Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) Hequila válasza NRG (#2299) üzenetére


Hequila
őstag

Azt hiszem, didyman túl nagy név itt ahhoz, hogy csak úgy eltűnjön... Ha nem válaszol, annak biztos oka van! Ha meg nem vagy elégedett a munkájával, keress mást, többen foglalkoznak ilyennel Budapesten.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2302) NRG válasza Hequila (#2301) üzenetére


NRG
tag

Msn-en se válaszolt pedig ottvolt és én is, de végülis mind1 csak gondoltam megjegyzem. Persze biztos van oka rá, általában sosem ér rá sekinek.. :U
Persze nem vitatom, hogy nagyon tud stb. de az alaposság egy másik dolog 2x volt nála a táp 2x adta úgy vissza, hogy 100% hibátlan.

Én is dolgoztam régebben szervízben és szerintem alapvető, hogy nem mondom valamire, hogy hibátlan amíg 100%osan nem teszteltem és egy teszt szerintem nem abból áll, hogy rádugom, jó, kész.(főleg ha 2x jön ugyanazzal a hibával)
Mellékesen töb tápot is javított(másnak, digitmindban) ilyen alapossággal.

Sorry az OFF-ért.
Tanultam belőle, máshoz viszem majd kész.
Tma részemről lezárva.

(#2303) Csaba_20_ válasza bandus (#2300) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Pontosabban írd le a ''kikapcsolás'' alatt mit is értesz. Készenléti módban van a gép, vagy a hátulján lévő kapcsolót kapcsolod ki, esetleg másféle módon választod le a 230V-os hálózatról?

(#2304) bandus válasza Csaba_20_ (#2303) üzenetére


bandus
veterán

A gép áram alatt van, de nincs ''bekapcsolva''. A táp hátulján a kapcsoló végig be van kapcsolva. Ha másnap felkelek, és bekapcsolom akkor hallható ez a sercegés. Ha utána rögtön kikapcsolom a power gombbal, majd vissza, akkor már nem hallani. Remélem így már pontosabb :B

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2305) Csaba_20_ válasza NRG (#2299) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mindenképp érdekelnének a feszültségmérővel mért értékek.Amíg ezeket nem ismerjük, elég nehéz bármit is mondani. Ha Didyman visszaadta, akkor ő biztosan hibátlan feszültségértékeket mért. Abban is biztos vagyok, hogy nem alaplapi érzékelőkkel mérte, hanem mérőműszerrel. Én is visszaadnám, ha megfelelő feszültségeket mérnék. Nem tudom azt se elképzelni, hogy visszaadta volna a tápot úgy, hogy nála jelentkezett a probléma.

Számtalan olyan esetről tudok, amikor Didyman olyankor is kárpótolta a javítást kérő embert, amikor semmiféle oka nem lett volna rá. Ha pedig elvitted hozzá és ő foglalkozott vele, de nem talált hibát, teljesen jogosan kérte el a pénzt. A szakértelmét és a munkaidejét fizetted meg. Sokkallod? Ezért haldoklik a szervizes szakma. Nem lehet elkérni olyan pénzt a munkáért, amiért megérje nekiállni javítani és a javíttatónak is megfelelő lenne. Nem ebből él Didyman se, elhiheted. Ebből nem lehet megélni. :R

(#2306) Csaba_20_ válasza bandus (#2304) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ez a hang biztosan a tápból jön? Akkor is előfordul, ha megállítod a ventilátorokat és lekötöd a winchestereket, optikai meghajtókat? Nem tudom mihez kötni a hangot, ha a tápból jön. Távgyógy módon valószínűleg nem fogunk előrébb jutni.

(#2307) Csaba_20_ válasza NRG (#2302) üzenetére


Csaba_20_
őstag

MSN-en nekem se válaszol sokszor, pedig azt jelzi online. Ez nem jelenti, hogy fizikailag is ott van és MSN-ezik. Az egy dolog, hogy mérges vagy, erre minden okod megvan. Hiszen a hiba, amit te tapasztaltál, máshol nem volt tapasztalható. De az nagyon nem szép, hogy a dühöd Didyman-on töltöd ki és olyan dolgokat sugallmazol, amik rossz fényt vetnek rá. Nagyon nem csodálkoznék és megérteném, ha ezek után nem szeretne segíteni neked.

