Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Mivel maga az írás is tele van spoilerrel, ezért nyilván a kommenteknél sem kell szigorúan venni a dolgot, nyugodtan mehet a diskurzus majd. :)

Ez amúgy egy visszatalálós volt. :DDD

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#2) #54715584


#54715584
törölt tag

Nem fájnak az ujjaid? :D
Végigolvastam, még úgyis, hogy nem láttam. Mégis az vette el kicsit a kedvemet, amit a végéről írtál a LOTR hasonlatban. Nem gondoltam volna, hogy hasonló dolog lesz itt is.

(#3) Bad Pritt válasza #54715584 (#2) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem, három etapban írtam meg. :D

Én kétszer vártam, hogy na most vége lesz, de végül a legvége nekem tetszett, jól meg lett oldva.
Amit nem írtam bele, mert nem feltétlen a film hibája, mert manapság mindenhol van: olyan hülyének nézik az embert, hogy az hihetetlen. Látni, hogy nincs ember sehol a nagy csihipuhi alatt, mégis el kell kétszer mondania valakinek, hogy lakatlan a terület. Tök fölösleges.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#4) cyberkind


cyberkind
nagyúr

Jó, hosszú és tartalmas írás de sok mindenben nem értek egyet ahogy ezeket le is írtam a topikban. :D
Az viszont tény hogy ha csak a címben szereplő konfliktus lenne a film cselekménye 2 órában akkor szinte tökéletes lehetett volna. :)

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#5) .LnB


.LnB
titán

Mivel spoileres így csak az első bekezdésig jutottam, de várom, hogy elolvashassam. Majd vasárnap.

Homo Ludens

(#6) cyberkind válasza .LnB (#5) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Ha láttad a rajzfilmeket tökmindegy milyen és mennyi spoiler van az írásban. ;)

Paranormal Cocktivity

(#7) .LnB válasza cyberkind (#6) üzenetére


.LnB
titán

De az élményből elvesz. Szeretném a moziba megtudni, hogy mi van a filmben. Nem úgy beülni rá, hogy az egészet tudom már.

Homo Ludens

(#8) cyberkind válasza .LnB (#7) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Én így ültem be és nem ezért lett olyan amilyen.

Paranormal Cocktivity

(#9) greenity


greenity
aktív tag

Tegnap néztük meg, és teljesen igazad van, egyszerűen csapongott össze vissza. A látvány rendben volt, tetszett is, Aquamanéket nem értettem minek bele... de összességében élvezhető volt.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#10) Bad Pritt válasza cyberkind (#4) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Tudom, nem akartam ott válaszolni. :D
Az volt érdekes, hogy mintha nem akartad volna észrevenni azokat a pozitívumokat, amik korábban úgy tűnt fontosak neked. Batman bunyói mintha egy az egyben az Arkham játékokból lettek volna átemelve, például mikor kis bogyókat lő a lőfegyverekre és így nem tudnak lőni a rosszarcok, ugyanez Arkhamban is hasznos volt. Az meg szimplán zseniális lett, ahogy először feltűnt a zsaru előtt, Nolan nem igazán tudta vagy akarta kihangsúlyozni azt, hogy az utca egyszerű népéből milyen érzéseket vált ki Batman, magasabb szintű képet festett a városról. Snyder megtette három percben. Azt a tehetetlen dühöt is jól elkapta, ami a TDKR Batmanre volt jellemző és amit itt Alfred ki is mond, hogy öreg már és úgy érzi, semmit nem ért el a városban.
Vagy ott volt Supermannél az egyértelmű Dr. Manhattan utalás, ami akár lopás is lehetne, de látszik, hogy inkább csak ezzel akarta Snyder hangsúlyozni az Isten párhuzamot, ami ott a tévés beszédnél, itt meg a robbantásnál csúcsosodott ki (az amúgy hihetetlen erős jelenetsor volt onnantól, hogy a szenátor majd Superman belépett a terembe). Vagy például az a tény, hogy Superman globális tényező, bárhol ott lehet és bármit megtehet, nem csak bazi nagy terraformálókat szakít darabokra az óceán közepén, embereket ment, ahol tud. Ez a legnagyobb különbség a TDKR-féle változathoz képest, ott egyértelműen az USA katonája a vörös köpenyes.
Alfredről azért nem beszéltem, mert már a The Dark Knight-nál is marginális szerepe volt a Begins-hez képest, nem viselkedett már morális iránytűként, a Rises-nál meg kvázi ki is írták a film nagy részéből. Itt is volt egy jó beszélgetésük Bruce-szal, aztán a sorozatos megjegyzéseivel csak emelte néhol a jelenetek hangulatát.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#11) cyberkind válasza Bad Pritt (#10) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Spoileres hsz.

Akarva akaratlanul nálam már ott nagyon megindult negatív irányba a film amikor Batman robbantgatott és valszeg ölt, legyen bármennyire megtörve ilyet ő nem tesz, a verekedések meg amikor berepül az ablakon és látszik denevérként tényleg nagyon jó, és pont ezért vagyok dühös mert a filmben rengeteg jó dolog van, valami nagyon ki van dolgozva, de ugyanennyi rossz dolog is ami nagyon nincs kidolgozva, de a kettejük közti harc az nagyon nem lett az igazi, nem akarnám leírni de ez kb egy cicaharc volt, és nem is lényeges, már maga az a helyzet hogy Batman mindenáron megakart küzdeni vele, abszolút nem izgatta hogy mit akar mondani csak bumm és mehet a menet, a rajzfilmben azért picit máshogyan volt a helyzet és nem is mosolyogva várta hogy kivégezhesse Superman-t, nekem ez nem volt Batman-es.
Én Batfleck-től várok még sok saját Batman filmet amiben ő rakja össze a dolgokat és nem Snyder, jó rendező de ez most túlnőtt rajta, vagy csak túl korán jelentették be és a rengeteg idő alatt túl magas lett az elvárás.
Alfred-től pontosan azért vártam volna többet mert egy Jeremy Irons játszotta, és én belőle akartam volna még többet látni mert amikor szerepelt az nagyon jó de kevés(idő) is volt, így ezért nem derült ki róla se sok azonkívül amit általánosságban tudunk, ez meg így nem tetszett.
Amúgy arra nem tudsz valami tippet hogy Lex-nek honnan volt tudomása a többiekről, Superman és Batman kilétéről, erre úgy nem nagyon jövök rá.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#12) Bad Pritt válasza cyberkind (#11) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A Batman nem öl tézis már képregényekben is bukott párszor, ezért nem zavart. Snyder kegyetlennek akarta mutatni, kínoz, gyilkol, áttapos mindenen, nem olyan soft, mint Bale verziója az esetek 90%-ában. Az az igazság, hogy az elmúlt évtized mainstream Batman karakterei kicsit elpuhultak, Nolan abszolút pacifista karaktere egyszer durvult be, mikor Jokert faggatta meg ledobta Maroni-t a másodikról. Utána feladta, visszavonult inkább 8 évre. Most képzeld el, hogy van egy Batman, aki nem vonul el és küzd 20 éven keresztül, miközben mindenki elpusztul körülötte. Na ez lett Batfleck.
Kettejük csatája igazából egy kivonat az eddigi összes Batman vs. Superman meccsből. Nem volt olyan kütyücentrikus, mint a TDKR-ben (mondjuk ami kütyüt használt, azt onnan emelték át), cserébe rengeteg minden ismerős volt onnan, kedvencem, mikor Supes elkapja a nyílvesszőt (TDKR)/bombát (BvS) és a zöld felhő belerobban az arcába.
Luthor igazából három általában mindig egyező képregényes karakterből lett összegyúrva, a mindenkori Joker, Batman és Luthor jellemvonásaival és képességeivel. Az alapgondolat az lehetett, hogy Batman tud mindent mindenkiről, ez ugye a JL Warban volt a legjellemzőbb, mikor nevén szólította Supermant. Az itteni Luthor egy igazi géniuszként van ábrázolva, mindenkit kijátszik, úgyhogy azt kideríteni, hogy ki Superman gyerekjáték neki. Én itt igazából azt nem értem, hogy Bruce hogy nem kereste meg a kékruhás alteregóját, ez lett volna a logikus. Arra viszont nem volt utalás, vagy csak nem figyeltem eléggé, hogy Luthor tudná ki Batman. Egyetlen utalás volt rá, mikor mondta a fogadáson ezt a "nem akarsz kikezdeni ezzel az emberrel", akkor Clark Kent Superman párhuzamot már nyilván ismerte.
A többi metahumánról ugyanígy szerzett tudomást, ezért volt lényeges, hogy a háromból egy egy szimpla bolti biztonsági felvétel, egy tudományos anyag, egy meg talán dokumentumfilmes videó. Megvoltak hozzá a forrásai, hogy ezeket elérje. Plusz az mekkora volt már, mikor a high-tech kerekesszéken megfordult tök komoly arccal? Volt haja, de aki tudja, hogy amúgy kopasz, az biztos összerakta a poént. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#13) cyberkind válasza Bad Pritt (#12) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Mondjuk ez is igaz hogy mind a ketten öltek embereket a képregényekben de nekem ez akkor se tetszett, számomra pont ezért volt annyira más Batman.
Batman-t onnan tudta ugyebár hogy küldött Wayne-nek egy újságot azzal a mondattal hogy "Hagytad meghalni a családodat" vagy mi volt írva, ezt mondta is hogy ezzel lényegében be is indította az egész harcot, de nem emlékszem pontosan, az utolsó háromnegyedóra csak úgy zúdítja ránk a dolgokat, a kerekesszékes jelenet nagy volt, meg a bíróságon is a "gyümölcslé". :D

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#14) DudeHUN


DudeHUN
senior tag

Én nagyon dühös vagyok a filmre. Az első 90 perc tele van ismétlésekkel és a történet szempontjából teljesen felesleges dolgokkal. A látomások a lehetséges jövőről ilyen formában Flash-el együtt értelmetlenek voltak. Lois karaktere értelmetlen és csak a bajt szüli. Luthor egy ripacs.
Mérges vagyok, mert mind Affleck, mind Cavill és Gadot remek a szerepre. Azt hagyjuk, hogy Csodanő civilben értelmetlen volt ismét. Szóval itt vannak a remek karakterek. Tényleg hitelesen és jól előadva erre elpazarolnak 2 órát egy a Justice Leauge és a trilógia szempontjából kurvára felesleges és szinte teljesen élvezhetetlen görcsölésre.
Részleteiben jó és képregény rajongóként értettem a kis easter eggeket, utalásokat. De a Marvel filmek után ezeke egy ilyen szuperprodukciónál a minimum kategóriát jelentik. A belekapok mindenbe, mert nincs idő bemutatni a liga többi karakterét dolog nevetséges. Egy rajzfilmben meg tudják oldani kettő perc alatt.
De a legnagyobb baj, hogy Snyder nem fogaja fel ez nem a Watchmen. A Man of Steel-nél még elment. De itt... Ez egy mese nem a Háború és béke! Mese kellene legyen. És értem, hogy különbözik a DC és a Marvel de ez nem volt képregényfilm. Ez az a kategória, amit Bay is csinál. Csak Snyder nem annyira szarul. A saját képére/stílusára alakítja az univerzumot csak nem olyan otromba módon. De nem áll jól a filmnek. Nagyon nem.
Az egyszerű nézőt meg csak sajnálom. Jegyet vált egy filmre, ami az akcióval és a menőséggel van promózva és szinte 100%, hogy csalódni fog. És aztán hiába mondod neki, hogy ennyire nem szar a helyzet. Ő ebből a 150 percből bizony 120-at végigszenvedett. És tudod, hogy 90-et te sem éltél meg túl pozitívan.
A film első 90 percét meg azt hiszem soha többet nem akarom látni.

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#15) cyberkind válasza DudeHUN (#14) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Nekem pont az eleje tetszett jobban.
De a sima hétköznapi embereknek én se ajánlom mert rengeteg dolgot nem ért meg belőle, utánanézni meg nem fog.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#16) DudeHUN válasza cyberkind (#15) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Jó lehetne, ha értemesebben rakták volna össze és kicsit rövidebb lenne. Meg, ha ilyen formában tényleg lenne bármiféle értelme a további cselekmények tekintetében. Nincs. És tudjuk, hogy a trilógiában már nem is lesz.

Gamer for Life

(#17) Bad Pritt válasza DudeHUN (#16) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Honnan tudjuk?

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#18) DudeHUN válasza Bad Pritt (#17) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Onnan hogy a legjobb barátok lesznek és a következő Liga filmekben össze kell majd fogniuk? Egy olyan konfliktusra építkezik a műsoridő 3/4-ében, ami a továbbiakban semmi szerepet nem fog kapni. Jön Darkseid mint tudjuk és össze kell fogni! Sőt Luthor olyan segg, hogy ő is tudja ennek ellenére ki akarja nyírni azokat akik megállíthanák akár? Jó karakterábrázolás mondhatom. Amúgy lehetett volna tudni 45 percben és akkor talán lett volna idő Csodanőre és a lehetséges jövőben játszódó szál is értelmesebb lett volna. 3x megyünk át ugyanazon mindkét fél részéről.

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#19) Bad Pritt válasza DudeHUN (#18) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ja erre gondoltál, azt hittem, hogy a Flash-es meg Darkseid-os utalásoknak nincs értelme. Félreértettem.
Ez eléggé képregényes sajátosság, a Marvel is ugyanezt fogja eljátszani. De amúgy érdekes, hogy pont az első fele nem tetszett neked, mert a legtöbb ember pont a zúzdát fikázza. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#20) cyberkind válasza Bad Pritt (#19) üzenetére


cyberkind
nagyúr

A zúzda ami 15 percig tartott Batman és Superman között max értelmetlen cicaharc volt. :D
Doomsday-nél meg leradírozták a fél galaxist de az egész város üres volt. :DD

Paranormal Cocktivity

(#21) DudeHUN válasza Bad Pritt (#19) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Tetszene mondom. A karakterek baromi jók. Csak nincs értelme 100+ percben szinte ugyan azt a szenvedést levetíteni többször. Még az utalgatásokkal együtt sem. Főleg, hogy kvázi értelme sincs az egésznek ezen ennyit merengni és ennyit foglalkozni.

Gamer for Life

(#22) DudeHUN válasza cyberkind (#20) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Ahogy lerendezi Batman a rosszfiúkat mondjuk ölég jó volt :D
A zúzdába nincs mit belekötni legalábbis részemről. Nem kellett volna annyi kamera rángatás. De, amúgy kb. hozta amit kellett szerintem.

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#23) cyberkind válasza DudeHUN (#22) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Az oké is, engem a két nagy hős csatája lepett meg hogy ilyen rövid volt és semmis volt ha már erre építene az egész film.

Paranormal Cocktivity

(#24) Bad Pritt válasza cyberkind (#20) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Miért lett volna értelmetlen cicaharc?
Ezt nem értem benned, ugyanaz lett a vége, mint a TDKR 2-ben. Annyi a különbség, hogy itt tényleg halálig ment volna, ott nem. Ugyannyi értelme volt.

#23: Dehogy volt rövid. Kb. a Star Warsokban van hosszabb párharc, de ott is szétvágva.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#25) cyberkind válasza Bad Pritt (#24) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Túl rövid és értelmetlen volt ahogy Batman komolytalanul és mosolyogva csak kiakarta nyírni Superman-t nem pedig megleckéztetni hogy ő se tökéletes és ha úgy van könnyedén legyőzi egy ember akinek van egy kis esze, valami ilyesmire gondolok és ezért nem tetszett.

A Sith-ek bosszújában azért jó sokáig nyomták és nem is egy helyen, imádtam és imádom. :D

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#26) DudeHUN válasza cyberkind (#25) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Ha innen nézzük igen. A legutóbbi Dark Knight returns rajzfilmben (meg a képregényben ugye) több értelme volt Batman részéről. Plusz a két karakter között többet jelentett a harc is.
Ilyen nagy dolgokat én már nem várok el :D

Gamer for Life

(#27) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Doomsday viszont a másik oldalról méltatlanul kevés figyelmet kaphatott a kreatívok részéről. Persze sosem volt egy komplex, megalomán, ördögi karakter, de azzal, hogy a csata egésze lakatlan területeken zajlott, elvesztette egyetlen, személyiségjegynek nehezen nevezhető sajátosságát is: a könyörtelen, már-már gépies pusztítási vágyát. Doomsday nem csak azért vált Superman egyik legismertebb nemezisévé az elmúlt pár évtizedben, mert ő volt az, aki végül elpusztította az Acélembert, hanem mert látszólag nem ismert barátot vagy ellenséget, céltalanul akart eltörölni minden életet, legyen az értelmes vagy sem, a föld színéről. A filmbéli inkarnációja viszont épp ezt nem tette, ha épp nem gyepálta felváltva az amazont és a kryptonit, vagy próbálta elcsípni reptében a denevért, akkor bárgyún állt a maga okozta pusztítás közepén.

Doomsday-ről írtam még bele ennyit, ez kimaradt tegnap. Meg a végére egy kis mit hoz a jövő? szócséplést. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#28) DudeHUN válasza Bad Pritt (#27) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Teljesen igaz. De talán nem utoljára láttuk a vásznon.

Gamer for Life

(#29) LLKobe


LLKobe
veterán

Még nem láttam a filmet, de nekem már az is óriási csalódás volt hogy nem onnan viszik tovább a szériát ahol Nolan abbahagyta. Ő végre mélységet és komolyan vehető sztorit tett Batman mögé, erre most (a trailerek alapján) megint visszasüllyednek a Clooney-s Schwarzenegger-es gagyi szintre. :( Persze biztos baromi látványos a CGI, a Jurassic World mellé jó lesz, de nekem ez már nem (az a) Batman.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#30) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Megvan az első hivatalosnak tűnő info arról, hogy ki is csődíti össze a hősöket a Justice League-ben. Szerintem sok meglepetés nincs benne.

(#29) ll-kobe: Nolan trilógiája úgy jó, ahogy van, nem kéne hozzányúlni. Plusz az a Batmna abszolút nem lenne kompatibilis egyik másik DC hőssel sem, túlságosan földhözragadt.
A negatív vélemények ne vegyék el szerintem a kedved, ritkán kerül ennél megosztóbb film a mozikba.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#31) cyberkind válasza Bad Pritt (#30) üzenetére


cyberkind
nagyúr

De jó, pont a szülinapomon lesz a film. :DDD

Paranormal Cocktivity

(#32) Bad Pritt válasza cyberkind (#31) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nálunk egy nappal előbb. Vagy kettővel, mint most. De nyugodtan nézd majd meg pénteken, addig elmesélem, milyen volt. ;]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#33) cyberkind válasza Bad Pritt (#32) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Akkor addig nem várok, megajándékozom magamat ahogy most is volt, mert az összképet nézve megérte, még ha Snyder azt is mondta hogy ne mondjunk semmit se el, de hát azokkal mi volt akik tudták miből épül fel a sztori. :D

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#34) Bad Pritt válasza cyberkind (#33) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Jaj tényleg, az milyen nyomi volt. :D Szegényen annyira látszott, hogy kb. két jelenet között rángathatták ki a székéből, hogy mondjon valamit a csúnya gonosz spoilerekről. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#35) DudeHUN


DudeHUN
senior tag

Arról vélemény, hogy Batman gyilkolászik a filmben (ami alapból WTF?!) és Supermant akarja máglyán elégetni, mert az nem szándékosan pusztított?

