Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade - archívum I. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#29451) Glatius válasza Husi0904 (#29450) üzenetére


Glatius
őstag

Nekem úgysem hinnél.... de ha a Nokia gondolkodna androidos készülék gyártásán az meggyőzne?

Nem Androidot használ majd a Nokia, hanem lemásolja a szabad linuxos alapon szerveződő mobil operációs rendszert.

[ Szerkesztve ]

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#29452) Husi0904 válasza tariattila (#29449) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Én is olvasok statisztikákat. Minden elismerésem a ZTE cégnek, hogy ilyen sikereket ért el a készülékek eladása terén. De ennyi! attól még egy felkapott reklámfogás az egész! Mindenkinek ez kell mert ez a menő (Android). :C

(#29453) sto1911 válasza Husi0904 (#29452) üzenetére


sto1911
veterán

Ocsem, te agyilag zokni vagy... Azert van ilyen mindenkinek, mert ez a jovo...

(#29454) norbi93 válasza r0by (#29443) üzenetére


norbi93
senior tag

szóval akkor szerinted gt540-ről váltás jóötlet?:) igazából az érdekelne még, hogy moddolt rommal az ilyen újabb 3d-s játékok jól futnak rajta? (gondolkodok itt esetleg nova-ra, raging thunder2, reckless racing). quadrant teszt most az LG-men 1300-1400 pontot dob 825mhz-n, hallottam hogy ezt nem lehet addig húzni, de nem is a pont a lényeg, csakhogy gördülékeny legyen mindennapi használatra=)

(#29455) Husi0904 válasza Glatius (#29451) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Olvasd már vissza, hogy mivel kezdtem! Arra voltam kíváncsi, hogy magyarázza meg nekem valaki, hogy mivel jobb most egy csúcs Android, mint a csúcs Symbian. Készüléktől függetlenül, csak a rendszert vizsgálva, amire valóban is szüksége van egy felhasználónak.

(#29456) Ricardo válasza Husi0904 (#29452) üzenetére


Ricardo
félisten

Ha a T-nél lenne 23.000ért ^3as symbiannal telefon, az is sikeres lenne. Nem azért mert menő, hanem mert ár/érték arányban verhetetlen lenne.
Az android valóban népszerű mostanság, de a blade sikere főként a tudásához képest alacsony árban rejlik.

(#29457) Husi0904 válasza sto1911 (#29453) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Te sem vagy különb! Neked biztos ez a jövő és ha ilyeneknek kell elsősorban az Android akkor hamarabb vége lesz mint a Symbian-nak!

(#29458) Glatius válasza Husi0904 (#29455) üzenetére


Glatius
őstag

Sajnálatos, ha nem vagy kíváncsi a válaszra, annyival jobb, hogy olcsóbb, szabadabb, felhasználó-közelibb. Ne gyere azzal, hogy nem érdekel az ár, az előbb dicsekedtél ingyenes alkalmazásokkal....

De beszélhetek én vaknak, hogy megvirradt.... a szabadság számodra egyenesen káros, korbácsos hajcsár kellene, hogy használd az off topic gombot?

[ Szerkesztve ]

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#29459) Husi0904 válasza Ricardo (#29456) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Igazad van! De nem erről kellene meggyőzni! Én is tudom, hogy ilyen tudással nem tudok Symban-os telefont venni. Hidd el, hogy tudok annyit a Blade-ről mint itt egyesek. Napi rendszerességgel nézegetem, próbálgatom.

(#29460) sto1911 válasza Husi0904 (#29457) üzenetére


sto1911
veterán

Az alaptalan frocsogesen kivul mit tettel hozza a forumhoz es a vilaghoz? Mert a tobbiek es en mar letettunk valamit... Menjel, zsebjatsszal tovabb a Symbianodra... Megsugom, nekem is volt, soha tobbet nem lesz...

