Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:15:23

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3301) Beerwolf válasza iMaverick (#3267) üzenetére


Beerwolf
senior tag

Ez az adapter hogy marad a telefonon?

Amúgy baromira tetszik ez az ötlet, de ez főként úgy lenne jó, ha a tokon lenne, mint iphone 5-nél, na meg az a 8k se kevés érte. Valószínűleg kipróbálom inkább a DJGABI által ajánlottat, azzal sokat nem veszthetek. :))

Mindenesetre köszi mindkettőtöknek!

(#3302) iMaverick válasza Beerwolf (#3301) üzenetére


iMaverick
addikt

Azt a kör alakú bizgentyűt kell a telefon hátára ragasztani. (Állítólag tart mint gép... A videókon legalábbis ilyen kondi termes súlyokat emelgettek vele.)

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#3303) CodenameAZS


CodenameAZS
csendes tag

@vegyszer(#3300) Így volt valóban, köszi!

Nos, időközben feltettem a cappa72-4.2 ROM-ot. Igazából három kérdésem lenne:

1. Sajnos a kamerával vannak gondok a linerty ROM-hoz képest. A gyári fotóapp elindításkor nem állítja automatán az EV szintet hanem beáll egy alapértékre. Ez szabadban jó is, de szobában különösen este túl sötét fotókat eredményez. Időközben rájöttem, hogy ha a kép jellegénél (SCN) átállítom bármelyik másikra és utána vissza automatára akkor helyreáll és utána már a fényviszonyokhoz igazítja az expozíciót, de azért jó lenne ha tudna működni a két plusz gombnyomás nélkül is. Feltettem a CameraMX-et is, azonban mivel aott eleve nem lehet EV-t meg fénymérést állítani (vagy csak én nem találom?) így azzal nem is tudok normális fotókat készíteni. A másik probléma, hogy a videórögzítés a gyári appal egyáltalán nem megy, viszont az legalább a CameraMX-el jó.

Ide vonatkozó kérdés, hogy a Lenovo-s kamera app nem tehető valahogy vissza?

2. Billentyűzetvilágítás letiltható valahogy? Menüben nem találom.

3. A Linerty ROM-ban volt egy olyan feature, hogyha készenléti üzemmódban megnyomtam a headset gombját akkor elindult a zenelejátszó és a zene, majd ha újra megnyomtam akkor megállt. Ez tök hasznos volt ha az utcán összefutottam valakivel, vagy a boltban odaértem a kasszához mert nem kellett a zsebemben kotorászni. Nyilván ez nem egy must-have dolog, de azért jó volt. :)

Tudom hogy a fenti problémákban más is belefutott már korábban, ezért inkább úgy kérdeznék, hogy lett-e ezekre esetleg workaround ami felett esetleg átsiklottam. :)

(#3304) beg válasza CodenameAZS (#3303) üzenetére


beg
veterán

Én is anno pont a kamera app miatt váltotam cappa72 romjáról, pedig nekem jobban bejött a stock android kinézete. Nekem azon felül amit írtál még az hiányzott, hogy 6MP felbontáson tudja a 16:9 képarányt. A linerty nem tetszett, most lambdázok. Abban megvan minden Lenovos cucc, de jobban bejön a működése, érzetre jobban optimalizált, mint a linerty. (apróságok pl. adblock host file alapból, aroma installeres telepítés, ahol a gps conf-ot belövi, igyekszik a legfrissebb kernelt rakni a rom alá, saját OTA, stb.)
A gyári kamera appot próbálta már cappa72 mester átcibálni, de nem jött össze.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#3305) vegyszer válasza CodenameAZS (#3303) üzenetére


vegyszer
addikt

2. Night Mode. Keresd a marketből ki. (érdemes a státusz jelző ikont bekapcsolva hagyni, különben kilövi a rendszer egy idő után, pl a button led aktivitást követően)

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3306) Dexxter182 válasza CodenameAZS (#3303) üzenetére


Dexxter182
tag

2. billentyűzet? a 3 kis gombra gondolsz? azt a lenovo energia gazdálkodási programban tudod letiltani ha felhúzod ott az advanced fület alulról, backlight néven fut. Vagy megjelenítés alján button brightness.

Nincs az a nagyon finom gulyásleves, amit ne lehetne elrontani egy csipetnyi szarral... @ http://ubisali.blog.hu/

(#3307) vegyszer válasza Dexxter182 (#3306) üzenetére


vegyszer
addikt

Így van, arra gondolt. De az nincs benne a Cappa72 féle romokban. Eddig.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3308) Mercutio_ válasza beg (#3304) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nekem tmall-ék elvileg linertyvel küldik V970 - en nem volt kérdés milyen rom legyen az atparticionált telón, de a hsz-eket olvasva A820 esetében egyre bizonytalanabb vagyok :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3309) DJGABI válasza beg (#3304) üzenetére


DJGABI
addikt

Lambda engem ma megint sz*patott, adatkapcsolatot be akartam kapcsolni, fél napig gondolkozott, az ikon átváltott aktívra, de adat nem jött. És mondom, ilyet az Atab5 is csinált. Újraindítás után OK. Szóval a rom kaki. Szerencsére most GPS kivételesen működött.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#3310) CodenameAZS


CodenameAZS
csendes tag

Köszi szépen, ezzel a Night Mode-dal teszek egy próbát, de végtére is ha nem jön össze sem olyan nagy baj, már egészen megszoktam.

