Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
nagyúr

Mint Star Trek rajongó (de nem fanatikus), elég kritikus szemmel várom a filmet. Az előző annyira szar volt, hogy a mostani csak jobb lehet. Örömmel olvasom itt is, hogy a karakterek végre hitelesek lettek, legalábbis hitelesebbek annál, mint amennyire Abrams alatt voltak.

Sokat nem várok tőle, de könnyed kikapcsolódásnak megfelelő lesz egy hétvégi ebéd mellett.

"nincs rá lezsóidő"

(#2) wetomi válasza petipetya (#1) üzenetére


wetomi
aktív tag

Jó lett, nézd meg! Nem hibátlan, de bőven van ami ellensúlyozza azokat.

Engem az elejével megvettek. Amikor gyakorlatilag elmondja Kirk, hogy k..va unalmas a mélyűri küldetés. Ilyen filmekben, sorozatokban nem volt korábban. Talán 8-as filmben volt valami elszólás a porszem számolásra, de úgy igazából nem merte senki kimondani, hogy a mindennapos működés egyhangú.

[ Szerkesztve ]

(#3) madgie


madgie
titán

A Sabotage-zsal csak az a gond, hogy már ellőtték a 2009-es reboot elején, a kölyök Kirk-nél. OK, talán ráfoghatjuk, hogy direkt lett így, meg Kirk is valami olyat mond, hogy ez jó választás lesz, hovatovább bemagyarázhatjuk azt is, hogy a film elején befásulni látszó Kirk ezzel a zenével "kapja vissza" végre a gyerekkorára visszautaló nemtörődöm vagányságot... nemtom. Ezzel szemben van millió és egy hasonló stílusú zene, ami önismétlés nélkül is badass lett volna itt.

(#4) Bad Pritt válasza madgie (#3) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Lehet újravágom majd itthon mondjuk a Fortunate Sonra vagy valami hasonlóra, kíváncsi leszek úgy milyen lesz. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5) Bad Pritt válasza petipetya (#1) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem váltja meg a világot ez a film sem, de szerintem van olyan jó, mint az első Abrams film, csak még trekesebb és nosztalgikusabb.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#6) ncc1701 válasza petipetya (#1) üzenetére


ncc1701
veterán

Dettó. De nem csak az előző volt vacak, hanem az előző kettő. Sőt, tovább megyek, számomra minden szar, amihez eddig ez a JJ gyerek hozzányúlt (starwars ugyebár).
Mindenesetre nagyon várós már egy igazi star trek film, ami nem csak a látványra épít, hanem a hagyományokra is bőséggel. Az elsőt még megnéztem moziban, a másodikat már nem mertem, és h őszinte legyek, erre sem merem elvinni a családot.

(#7) Bad Pritt válasza ncc1701 (#6) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Olyat már nem fogsz kapni. Nincs rá igény. A jövőre érkező sorozat épít majd talán az eredeti trek feelingre. El kell fogadni, hogy a régi trek filmek megoldásai ma már moziban nem működnek.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#8) greenity


greenity
aktív tag

Bevallom én kicsit kétkedve mentem el, nekem túl nagy volt a felhajtás a végén körülötte. De hát Star Trek, elmegyünk megnézzük, végül csak ketten mentünk a párommal a szokásos bagázs helyett... de szerintem megérte, az elején nekem nagyon össze-vissza volt, voltak benne klisék, de igen, ez inkább volt Trek mint az előző.

Az, hogy hogy lett a főgonosz valóban megnéztem volna, érdekelt volna a dolog, viszont talán van benne valami "filozófia" is, hogy az egységet állították szembe a háborúval.

Mindenesetre érdemes megnézni.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#9) madgie


madgie
titán

Ja, miért bazári szerinted az Enterprise újraépítése? A hyperlapse-effekt miatt?

(#10) wetomi válasza greenity (#8) üzenetére


wetomi
aktív tag

Én nem éreztem, hogy nagy lenne a felhajtás a film körül. Sőt, szerintem a marketing része, legalábbis itt az országban elég csendes a "nagy versenytárs" Star Wars mellett, amiről napi szinten fröccsentenek valamit uborkaszezonban is...

(#11) Bad Pritt válasza madgie (#9) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Igen, erre még keresem a jó szót, de ez a timelapse megoldás nagyon gagyinak hatott számomra. A Spock trilógiában kibírtunk egy egész filmet Enterprise nélkül, de hogy ne menjünk messzebb, az előző filmben is szépen darabokra lőtték a hajót, mégis a végén láttuk ahogy kirepül a mélyűr felé. Látványos volt, érthető, de nálam ez olyan hatást kelt, mintha hülyének néznék a nézőt, pedig szerintem ha a film végén látja megint az űrben úszó Enterprise-t A jelzéssel, akkor csak összerakja, hogy újjáépítették.

(#10) wetomi: azért van ám marketing, ha nincs adblockod, akkor a Youtube majd' minden reklámja Trek, tele van poszterekkel Budapest (gondolom a vidéki városok is), de az tuti, hogy nem pörgött annyira az előzeteseket gyártó részleg, mint a SW-nál.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#12) greenity válasza wetomi (#10) üzenetére


greenity
aktív tag

Elképzelhető, lehet nekem az volt sok(k) hogy az elmúlt 1 hétben a pécsi Uránia mozi napi 4x tolta a képembe a filmet. Ami nem gond, csak enélkül is tudtam, hogy lesz és mentünk .

"Egy mosolynál jobb a több"

(#13) madgie válasza Bad Pritt (#11) üzenetére


madgie
titán

Nekem nem volt bajom ezzel, mondjuk elég sokat timelapse-ezem én is... az mondjuk tény, hogy a csapból is ez folyik évek óta, úgyhogy elég elcsépelt dolog.

(#14) Bad Pritt válasza madgie (#13) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mondjuk emellett például említésre sem méltó szerintem. :D Csak furcsa volt nekem.

Meg amúgy azt nem írtam le, de kicsit érdekes szerintem, hogy mindkét csillaghajó sikeresen nekimegy legalább féltucat sziklának és semmi bajuk nem lesz, az Enterprise tányérja is működik landolás (földbeállás) után, a Franklinnek meg pár karcolása lett csak felszállás közben, pedig komplett hegyláncokat fejelt keresztül. Viszont az tetszett, hogy végre nem a gondolák izzanak fel, mikor impulzus hajtóművel megy a hajó, meg szerencsére elhagyták az előző rész ultragáz csillám effektjét, mikor teret vált a hajó. Az itteni hullámeffekt jobban tetszett.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#15) madgie válasza Bad Pritt (#14) üzenetére


madgie
titán

Van egy ilyen technoblabla a Star Trekekben már rég, a Franklin fedélzetén asszem szóba is került.

De való igaz, túltolták ezt a dodzsemesdit ebben a filmben, legalább annyira, mint a sebességváltást a F&F szériában :)

(#16) oriic válasza madgie (#15) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ez azért szerintem visszafogottabb volt. :D

Btw én reménykedtem hogy lecserélik a hajót egy Excelsior osztályúra (mondjuk pont arra amiről beszéltek, hogy még építik) De egy Galaxy-val is megelégednék. :D Ok tudom semmi esély nem volt rá, de nem igazán szeretem ezt a régi dizájnt. Még ha egész jól modernizálták akkor sem.

Hja és a szokásos: 4. részbe BORG-ot a népnek. \o/

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#17) madgie válasza oriic (#16) üzenetére


madgie
titán

Ja, mókás volt, hogy a kronológiailag sokkal korábbi, de a frissebb ENT sorozat alapján* tervezett Franklin mennyivel modernebb külsejű volt, mint a retró hajszárító Enterprise :)

*: illetve még a DS9/VOY szériából az Akirára hajaznak ezek a korábbi hajók.

