Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122501) betyarr válasza King Unique (#122500) üzenetére


betyarr
veterán

marad akkor a w10 licensz :R

(#122502) SunMount3r válasza King Unique (#122494) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

1. Nem nagyon értem ezt a System Reserved partíció dolgot, a Media Creation Tool-al csináltam a telepítő Pendrive-ot is, a Win10 telepítőt az kapta le az MS szerveréről és csak telepítettem ahogy szokás, semmit nem állítgattam, vagy formázgattam külön, akkor nálam miért csak 50MB lett? És mi hátránya lehet ennek?

2. Hát full formázni biztos nem tudom jelenleg, nincs mire, hová lementeni az adatokat róla. De azért a lecsatolt boot-olást kipróbálom, aztán majd meglátom. (Csak nagyon jól jönne az a több, mint 100GB jelenleg).

3. Az Users mappás dologra ötlet esetleg, hogy miért a Win10 C: meghajtós User mappájára ugrik át, amikor megnyitom (mintha oda lenne "linkelve")? Szerk: helyesbítek: nem az egész User mappánál, csak azon belül bizonyos almappák esetén csinálja, amik rejtettek és kis "link" ikon van rajtuk. De akkor sem értem miért. Pl. a Users/Default, vagy Users/AllUsers/ApplicationData vagy ugyan itt a Documents mappa esetén....?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#122503) Lenry válasza SunMount3r (#122502) üzenetére


Lenry
félisten

3.
mert azok symlinkek, fix útvonalra mutatnak, c:\users\akármi. nem úgy vannak létrehozva, hogy "a melletted lévő mappában az akármit", hanem fixen c:\users\akármi
azt neki nem kell tudnia (honnan is tudná) hogy az a c:\ már nem az a c:\

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#122504) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Mit nézzek meg hogy mi ébreszti fel a gépet?
Elvileg az usb-nél ki van kapcsolva hogy felébresztheti, a 3.1-es portban meg egy kikapcsolt nyomtató van csak.
Mi a megoldás hogy ne ébredjen magától, amit megnéztem minden ki van kapcsolva..

Szerk:
ahogy leírtam,valószínűleg rá is jöttem... új billentyűzet,ami usb-s,na ott engedélyezve volt..

[ Szerkesztve ]

(#122505) SunMount3r válasza Lenry (#122503) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Gondoltam, hogy valami ilyesmi. De akkor ha az E maghajtón törlöm ezeket a mappákat, akkor a C meghajtón nem lesz bajuk?

---
Más: Eddig úgy volt alapon, hogy ha Sleep-ből kijön a gép, akkor kérjen bejelentkezést. Működött is a Sleep mód rendesen. Aztán átállítottam, hogy Sleep-ből felébredve se kérjen bejelentkezést, de ilyenkor már nem ment el rendesen Sleep módba soha. Visszaállítottam, hogy kérjen bejelentkezést, de továbbra se megy el Sleep módba, most is manuálisan is próbáltam Sleep-be rakni párszor, de olyan mintha megpróbálna elmenni pár másodpercre, monitor is elsötétül, gép lepörög, aztán megint fel és aztán rögtön újra is éled. No ez meg mitől lehet?

(#122506) SunMount3r válasza SunMount3r (#122505) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A Sleep problémára közben rájöttem (részben): az volt az oka, hogy az előlapi USB portba dugtam át a Wireless bill.-zetem vevőjét, most, hogy visszadugtam hátra megint jó a Sleep mód. No ez is nagyon faxa, hogy akkor ha be van dugva valami az elülső USB portokba, akkor nem fog elmenni Sleep módba a gép... Erre valami megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#122507) mefistofeles

Skacok, írtam már a témában és úgy tűnt meg is oldódott a probléma de mégsem... Win10 pro rendszerem van (sok linux után tértem vissza) és az az egyetlen ami zavar, hogy ha kikapcsolom a gépet akkor a számítógép előlepi USB portja áram alatt marad, konkrétan világít a fülesem. A bios deep sleep funkcióját próbálgattam de minden beállításnál meg marad ez a gond. Mi lehet a megoldás? Az alaplapom (ha ez számít) Acrock AB350M HDV R3.0

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#122508) Doky586 válasza mefistofeles (#122507) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Linux alatt nem ugyanígy kapcsolt ki? :F

(#122509) mefistofeles válasza Doky586 (#122508) üzenetére

Linux alatt soha nem volt ilyen problémám, pedig több féle hardver és rengeteg distro megfordult a gépemen.