(#2308) NRG válasza Csaba_20_ (#2305) üzenetére


NRG
tag

Á dehogy sokallom sőt! De az egész más helyzet amikor félválról veszi a tesztelést és hibátlannak ad ki valamit a kezéből, ami pedig hibás! Igaz nehezebben jelentkezik a hiba nem csak bedugod és már rossz is(amúgy püben elküldtem a történetét mert szeretném megjavíttatni)

Nem indulnak a HDDk rendesen kattognak(másik táppal hibátlan az egész gép) a táp viszont másik gépben is ugyanezt a hibát produkálja.

Ui: Elvileg azért fizettem, hogy a hibát szüntesse meg, nem a szakértelméért... és a táp hibás pedig 2x is volt nála!! Úgyhogy az TÉNY, hogy nem vizsgálta át megfelelően és az is hogy hibásan adta ki a kezéből 2x is! Igen kárpótlást ajánlott fel aztán nem lett belőle semmi. (amúgy nagyon is rendes volt attól eltekintve, hogy néha elfelejt köszönni de mikor harmadszor is kerestem, hogy figyi valami nem jó mert megint jelentkezik ua a hiba(pár napon belül) akkor csak figyelmenkívül hagyta és hadja jelenleg is egyszerűen nem válaszol :(( nem is kell hogy ő segítsen ezekután és igen rá vagyok mérges, mert nem gondoltam volna róla ezt. És azért írom ide mert máshol nem reagál. msnen pedig változtatja a státuszt + ki be lép néha ne mondd hogy sosincs ott

[Szerkesztve]

(#2309) stol válasza NRG (#2308) üzenetére


stol
addikt

NEm védés, de pl. linuxnál, amikor egy másik desktopon van hagyva a gaim, változik a státusz, ki/be jelentkezek, mégsem látom az írásokat, mert másik desktopon van ;)

(#2310) Csaba_20_ válasza NRG (#2308) üzenetére


Csaba_20_
őstag

MSN-ről annyit, hogy tényleg nincs mindig ott. Hiába lép ki-be. Nekem se válaszol mindig, pedig velem biztosan semmi baja. A 3e Ft legtöbb helyen a bevizsgálás díja, valamint ha ő mérőműszerrel nem tapasztalta a hibát, akkor nem mondhatja, hogy hibás. Ő jónak mérte és visszaadta. A munkáját, hogy foglalkozott vele a szakértelmével, azt fizetted meg. Te gondolhatod, hogy azért fizettél, hogy megjavítsa, de akkor csak magadat áltatod, mert nem így van. :R Az pedig, hogy nem jelentkezett nála a probléma, nem jelenti egyértelműen, hogy félvállról vette volna a dolgot. Kérlek ezért ezt ne állítsd tényként! Nem olyan rég találkoztam én is olyan hibával, amikor nálam nem jelentkezett a probléma csak sokadszori visszahozatal után. Ezek olyan rejtett hibák, amiket nem könnyű megtalálni és nem fog 24 órázni senki számítógéptáp mellett, amikor 6-7e Ft-ért már újat lehet venni, tehát ennél többet nem lehet elkérni érte. Hiába lenne az óradíj adott esetben akár 15e Ft is.

(#2311) NRG válasza Csaba_20_ (#2310) üzenetére


NRG
tag

Msn-t hagyjuk amúgy először telefonra sem válaszolt de tényleg hagyjuk ezt.
Tegyük fel igazadvan(de én csakis a javításért akarok, fogok fizetni mivel nem kérdés, hogy hibás-e) abban, hogy ''Foglalkozott vele a szakértelmével azt fizettem meg'' de elég baj ha a szakértelméhez nem tartozik, megfelelő tesztelési módszer, méricskélni én is tudok. És nem volt kérdés, hogy hibás-e az is tény volt. A kérdés az volt meg tudja-e javítani. Te se gondolhatod komolyan, hogy egy rámérésért fizettem :F és nem mondta azt, hogy jó ránéz és majd szól csak azt 3k, ennyi semmi részlet. És igen is szégyen rá nézve, hogy ilyen tudással nem talál hibát másodszor sem amikor el lett mondva neki is az amit pü-ben neked küldtem, még részletesebben is. Szóval vagy félvállról vette vagy nem annyira ért hozzá, mindketten tudjuk melyik igaz...
Azzal pedig nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy csak ennyit lehet elkérni érte, de ha nem ér rá vagy nem akar vele foglalkozni stb. akkor legalább szólna vagy valami.
És nagy külömbség van ha aztmondom nem találtam hibát vagy azt, hogy hibátlan!!
Na elég is lesz ennyi róla.

Jó8 mindenkinek!

[Szerkesztve]

(#2312) NRG válasza NRG (#2311) üzenetére


NRG
tag

Őm, hogy is kezdjem.. :B
Előkerült Didyman és valóban gáláns ''kompenzációt'' ajánlott :R
Hanyag vagy sem :DDD valóban végletekig rendes és ami igaz az igaz, elég nehezen detektálható hiba volt... Szóval.. elnézést ha kicsit túlreagáltam :B

(#2313) didyman


didyman
őstag

Urak, az ilyesmit nem szeretem, azért jellemzően meg lehet találni, nem hetekre tűntem el, felmarkolva fél év előre elkért szervízdíjait, aztán ilyen megbeszélnivalóknak nem itt van a helye. Pár dologra reagálok.
-Ha egy hiba nálam nem jelentkezik: Nem tudok mit kezdeni vele. Tápegységnél számtalan módon alakulhat ki olyan terhelési állapot, ami az adott tápnak nem felel meg, működését befolyásolja-igen, többnyire hibáról van ilyenkor szó. Sajnos nincs itthon olyan műterhelésem, amivel a létező, előforduló konfigurációk mutatta eltérő terhelési viszonyokat le tudnám modellezni, még egy százalékban sem (a nevezett eszköz készül egyébként, de olyan lassan, mint az M7-es, sajnos nem finanszírozza meg előre senki, így ez van). tehát valóban olyan hiba, amit én nem tudtam előidézni és vélhetően tényleg mérési hiányosság okán. Most leírom, hogy nálam nem volt gond készenléti üzem-ébresztés-leállítással sem, rajta volt a második gépemen, hibátlanul ment vele üzemszerűen, napokon keresztül, ami talán nem egy nagy tesztelés, de ha a teszteléssel töltenék napi 6 órákat, akkor meg a szervizdíjtól néznének nagyot az ügyfelek, ez van, kompromisszumot kell kötni.
-Valóban van hátralékom is, van olyan táp, ami egy éve van már itt, az én hibám. Nincs hozzá alkatrész, tulaj meg nem tud vele így mit kezdeni, akkor mi legyen vele. Várunk.
-A ráérés elég relatív, de nyár van, meleg van és dolog is van, meg pihenni is kellene, megmondom őszintén, este 10 körül a szakmai dolgok nem nagyon érdekelnek, nem a trillian az irodám. Napközben van telefon meg e-mail, ha van hívószám, általában visszahívom, aki nem ér el, de éjjel nem szeretek dolgozni (kell, de ez már más tészta)..
Tudom, maradi vagyok, de így érzem jól magam, nem vagyok érdemes kiváló munkás érdemrendre, de napközben van munkaidő és az instant messenger célja nálam az ismerőseimmel való kapcsolattartás, illetve a ''fizetővendégek'' online támogatása.

Részemről nincsen harag, meg semmi egyéb, különböző emberek vagyunk és ez kibukik olykor.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2314) bandus válasza Csaba_20_ (#2306) üzenetére


bandus
veterán

Nos, nem tudom mi lehetett, ma már nem jelentkezett a ''hiba'', mindent rádugva, és mindent lehúzva sem. Érdekes :) De köszönöm a segítséget :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2315) Zaparozset


Zaparozset
tag

Hali mindenkinek!