Napi rendszerességgel nézegetem, próbálgatom.: nekunk meg van, neked meg nincs. Hol nezegeted, a boltban? :D Egy vicc vagy, koszonjuk, legyen vege az eloadasnak...

[ Szerkesztve ]

(#29461) Husi0904 válasza Glatius (#29458) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Mert Te jöttél a market-tal.

(#29462) Indiant


Indiant
addikt

Lehet ,hogy többeknek evidens, de nekem az újdonság erejével hatott,hogy az usb kábelen a Blade-el a számítógép nem volt hajlandó elindulni. (nem 1x, nem 2x) A ramot sem volt hajlandó leszámolni, amíg le nem húztam a Bladet. A szívbajt hozta rám. :Y

(#29463) benc3000


benc3000
csendes tag

Helló mindenkinek

Van egy a számomra, egy nyílt szívműtétet végző orvos biztos kezénél is fontosabb dolog, amit még (ha értesüléseim, főleg a saját fórum követésem nem téved) senki se vitt itt vita asztalra előttem, így hát ezt most nagyon sürgősen meg teszem. Ez dolog a buli strapa.
Már körülbelül 2 hónapja használom a blade-emet, és imádom. Szó szerint éjjel nappal nálam van, (nem vagyok híve a külön strapa telefonnak) és intenzíven használom is. Számomra fontos, hogy akármilyen okos is egy telefon, azért mostohább helyzetekben is számíthassak rá, ilyen helyzetek egyike a buli, ami köztudottan ez elektronikai cikkek pokla. Hisz mind láttunk már másnapos embert, amint a betört érintő képernyőben saját megpróbáltatásaival, vagy az alkoholtól rövid záras aksiban az ital gonoszságával néz szembe.
Mind ez azért van mert a mobillal készült felbecsülhetetlen fotó és filmművészeti remekek, továbbá az arcok könyvébe már a helyszínen elkerülhetetlenül, és örök időkre bíródott episztolák ma már szinte elidegeníthetetlen részei egy bulinak
A Blade-emmel ebből is, mint minden más szempontból tökéletesen elégedett vagyok, akárcsak festő a kedvenc ecsetével: Házibuliban lógott már extrém sportember módjára az USB-jén, 1.5 méterre a földől, kifelé a számítógépből miközben, olyan klasszikus zenei csodákat osztott meg a velünk mint: EZ vagy , EZ A MÁSIK. De egy kontakt hibás ITT veterán hifiben villám módjára végig szaladó túl-áram se hatotta meg a jackjét. Szeletelhető cigi és shisha füstben ázva-fázva sem panaszkodott légúti problémákra és a bor és sör esetleges kisebb frissítő fröccsenéseit még aktív SoundHound használat közben sem érezte meg. A kocsmai kerthelyiségből való Foursquare bejelentkezéseket (vastag falak bent nincs GPS) sem akadályozta egy csöppet sem a képernyőt meg annyi apró szökőárként ostromló eső vagy hó.
És mindez után a Blade mint egy hős lovag fényes páncélja gyönyörű és sértetlen, sőt mondhatom sérthetetlen.
Na és persze még említést se tettem kedves fórum társaimnak, arról a nem elhanyagolható tényről, hogy egy képernyőn meg jelenő gitár, egy varászosan meg oldódó sudoku, vagy éppen egy Fásy Ádám és Kiszel Tünde hangi kvalitásainak keverékével előadott szám felismerése, milyen érzelmi viharokat vált ki a tömegből.(még egy E72 tulajból is)
Tehát csak annyit mondhatok éltessék a neved ZTE.

p.s. : Hatalmas respect mindenkinek, akiknek a fantasztikus és szájba rágó leírásai nélkül, semmit se tudnék a telefonom működéséről, és a gyári Eclair viskójából irigykedhetnék a Duna parti Froyo villákra.

(#29464) PpenoO válasza qltsar (#29423) üzenetére


PpenoO
őstag

Ekkora pechet...