Ezért is vagyok most meglőve a problémával. Nem tudom, hogy a lap tehet e az egészről de a deepsleep-en kívül nem találtam semmit aminek köze lehet hozzá. Igaz nem is értek a dologhoz.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#122510) ElektrikusDE válasza mefistofeles (#122509) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Ezt próbáld ki, sokaknak segített:

"1. Please refer below steps to set power off USB device in OS.Step 1. Open the Power Option item in control panel.Step 2. Click the Choose what the power button do link.Step 3. Click Change settings that are currently unavailable.Step 4. Clear the Turn on fast startup (recommend) check box.Step 5. Click Save changes.

2. Please refer below steps to set power off USB device in BIOS.Step 1. Please press hotkey Delete during POST to get into BIOS.Step 2. Please click South Bridge configuration under Advanced.Step 3. Please click Deep sleep to Enabled.Step 4. Click hotkey ?10??to save change.

Ui:

Ezen az alaplapon sajnos nincs jumper erre a célra, ha lenne akkor csak azt kéne átrakni... :W

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#122511) mefistofeles válasza ElektrikusDE (#122510) üzenetére

Köszi, kipróbálom. Pont az előbb nézegettem az energia gazdálkodás menüt a gépházban......

Na ez már mobilról megy. Kipróbáltam és tökéletes! Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#122512) SunMount3r válasza SunMount3r (#122506) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az alaplapom Manual-jában csak ezeket találni:


Konkrétan ezekből nem lehet kihámozni minek lehet köze hozzá... :F

[ Szerkesztve ]

(#122513) King Unique válasza mefistofeles (#122507) üzenetére


King Unique
titán

Ennek a Windowshoz általában nem sok köze van, vagy max. esetleg a Fast Startup, azt kikapcsolva lehetne újraellenőrizni. De egyébként az, hogy a gép, a Windows kikapcsolása után áram alatt maradnak az USB-portok, az BIOS-beállítás függvénye szokott lenni, lásd pl. a töltés funkció, ErP Ready, Deep Sleep stb. opciókat.

(#122514) mefistofeles válasza King Unique (#122513) üzenetére

A deepsleepet végig zongoráztam már.
Lehet, hogy kivételes eset de nálam ElektrikusDE kolléga javaslata segített. Az energia gazdáslkodás fülön a a gyors rendszerindítás engedélyezése opciónál kivettem a pipát.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#122515) King Unique válasza mefistofeles (#122514) üzenetére


King Unique
titán

Igen, olvastam, meg a gyorsindítás = Fast Startup. Meg oké, hogy esetedben megoldotta, de egyéb esetekben a BIOS említett beállításainak a függvénye szokott ez lenni.

(#122516) ElektrikusDE válasza SunMount3r (#122512) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Az első mondatot hajtsd végre! :)

Vagyis az USBPW1-4 jumpert tedd 5 Voltos állásba a standby 5V helyett!

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#122517) Stam1029 válasza King Unique (#122496) üzenetére


Stam1029
újonc

Köszönöm a választ.

Mint írtam, nem indult el a windows, tehát esélyem nem volt megmenteni a fájlokat. A c-n nem voltak fontos dolgok, ezért is próbálkoztam az újratelepítéssel. Előtte természetesen minden particiót töröltem (kiv D.), a rendszer számára fenntartottakat is. Operációs rendszert nem egyet telepítettem már.

Sajnos én HDD hibára gyanakszom. Lehet a winyót még valahogy ellenőrizni? Esetleg másik géppel összekötni?

(#122518) King Unique válasza SunMount3r (#122502) üzenetére


King Unique
titán

1. Ha 2004-es verzióról van szó, akkor ott UEFI-s telepítésnél történt a rendszer számára fenntartott partíciók létrehozásnál módosítás, amiről már volt szó itt. Viszont az hirtelen nem rémlik, hogy legacy/CSM telepítésnél az eddig jellemző 5XX MB-os System Reserved partíció 50 MB-ra zsugorodott volna, pl. az ebből a cikkből vett screenshoton is 579 MB. Szóval érdekes... :F
A túl kis méretű System Reserved partíció esetleges hátránya az lehet, ami az alábbi bejegyzésben, valamint nemrég egy másik esetnél volt részletezve.

