőnkről, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt a kiszemelt a továbbtanulásnál, de szerencsétlen véletlenek folytán mindketten más pályára kényszerültünk, ami lehet nem is baj, hisz a filmek iránti szeretet megmaradt mindkettőnkben. Ő inkább analitikus, irodalmi megközelítést alkalmaz a filmekre is, míg én összehasonlító elemzőnek tartom magam, önfényezés nélkül mondom, hogy jóval nagyobb filmes adattáram van fejben elraktározva, mint bármely ismerősömnek és ez néha számukra is hasznos.
    De térjünk a tárgyra: jelenleg óriási hajlam van a hollywoodi studiók részéről, hogy minél előbb és minél többet reklámozzák zászlóshajóikat, sokszor már másfél évre előre kidobva képeket, rövid videókat, előzeteskéket, amik a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek informatívnak, inkább csak egy emlékeztető: dolgozunk rajta látjátok? Ebből a szempontból szellemes kivétel volt J.J.

    Folytatás...

    Bad Pritt 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.