Mivel egy Blade-em volt/van és pixelhiba mentes, nem tudom milyen is az a pixelhiba egy ilyen kijelzőnél. Az összes telefonod pixelhibás volt? A fóliától és a sok fénytől nem látszanak? Nehogy félre értsd de én a 3. telefonomnál, pláne ha ugyanabba a boltba cseréltettem volna, "mikroszkóppal" néztem volna át, mielőtt átveszem. Na jó ez túlzás de tuti feltelepítettem volna velük a Dead Pixel Test nevű progit vagy valami hasonlót.

Egy javaslatom azért van.

Esetleg visszavinnéd a telefont, ők meg elkezdik lökni a dumát, hogy nem látják a pixelhibákat, akkor kérd meg őket, hogy olyan optikával is vizsgálják meg a ZTE által meghatározott távolságról a kijelzőt, mely be is bizonyítja az állításukat vagy mutassanak egy tanúsítványt melyben a ZTE hitelesítette ilyen vizsgálási eljárásra az adott szervizes szemét/látását. Nem rendelkeznének ilyen optikával illetve tanúsítvánnyal, akkor nyugodt hozzáállással említsd meg nekik, hogy fogyasztóvédelmi szempontból erősen megkérdőjelezhető a garanciális csere elutasítása mivel az csak szubjektív véleményen alapszik és semmilyen objektív bizonyíték nem áll a rendelkezésükre.

Ha elég nyugodt és magabiztos hozzáállást tanúsítasz akkor nagyobb a valószínűsége hogy kicserélik a telefonodat.

Remélem sikerül kicseréltetned a telefont és végre te is boldog Blade tulajdonos leszel, mint itt sokan mások.

Sok sikert a cseréhez!

(#29466) Husi0904 válasza sto1911 (#29460) üzenetére


Husi0904
csendes tag

Fröcsögni te kezdtél! Én kérdeztem és választ vártam. Te mit tettél? Nem emlékszem, hogy valamivel is hozzá járultál volna az Android, illetve a Blade tökéletesítéséhez. Nem én kezdtelek ki, hanem te kezted!
Hiába van, cseszheted ha nem működik rajta minden tökéletesen.(munkahelyemen, ZT-180 tábla pc és Blade)

(#29467) benc3000 válasza api29 (#29465) üzenetére


benc3000
csendes tag

Köszönöm szépen ez a reakció az egész estémet a boldogság és büszkeség irányába terelte :C

[ Szerkesztve ]

(#29468) Glatius válasza Husi0904 (#29466) üzenetére


Glatius
őstag

Nem a készülékkel van baj, hanem az operációs rendszer /Symbian/ nem veszi fel a versenyt az egyéb lehetőségekkel... Van aki tesz ellene.

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#29469) Ricardo válasza Husi0904 (#29455) üzenetére


Ricardo
félisten

Egy két dolgot nem értek.

"Arra voltam kíváncsi, hogy magyarázza meg nekem valaki, hogy mivel jobb most egy csúcs Android, mint a csúcs Symbian."

Ezt miért a legolcsóbb droidos telefon topicjában kérdezed :F

"Készüléktől függetlenül, csak a rendszert vizsgálva, amire valóban is szüksége van egy felhasználónak."

Most a csúcs vs csúcs vagy mindegy?

Saját magadnak mondasz ellent, ráadásul egy hozzászóláson belül.

[ Szerkesztve ]

(#29470) buca84 válasza Husi0904 (#29466) üzenetére


buca84
őstag

Ne legyen feszkó! Felesleges!

Ha magáról a rendszerről akarsz kérdezni, arra biztos van más topik is.

A megjegyzések meg nyugodtan mehetnek OFF-ba, mert így tele lesz szemetelve a topik.

PÍSZ!