2. Ha tényleg nincs hova menteni a D-ről az adatokat, hát akkor marad a manuális törölgetés, de az macerás és időigényes lesz, mint már említve volt... A HDD nélküli rendszerindítást meg igen, célszerű lenne kipróbálni, ahol ha nem okoz semmilyen gondot, akkor pláne mehet a törlés.

3. Ennek oka a már említett, fix útvonalra mutató Symlinks lesz, azokra kattintva azért "ugrik át" a C-n lévő, éppen futó Windows felhasználói mappáira. De ezzel különösebben nem kell foglalkozni, attól még lehet törölni a D tartalmát, illetve a rajta lévő Windows 7-et annak összes mappájával együtt. Meg ez ugye a 3rd party fájlkezelő (TC) miatt is van, mert ott megjelennek a Users + Documents and Settings rejtett és védett mappák, ellenben a Windows fájlkezelőjében alapértelmezetten nem, ott Felhasználók mappa lesz, némelyik mappát/almappát megfelelő jogosultság híján meg sem lehet nyitni, stb. :))

[ Szerkesztve ]

(#122519) King Unique válasza Stam1029 (#122517) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz nem is feltétlen kell bootolnia a Windowsnak, hogy le lehessen menteni a meghajtótól az adatokat, léteznek pendrive-ból bootolható live rendszerek, be lehet tenni akár másik gépbe és az azon futó OS alól stb., lásd egy másik válaszban leírtakat. + Ennek alapján a HDD/SSD ellenőrzése is megoldható.

(#122520) kkdesign válasza kkdesign (#122477) üzenetére


kkdesign
senior tag

Erre esetleg valakinek otlet? :)

(#122521) apple87


apple87
senior tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a Windows automatikusan leveszi a hangot mindig, hiába viszem fel. Miért lehet ez?

(#122522) jel1


jel1
aktív tag

Üdv!

Egy ismerősöm gépébe építettem SSD-t
sikerült minden a migrálással kapcsolatban... újraindítás is volt utána, minden OK. Gondoltam rendezgetek még pár dolgot, átnevezem a gépet, hogy hálózaton meg lehessen találni, mert alapból valami kriksz-kraksz nevet ad a rendszer ugye...
Na és akkor itt jön, amit bazira nem értek...
Indításkor jelszót kér!!

Próbáltam keresgélni az elmúlt fél órában, de nem találtam megoldást. Ez kb hasonló... én nem kaptam új fantomfelhasználót, de az ok ugyanaz lehet, hogy olyan helyre akar beléptetni, ami már nem létezik? Mert nem írta át az új nevet valamelyik rendszerfájlba?
https://superuser.com/questions/1377623/login-failure-after-computer-name-change

A "Számítógépnév", amit megadtam: "Nóra-HP"
Ezzel egyidejűleg a "Számítógép leírása" mezőt is megadtam, itt ugye nem kell egyben lennie, és "Nóra HP" lett

Felhasználó neve fogalmam sincs mi volt. Most "Nóra" felhasználóhoz kér jelszót, tehát nem úgy tűnik, mintha bármilyen microsoft fiók lenne

(közben érdeklődöm az ismerőst, hogy volt-e valaha jelszó a gépen, vagy lett-e csatlakozva outlook fiókhoz, de nem hiszem. Szóval eddig mindent csináltam, nem volt korlát semmihez, se jelszó)

Hogyan tudok belépni a gépbe?

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#122523) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok!

Adott egy Asus Eee PC R011PX típusú netbook.

Egy Intel Atom N570 proci van benne (1.6GHz 2 mag /4 szál), max 2GB DDR3 ram mehet bele.

Alapból anno Windows 7 Starterrel árulták. A kérdésem, hogy menne ezen egy Windows 10 Pro? A HDD még ki lesz cserélve SSD-re, ha ez szempont lehet.

Köszi: RR

═════════════════════════════════════════

(#122524) Lenry válasza RootRulez (#122523) üzenetére


Lenry
félisten

a 2GB RAM miatt én nem erőltetném.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#122525) SunMount3r válasza King Unique (#122518) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A telepítő még tuti nem a 2004-es volt, hanem egyel v. kettővel az előtti (pontosan nem tudom). Érdekes ez alapján, mert nálam eddig semmi ilyen probléma nem volt.

