Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Ha a NAS admin menűjében a Firmware/Packages fülön a Transmission csomagot kijelölve nyomok egy Disable-t akkor ez ugyanaz mintha SSH-n megállítanám nem? Aztán Enable-után minden megy tovább, nem fognak elveszni az aktuális file-aim gondolom.
Már csak az a kérdés , hogy hogyan tudom majd elmenteni a configot.
Mást nem zavar ez a probléma?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz #05377536 #13648 üzenetére
Nálam ez van:
Download:
/i-data/md0/video/Linux_isok/Letöltött/
Elérési út(a NAS video megosztása a gépem v meghajtóként van felcsatolva):
/i-data/md0/video/=v:\De miért nem használsz Transmission remote guit? [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
törölt tag
válasz #05377536 #13649 üzenetére
Feltételezem, hogy ez egy "okos" router. A NAS videó könyvtárának az SMB megosztását kellene CIFS, vagy NFS csatolással mountolni a router könyvtárszerkezetébe (Tomatoban van NFS/CIFS és csatoltam már így a NAS -t) és úgy már használható lehet az a /mnt/.... kezdetű elérési út. Az viszont nem világos, hogy miért a routeren futtatod a TM -et, miért nem a NAS -on.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok otthoni NAS ügyben, de egyébként láttam már és dolgoztam már sok mindennel az infó világában (jelenleg is) ...
325v2-m van otthon és FFP/SSH/MC és egyéb finomságok után nagyjából összeállt a rendszer ...
A kérdésem az lenne, hogy a Twonky és a minidlna között mi a a lényeges különbség?
Jelenleg a Twonky van fent és működik is szépen, csak nekem kicsit fapadosnak tűnik
A minidlna miben tud többet? Esetleg van még másik dlna szerver progi is amit fel lehet tolni a NAS-ra?
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Tonyk
veterán
Mit értesz fapadosság alatt? Beállításokat vagy a csillivilli felületet a tv-n?
A minidlna-nál nem sok minden van ami fapadosabb beállítás terén, a twonkynál meg nem sok minden, ami erőforrás igényesebb. Twonky képes napokon keresztül (nagy mennyiségű kép esetében) indexelni, méretezni a képeket, 100%-on tekerve a cpu-t és több gigányi helyet elpazarolva értelmetlen felbontásokra optimalizálással, a felhasználó meg a haját tépi, hogy mi a rák van a nassal.
Minidlna-t egyszer beállítod egy darab fájl segítségével, utána addig megy, míg agyon nem vered a nast. 10perc alatt leindexeli azt amin a twonky 15-20 órát pöcsöl. Kezelőfelülete nincs, csak egy statuslap és ennyi. A feladatát maradéktalanul ellátja, kicsi, gyors.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
tomi5244
őstag
Üdv!
2 napja olvasom a topikot atomatikus letöltés indításról rss segítségvel. Flexget lesz az én programom azt már látom de elég sok utána olvasást igényel majd a dolog nincs ffp a nason és MAC júzer lévén a leírásokat is másképp kell megközelítenem.
Viszont, próba képpen addig el szeretnék jutni, hogy böngésző bővítmény segítségével beállítanék egy sorozatot, hogy sikítson ha letölthető egy adott rész. Foglalkozott itt már valaki komolyabb RSS paraméterezéssel az előbb említett böngésző rss olvasó tekintetében? Egyáltalán támogatja ezt az n betűs torrent oldal, vagy maga az RSS modul?
T -
Ano
senior tag
válasz mobilizmo #13657 üzenetére
Köszi mindenkinek a gyors összefoglalót ... (#13658) Tonyk és (#13659) Disque-nak is!
Igazából a legnagyobb problémám a Twonky-val, hogy az okostévén kb 4-5 mélységbe bele kell menni a mapparendszerbe, mire egyáltalán filmet ki tudok választani ...
De természetesen az erőforrás spórolása is lényeges szempont! Illetve ha már felirat van, akkor az is jó ha kiválasztható!
Honnan lehet leszedni ezt a minidlna -t ?
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Tonyk
veterán
válasz Disque #13666 üzenetére
Az a baj ezzel a slacker -aA -val, hogy így meg viszont kiválasztja az összes illeszkedő csomagot.
Ha nem adsz meg verziószámot, csak a minidlna -ra szűrsz, akkor a slacker -a minidlna parancsot írjátok be, ellenkező esetben, ha nem figyelsz és van több találat is, lehet hogy feltelepít 2-3 különböző verziót is (-A az automatikus kiválasztás kapcsolója). Igaz így klikkelni kell egyet, mégpedig az elé amely csomagot telepíteni akarod.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
törölt tag
válasz #79335424 #13654 üzenetére
Ez működhet. CIFS-el a mountolás már sikeres, csak a mocsok TM nem akarja elfogadni.
Pontosabban amint beírom download helyét TMbe "/mnt/trtest"egyszerűen megszűnik létezni, és nem érem el weben. Amint visszaírom az eredetire újra működik.
ez mi lehet?"Az viszont nem világos, hogy miért a routeren futtatod a TM -et, miért nem a NAS -on."
