Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:32:40

LOGOUT.hu

Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108359) K Norbi


K Norbi
addikt

A nagy olajszűrő teszt! a Starline-t a végére hagyom, szörnyű amit láttam.
Gyári 036115561AN 3600Ft
Mann W712/52 1700Ft
Starline SF OF0060 700Ft

Képek: [link]

Kezdjük a doboznál, Gyári és a Mann min két tojás, gyárinak picit sötétebb a színe talán az anyaga is kicsit keményebb. Vannak oldalt raja kicsi vágások teljesen azonos helyen.
Kezdem a legelején tömítő gyűrő gyárinak puha jó tapintása van, Mann kicsit keményebb gyárilag van rajta valami fehér réteg, egy picit eltér a méretűk.
Kézben tartva a mann volt a legnehezebb aztán a gyári, és pehely súlyú a Straline.
Gyárinak jobban le vannak kerekítve a sarkai ezért fogása jobb, jobb kézbe tartani, pont hegesztések kicsit elállnak a Mann esetébe, a teteje másabb anyagból van kézben tartva a levágott részén érződött hogy a Mann nehezebb, a gyári kicsit könnyebb és le van kezelve valami védőréteggel.
Az alsó részét amibe belecsúszik a szűrő kézzel összenyomkodva erősebbnek éreztem mint a Mann-t.
Ez kettéfűrészeléskor is érződött! direkt kézzel vágtam mind 3 mat ketté hogy érezzem az anyagot, starline volt a legsiralmasabb mint a papír!!
A legalján a két kis lemez hangyányit eltér! a gyárit ha meg nyomkodom kézzel a puhább. Mann keményebb.
Két visszacsapó szelep is eltér a gyári sokkal rugalmasabb! Mégis erős. méretbe ezek is eltérnek.
Az olajszűrők mint két tojás! megszámoltam a lamellákat 55 mind a két szűrő esetén, megkerülő szelep azonosak nyomkodásra is egyaránt! Szűrő színe állaga teljesen megegyezik, Viszont a nap felé tartva ha belülről belenézek a gyáriba vannak zöld kis vonalak! a Mannba ilyet nem láttam.
Kettévágom és megnézem mennyi lesz rátekerve és akkor jobban fog látszani a belseje. A belsején is látszik azért melyik a gyári.
Egy valamire lennék kíváncsi a szűrő papír anyaga vajon eltérők e. Laborba simán meglehetne nézni, de mivel nem ismerek senkit aki meg tudná nézni, ezért fogok vágni mind kettőből és áztatni fogom őket 1 jó hétig és megnézem akkor is ennyire egyformák lesznek e. Melyiknek lesz mállósabb az anyaga. Összességében a Mann nem rossz, de valamiért mégis másabb sok mindenbe, a gyári jobb minden szempontból egy kicsit. Még meglátom mennyi felületű papír lesz rátekerve a szűrőkre.

A végére hagytam ahogy ígértem a Starline-t kettéfűrészelésnél már érződött a silány anyag minőség, mint a papír!
nagyon könnyen ment benne a fűrész, nyomódott össze fele a háza! Szerintem egy májkrémes doboz is masszívabb ennél!
Lamellák száma 45 volt! a szűrőt ami veszíti össze egy nagyon gyenge rúgó! nem tudom hogy bírná a nagy hő ingadozást.
A kezembe kisebb erő hatásra csuklik a szűrő ha picit nyomkodom tekergetem, a belső része nagyon gyenge puha anyagból van, ragasztás pocsék, visszacsapó szelep iszonyat vékony és nagyon gyenge!
És ekkor összedőlt bennem a világ a megkerülő szelep NEM ZÁR JÓL!!!! ÁTLÁTNI RAJTA! + a kis ujjammal lazán tudom nyomkodni.. másik két szűrő esetén a hüvelyk ujjammal igen csak erőlködnöm kellet hogy betudjam nyomni. DE ezen még ráadásul át is látni!! az az szűretlen olaj kerül a motorba és ez akár a veszte is lehet még idő előtt!
Isten óvjon minden autóst az ilyen szűrőktől!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.