(#122516) ElektrikusDE: Mármint pont, hogy nem a USBPW1-4 jumper-t kell átrakni, mert az a hátsó USB portokhoz való és arról írtam, hogy ott nincs probléma, hanem éppen az előlapi USB portoknál jelentkezik, tehát akkor a USBPW7-10 és (vagy) az USBPW1112-nél kellene átraknom, nem? És akkor ezeknél meg pont fordítva, tehát a sima +5V-ról éppen a +5VSB-re, mert a hátsóknál meg azon van gyárilag és ott jól is működik a Sleep móddal...? Jól sejtem, vagy mégsem?

(#122526) Doky586 válasza RootRulez (#122523) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem véletlenül árulták Starter-el... :K

(#122527) ElektrikusDE válasza SunMount3r (#122525) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Úgy lesz ahogy írod! (remélem)

Elnézést!

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#122528) elder troll


elder troll
senior tag

Egy "hw kulcsos" intel 6. gen gépbe raknék egy coa matricás intel 2.gen gépből kivett ssd-t.
Milyen formában tudom megoldani, hogy az új gép "hw kulcsos" win 10 pro-ját használjam?
Automatán felismeri, és átírja a megfelelő helyen?

[ Szerkesztve ]

(#122529) Doky586 válasza elder troll (#122528) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mindegy honnan vetted ki. A win aktiváló kulcsnak nincs köze az SSD-hez.

(#122530) elder troll válasza Doky586 (#122529) üzenetére


elder troll
senior tag

Egy működő rendszert pakolok át egyik gépből a másikba (ssd-n van), és az volna a szándék, hogy az új gép win 10 "szériaszámát" használja.
Matricás gépnél csak átírom a kulcsot, de a '"hw kulcsos" (eladó szerint) win 10 nekem újdonság.

[ Szerkesztve ]

(#122531) Male válasza elder troll (#122530) üzenetére


Male
nagyúr

Ha még megvan amiből az SSD jön, én azt próbálnám, hogy ott eltávolítom a kulcsot / deaktiválom a wint mielőtt kiveszem belőle.... akkor az új gépben újra kell aktiválni mindenképpen, és mivel eltávolítottad a kulcsot, az új gépével fog aktiválódni.

(#122532) elder troll válasza Male (#122531) üzenetére


elder troll
senior tag

Köszönöm :R
Ez a hw kulcsos témakör nekem idegen, de fejleszteni kell a melós gépparkot, így meg kell barátkozni vele. Létezik valamilyen szériaszám kiolvasó ms szoftver? Legrosszabb esetben azzal próbálkoznék.

(#122533) Doky586
Olyat véletlenül sem szeretnék csinálni, azért is vettem "legális" windows-os gépeket. A régi gépen coa matrica van szériaszámmal, az új gépen csak a windows pro logós matrica van szériaszám nélkül (tudtommal alaplaphoz kötött). Mindegyik brand gép.

[ Szerkesztve ]

(#122533) Doky586 válasza elder troll (#122530) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mindkét gépet MS fiókba kell regisztrálni, és ha az új gépen még nincs licensz akkor a régiről átrakható rá a fiók webes felületén.

(#122534) jel1 válasza jel1 (#122522) üzenetére


jel1
aktív tag

Valamiért bekapcsolta a jelszókérést a profilra, aminek nem tudom mi értelme van, ha egyszer ki volt kapcsolva. De a tulaj tudta a jelszót, szóval ezzel megoldódott a probléma. Hát jó nagyot néztem most ezen, hogy "mi a szar van?" :D

(#122535) scarabeus86


scarabeus86
tag

Üdv! Notimon eredeti Win 10 Home van. Gépházban kijelölöm hogy frissítsem Pro-ra, 45 ezer Ft-ot ír az MS Store. Viszont árukeresőn 4-5 ezerért van elektronikus Pro kulcs. Olcsóbb, mint a Home kulcs. Ez hogy lehet? Átverés, vagy mire fel ez a nagy árkülönbség?

Másik: Hogy tudom törölni angol nyelvű Win 10-nél az angol bill. kiosztást? Néha véletlen átvált arra azt akkor érthetetlen amit írok. Régebbi win-nél simán ki tudtam szedni.