Sajnos nekem is dilemma, hogy milyen ROM maradjon. Az eddigi tapasztalatok alapján egyértelműen a Cappa féle volna a nyerő, ha nem lenne a kamerával a szívás. A Linerty ROM-mal az a bajom, hogy bár vannak fénypontjai (Kamera, Zene, Rádió, Fájlkezelő appok, sőt az IdeaFriends sem volna rossz, ha nem omladozna össze néhanapján.), de nekem kissé inkonzisztens a kezelőfelülete, hol ilyen stílusú az app, hol olyan, a beállítások is eléggé szét vannak forgácsolva a sok segédapp miatt a béna Launcher-ről nem is beszélve. Pont ez tetszik Cappa72 ROM-jában hogy szép letisztult stock Android. Nagyon jó volna ha a kamerára sikerülne megoldást találni a jövőben.

(#3311) beg válasza DJGABI (#3309) üzenetére


beg
veterán

Nekem még sosem csinált ilyet. 2.3.2-re updatelted? Bár nálam a sima 2.3 alatt sem volt gondom. Most kipróbáltam, 1mp alatt lekapcsolt, majd 2-3mp alatt vissza az adatkapcsolat.
Nem hinném, hogy a rom kaki :)

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#3312) vegyszer válasza CodenameAZS (#3303) üzenetére


vegyszer
addikt

Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet a baj, de nekem nem jelentkezett ilyen a kamerával. Igaz, van, hogy egy hónapig nem készül kép.

Nekem a Lenovo kamera amiatt tetszett, hogy a hangerő szabályzó exponáló gombként működött, plusz a 16:9es kép is jó volt

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3313) cappa72 válasza CodenameAZS (#3310) üzenetére


cappa72
nagyúr

ha nagyon bator akarsz lenni akkor a cp5.1-et ki lehet probalni.
xda-n kaptam viisszajelzest privatban, hogy egesz jo. blogban linkelve.
ott ketfele kamera app valaszthato a custom telepitesi modnal.
meg nem a lwgtokeletesebb, de mar hasznalhato.
de szigoruan csak batraknak.
meg nincs benne a javito patch, es nem is leene jo feltenni hozza.

a hibakert bocs, epp utazok (buszon).

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#3314) Švejk


Švejk
őstag

Egy gyors kérdés:
Teljesen alap TWRP-ről nektek felment a Lambda?
Csak hogy bele merjek-e vágni...

(#3315) CodenameAZS válasza vegyszer (#3312) üzenetére


CodenameAZS
csendes tag

Érdekes az egyszer biztos. Igazából szerintem a Linerty-s ROM-ban is élt a hiba, ugyanis ha az Instagram saját fényképezőjét használtam, akkor ugyanígy tapasztaltam hogy sötétebbek a képek, a videó pedig nem is működött. Viszont a gyári appal minden csodás volt, így nem foglalkoztam a rejtéllyel.

Ha most az említett trükköt (át valamelyik másik fotómódba aztán vissza automatára) eljátszom, akkor észhez tér a gyári kamera, így azon kívül hogy zavaró így még használható.

Indítás utáni "beragadt" EV: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgc3F3Z2w0UVFvN2M/edit?usp=sharing
A trükközés után: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgRWFKd2Q3SmhraTA/edit?usp=sharing

A képek most készültek délutáni fénynél, szobában. A második verzió is csal egyébként, az már kicsit túl világos is, az igazság valahol a hettő között van. :P (Ráadásul ezek a képek elég szemcsések is lettek, ennyire rossz azért amúgy nem szokott lenni.) A szabadban a kék ég alatt nem lenne eltérés, mert oda pont optimális a beragadt EV beállítás...

(#3316) CodenameAZS válasza cappa72 (#3313) üzenetére


CodenameAZS
csendes tag

Köszi a tippet, egyenlőre úgy gondolom elleszek a 4.2-vel egy ideig, meg nem is vagyok annyira bátor. :D Köszönöm a munkádat tényleg, ezt az apróságot leszámítva kifogástalan, remélhetőleg később pedig ezt is lehet majd orvosolni.