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#36) Bad Pritt válasza DudeHUN (#35) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Rengeteget beszélgettem akarva-akaratlanul a filmről és érdekes dolgokat osztottunk meg egymással. Az, hogy gyilkolt, elég wtf az első pillanatban, viszont utólag végiggondolva mindent, annyira nem hihetetlen. Persze ehhez is kell minimális háttértudás.
Ugye Batman motivációja itt a düh és tehetetlenség, ahogy Alfred is mondja. Meg is jegyzi, hogy Új szabályok? tehát Batman eddig valószínűleg nem ölt, a kulcs a hirtelen jött brutalitás megértéséhez Robin. A Joker által kipingált Robin páncél nem poénból lett kiállítva egy vitrinbe a barlang közepére, mementója annak, amit Bruce el is mondott Alfrednek, hogy hány jó embert veszített el az évek során? Ez amúgy egy indirekt utalás is lehet a TDKR-re, ahol Jokernek mondja azt, hogy hány jó ember halt meg amiatt, hogy nem akarta soha megölni a bohócot. Robin elvesztése lehetett az utolsó csepp, ezt ugye filmen még nem dolgozták föl, emiatt vesztette el az eszét. Amúgy Batfleck a gyilkoláson kívül alig durvább, mint a TDKR-féle változat, sőt, az még kegyetlenebb is volt. Sokban hasonlít a Flashpoint Paradox Thomas Wayne-féle Batman-re, egy teljesen megcsömörlött, fáradt bűnöző, mert itt annak tartja magát, nem hősnek.
És itt jön egy érdekes vélemény: mi van, ha ebben a filmben Batman valójában a rosszfiú, egy antihős, mint Rorschach a Watchmen-ben és egyfajta második fejlődéstörténet az, amiről a BvS szól? Mert a film konklúziója az, hogy Batman átgondolja Superman hatására a világképét és nem bélyegzi meg Lexet végül, ezzel kvázi leveti ezt a brutális oldalát. Ehhez viszont nyilván látnunk kell majd, hogy a következő filmekben hogyan fog hozzáállni a dolgokhoz.
Amúgy most hogy egyre több emberrel tudok beszélni a filmről, egyre több mindent tudunk összerakni, hogy értelmet nyerjen. Persze ez nem menti fel a filmet az alól, hogy rengeteg háttéranyagot ismerünk és ezek mentén gondolkodunk, plusz a nyilvánvaló baromságokat sem lehet megmagyarázni (atombomba, Doomsday, Luthor néha), de sok minden helyre kerül.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#37) DudeHUN válasza Bad Pritt (#36) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Én értem, hogy valszeg a Killing Joke-ra kellene gondolni. A telefirkált Robin jelmez miatt, ahol Batman megöli a bohócot. De ezt, ha nem vagy képregény geek a büdös életbe nem gondolod bele.
Btw. ez azt jelenti, hogy a Suicide Squad egy előzmény rész lesz. És Joker már halott ez alatt a film alatt.
Mondjuk Batman morális talaja nem sokkal lett stabilabb ezáltal sem.

Superman halálának korai ellövése szerintem a film talán legnagyobb pofátlansága. Súlytalan és töketlen húzás. Főleg, mert már most megmutatják mindenkinek (ha nem tudnánk...), hogy feléled.

Gamer for Life

(#38) cyberkind válasza DudeHUN (#37) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Superman halálának korai ellövése szerintem a film talán legnagyobb pofátlansága. Súlytalan és töketlen húzás. Főleg, mert már most megmutatják mindenkinek (ha nem tudnánk...), hogy feléled.

Na pont ezért értem el a buszt mert tudtam hogy ez lesz, ejnye-bejnye Zacky bá', ilyen amatőr hibákat a sorban, de amúgy nekem ez a film a hibáival együtt is tetszik, nemhiába szeretem a Batman-t, még ha itt gyökeresen más, a SW-nál már másnap éreztem hogy ebből nagyon ritka és kevés újranézés lesz ha lesz. :D

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#39) Bad Pritt válasza DudeHUN (#37) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem a Killing Joke-ra, a Death in the Family sztori mesélte el, hogy mi lett Robinnal, aztán az Under the Red Hood, hogy miként tér vissza. Erre utal az a páncél. Bár most hogy mondod, érdekes lenne megtudni, hogy ebben a világban létezik-e Barbara Gordon és mi lett vele.
Ez az előzménydolog egy érdekes kérdés, ahogy én olvastam, mozaikszerűen lesz felépítve az univerzum: a csapatfilmek (mint ez is) visznek egy történeti síkot, az egyéniek meg esetleg előzmények lesznek. Wonder Woman biztosan, lehet a SS is, a többiről nyilván még nem tudni.
Ebben a Batmanben nincs már morál, olyan jövőt lát maga előtt, aminél luxus finomkodni.
Superman halála amilyen korai és súlytalan itt, mert nem kapott elég szerepet az egész film során a karakter, olyan sokat jelenthet a későbbiekben. Rengeteg sztori származhat ebből, alsó hangon érdekes lenne az eredeti Death of Superman után következő Reign of the Supermen sztorit nézni, vagy akár jöhet Brainiac, Metallo, Bizarro, vagy Mongul, ha szélesíteni akarják a világot. Reméljük nem cseszik el.

