2017. május 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Star Trek Beyond

  Írásom kisebb, de inkább nagyobb spoilereket tartalmazhat nem csak a címszereplő filmmel, de az egész Trek világgal kapcsolatban. Olvasása csak saját felelősségre történjen.

  Őszinte leszek: másodvonalbeli trekkie-ként (azaz olyan emberként, aki nem jár gyűlésekre klingonnak öltözve, de azért tisztában van a világ történéseivel és sajátosságaival) abszolút nem vártam a Beyondot. Egyrészt a forgatókönyv körüli mizéria, Justin Lin rendezői kinevezése eltántorított, másrészt az év első felében olyan mérhetetlen hype-ot kapó filmek kapták nálam is a főszerepet, mint a Dawn of Justice, Warcraft, X-Men és Civil War. Lehet hogy emiatt a relatív elvárások nélküli hozzáállás miatt, lehet hogy csak a film két órája alatt előtörő trekkie életérzés miatt, de azt kell mondjam, a Beyond az idei év nagyobb látványfilmjei mellett surranó pályán jött, látott és győzött, nálam mindenképp.
  A továbbra is J.J. Abrams gyámsága alatt készülő idei Star Trek film előkészületeit kicsit úgy képzelem el, hogy a jó öreg J.J. leült Justinnal egy asztal mellé, kicsit magába szállt és egy papírra (minimum A3-asra) felírta az előző két Trek film minden gondját-baját, majd a tajvani rendező úrra bízta, hogy ezekből miket szeretne javítani és miket hagy benne a művében.

  Folytatás...

  Bad Pritt 10 hónapja 37

 • Batman v Superman: Dawn of Justice

  Eljött az igazság hajnala, az első reakciók alapján pedig bár ne tette volna. Nem tudom maradéktalanul védelmem alá venni a Batman v Supermant (továbbiakban: BvS), de szeretném leírni, hogy mit is gondoltam a film megtekintése után. Spoilerek óhatatlanul elő fognak fordulni, úgyhogy a további olvasás csak saját felelősségre történjen.

  Nem fogok kertelni, a BvS szerintem egy értékelhetetlen produktum a hagyományos értelemben. Olyan egymásra hányt jelenetek összessége, mely az egyszeri nézőt nem fog szórakoztatni, inkább fejcsóválásra készteti. A film igazából pont azon bukik el, ami nem is kellett volna bele: a plusz tartalmon, ami vagy nem kapcsolódik Batman és Superman összecsapásához, vagy csak mellékterméke kellett volna legyen ennek, viszont számomra meglepő módon olyan aspektusait sikerült jóra, sőt, kiemelkedőre megalkotni, ami hihetetlennek tűnt elsőre.
  A film sokat merít a két ikon leghíresebb csatájából, amit 30 évvel ezelőtt vetett papírra Frank Miller: a The Dark Knight Returns többször is megidézésre kerül a két és fél órás játékidő során, direkt képi eszközöktől kezdve Batman megjelenésén át egész mondatokig tetten érhető a klasszikus történet. A legnagyobb probléma, hogy pont a történet lényegi elemét, a kettejük között feszülő ellentétet nem sikerült átemelni, helyette megkapjuk az örök kérdést: meddig terjedhet egy emberfeletti lény hatásköre és mennyit képes tenni egy földi halandó az ellene vívott küzdelemben?

  Folytatás...

  Bad Pritt 1 éve 156

 • Batman: Arkham Knight

  Az Arkham Knight jött, látott és akkorát bukott a legtöbb játékos szemében, ami nem volt méltó egy ilyen játéksorozat lezáró darabjához.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 29

 • Frank Herbert, Brian Herbert és Kevin J. Anderson Dűne-univerzuma

  Nem vagyok megszállott gyűjtő, soha nem gyűjtöttem kavicsokat kiskoromban, bélyegből is csak egy dinós-szettem volt, azt is felnyálaztam a hűtő ajtajára. Viszont a Dűne, na az a világ az én Mekkám!
  Kezdődött minden azzal, hogy láttam a 2000-es Dűne tévéfilmet. Alacsony költségvetésű volt, angol-cseh koprodukcióban készült, angol-cseh színészekkel és William Hurt volt az igazi húzóneve a filmnek. Első körben elvarázsolt, aztán most már a sokadik körünket rójuk, de még mindig az egyik legkedvesebb film az életemben.
  Nem tudom mennyire lehetett sikeres, de elkészült hozzá a folytatás Dűne Gyermekei néven 2003-ban, melynél láthatóan több pénzből gazdálkodtak a készítők, Susan Sarandon is tiszteletét tette kvázi felváltva Hurt-öt az "ismert színész" poszton. Talán még jobb is volt, mint az első film, a zenéje pedig nálam a mai napig No. 1 kedvenc.

  Folytatás...

  Bad Pritt 3 éve 14

 • Batman: Arkham Origins

  2013-ban megjelent a szuperhős játékok Szent Gráljának, az Arkham sorozatnak a harmadik része, melyhez sok reményt fűztem, részben csalódtam, részben pedig elégedett lehettem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 19

 • Interstellar teaser trailer: a kivétel, ami erősíti a szabályt.

  Első Logout írásomnak egy olyan témát választottam, ami nem feszeget komoly gondolatokat, egyszerűen csak egy véleményt formálnék meg benne. Történt ugyanis, hogy egy ismerősömmel vitába keveredtünk Christopher Nolan következő filmjének teaser trailere kapcsán: szerinte egy felesleges és semmitmondó 2 percnek voltunk tanúi, míg az én véleményem, hogy ez a 2 perc iskolapéldája lehetne annak, hogyan kell felcsigázni az emberek érdeklődését egy filmmű iránt.
  Tudni kell mindkettőnkről, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt a kiszemelt a továbbtanulásnál, de szerencsétlen véletlenek folytán mindketten más pályára kényszerültünk, ami lehet nem is baj, hisz a filmek iránti szeretet megmaradt mindkettőnkben. Ő inkább analitikus, irodalmi megközelítést alkalmaz a filmekre is, míg én összehasonlító elemzőnek tartom magam, önfényezés nélkül mondom, hogy jóval nagyobb filmes adattáram van fejben elraktározva, mint bármely ismerősömnek és ez néha számukra is hasznos.
  De térjünk a tárgyra: jelenleg óriási hajlam van a hollywoodi studiók részéről, hogy minél előbb és minél többet reklámozzák zászlóshajóikat, sokszor már másfél évre előre kidobva képeket, rövid videókat, előzeteskéket, amik a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek informatívnak, inkább csak egy emlékeztető: dolgozunk rajta látjátok? Ebből a szempontból szellemes kivétel volt J.J.

  Folytatás...

  Bad Pritt 3 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.