[ Szerkesztve ]

(#122536) betyarr


betyarr
veterán

telepítettem most egy w10et és a netplwizel próbáltam kivenni a hogy ne kérje a pin kódot de nem tudtam megoldani.van erre vmi lehetőség?

(#122537) #86564352 válasza scarabeus86 (#122535) üzenetére


#86564352
törölt tag

A Microsoft Áruházban természetesen a hivatalos árat látod.

Settings\Language részen kattints rá az angolra, aztán options gomb és utána kattints a kiosztásra és remove. [kép]

[ Szerkesztve ]

(#122538) scarabeus86 válasza #86564352 (#122537) üzenetére


scarabeus86
tag

Köszi!
Korábban már néztem, de remove felirat szürke volt. Lentebb kellett vinnem nyíllal, úgy már engedte eltávolítani, szóval már jó. :)

A hivatalos/nem hivatalos ár közt ennyi a különbség? Ez elég durva.

(#122539) Stam1029 válasza King Unique (#122519) üzenetére


Stam1029
újonc

köszönöm, megpróbálom

(#122540) King Unique válasza elder troll (#122528) üzenetére


King Unique
titán

Mit jelent az, hogy "hw kulcsos" ? :D
Itt max. arról lehet szó, hogy digitális licenc van, ami alapesetben a hardverhez kötődik. Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített gépek, akkor meg UEFI BIOS OEM Key van, ami értelemszerűen az adott hardvernél érvényes az adott Windows 10-kiadáshoz. Ha hardvercsere történik, akkor volt arról már szó itt számtalanszor, hogyan javasolt azt megoldani, utána újraaktiválni a Windows 10-et stb., lásd korábbi hozzászólásokban leírtakat: [link], [link]. Ha az új gépen van már Pro kiadáshoz társított digitális licenc, vagy W10 Pro UEFI BIOS OEM Key, akkor ha a régiből kivett SSD-re is W10 Pro kiadás van/lesz telepítve, akkor beaktiválódik az új gépen lévő digitális licenccel, vagy a BIOS-ban lévő termékkulccsal.

"Létezik valamilyen szériaszám kiolvasó ms szoftver"

Felesleges, mert alapesetben úgyis csak az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ami max. a telepítéshez jó, ellenben az aktiváláshoz nem. + Ha van az adott gépen érvényes digitális licenc / UEFI BIOS OEM Key a megfelelő Windows 10-kiadáshoz, akkor megint felesleges termékkulcsot pötyögni.

"Egy működő rendszert pakolok át egyik gépből a másikba"

Ha a korábbi telepítés megtartása a cél a 1:1-ben, akkor itt inkább az "előkészületekre" - lásd pl. az ebben és ebben a válaszban leírtakat - kellene odafigyelni, máskülönben nem fog bootolni, hibával leállhat stb. az új gépben a régiből kivett SSD-n lévő W10... Ha tiszta telepítés a cél, akkor meg az alábbi bejegyzésben és hozzászólásban leírtakra.

[ Szerkesztve ]

(#122541) King Unique válasza scarabeus86 (#122535) üzenetére


King Unique
titán

Úgy, hogy az olyan olcsón jobbik esetben EU-s használt szoftver, meg ha megfelel ezen feltételeknek. Rosszabb esetben mennyiségi licences MAK termékkulcs (példa)... A normál ár meg az, ami a standard beszerzési forrásoknál van, ami amúgy nem újdonság, korábban pl. a 8.1, 7 stb. Windowsok is eleve hasonló áron voltak Home, Pro stb. kiadástól és OEM/Retail stb. licenctől függően.

A gépházban lehet módosítani a billentyűzetkiosztást, illetve hozzáadni/törölni.

(#122542) betyarr válasza betyarr (#122536) üzenetére


betyarr
veterán

mármint úgy értem,hogy win indításakor ne kérjen pin kódot,hanem egyből dobjon az asztalra.
eddig a netplwiz-el sikerült ezt megoldani,de most nem látok erre lehetőséget.help pls! :R

(#122543) elder troll válasza King Unique (#122540) üzenetére


elder troll
senior tag

Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás). Ahogy írtad is, hardverhez kötődik.
AHCI része tiszta, nem először csinálom, a kérdés az eltérő windows matricák miatt volt.
Idáig ha ssd-t átraktam egyik gépből a másikba, akkor csak átírtam a matricán szereplő kulcsot, és aktiválta magát. Nem tiszta telepítés a cél, ott nem lenne kérdés a kérdés, mert magától aktiválja az operációs rendszert netelérés esetén. Alapvetően nincs kedvem újrahúzni az adott melós gépet.