Amúgy az egész filmre igaz az, hogy rengeteg lehetőséget nyitott meg az elkövetkezőknek azzal, hogy ilyen túlzsúfolt lett. Meglátjuk, hogy gazdálkodnak vele a jövőben.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#40) cyberkind válasza Bad Pritt (#39) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Ha korai ha nem, ezt már Doomsday miatt sejteni lehetett csak nem ilyenre számítottam, de azt se értem hogy Doomi minek kellett ide, meg az is minek kellett hogy a trailer elspoilerezze a filmet. :D
Killing Joke hamarosan elkészül és végre megkapjuk ezt is. :))

Paranormal Cocktivity

(#41) DudeHUN válasza Bad Pritt (#39) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Nem arra gondoltam, hanem a végkifejletre. Hogy Batman azért öl, mert Joker megölésével átlépte a határt. A Robin páncélból következtetve az eseményeket, hátha az ad magyarázatot miért ilyen Batman.

Gamer for Life

(#42) .LnB


.LnB
titán

Pontosan azt kaptam a filmtől amit .vártam. Nagyon tetszett. Hogy mint film milyen? Nem tudom, én nem tudom ezt úgy értékelni, hogy csak egy film. Ez egy DC film. Egy Barman film. És annak szenzációs. Tele utálásokkal, a képregényekből átvett beállításokkal. Ez nem egy kommersz szar mint a többi képregényfilm, hogy mindenki értse, mindenki szeresse. Ez a rajongókkal készült. És mindenek előtt ez a kezdet, az alap.
Ha ezt a sok történést, sok utalást egybefűzik akkor kapni fogok egy olyan komplex sztorit amitől lefosom a bokámat. Később minden össze fog kapcsolódni ezekkel a most csak "bedobált" jelenetekkel. És akkor valik majd egésszé ez a filmes univerzum.

Batman: Én mindig is egy ilyen Batmant szerettem volna látni. Darkos, kemény. Badass az egészfigura. Van akinek a detektív Batman jön be, nekem ez.

Negatívumok:
-Doomsday csak úgy lett, volt, elmúlt. Nem volt idő jobban kibontani a karakterét.
-a sok random bedobott igazság a világról, a filozófiai monológok.
-Luthor eléggé Jokeres lett.

Miért kap rossz értékelésekét a film? Mert a kritikusok nem DC rajongók. Aki ismeri a képregényes univerzumot az értékeli és érti. Ez nem olyan mint a Marvel film, hogy 9-99 éves korig bárki fogyaszthatja.

Homo Ludens

(#43) cyberkind válasza .LnB (#42) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Nem is hogy nem DC rajongók, hanem fogalmuk sincsen hogy miből építkezik a film, amit a Marvel Dízni ügyesen vagy épp már unalmasan felvezetett, mondjuk én is azt tartom ésszerűnek hogy először mindenkit bemutatok és utána jöhet egy ilyen komplexebb film mint ez, jó film, most már így 4 nap után jobban tetszik mint frissiben, ezerrel várom is a bővített verziót, mondjuk én azt küldtem volna a moziba csak, ezt nem.

----------------

Vajon a Rocksteady melyik hőst/gonoszt fogja feldolgozni egy újabb tökéletes játékba?

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#44) Bad Pritt válasza .LnB (#42) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mondjuk most kialakult egy érdekes kép, mert az első napos kritikák erősen kontrasztban vannak a nőzi véleményekkel, nagyjából úgy, mint az első Amerika Kapitánynál. Végülis nem lett igazam, mert úgy tűnik azok is élvezhetik a filmet, akik nem fanok, csak nem értenek bizonyos dolgokat, ami lehet nem is baj még.
Igazából három dolgon akadok fenn még mindig, a random baromságok (atombomba...), Doomsday, meg a háttérbe szorított női karakterek, akik mégis fontosak lettek végül.
Igazából az sg.hu kritikája írja le szerintem legjobban a nem-fan nézők általános véleményét, néha ők is megerőltetik magukat. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#45) DudeHUN válasza .LnB (#42) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Nem kommersz szar!? Miért lenne az? Ezt azért ne. Értem, hogy tetszik a BvS. De azért a Marvel, ha valamit jól csinál az a saját világának remek megfilmesítése. Még akkor is, ha 1-2 belőle az egyszernézős kategória.
Egyébként érdekes, mert legjobban pont a Superman és a Batman rajongó barátaim akadtak ki a filmen. Másodszorra velük néztem.

