Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tothg86


Tothg86
tag

Gratulálok az írásodhoz, nagyon jó szemmel látod! Szerintem is Dark Souls hangulatát főleg a narráció adja. Szép kis finomság, hogy játékmenetbeli apróságok, lásd a lootok hogy tudnak történetet sugallni. Itt érdekes az, hogy lehetne random is a loot és az ellenfelek elhelyezkedése, de akkor végképp semmi fogalmunk nem lenne a háttérről. Ez az open world és a szabadság egyik érdekessége, hogy nem egyszerű sztorit mesélni benne. A Dark Souls érdekes középutat kínál, fergeteges hangulattal.
Köszi újra, jó volt olvasni!

(#2) Bad Pritt válasza Tothg86 (#1) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Én köszönöm, hogy végigolvastad. :R
Egyetértek, sok fejlesztő gondolkozik egész mélyen a környezet felépítéséről, mit hogyan érdemes megjeleníteni az adott világban, de kevés játéknál érzem azt, hogy ennyire szerepe lenne a történetben, a világ dinamikájában.
Nagyon jó példa erre az utolsó kettő Assassin's Creed, egy végletekig kidolgozott világ mindkettő, de alapvetően a játékos szempontjából üres a környezet, relatív kevés dologgal tudsz interakcióba lépni és kevés dolognak van kihatása arra, mi is történik veled, a ládák is sok helyen random vannak elszórva a térképen, inkább az a lényegük, hogy el legyenek dugva, minthogy értelme legyen a létezésüknek.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.