Az egyik ismerősömnek rakoncátlankodik a gépe.A tápra gyanakszik, de nem biztos benne.
A bekapcsolás után közvetlenül le áll a gép.Se a boot képernyő, se más meg sem jelenik rajta.Kb. egy másodpercre felpörög és utána simán megáll. :F
Amiért a tápra gyanakszik az az, hogy kikapcsolt állapotban is langyos a gép hátulja a tápnál.Viszont ha a gépet a főkapcsolóval áramtalanítja és ezáltal visszahül a táp és a főkapcsoló visszakapcsolása után indítja a gépet, akkor simán elindul.
Ha valaki találkozott már hasonló jelenséggel, vagy esetleg tudja, hogy mi lehet a gépével, akkor az ossza meg velem.:)
Ja!És már mindent ki is szedett a gépből, hogy megprószálja kiszűrni a hiba forrását. :DDD

Előre is köszi mindenkinek az infót!

Sz.F.P.

(#2316) Calibos válasza Zaparozset (#2315) üzenetére


Calibos
addikt

Másik táppal próbálta már?

(#2317) vepe válasza Zaparozset (#2315) üzenetére


vepe
senior tag

vegye ki a tápot...szedje le a tetejét és nézze meg a kondikat,ha valamelyik púpos,akkor ott a bibi....milyen táp ez egyébként?

(#2318) Zaparozset válasza vepe (#2317) üzenetére


Zaparozset
tag

Másik táppal még nem próbálta, nem volt rá lehetősége.És ha jól emlékszem akkor egy DEER 350W-os táp, amit gyárilag adtak a DEER házához.Ez volt beleszerelve.

Sz.F.P.

(#2319) gban válasza Zaparozset (#2318) üzenetére


gban
Közösségépítő

Tipikus dióda hiba, legalábbis nekem az így viselkedő tápok 90 százalékánál ez volt a megoldás - a többi javíthatatlan volt... :((
Visszafelé átenged a dióda, és letilt a táp.
De a kondik is okzhatják a gondot valóban, lehet egy zárlatos, és azért tilt le a táp.
Szóval javítás vagy tápcsere - de lehet az alaplap is zárlatos, azt azért nem zárnám ki.

[Szerkesztve]

Postázást nem vállalok.

(#2320) Zaparozset válasza gban (#2319) üzenetére


Zaparozset
tag

Azt elfelejtettem az előbb leírni, hogy azért nagynehezen elszokott indulni a gép, kb. 15-20 kapcsolás után, anélkül, hogy a főkapcsolóval előtte áramtalanítva lett volna.Ugyan valamikor pár perc után leáll, de azért ha elindul, akkor az esetek többségében hibátlanul megy. :F

[Szerkesztve]

Sz.F.P.

(#2321) didyman válasza gban (#2319) üzenetére


didyman
őstag

Tipikus diódahiba esetén hótziher, hogy nem indul el a táp hidegen sem :U
A kondik meg jellemzően nem zárlatosak lesznek, hanem kiszáradnak és ez egyébként már hőfokfüggő (a zárlatuk nem az)...

Úgyhogy ez inkább kondenzátor lesz.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2322) Zaparozset válasza didyman (#2321) üzenetére


Zaparozset
tag

A srác nem maximalista.Ha tápot kell neki cserélni esetleg tudtok valami normális, elfogadható árú és csendes tápot ajánlani neki?Max kb. úgy 12 E-ig. :U
Ja!És köszöni mindenkinek az eddigi hozzászólásokat.

Sz.F.P.

(#2323) didyman válasza Zaparozset (#2322) üzenetére


didyman
őstag

Negyedennyiből megjavulhat ez is.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2324) bandus


bandus
veterán

Fejlemények táp ügyben:
most üzem közben kis sercegés, ez bezavarta a tv-t is, utána megint kis sercegsés, és a gép újraindult.
valami tipp :F

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2325) Csaba_20_ válasza bandus (#2324) üzenetére


Csaba_20_
őstag

RoHS-ből adódó kontakt hiba lehet. Próbáld ki ütögetéssel, hogy jelentkezik-e a hiba. :DD :R

(#2326) bandus válasza Csaba_20_ (#2325) üzenetére


bandus
veterán

Igen, ütögetésnél is ezt a hangot adja :)
Mi a teendő? Illetve mi az az RoHS? meg tudom csinálni én is, vagy forduljak szakemberhez?
köszönöm a segítséget

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2327) Csaba_20_ válasza bandus (#2326) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A RoHS ugyebár az ólommentes forraszanyag használatát is magával vonzza és sajnálatos módon gyakori a gyári forrasztási hiba miatta. Valószínűleg kevés folyasztószert használnak a panelek elkészítésekor és emiatt utólag a nagyobb alkatrészek kimozognak a megszilárdult forraszból.