[ Szerkesztve ]

(#3317) DJGABI válasza beg (#3311) üzenetére


DJGABI
addikt

mittom én, lehet a telefonokban van minimális különbség, de tuti a rom nem okés, se gyári se linerty nem csinálta. Legfrissebb Lambda van fenn.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#3318) beg válasza Švejk (#3314) üzenetére


beg
veterán

Gyors válasz: Igen.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#3319) beg válasza DJGABI (#3317) üzenetére


beg
veterán

Egyébként ilyen esetekre a recoveryből clear cache+clear dalvik csodát tud tenni néha :)

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#3320) Švejk válasza beg (#3318) üzenetére


Švejk
őstag

:R

(#3321) Ildike72


Ildike72
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az A820-ról szeretnék egy mentést csinálni. Gyári, de rootolt.
MTKDroidtools-al nem boldogulok. Ha factory mode-ba állítom a telefont a leírás szerint, csak kínai jeleket látok, telefon nem csatlakozik. Feltelepítettem a Mobileuncle Tools-t. A telefon rootolt az biztos.
http://itcafe.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/hsz_31011-31011.html alapján próbáltam volna telepíteni ezt:A820-update-Recovery_S135-6.0.1.2-CWM_Cappa72.zip, de nem talál az sd kártyán semmit. File kezelőben látja az sd-t.

(#3322) vegyszer válasza Ildike72 (#3321) üzenetére


vegyszer
addikt

A fizika, vagy a belső sd gyökerében kell lennie az img fájlnak, és a nevében lehet, hogy a recovery szónak is benne kell lennie. Így raktad fel, ok? Onnan kettő tappintás, és le is cserélted... Root jog kell hozzá. Esetleg root checkerrel nézz rá...

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3323) DJGABI válasza beg (#3319) üzenetére


DJGABI
addikt

szted? minden rom frissítés/telepítés előtt, után, közbe megvolt. pedig szeretném szeretni ezt a romot, még szerencse h hamar megvan a reboot

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#3324) Ildike72 válasza vegyszer (#3322) üzenetére


Ildike72
csendes tag

A zip fájlt másoltam fel.... :W

(#3325) vegyszer válasza Ildike72 (#3324) üzenetére


vegyszer
addikt

Az nem jó. És az img már megy? Ez nem recoveryből telepítendő módszer. Lehet úgy is. ;]

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3326) Ildike72 válasza vegyszer (#3325) üzenetére


Ildike72
csendes tag

Mentés sikerült.... :)

(#3327) vegyszer válasza Ildike72 (#3326) üzenetére


vegyszer
addikt

Egészségedre. Mi megy fel majd? Partícionálni szeretnél?

Ha kell másban is egy kis segítség, keress itt, vagy mailban. Szívesen segítek.

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3328) joiner007


joiner007
aktív tag

A lamda romban a fix bravia meg a fix clear audio mire jó? ezeket is recoveryből kell feltenni?

(#3329) vegyszer válasza cappa72 (#3313) üzenetére


vegyszer
addikt

Cappa72, a másik topikban apeelme válasza Link valóban megoldást ad a 15%-os töltöttségi hibára. Igazi user error.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3330) beg válasza joiner007 (#3328) üzenetére


beg
veterán

Sony Bravia 2, xLoud & ClearAudio. Az első képminőség tuning, a másik hangzásjavító.
Aroma installer fogja majd megkérdezni, hogy akarod-e. Külön is telepíthető, de egyszerűbb, ha a lambda telepítése közben döntesz. Külön az XDA-ról levadászhatod.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#3331) joiner007 válasza beg (#3330) üzenetére


joiner007
aktív tag

eddig ok, csak azt nem tudom hogy ez már az aroma installeresre, tehát a legújabbra fix, vagy ugyanaz ami abban van, és külön is telepíthető?

Ráengedtem az új lambdára. Talán nem lesz belőle baj!

Köszi

(#3332) looser


looser
addikt

Sziasztok, nem tudjátok, mi a teendő, ha nem működik a képernyőforgatás? Igen, be van kapcsolva. Jónéhányszor már lepottyant, elképzelhető, hogy ez gallyra vágta az érzékelőt?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#3333) Minstrel válasza looser (#3332) üzenetére


Minstrel
senior tag

Az néha megakad, vedd ki az akksit és utána jó lesz az eddigi tapasztalatok alapján

(#3334) looser válasza Minstrel (#3333) üzenetére


looser
addikt

Működik, köszi :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#3335) joiner007


joiner007
aktív tag

Feltettem a legújabb lambda romot, következő hibába futottam:

Kamera nem indul, azt írja nincs sd, galéria ugyanez, holott a galériában a hibaüzenet mögött látom az sd-n lévő képeket.

File kezelő is látja az sd......tiltó scriptet futtattam. Ilyen hibába még nem futottam. Hogy lehet megoldani?