[ Szerkesztve ]

(#18) oriic válasza madgie (#17) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Hja igen, Franklin jobban nézett ki. :D

A filmhez:
Annak örülök, hogy nem az egyik korábbi film sztoriját csinálták meg újra.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#19) Bad Pritt válasza oriic (#18) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mondjuk volt ugye ez a blama a TF 3 és Sziget kapcsán. Na itt a Beyondban mikor lezuhan az Enterprise tányérszekciója az gyanúsan ugyanúgy nézett ki, mint mikor a Vengeance beleállt San Franciscóba az előző filmben.

Meg a méretek érdekesek az új filmekben, az itteni Enterprise elvileg nagyobb, mint a Galaxy meg a Sovereign osztály (a Vengeance csak becslés, az Enterprise mérete hivatalos, de látszott, hogy sokkal nagyobb az Enterprise-nál). Nekem amúgy formára a Kelvin a kedvenc, egyedi is, csúnya is. :D

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#20) oriic válasza Bad Pritt (#19) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A Kelvin? A tampon-hajó? :DDD

Live-Die-Respawn

(#21) madgie válasza Bad Pritt (#19) üzenetére


madgie
titán

Huhh, tényleg ekkora az "új" Enterprise? Mi a túrónak? Annak idején a TNG-ben volt róla szó, miért akkora a Galaxy osztály (komplett családok férjenek el rajta, ne csak a személyzet), itt viszont nem látom értelmét.

(#22) Bad Pritt válasza oriic (#20) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Jó az, egyedi. :D A Franklin is rohadt dizájnos lett amúgy, Sugárban van Krall-féle vadász, Enterprise meg Franklin bábu most a menühöz, lehet csak emiatt benézek és veszek egyet. :D

(#21) madgie: Hát meg a Vengeance is miért kétszer nagyobb nála, mikor kéttucat ember elég az üzemeléséhez? Kicsit elszálltak a méretekkel, a Narada is extrém nagy volt.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#23) oriic válasza Bad Pritt (#22) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A Narada bányász hajó eredetileg, valszeg több legénység is volt rajta, csak ugye a BORG módosítások miatt gondolom alig egy tucat romulán elég a működtetéshez.

Live-Die-Respawn

(#24) Bad Pritt válasza oriic (#23) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Tudom a sztoriját, de akkoris brutálisan nagy a régi hajókat is figyelembe véve. A Kelvin meg a Franklin az a kettő, aminek értelmezhető mérete van az új filmekben.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#25) petipetya válasza Bad Pritt (#7) üzenetére


petipetya
nagyúr

Szerintem sem. A Majmok bolygója és a Mad Max esetén is csak elrontották az egészet ezekkel az új részekkel.

Éppen ezért remélem, hogy a kedvenc (és számomra valaha volt legjobb) sci-fi megmarad a mostani formájában, és az én életemben nem készítenek hozzá folytatást. Ez pedig nem más,

dobpergés

mint a 2001: Űrodüsszeia

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#26) mustang08 válasza petipetya (#25) üzenetére


mustang08
aktív tag

Akkor erre nehogy rákattints! Jobb a tudatlanság.

(#27) Plutor válasza petipetya (#25) üzenetére


Plutor
aktív tag

Pedig van már folytatása,és jó is lett. 2010 A kapcsolat éve (1984)

Szerintem teljesen rendben van ez a friss Star Trek.
Az első előtt féltem,hogy mi lesz belőle,de nagyon bejött.
Nagyon jól eltalálták a régi karaktereket.
Kellett már ez a modernizálás.

[ Szerkesztve ]

(#28) petipetya válasza Plutor (#27) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nem így értettem, hiszen tisztában vagyok vele. :)

"nincs rá lezsóidő"

(#29) petipetya válasza mustang08 (#26) üzenetére


petipetya
nagyúr

Remélem nem lesz belőle semmi.

"nincs rá lezsóidő"

(#30) sith7


sith7
nagyúr

törölhető

[ Szerkesztve ]

(#31) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Lehet én vagyok a vak, de az egész film alatt egyetlen zavaró lens flare effekt sem tűnt fel, sőt. :N

Krall karaktere és a többi társának a története tényleg érdemelt volna egy kicsit több magyarázatot, de ettől független mint régi treki / trekker mondhatom, hogy a film nagyon ott volt - persze a mai mozis világ tükrében.