(#29471) SpeedR válasza benc3000 (#29463) üzenetére


SpeedR
őstag

Szakadtam ezen a poszton. :DDD :R :R

(#29472) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Hi! A froyo az mifele rom?
Mi a kulonbseg a froyo es a jellyfish kozott? Stabilitasban? Kjforrottsagban?
Legzszi ezeket aruljatok el, ettol fugg hogy mire frissitek talan mar holnap.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#29473) buca84 válasza gordonfreemN (#29472) üzenetére


buca84
őstag

(#29474) .DLL válasza benc3000 (#29463) üzenetére


.DLL
veterán

Pászmeg... xD

Én azért elkerülném az ilyen helyzeteket...

@Husi: Én megértelek, a kérdés az, hogy miért jobb az Android, mint a Symbian. DE EZ nem a Blade topikba való! Lehet hogy mindent meg lehet oldani S alatt is, de ez hol érdekel minket? Itt a Blade révén olyan szolgáltatásokhoz jutottunk aminek mi örülünk, van minden és működik.

Ugyanazt a kérdést 0-ról tedd fel az Android rendszerrel foglalkozó topikban.

(P.H.)

(#29475) PpenoO válasza benc3000 (#29467) üzenetére


PpenoO
őstag

A topik új Alekoszát olvashattátok!

Köszi, jó volt olvasni! Zenére utalva meg:

Yo Dj Hi-Tek

Drop the motherfuckin Beat Box Dog...

(#29476) pista59 válasza Husi0904 (#29457) üzenetére


pista59
senior tag

Azért ne temesd az androidot. Pár év, és úgy elhúz a többitől, mint annak idején a windovs az OS2-től.
A google nem kispályás.

A győztes féreg irtó baktérium

(#29477) Glatius válasza PpenoO (#29475) üzenetére


Glatius
őstag

Ezzel a névvel ugye senkit sem akarsz elriasztani???

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#29478) HRicky


HRicky
tag

Hello!

Ipod touch szerű gépezetet szeretnék venni!
De mivel nemér meg nekem az iOS 30 rugót így arra kérlek titeket ajánljatok olyan cuccost ami olyan zenelejátszó amibe van wi-fi is!
Privibe ha lehet!

(#29479) sto1911 válasza Indiant (#29462) üzenetére


sto1911
veterán

Szinten zenesz :D

(#29480) PpenoO válasza Glatius (#29477) üzenetére


PpenoO
őstag

Melyikre gondolsz? :P

(#29481) pista59 válasza benc3000 (#29463) üzenetére


pista59
senior tag

Ez költői volt :C

A győztes féreg irtó baktérium

(#29482) sto1911 válasza Husi0904 (#29466) üzenetére


sto1911
veterán

Most megint bebizonyitottad, h csak szovegelni birsz, olvasni mar nem... vagy kihagy a memoriad esetleg szandekosan.

Nem csak en estem neked, hanem mas is, mert hulyesegeket beszelsz...

Honnan tudod, h mi nem mukodik rajta? Van neked ilyened? Vagy mar megint egy fozott romot fikazol? Az elobb meg nem volt, most mar ket androidos kutyud is van? Akkor most mi is van a symbiannal? Mar nem olyan jo? Miert nem symbiant hasznaltok a munkahelyen? Vagy a munkahelyi android jobb, mint ami a mi bladeunkon van?

De nyugi, mar szoltam az erdekedben, hogy oda kerulj, ahova valo vagy.

[ Szerkesztve ]

(#29483) Nohab61 válasza sto1911 (#29482) üzenetére


Nohab61
aktív tag

Akit esetleg érinthet az r7 FLB-re kiadtak egy r7a nevezetű fixet.

