Hirdetés

MPK avagy a Mentásított Pálinka Kísérlet

Mint sok más jó dolog ez is véletlenül és hülyeséggel kezdődött.
Adott volt egy kicsit régen megkezdett pálinka (eredetileg barack) ami nem nagyon fogyott (inkább Jack-kel barátkoztam) és hát elvesztette az illatát meg az íze is kezdett "technokolos" lenni (aki ivott már pocsék pálinkát az tudja miről írok). No nem durván, de az élvezeti értéke jelentősen lecsökkent.
Ezzel egyidőben rákaptam a mentára. Élénkítő hatása odavert a kávénak. Sokkal kipihentebbnek és energikusnak éreztem magamat.

Mindenbe raktam, turmixba, ásványvízbe... jégkockát gyártottam belőle. És hát jött a gondolat: Mi lenne ha feltuningolnám azt a maradék 2 decit? Rosszabb csak nem lesz.
Szóval szedtem egy jó adag mentát, lemostam, felaprítottam majd beletuszkoltam az üvegbe a pálinka szintjéig. Majd naponta megráztam egy kicsit.

20 nap állás után

Ronda és finom

A kísérlet összegzéseként elmondhatom, hogy a "technokol" jelleg teljes mértékben eltűnt, finom torkot melengető, de nem szaggató íze lett. Az illat is visszatért, az eddigi semmilyenből újra intenzív illatok jöttek elő, meglepő módon én újra éreztem a barack illatát is a menta mellett.
Szóval úgy érzem, hogy jól sikerült ez a próbálkozás. De a tökéletestől még kicsit messze van.

Összegezve a tapasztalatokat
#0 - Az első próba kicsit alul lett dokumentálva.
#1 - Jövőre nézve inkább valami széles szájjal rendelkező (befőttes) üveget kellene használni. A folyamat végén abból könnyebb a mentát kitakarítani.
#2 - 20 nap alatt a "lötty" színe a szép világos zöldről elmászott inkább a barna irányba. Meg kell figyelni, hogy hogyan változik a színe nap nap után. (Esetleg valami színezék anyagot kellene keresni)

Van még itthon egy 2014-es feliratú üveg ami a következő kísérlet alanya lesz

Tovább a fórumba.