Simán elképzelhető, hogy nálad is valami ilyesmi van. Ha még garanciális, akkor várd ki, amíg végleg tönke nem megy, vagy vidd vissza, hátha ők is tapasztalják a jelenséget. Ha már nem az, akkor pedig meg kell keresni hibát és ki kell javítani. Ehhez azért kell némi szakértelem. :R

(#2328) Hequila válasza Csaba_20_ (#2327) üzenetére


Hequila
őstag

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ilyenkor mi a teendő? Az egész nyákot letisztítani a gyári ólommentes vacaktól, vagy csak újra kell olvasztani a forrasztásokat?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2329) Csaba_20_ válasza Hequila (#2328) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Nem minden alkatrésznél szükséges, de amelyiknél igen, ott az ólommentes forraszanyagot el kell távolítani és helyette a régi, ólom tartalmút alkalmazni. A jobb forrasztás érdekében plusz folyasztószer adagolása is megengedett.

(#2330) bandus válasza Csaba_20_ (#2327) üzenetére


bandus
veterán

Köszönöm :R Írtam mélt az iponnak.
Ha nem cserélik mennyi pénzből van meg a javítása?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2331) Doom


Doom
aktív tag

Sziasztok!

Elnézést, ha nem jó helyre írok, de sürgős segítség kéne.
Most rakom össze új gépemet, és a következő probléma állt elő. Van egy Asus X1950Pro videokártya és egy 410W-os Chieftec táp. A baj az, hogy a táp 3x2-es csatija nem megy bele a videokártyába, mivel az egyik ''dugó'' négyszög alakú, holott a videokártya csatlakozóhelye szerint lesarkazottnak kéne lennie. 5 dugó stimmel, egy nem. Nem fordítva akarom berakni. A kérdés, hogy ha lereszelem és bdugom a videokártyába ezt a csatit, működni fog-e, ha nem, akkor lehet-e baja a videokártyámnak?

A másik kérdés, hogy a táp fő alaplapi csatlakozóján (2x10-es) a 12V-os aljzat egy kicsit mintha égett lenne, ezt valszeg a régi lapom okozta (de azzal még működött). Ez baj-e, lehet-e baja ettől az alaplapomnak? Valszeg most is működne, mert mikor összedugtam a gépet (az újat), arra panaszkodott, hogy a videokártyába nem dugtam be a tápot. Viszont a régi gépnél ritkán előfordult olyan, hogy rossz érintkezés miatt nem indult el a gép, csak ha megpiszkáltam a tápcsatlakozó zsinórját. ez lehetett ettől?

Köszi:
D

(#2332) Nightmare89


Nightmare89
csendes tag

Heló!

Codegen 400W-os tápom és ABIT KD7A alaplapom van.
A gondom az lenne, hogy mostanában a V I/O (ez gondolom a +3.3V-nak felel meg) néha elkezd ugrálni, és egy idő után, ha nem kapcsolom ki ekkor a gépet, akkor magától újraindul és olyan mintha beragadna az újraindítás (folyamatosan restartol), és ez csak azzal oldható meg, ha egy időre kikapcsolom és hagyom pihenni. Tegnap kifújtam a tápból meg a proci hűtőből a port, tegnap jó is volt, de most megint ugrál :/
Mivel lehet a gond? Az alaplappal, a táppal, vagy esetleg a melegtől lehet? (most a chipset és a proci általában 53-54, de néha 58 fokon van alapjáratban... hidegebb időben is 50-52 fok szokott lenni). Előre is kösz a választ!