Kíváncsian várom, hogy mit fognak kezdeni a megbolygatott idővonal kérdéséve, hátha lesz egy olyan ST film, amivel valahogy visszacsinálják a Naranda érkezését. Úgy is elhintették, hogy Kirk apját alakító színész vissza fog térni a következő filmben...

petipetya: miért? Olvastam könyvben, jó történet volt. Meg a 2010-es Űrodüsszeia a 80'-as évek végéről is egy jó film lett.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#32) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Végignéztem az összes eddig megjelent filmet, klassz élmény volt így egyben. Remélem ez is bejön majd...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#33) Phobion


Phobion
őstag

Most komolyan 4DX-be már nem lehet megnézni a filmet? :F

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#34) Bad Pritt válasza Phobion (#33) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Kicsi és gagyi a 4DX terem a Westendben, most sok film jön ki, ami támogatja, szóval sanszos. Szerintem nem vesztesz sokat, ha anélkül (sőt, 3D nélkül) nézed meg.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#35) Phobion válasza Bad Pritt (#34) üzenetére


Phobion
őstag

Soha nem voltam még 4DX-ben, gondoltam asszonnyal megnézzük milyen lehet, de hát akkor nem. :C

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#36) wetomi válasza Phobion (#35) üzenetére


wetomi
aktív tag

Egy próbát megér éppen, de szerintem többet érsz egy IMAX vetítéssel.
Engem legalábbis jobban idegesített a 4DX, mint ami plusz élményt adott. Annak idején az Into Darkness-t néztem 4DX és IMAX-ben is.

(#37) .LnB


.LnB
titán

Tegnap néztem meg. Mivel az előző részek szerintem nem többek átlagos blockbuster filmeknél, így nem is voltam oda értük. Ezért nem is vártam kimondottan a Beyond-ot, nem olvastam róla kritikákat, nem tudtam mit várhatok tőle. Egyedül ismerőseim meséltek róla, ezek rendre negatív kritikák voltak (de nem olyanok véleménye amikre adok). Szóval valahogy így álltam neki megnézni a filmet. Ja nem, fontosnak tartom megjegyezni, hogy előtte a Independence Day: Resurgence-t néztem meg, amit én röviden és velősen, egy botrányosan szar filmnek tartok (egy 20 éves szép emlék meggyalázásának). Így tehát az elvárásaim nem voltak nagyok a Beyond-dal kapcsolatban.

Ha rövidre fognám azt írnám, hogy teljesen egyetértek veled. De nem fogom, nem vagyok én olyan. Pedig tényleg teljesen egyetértek veled. :)
A Beyond az idei év legszórakoztatóbb látványfilmje. A látvány az valami elképesztő! Leszámítva azt a motoros jelenetet. Az viszont fájt. Nem is értem miért nem hagyták inkább ki. A történet nem rossz. Legtöbben nekem előzetesen a szokásos indíték nélküli egydimenziós gonoszt említették. És be kell vallanom, tényleg nem a mozitörténelem legikonikusabb gonoszát láttuk. De még mindig jobb mint az átlag blockbusterekben (lást Avangers filmek). Persze lehetne jobban kidolgozott. Meg tátonganak vele kapcsolatba óriási kérdőjelek, vagyis pontosabban az egész sztoriban. De szerintem nem olyan rossz ellenfél Krall. (A film közbe kerestem rá, hogy ki játssza, nekem nem esett le.) Érdekes lett volna megtudni, hogy Krall serege miként lett ilyen "méhkas" szerű. És miért nem találták meg sose a Franklin-t a bolygón, holott ők zuhantak le vele. És a sztoriból kiderül, hogy jó ideig ott éltek. :) Egy sima álcázó rendszer elég volt az elrejtéséhez.

Igazából azért örülök nagyon ennek a filmnek mert már teljesen hitehagyott voltam mind a Star Trek, mind úgy összességében a blockbuster filmekkel kapcsolatban. A Beyond szerencsére megcáfolt, egy üde színfolt.

Homo Ludens

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.