(#29484) bikebutcher válasza benc3000 (#29463) üzenetére


bikebutcher
csendes tag

őrült ember :D:D:D

(#29485) r0by válasza norbi93 (#29454) üzenetére


r0by
addikt

Nem tudom, hogy anyagilag hogy érint a dolog, de hardverileg ugye közel állnak egymáshoz, kivétel ez alól leginkább a kijelző. Ami ugye csodás :)
Játszani sajna nem szoktam. Viszont a GPS-t napi szinten többször is használom a Runkeeper progival, amit másnak is ajánlok :)
És mióta Kelzsoca r11-e van fent (ezúton is köszönöm neki :R ), mint a penge, úgy találja meg 5 másodperc alatt a holdakat :)

(#29462) Indiant:
Hétvégén én is így jártam, meghűlt bennem a vér, aztán meg jót mosolyogtam rajta, mikor eszmbe jutott, hogy azért mást megviccelni ilyennel nem is lenne rossz :D

[ Szerkesztve ]

(#29486) benc3000 válasza PpenoO (#29475) üzenetére


benc3000
csendes tag

Köszönöm az elismerést bár nem tudom teljesen átérezni tartalmát mert még a leghalványabb ötletem sincs h ki az az Alekosz, azon kivül h a ValóVilágban van.

(#29487) sto1911 válasza sto1911 (#29339) üzenetére


sto1911
veterán

Kozben valaszolok is magamnak:

Tehat a sytem/app-bol valo hibatlan futashoz jelen pillanatban ket dolog szukseges:
- 644 perm
- az apk lib-jei a system/lib-be masolva

Elvegeztem egy kis tesztet. Talalomra felraktam ezeket az appokat:

1_1ClubFM_1.0.apk ok
3_ADC2_droidspray.apk expired
2_3DMatrixIIReload1.0.apk FC
8_Androidhacker'ssystemtoolv3.1.17.apk FC
12_Zenonia3.KOREAN.v3.1.0.apk FC
7_AncientArcherv1.0.apk no hw support
13_ZombieDefense_1.5.apk no hw support
4_Adfree.apk ok
5_AirHockeyAdvancev1.01.apk ok
6_AldikoBookReaderPremium(1.2.9).apk ok
9_trism_v1.3.apk ok
10_TropicalTowers_1.0.apk ok
11_Uno(3.1.2).apk ok

expired - a marketen frissiteni kellene, anelkul nem indul
no hw support - utolag megneztem, arm7-re valo valtozatok, nem is fog menni

Irtam egy kis scriptet (meg finomitok rajta, aztan valszeg kiteszem a kozosbe) ami kiszedi az apkbol a lib fajlokat, es feltolja a telora. Az eredmeny: minden flottul megy.

(#29488) gordonfreemN válasza buca84 (#29473) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Koszi a cikket, nagyon hasznos volt szamomra igy kezdokent, viszont a kerdesemre nem adott valaszt. Szerintem.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#29489) PpenoO válasza benc3000 (#29486) üzenetére


PpenoO
őstag

Annyi közös van bennetek véleményem szerint, hogy jó a beszélőkétek, más összefüggést nem kell keresni ;) .

(#29490) ux1 válasza Husi0904 (#29466) üzenetére


ux1
addikt

Öcsém ez egy rózsaszín buzi dagadt troll, mi **szért. foglalkoztok vele. Népművészeti cserépedény ozt yo van. :D

-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-

(#29491) sto1911 válasza Nohab61 (#29483) üzenetére


sto1911
veterán

:R Koszi a linket, mondjuk megirhatna, hogy a wpa_supplicanton mit fixelt :(((

gordonfreemN: a froyo az android hivatalos 2.2-es verzioja, lasd meg. A jellyfish meg egy hazi keszitesu rom, ami egy kiszivargott 2.2-es kernelre epul.

[ Szerkesztve ]

(#29492) PpenoO válasza sto1911 (#29487) üzenetére


PpenoO
őstag

Úgyis megmondták már, idézem:"Nem emlékszem, hogy valamivel is hozzá járultál volna az Android, illetve a Blade tökéletesítéséhez."