(#2333) Hequila válasza Nightmare89 (#2332) üzenetére


Hequila
őstag

Cseréld le azt a vackot normális tápra. Milyen intervallumban szokott ugrálni? A többi feszültség nem ugrál?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2334) Csaba_20_ válasza bandus (#2330) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A probléma pontos okától függ. Egyelőre csak találgattam.

(#2335) Hequila válasza Doom (#2331) üzenetére


Hequila
őstag

Itt egy kép a PCI-E tápcsatlakozóról: [kép]

A kártyádon lévő csatlakozó pedig így néz ki:
[link]

Ezek után valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne passzolna össze... Hacsak nincs valamelyik csatlakozó deformálódva, vagy a sárgák nem gyártottak selejtes csatlakozót.

A fő tápcsatlakozót pedig érdemes lehet cserélni, bár látatlanban ezt nehéz megmondani, de valószínűleg nem magától olvadt meg.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2336) Csaba_20_ válasza Doom (#2331) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Nem tudom pontosan, hogy milyen csatlakozókról beszélsz, de a kialakításuk nem véletlenül olyan, amilyen. Szerintem inkább azt tudd meg, hogy miért nem lehet egymáshoz csatlakoztatni őket.

A 12V-os érintkezőnek megnőtt az átmeneti ellenállása, ezért a későbbiekben ez már csak romlani fog és gondot fog okozni. Ajánlott újra cserélni az említett csatlakozót.

A 410W-os Chieftec egy öngyilkos táp, megérne egy cserét normálisra.

(#2337) Doom


Doom
aktív tag

Köszi skacok, a videokártyás dolog megoldódott, csak a kuplerájban nem találtam az átalakítót, amit molexre lehet dugni.

A tápcsatit meg le lehet cserélni? Ez hogyan megy? Szervizbe megcsinálják? Nem vagyok elektronikus, lehet, hogy inkább veszek majd vmilyen tápot, bár ha nem muszáj inkább kihagynám...

(#2338) Hequila válasza Doom (#2337) üzenetére


Hequila
őstag

Azt nem tudom, hogy szervízben cserélik-e, de ha cseréltetni akarod, akkor valószínűleg kábelestül cserélné, aki csinálná (én legalábbis így csinálnám, legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás). A csere azonban felveti azt a problémát, hogy az új csatlakozót honnan szerzed be? Ha egy használt tápról, akkor fennáll az ismételt kontakthiba -> megégés kockázata.
A tápodnak a készenléti körében van egy alultervezett alkatrész, az itteni szakik pár ezer forintért cserélik az említett elemet.

mod: szerintem itt más sem elektronikus... :D

[Szerkesztve]

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2339) Csaba_20_ válasza Doom (#2337) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ha neked nem jelent muszájt az, hogy a tápod hibás elektronikája miatt gyárilag önpusztító, akkor természetesen nem muszáj lecserélned. A főtápcsatlakozót nem fogják szevizben cserélni. Stol, Didyman foglalkozik tápjavítással, keresd meg őket a problémáddal. Természetesen a javításnak is ára van és összességében szerintem jobban kijössz egy új táppal. :R

(#2340) Nightmare89 válasza Hequila (#2333) üzenetére


Nightmare89
csendes tag

Olyan 3 és 3.5V között, a többi meg maximum pár századnyit szokott ingadozni, sztem az normális...
Viszont most kívülről odaraktam egy külső (asztali) ventit, azóta nem ugrál, lehet ez akkor a melegtől? Vagy csak épp szerencsém van? :F

(#2341) Csaba_20_ válasza Nightmare89 (#2340) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ha alaplapi érzékelővel és szoftverrel(BIOS, Everest, Speedfan stb.) mutatott értékekről van szó, akkor nem minősül releváns adatnak. Csak a feszültségmérővel(digit.multiméter, deprez műszer stb.) mért értékek számítanak.