(#3336) Minstrel válasza joiner007 (#3335) üzenetére


Minstrel
senior tag

Kameránál külön be kell állítani, de beállítások/tárhelynél is bökj az SD-re

(#3337) joiner007 válasza Minstrel (#3336) üzenetére


joiner007
aktív tag

ráböktem de semmi változás

Tudom, hogy a kameránál is át kell állítani, de be sem lép csak halványan látszik a kamera alkalmazás, előtte egy ablakban, hogy csatoljam az sd-t

Nem értem, de úgy látom ezt ma már nem tudom megoldani, megy vissza egy mentés, aztán majd meglátjuk...

(#3338) CodenameAZS


CodenameAZS
csendes tag

Találtam egy ilyen bejegyzést a neten, mely szerint a 4.2 stock kamera bevarázsolható a 4.1.2-be.

Próbálkozott esetleg valaki már ilyesmivel Cappa72 ROM-ja esetében? Lehet rá esély hogy ez normálisan fog működni, vagy csak ártok vele ha elkezdem babrálni? :U

[ Szerkesztve ]

(#3339) cappa72 válasza vegyszer (#3329) üzenetére


cappa72
nagyúr

Igen láttam. :)
Már korábban is gyanakodtam rá, de arra nem, hogy ezt valaki szándékosn törlni ;)
Hurrá, akkor ez a bug kihúzva.
Ha letöltöd ez a csendes hangfile-t, átnevezet, és berakod megfelelő jogosultsággal, akkor nem jelez, de kussban lesz 15% alatt is.

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#3340) vegyszer válasza cappa72 (#3339) üzenetére


vegyszer
addikt

Amit apeelme linkelt néma hangot, béke tettem, lemerítettem, de zajongott, annyi baj legyen. Megnézem ezt is. (de a jogosultságokat ugyanarra állítottam -rw-r--r--, de mégis de a bug eltűnt.

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#3341) dacsa válasza DJGABI (#3309) üzenetére


dacsa
senior tag

Én is lambdát használok jelenleg, de nekem semmi bajom nincs vele, nagyon patent! Ha meg nem tetszik neked miert nem cseréled le? Vagy csinálsz jobbat? Lenne is hozza ötletem ha neki fogsz, szeretném ha full magyar lenne! Köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#3342) DJGABI válasza dacsa (#3341) üzenetére


DJGABI
addikt

hahaha jó vicc volt. ha nem csesztem volna el kb 5 órát már korábban jbart-ra 0 eredménnyel akkor talán foglalkoznék is vele.

viszont ha mindenkinél ilyen frankón működik csinálok egy factory resetet,

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#3343) dacsa válasza DJGABI (#3342) üzenetére


dacsa
senior tag

Hajrá!!! :) Nekem csont nélkül megy. Nem akartalak megbántani, de olyat leírni, hogy a rom kaka az azért tulzás! De ha nicns igazam akkor jelezz! :)

(#3344) nagyharcos


nagyharcos
csendes tag

Sziasztok!
Hétfőn végre én is megkaptam a saját 820-am :K a tmallboxtól, linerty-vel. Kicsit halknak érzem beszélgetés közben. Kis segítség kéne, hogy mit tegyek ha hangosabbat akarok (hangosítani már nem tudom :U ). Esetleg romcsere, de melyikre? Ha van valahol szájbarágós mentés-romcsere leírás, azt megköszönném. :C

Mindenkinek megvan a maga baja..... Üdv: Adrián

(#3345) Mercutio_ válasza nagyharcos (#3344) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mobile Uncle Toolsban engineer mode hangok menüben tudod megemelni a maximumot.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3346) nagyharcos válasza Mercutio_ (#3345) üzenetére


nagyharcos
csendes tag

köszi :DD

Mindenkinek megvan a maga baja..... Üdv: Adrián

(#3347) pocok1970


pocok1970
tag

Sziasztok!
64GB-os memóriakártyát támogat a telefon? Tönkrement a 32GB-os memóriakártyám és ezért kéne.
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#3348) iMaverick válasza pocok1970 (#3347) üzenetére


iMaverick
addikt

64GB-os memóriakártyát

??? Mit hordasz magaddal a telefonon? fHD-s filmeket? Nekem a 32GB-sat nem sikerült még "televernem"! Pedig 320kbps-es MP3-akat tartok rajta...

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#3349) pocok1970 válasza iMaverick (#3348) üzenetére


pocok1970
tag

Nekem sikerült. :D Sok zene, játék meg minden szóval jó lenne ha támogatná.

(#3350) vegyszer válasza iMaverick (#3348) üzenetére


vegyszer
addikt

"televernem"
Bocsi, nagyon más ugrott be elsőre...

(biztos a kolléga sok mindent csinál. nekem a 8GB is nagy volt, csak a mentések miatt, hogy egy egy mentés az 1GB-t is veri váltottam egy 32-esre, de 20GB üresen pang)

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.