Ne erölködj! ;]

Komolyra fordítva a szót, előre is köszönjük és türelmetlenül várjuk az első RC változatot! :R

(#29493) Saccco válasza lac14548 (#29404) üzenetére


Saccco
nagyúr

Egy kicsit összekeverted az internal storage-t a rammal.

(#29438) norbi93:
Az egyik legmeggyőzőbb érv az első hsz végén a kép, nézd meg!
Amúgy nagyobb a kijelző fizikailag, kapacitív->multitouch.
825ig ezt nem fogod meghúzni, a fórumon olvasottak alapján 787en megy a legnagyobb húzással ezt is szinte csak nálam. :D

(#29462) Indiant:
Ez a spicaval meg a gw620al is így volt nálam. :)

Más:
Aki ismeri a Hyper Jumpot az tegyen egy próbát a Mega Jumppal. Elvileg arról másolták a Hypert. Az appz topicba írtam, hogy a HJ a személyes kedvencem, na asszem módosítóm az MJ-re. :DDD
Ha valaki érdekel és nem nagyon akar keresgélni:
Mega Jump

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#29494) tariattila válasza ux1 (#29490) üzenetére


tariattila
veterán

:C
én sajnálom hogy ráadták a pizsit... mivel összeszedtem a gondolataimat a symbian vs android témakörrôl... titeket meg úgy sem érdekel ez valószínûleg... ;]

(#29495) sto1911 válasza PpenoO (#29492) üzenetére


sto1911
veterán

Mar privatban is irogat a szerencsetlen... hogy szuper egy "őstag" vagyok számíthatnak rám a többiek! LOL > tiltva :DD

Mukodokepes mar most is, de nem ellenoriz semmit egyelore, csak megy, mint a paraszt elore :DD
A windows cmd lelkivilaga sziven utott, pl. a find nem keres wildcarddal, de asszem rekurzivan sem... vazze, azt hittem leesek a szekrol, 2011 van, kerem.

(#29496) atsosra


atsosra
csendes tag

Ezen a héten sincs SZERDA?? :W

Inkább olvas.

(#29497) Saccco válasza atsosra (#29496) üzenetére


Saccco
nagyúr

Volt lett is flb r7... :DD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#29498) kelzsoca válasza Saccco (#29497) üzenetére


kelzsoca
félisten

flb-froyo-blade-r7

A rom angol nyelvű, nincs honosítva!

Módosítások:

-alkalmazások nagyrésze eltávolítva
-fényképező hang törölve
-csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
-kamera hang finomítva (halk csippanás)
-bootanimáció eltávolítva
-gyári betűtípus (comfortaa font használata csak az órára)
-gingerbread alap launcher (háttérkép lecserélve)
-gyári téma eltávolítva
-gingerbread téma beépítve
-gingerbread billentyűzet
-nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar
-heap size: 42M
-hwui bekapcsolva
-A2SD

letöltés

A romban lévő alkalmazások:

Ébresztőóra, böngésző, számológép, naptár, kamera, fényképező, névjegyzék, email, gmail, fájlkezelő, rádió, galéria, market, üzenetek, zene, tárcsázó, reboot, superuser, task manager.

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#29499) embe


embe
nagyúr

Hali!
Korábban már írtam a problémáról....mi lehet vajon a megoldás? Egyszerűen eltűntek a memóriakártyáról fájlok. Pontosabban csengőhangok, amikor még anno a karin volt létrehozva a média könyvtár. Abból. Most meg a következő történt. Van a kártyán egy Fotók mappa. Ebben több kép volt, mappákba rendezve. Most eltűnt onnan 3 mappa is. Először azt vettem észre, hogy QuickPic nem látja a fotókat. Utána meg a fájl kezelőben sem találtam. Mi lehet a megoldás? :F

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#29500) pista59 válasza atsosra (#29496) üzenetére


pista59
senior tag

De, ma van a hét utolsó szerdája. Csak nem t-mobilos hivatalos 2.2 kellene?

A győztes féreg irtó baktérium

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade - archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.