(#2342) zolee0307


zolee0307
őstag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a gépemben (GA-N650SLI-DS4 alaplap, Core 2 Quad Q6600 2.4 Ghz, BFG 8800 GTX OC, 2x1 Gb Twinmos Ram, Samsung 160 Gb vinyó, 2 12 cm.es és 1 9 cm-es venti, dvd író) bekapcsolásakor nem egyszerre indulnak el a dolgok, először, ahogy hallom a cpu, vinyó + a ventik indulnak el, majd a videókártya. Ez normális, vagy a táppal van a gond (Tt tr2 w0093 500W)? A táp, ha nem adja normálisan a kraftot az okozhat egyébként kék halált (Vista telepítése alatt bejött, bár ott azt írta, hogy memory managment)? Körülbelül mennyire kell melegednie? A gépház, ahol van a táp elég meleg (mondjuk szerintem olyan max.40-50 fok lehet), de a táp csak langyos levegőt fúj.

Páran írták, hogy ez a táp jó a konfighoz, de mennyivel és mivel gyengébb a többihez (FSP, Chieftec, enermax, stb.) képest, mert gondolkozk rajta, hogy lecserélem egy másikra a fent írtak közül. Vagy nem érdemes csak pénzkidobás lenne?

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#2343) Oakenfold


Oakenfold
csendes tag

Üdv uraim!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet, sajnos problémám van.
Adott egy Gembird 600 W-os táp (kb. 3éves lehet...), ami az adataimnál látható konfigot hajtja.
A gond az vele, hogy a gép kikapcsolása után nem kapcsol le, maga a gép kikapcsol, viszont a ventilátorok (a tápé is) tovább forog, viszont a CPU hűtőé nem. Egy Zalman VF900 CU LED hűti a vidkarit, és egy 80-as szintén Zalman venti húzza ki a házból a meleget. Mindkettő az alaplapról kapja a 12 V-ot, leszabályozva. Ha áramtalanítom a gépet, persze leáll :D , de órákkal utána, ha rákapcsolom a feszt, újraindulnak a ventik, de maga a gép nem. Tuninggal, és anélkül is ugyanaz a helyzet.

Kérdés : mi lehet a probléma???

Előre is köszönöm :R : Oakenfold

Nem írok alá semmit!!!

(#2344) Dufresne válasza Oakenfold (#2343) üzenetére


Dufresne
addikt

Amelyik ventik működésben maradnak azok közvetlen a tápról vagy az alaplapról kapják a feszt? Ha közvetlen csak a tápból, akkor valszeg táp probléma, ki kéne próbálni egy másikkal, de ha az alaplapon keresztül kapják és úgyis mennek, akkor az már alaplap gond is lehet.

(#2345) Hequila válasza Oakenfold (#2343) üzenetére


Hequila
őstag

És amikor megvetted a tápot, nem csinálta ezt? Mert pl. Enermaxnál ez teljesen normális lenne, de nem tudom, hogy a Gembird tápoknál ez normális-e (a meleg levegőt szívja ki leállítás után a venti a tápból, így 1-2 percig még kikapcsolás után is pörög).
Ha hosszabb ideig van kikapcsolva a gép, de nincs áramtalanítva, akkor sem kapcsol le a venti?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2346) Oakenfold válasza Hequila (#2345) üzenetére


Oakenfold
csendes tag

Órákkal utána is megy. Ezt csak most kezdte csinálni, eddig mindig rendesen lekapcsolt.

Nem írok alá semmit!!!

(#2347) Hequila válasza Oakenfold (#2346) üzenetére


Hequila
őstag

Érdekes...
Mérd meg multimeterrel, hogy kikapcsolt állapotban van-e feszültség a különböző ágakon! A készenléti 5V-on kívül (szabvány szerint lila vezeték) nem szabad pár tized voltnál nagyobb feszültséget mérned sehol. Ha mégis van valahol a névlegeshez közeli feszültség, akkor ott baj van. Lehet, hogy javítható probléma, de én a helyedben tápot cserélnék inkább.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2348) Dark Archon válasza Oakenfold (#2346) üzenetére


Dark Archon
addikt

Nem lehet, hogy kikapcsolás helyett csak készenlétbe megy? Ha a ventik direktben a tápon vannak, akkor ez normális jelenség - készenlétnél.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#2350) didyman válasza Dark Archon (#2348) üzenetére


didyman
őstag

S3 készenlétnél nem. S1-nél még lehet.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.