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#46) Bad Pritt válasza DudeHUN (#45) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az én Batman rajongó barátaimnak tetszett igazából, a gyilkolászást nehezen emésztették meg mondjuk.
Supermannél a rengeteg utalás az, ami pozitív irányba dönti a mérleget sok fannál.

Itt egy érdekes interjú Snyderrel. Igazából arról beszél, hogy miért kellett megölni Supermant, viszont az érdekes része a vége, emiatt érzem én is érthetőnek a kinyírását: I wanted Bruce Wayne to build the Justice League. I felt like with Superman around, it's a different conversation when you create the Justice League, right? It's like, 'Me and Superman, we want to make a Justice League.' És ebben amúgy teljesen igaza van, ha valóban Batmanre akarja építeni a Ligát. Ráadásul elhintett még egy ilyet is: And when you bring him back, who knows what he is when he comes back. Bírnám, ha nem lennének puncik és megtennék főellenségnek. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#47) cyberkind válasza Bad Pritt (#46) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Nahát nahát akkor nemcsak nálam volt a gyilkolóka csalódást keltő dolog. :D
De amúgy egyre jobban akarom a filmet ahogy telnek a napok, pedig rohadt messze van a BR debüt. :o

Paranormal Cocktivity

(#48) Bad Pritt válasza cyberkind (#47) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mindenkinek az volt szerintem. :D Én fordítva kezdtem el gondolkodni, miért változtattak Snyder-ék. Ez nem olyan dolog, minthogy a dizájnerek milyen füleket rajzolnak a maszkra, meg hogy fog kinézni az embléma, egy olyan változtatás Batman karakterében, ami magyarázatra szorul és őszintén szólva számomra a sok apróság végül kiad egy kerek képet arról, hogy miért ilyen brutális a film első felében és miért nem volt az a végén Luthorral. De lehet, hogy ehhez lesznek még plusz képsorok a bővített verzióban.
Amit én nagyon szeretnék a bővítettben, hogy több Superman legyen, kicsit mélyítsék el a kapcsolatát Lois-szal, mert ez így harmatgyenge volt.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#49) cyberkind válasza Bad Pritt (#48) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Azt tudtam hogy megtört lesz Batman a 20 évnyi harc után, és hogy Robin megölése változtatni fog a dolgokon, de nem így gondoltam, amit most már elfogadok mert összességeben jót tett a filmnek és karakternek meg ugye a képregényekben is gyilkolászik, csak ugye emiatt volt a harcuk is olyan semmilyen mert csak megakarta ölni és végül véletlenül nem ölte meg mert kimondta hogy Martha, ez finoman szólva érdekes volt nekem. :D
Belőle is lehetne több meg Lex-ből mert túl sokat ugrálnak előre és nem magyaráztak el semmit vele kapcsolatban csak nagy léptekkel haladt Doomsday felé.

Egyébként ha valóban a Batfleck féle Batman-re építenek ilyen hosszútávra az nagyon de jó lehet, igaz nekem még mindig Bale a tökéletes, de ő teljesen más stílus.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#50) Bad Pritt válasza cyberkind (#49) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Én ebbe a Martha-kérdésbe nem fogok belefolyni sehol, látom, hogy valakik isteni ötletnek látják, mások szerint a legbanálisabb megoldások egyike... Hát nem tudom. Ha engem épp gyilkolásznak és utolsó szó jogán akarok mondani valamit, akkor tuti nem a keresztnevén hívom az anyámat, de ez már szőrszálhasogatás. :D
Az is vita tárgya sokaknál, hogy mennyire volt szájbarágva Bruce anyjának a neve. Szerintem pont elég volt, az apja kimondta egyszer haldoklás közben, meg láttuk egyszer a kriptában, ráadásul ezt már hozzá is kötötték egy álomjelenethez, szóval ebbe annyira nem kötnék bele.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.