(#122544) Pyttawrx
Biztos bennem van a hiba, és már nem tudom milyen formában írjam le, hogy az egyiknél van kulcs (coa matrica kulccsal), a másiknál nincs kulcs a matricán (ezért írtam, hogy kicsi windows pro matrica).

Köszi mindenkinek az infót, ha átraktam az ssd-t, és valami nem kerek, akkor jelentkezek.
:R

[ Szerkesztve ]

(#122544) Pyttawrx válasza elder troll (#122543) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem is kell, ha az alján a kulcs, akkor beírod az aktiválás rész, másik kulcs megadása

(#122545) King Unique válasza elder troll (#122543) üzenetére


King Unique
titán

Akkor azt a kedves eladóval kellett volna / kellene tisztázni, hogy pontosan hogyan érti ezt a hardverkulcsot, meg hogy ez most OEM/Retail licenc-e, stb. Bár ha ilyen "aprós" valaki, nem hivatalos viszonteladó, bolt/webáruház stb., akkor azért nem feltétlen venném annyira készpénznek minden állítását. :D
Amúgy meg le volt írva a lényeg, ha van az új géphez gyári / külön vásárolt érvényes termékkulcs, akkor adott annak megadásával az újraaktiválás lehetősége, meglévő digitális licenc / UEFI BIOS OEM Key esetén pedig automatikusan aktiválódni kell az ahhoz passzoló Windows 10-kiadásnak. Illetve ha itt gyárilag Windows 10-zel előtelepítve vásárolt gépekről van szó és nincsen külön matrica a termékkulccsal, akkor UEFI BIOS Key van, ami nyilván csak az adott hardvernél érvényes, másiknál nem. Ha a másiknál is van ugyanahhoz a Windows 10-kiadáshoz (Pro) tartozó UEFI BIOS Key, akkor úgy viszont működhet a régi gépből kivett SSD-n lévő Windows 10 újraaktiválása.
Hardvermódosítás esetén az eredeti Windows 10-telepítés megtartásánál azok a bizonyos "előkészületek" azért nemcsak a RAID/IDE/AHCI témáról szólnak, hanem vannak ott egyéb dolgok is említve, amikre javasolt odafigyelni.

[ Szerkesztve ]

(#122546) Zoz válasza elder troll (#122543) üzenetére


Zoz
őstag

"Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás)"
Ha jól sejtem akkor BIOS-ban tárolt kulcsról lehet szó, ott nincs sorszámos matrica, csak egy kicsi Win logos.

Amikor átteszed a rendszert (a korábban már említett előkészületek után), és elindul, akkor megtalálja a BIOS kulcsot, és egyből aktiválja is magát.

(#122547) sz.j


sz.j
nagyúr

Srácok!

Mi az a Xbox Game Bar, a Win10-hez tartozik?

Ezt azért kérdem, mert a sakkon (Chees Titans) kívül semmilyen játékot nem játszom a gépen és mégis megjelent a "leggyakrabban használt" alkalmazások között, holott a sakk ikonja is ott van ...

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#122548) tordaitibi válasza sz.j (#122547) üzenetére


tordaitibi
veterán

Az Xboxos appokhoz tartozik valam játék rögzítő alkalmazás, csak néztem én is hogy felismeri még az Epsxe futását is és állandóan dobálta fel hogy rögzítse a játékot, elégé idegesítő.
Valószínű valami ilyesmi zajlik nálad a háttérben, ezért van a sokat használt alkalmazások közöttvez az Xbox modul, vagy valami más Xbox marhaság.
Gépház-Játékok és itt mindent kapcsolj ki, nekem segített.

(#122549) sz.j válasza tordaitibi (#122548) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszi az infót, kikapcsoltam.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#122550) liszi70


liszi70
nagyúr

Most ajánlotta föl a 2004-re frissítést. Ott az újraindítás szükségességét jelző ikon, most ráérek, gondoltam legyünk túl rajta. Több mint másfél órai 57%-on állás után újraindult a gép, na végre. Gépház,Rendszer,Névjegy - Verzió 1909. :D Nyilván majd megismétlem egyszer, csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mi történik, vagy mi nem történik?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.