Egyszerű a válasz a router procija erősebb és jobban terhelhető. NASon amint elinditok 40-50 torrentet szinte végig 100%-os a terhelés, és mellette nagyon lelassul minden más művelet. Sőt már a HD filmeket sem játsza le folyamatosan (egyszerre több eszközre). Ez a vas áll most a rendelkezésemre ebből szeretném kihozni a legtöbbet.
Amikor a routeren használtam a TM-et nem volt gond 200-300 aktiv torrent, és ezt a NAS nem bírja.
Abba ne menjünk bele, hogy miért kell nekem több 100 aktiv torrent, egyszerre 2-3 HD film folyamatos lejátszása, + egyéb műveletek. Dióhéjban a lényeg, hogy az egész család szeretné használni a NAS-t ezért kell valahogy ezt a problémát megoldanom.
-
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Feltettem az FFP-t az nsa310S-re. Ezen leírás alapján: [link]
Eddig tudtam nélkülözni de most az rss-automatic kombó miatt szükségeltetik. Ha eddig a TS FFP nélkül ment akkor van TS-el kapcsolatban beállítani valóm.
SSH:
Terminálból lépnék be MAC-en. Eddig ezt sem használtam, ssh root@ip -re nem reagál. Aki jártas MAC vonalon legyen kedves dobjon pár sort.
Utána állok csak neki az automaticnak, hiszen ssh nélkül nem fog menni.
Köszi!
T[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Tárgytalan, közben megtaláltam a függőségét amit telepítettem.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Automatic telepítésénél eljutottam a függőségek telepítéséhez de már akkor gyanús volt, hogy nem a legfrissebb verziószámúakat akarta letölteni. 0. lépéssel kezdtem amúgy ahogy a leírás is taglalja - frissítettem a csomaglistát - [link]
Nagyobb probléma viszont ott következett, hogy magát az Automatic programot se akarja telepíteni.
természetesen -a val írtam, példa képen csak elírás a '-A'
Hol ronthattam el?
-
Disque
aktív tag
válasz tomi5244 #13681 üzenetére
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
ezzel a sorral van gond és az Automatic pont KyleK cuccai közt van.
Viszont ez nálam simán lefut.uwsiteloader.sh
Ezután csak a KyleK előtti csillagozod be, gondolom akkor is No CHECHKSUMS.md5 hibát dob be?
Nem lehet hogy valami dns hiba miatt nem találja az oldalt? -
Mr Dini
addikt
válasz tomi5244 #13681 üzenetére
Az ffp fut, attól függetlenül, h a csomaglistában már nincs ott. Ha megy az ssh, akkor fut.
Uwsiteloaderben kijelölted az összes repot? Ha nem jön le slackerrel, javaslom szedd le kézzel a repoból, másold a nasra és funpkg-val tedd fel.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
rsf
senior tag
Tegnap nekiláttam a settings.json buherálásának a NAS-on.
Pár észrevétel:
Még mindig nem értem, hogy pl. a letöltési könyvtár útvonala miért kerül bele és pl. a használt port miért nem??
Lényegében a hálózat fülön lévő dolgok nem kerülnek bele a settings file-ba ezért a nas ujraindulása után visszaáll minden a file-ban letárolt beállításokra.
Arra gondolnék, hogy ez a jelenség a Transmission Remote Gui bugja, de a telómon lévő transGUI Pro-nál is ez a helyzet, szóval nem értem.
Valamint én tudtam menteni a file-t a transmission leállítása nélkül is.
A mentett beállítások a nas ujraindítása után is megmaradtak, szóval tényleg elmentődtek.
A szerkesztéshez az mc 4.8.1.7-et használtam.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
tomi5244
őstag
-
Tonyk
veterán
Kicsit én is pontosítanék:
A settings.json bárminemű módosítása esetén célszerű leállítani a TM-et! Ellenkező esetben visszakerülhet a már beolvasott érték a fájlba. Hogy nálad miért maradt meg az rejtély, de rendszerint ez szokott lenni a "pedig már beállítottam" c. hiba forrása.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
rsf
senior tag
Én sem tudom, de azt gondolom más is észrevette, hogy ha a Transmission remote GUI ban átállít több paramétert akkor abból is valami megmarad és valami nem újraindítás után.
Szerintem itt kezdődnek a rejtélyek.
Más.
Ha beállítottam mindent akkor érdemes leállítani az ffp csomagot?
Leállítás után már nem is lehet majd az mc-t indítani?
Bocsi, de nem értek a Linuxhoz.
-
rsf
senior tag
Közben kipróbáltam. De az SSH az admin felületről telepíthető miért nem megy FFP nélkül?
Mindenesetre beállítottam mindent amit akartam ha még jön vmi akkor csak engedélyezni kell.
Úgy vettem észre, hogy a CPU terhelés is lejjebb ment, mert mióta bekapcsoltam a TM-ben a titkosítást figyelem a CPU használatot.
-
rsf
senior tag
válasz Geripapa #13697 üzenetére
Próbáld ki légyszi ha nem gond, hogy a TM remote Guiban a Beállítások/Hálóza(WAN)t fülön bekapcsolod a titkosítást, majd ujraindítod a nast. Ujraindítás után(pl. áramszünet) nekem ez és még pár biztonsági beállítás visszaállt alapra. Ez régen nem zavart, de olvastam ezt: [link]
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de ha ezeket tudja a TM akkor én szeretném ezeket a funkciókat stabilan használni.
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest