Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#54401) saen


saen
veterán

Köszi srácok, azért azt néztem, mert ez az összefoglalóban ajánlott tipus, amiket írtatok azok meg nem. De akkor újra átnézem, hogy melyiket érdemes.

(#54402) borix válasza kali (#54400) üzenetére


borix
őstag

Erre a TBW dologra nagyon rámozdultál.
Te mennyi írást csinálsz rá 5 év alatt?
Én pl 20-30 talán.
Nagyon kevés az az ember aki 5 év alatt 200 TBW adatot felhasznál az nagyon sok.
Pl Ha letelik az 5 év gari és elkezd megpusztulni az SSD és még lenne 100-150 TBW hátra papír szerint gari után sokra megy vele.
Én nem azt mondom, hogy nem éri meg az EVO hanem azt, hogy a többségnek általános felhasználásra felesleges többlet kiadás.

(#54403) kali válasza borix (#54402) üzenetére


kali
legenda

Nem csak arra, összképet nézek, de a TBW is egy fontos szempont.
Nem tartok meg egy SSD-t 5 évig, de még a feléig sem, viszont duplán jó a tudat a nagyobb értékű TBW mellett, mert egyrészt nem kell kompromisszumokkal használnom, másrészt eladni is egyszerűbb, használtan úgy, hogy sok fennmaradó TBW van még a gyártó által garantáltból.
Mint korábban is írtam, nem vagyok húzós felhasználó, bár mióta DJ szoftvervezérlővel is használom a laptopot, kicsit nőtt a korábbiakhoz képest, most a szűk 4 hónapja használatba vett SSD-n van 50 nap 20 óra tényleges használat és 665 GB írás (ebben benne van az oprendszer és az alkalmazások telepítése is, ha esetleg napi szintre akarnám bontani). Mondjuk ez változó, valamikor ömlesztik ki az új zenéket, máskor meg csend van egy ideig, meg melyik bulikba milyen zenéket kell előre összeválogatni...stb.
Ha már SSD vásárlós topik, az is szempont lehet még, hogy a garanciális ügyintézés milyen, WD esetén nem tudom például, mik a lehetőségek, de a Samsung kapcsán ha nem akarok az üzlettel foglalkozni, vagy netán megszűnik időközben, akkor vihetem itthon direktben a Samsunghoz személyesen is, nem kell külföldre küldözgetni...stb.

[ Szerkesztve ]

(#54404) borix válasza kali (#54403) üzenetére


borix
őstag

Használtan azt nézik az emberek aprón véve, hogy ismert, felkapott termék legyen gari legyen rajta és kevés írás mennyiséggel ha lehet 100%.
Nekem nem kellene pl egy EVO és semmilyen más SSD 150TB írt adattal sacc kb 50-60% és még 1 év gariva.
Vetted mondjuk 32-34E az EVO-t és még nincs egy éve se most fölrakod az aprora 20-22E azt fogják mondani, hogy annyiért veszek újonnan MX500 vagy WD Blue-t
Amikre hivatkozol ezek pont nem a fő szempontok.
A fő szempont pont az lenne, hogy combosabb felhasználásra de még nem akar az ember költeni egy PRO verzióra akkor EVO jó választás nyüstölni.

(#54405) kali válasza borix (#54404) üzenetére


kali
legenda

Lehet, hogy szerinted így van, szerintem nem, másként tapasztaltam, mert volt korábban MX500, MX300...stb. is és látom a különbséget és előnyt a 860 EVO javára, de részemről ennyi, a korábbiaktól jobban részletezni már nem látom értelmét, döntsön mindenki a saját belátása szerint.

(#54406) joysefke válasza kali (#54403) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Objektíven semmivel nem jobb egy 860EVO mint egy ugyanakkora MX500. (és alapvetően nem is rosszabb, nekem csak a Samu márkával szemben van ellenérzésem)

Az egyetlen amibe félig-meddig bele lehet kötni az az MX500 melegedése. Egy 250-es EVO-nál egy 500GB-s bármi más ami nem BX meg green meg kínai dzsunka objektíven jobb.

Továbbmenve a TBW adat konzumer piacon csupán egy marketing szám, semmi több. Ha dupla-tripla 10x akkora számot adnának meg, annak sem lenne semmilyen érdemi jelentősége. Az hogy X TBW számot írnak rá egy SATA3-as konzumer SSD-re a másikra pedig egy Y számot az aligha indikálja, hogy nálad mennyi írásnál krepálna be.

Ha pedig a kontroller sokkal gyakrabban krepál be, mint ahogy a flash kopna el, akkor meg aztán végképp nincs értelme lovagolni ezen a TBW dolgon addig amíg nem kerítesz egy olyan alkalmazási területet, hol tényleg komolyan kopik a flash.

Már 5 évvel ezelőtt az akkori 250-es 840EVO TLC flash-je 1PBW fölött bírt egy nem reprezentatív teszten (az MLC-k persze még többet, a 840 PRO kb 2PBW-t) pedig az még csak az első TLC eresztés volt.

A kontrollerek viszont tömegével döglöttek a usereknél. /Nálam is/

[ Szerkesztve ]

(#54407) borix válasza kali (#54405) üzenetére


borix
őstag

Pont az érdekelne, hogy egy MX500 képest milyen tapasztalataid vannak felhasználás terén milyen előnyöllel jár, üzemelés közben?Mert nagyjából egy kategória.
Helyette elkezdtél rizsázni, bölcselkedni TBW, gariztatás folyamata, energiafogyasztás, apron eladás amit a többség le@szar.
Nem nagyon látni itt a fórumon ez irányú aggályokat általános felhasználóktól Ár/Érték alapján érdeklődőket annál inkább.

(#54408) Raymond


Raymond
félisten

A TBW a kutyat nem kell hogy erdekeljen. Osszesen talan egy mareknyi ember volt itt a topic-ban eddig akinel meg kellett nezni hogy mennyi mert lehet problema lesz 3-5 ev mulva. Semmi normalis otthoni felhasznalas (ertsd nem eppen 24/7 torrent gepben hasznalt cucc) alatt nem jon elo az a kerdes hogy "eleg lesz a TBW?". Azon a 13 SSD-n ami itthon van (ujabbak es sok evesek is) osszesen nincs 100TB iras. Meg a legalacsonyabb 50 vagy 75 TBW-vel rendelkezo olcso SSD-k is jok arra hogy 3-5 evig komolyabb terhelessel hasznalja valaki, tehat hogy az a mindenes drive, OS, programok, jatekok arrol mennek, arra megy a letoltes ha van, nincs kimeles mint a lapozo file kikapcsolasa es hasonlok.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#54409) kali válasza borix (#54407) üzenetére


kali
legenda

Ha neked rizsa a TBW, a garanciális ügyintézés folyamata és hasonlók, akkor ez van, de vannak olyan emberek, akik számára ezek is fontos szempontok a megfelelő(bb) típus kiválasztásakor.
Nálam az MX500 sem melegedett túlzottan a laptopban, bár az igaz, hogy húzósabb terheléskor néhány fokkal melegebb volt, mint azonos használat mellett a 860 EVO, viszont használat közbeni sebességben mérvadó különbséget tapasztalok.
Egy adott szoftver mire beolvasta és feldogozta meghatározott zenei adatbázisomat (több mappa, több tíz GB, több száz, némelyik mappában közel ezer állomány) az MX500-on, azonos feltételek mellett a 860 EVO-n már régen el is felejtette és pihent, illetve munka közben is ez a helyzet, pláne több párhuzamos folyamat esetén.
A boot is gyorsabban lefut a 860 EVO-n, de ~5 másodperc eltérésen még nem akadnék fenn, azt kibírnám, a fent írt használatkor viszont látványosabb a különbség, illetve számít, hogy ha fut egy folyamat, akkor mellette milyen gyorsan dolgozza fel a másikat.

joysefke: Nem objektíven nézed akkor.

[ Szerkesztve ]

(#54410) borix válasza kali (#54409) üzenetére


borix
őstag

Az EVO-n a Rapid mód be van kapcsolva?

(#54411) kali válasza borix (#54410) üzenetére


kali
legenda

Nincs: [kép], anélkül is gyorsabb, de nem is szeretnék ilyen funkciót használni akkor sem, ha még a jelenleginél is gyorsabb lenne általa.

[ Szerkesztve ]

(#54412) borix válasza kali (#54411) üzenetére


borix
őstag

Azért beláthatod a tied nem hétköznapi felhasználás.
Egy ilyen felhasználásra már egy NVMe SSD jobban megérné.

(#54413) kali válasza borix (#54412) üzenetére


kali
legenda

Dehogynem, hétköznap is használom ;] , ráadásul itthoni gyakorlásra is.
Teljesen jól kiszolgál így ez is, akkor váltok majd más csatolásra, ha a laptopot cserélem, bár kezdem azt hinni, hogy a Latitude elpusztíthatatlan.

(#54414) Imi1981 válasza borix (#54410) üzenetére


Imi1981
veterán

Mit csinál pontosan ez a rapid mód ?Hogy gyorsít? Én majd 860 evo-t akarok venni és érdekel minden vele kapcsolatos.

(#54415) Frawly válasza viperabácsi (#54375) üzenetére


Frawly
veterán

Szép. Bár ahogy írják, a WD-nek forja van, mert 2× akkora tárterülető, a nagyobb SSD meg alapból gyorsabb. A 2× akkora 860 EVO kicsivel jobb számokat hozna, de a valós felhasználáskor ez nem érezhető különbség, csak benchmarkokon mérhető, és a SATA3 sávszélességet meg a többi hardver felé a bottleneckhez szükséges szintet ez a kisebb 860 EVO is teljesen betelíti. Egy szinten felül úgyis overkill.

(#54414) Imi1981: lényegében a rendszer RAM-ból cache-eli az SSD-t, így a fájlműveletek a DDR3 vagy ha olyan van az alaplapon, akkor DDR2 vagy DDR4 sebességével mennek, ami még az NVMe-nél is gyorsabb sebességre. Persze csak akkor, ha az adott adat megtalálható a cache-ben. Be lehet kapcsolni a Turbo Cache-t (Rapid Mode), ha van elég RAM-od, de a valóságban az a tapasztalat, hogy a tényleges sebességérzetet nem dobja meg (ilyenkor egy NVMe SSD sem dobna a sebességélményen), de ez felhasználásfüggő.

[ Szerkesztve ]

(#54416) borix válasza Imi1981 (#54414) üzenetére


borix
őstag

[link]Csak ne kapj áramszünetet!

[ Szerkesztve ]

(#54417) kali válasza Imi1981 (#54414) üzenetére


kali
legenda

Lefoglal meghatározott területet a rendszermemóriából, amit egyfajta RAMDISK módjára gyorsítótárként használ.
Óvatosan kell ezzel bánni, mert nő a hibalehetőség, ha nem stabil a rendszer/hardver és beáll, mint a szög, vagy adott az áramszünet lehetősége, akkor bukta lehet az épp ott lévő adat.
Mire lepötyögtem, kaptál linket is a részletes leírással.

[ Szerkesztve ]

(#54418) Imi1981 válasza Frawly (#54415) üzenetére


Imi1981
veterán

Akkor ez olyasmi mint az BX500-on a momentum cache? Azt próbáltam de nem igazán vettem észre különbséget. Őszintén ez a BX500 egyre inkább nem tetszik. Észrevehetően lomhább mint a régi öreg Samsung 470 SSD 64GB-os. Pedig elvileg az jóval lassabb volt. Persze használható de nem tetszik. Most 860 evo alá nem adom az biztos.

(#54419) Chaser válasza kali (#54409) üzenetére


Chaser
titán

hasonló nálam is a sztori, jól vizsgázott a 860 evo, én sem fogok nvme miatt notebookot cserélni ( :, mivel a crucialra 3 év gar van, a samsungra 5, így maga a 2 év felára is megérte nekm a plusz pénzt - lehet soha nem lesz rá szükség, ne is legyen, lehet 5 év múlva gombokat ér majd az 500-as ssd, de az is lehet "ssd válság" lesz pár év múlva és elszállnak az árak, szóval részemről megérte azt a pár k felárat a samsung már csak emiatt is -
letöltősnek gondolkoztam 1 tb-os mx500-on, csak sajnos azoknak majdnem ott van az ára mint a terás 860 evo-nak ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#54420) XP NINJA


XP NINJA
őstag

Sziasztok!

Asztaliba keresek a jelenlegi GOODRAM Iridium Pro 240GB és a nagy HDD-k közé egy SSD-t. Zavar, hogy ha valami doksit akarok elérni, mindig várni kell a HDD-re, illetve játékok már nem férnek fel egyáltalán. Tehát kisméretű adattárolásra és játékra lenne használva, a torrent továbbra is HDD-n menne, a rendszer pedig az SSD-n. Ha jól értem erre elég a TLC. 240GB-ban gondolkodtam minél olcsóbban. :R

(#54421) prabhu válasza XP NINJA (#54420) üzenetére


prabhu
senior tag

A legolcsóbb a Kingston A400 2.5 240GB SATA3, de még talán ez is beleférne: Crucial BX500 2.5 240GB SATA3.

[ Szerkesztve ]

(#54422) Frawly válasza Imi1981 (#54418) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, ugyanaz az. Csak a gyártók mind máshogy keresztelték el a megoldásaikat.

A BX500 valóban nem egy sebességbajnok, de azért egy 470-es Samsung (SATA2) szintjét hoznia kéne. Meg a BX500-nál megéri bekapcsolni a cache-t, bár abban igazad van, hogy a gyakorlatban tapasztalható sebességérzeten sokat fog dobni, felhasználásfüggő. Egy MX500-on már jóval kevesebb értelme van a Momentum Cache-nek.

Nyilván, ha a BX500 lassú neked, a 860 Evo felé kell tendálni.

(#54423) Apollo_21 válasza borix (#54374) üzenetére


Apollo_21
addikt

Akkor kössél bele....részemről k..ra leszarom kit fikázol a cuccai miatt, csak jobb ha magadba tartod.

[ Szerkesztve ]

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#54424) Locutus


Locutus
veterán

Amolyan mindenes célra ti melyiket választanátok? Inkább a nagyobb fájlok tárolása lesz a jellemző, OS nem kerül rá. Viszont 24 órás üzembe.

Sandisk Ultra 3D 1TB - 120€
WD Blue 3D 1TB - 125€
Crucial MX500 1TB - 130€
Samsung 860 evo 1TB - 145€

Érdemes a drágább felé menni?

[ Szerkesztve ]

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#54425) Raymond válasza Locutus (#54424) üzenetére


Raymond
félisten

Szerintem erdemes ha 24 oras uzzemmodrol van szo. Az Sandisk es a WD ugyanaz a termek csak mas matricaval, a masik ketto kozul pedig a Samsung jobb lesz egy kicsit, azt a +15EUR-t megeri.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#54426) Piftuka


Piftuka
veterán

Az SSD-k sorában mikor várható a típusváltás?

Azt tudom például, hogy a televíziók új modelljei mikor várhatóak adott évben, de mi a helyzet az SSD-kkel? :)

"Aquila non captat muscas."

(#54427) varmi2 válasza Piftuka (#54426) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nincs konkrétan évenként új modell. Akkor van váltás, ha kifejlesztenek egy új modelt, esetleg a flashchippekből új generáció, más gyártástechnológia jön.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#54428) Frawly válasza Piftuka (#54426) üzenetére


Frawly
veterán

Elvileg szeptember környékén szoktak kijönni az új modellek, nem csak SSD-ben, de mindenféle új hardverben, de ez is gyártófüggő, ki mikor hozza ki. A Samsung 870-es szerintem még idén meg fog jelenni, a Crucialnál nem tudom, hogy frissítenek-e az MX sorozaton legalább.

Még az is elképzelhető, hogy a SATA vonalat nem fogják frissíteni idén a gyártók, hanem újabb olcsósított 3D QLC NVMe-kkel jönnek ki.

(#54429) gboszi


gboszi
senior tag

Sziasztok, ismerősnek vennék laptopba hdd kiváltására ssd-t. Nekem samu 850 evom van, ami szerintem neki is bőven jó lenne (netezős gép). A hardveraprón van egy eladó Samsung 850 V-NAND (MZ-7LN120BW). Akkor ez most az EVO? Vagy gyengébb, jobb, vagy mi ez? :) Köszi

"If you're good at something, never do it for free!"

(#54430) Imi1981


Imi1981
veterán

Újratelepítetten a gépem mert már nagyon lassúnak éreztem sokszor. Már azt hittem a BX500 ssd-vel van baj mert olyan furcsa volt. Újratelepítés után ( win 10 pro 1903) villám gyors a rendszer és a boot is sokkal gyorsabb! Na így már nem vagyok annyira elégedetlen a BX500-al mint eddig voltam! Valami volt az előző Windows-al mert tényleg lassúcska volt és azt hittem az ssd miatt mert 1 hónapja telepítettem rá tiszta telepítéssel a Windowst.
Másolás is jobb lett valamivel de persze most is belassúl de nem annyira és nem olyan tartósan. Most jobban hullámzik a sebesség gyors és lassú között. Most se mondom azt, hogy hú de tuti ssd de most azért jobb lett a véleményem róla és így azt mondom megéri az árát. Sajnos valami redszerhiba szivatott és emiatt az ssd-t hittem nagyon silánynak de nem olyan rossz mint hittem . Sőt elég jó ezért az árért! Ettől függetlenül veszek egy Samsung EVO 860-at mert szeretnék egy minőségibb ssd-t. Csak azért írtam le mert ilyen rendszer hibák miatt is lehet rossz vélemény egy ssd-ről miközben valami más a gond.

[ Szerkesztve ]

(#54431) ubyegon2 válasza gboszi (#54429) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem EVO, újabb kiadás főleg ázsiai, orosz piacra, újabb 3D TLC NAND van benne és kicsit lassabb az EVO verziónál.

Ebben a tesztben mindent megtalálsz róla.

Ugyanitt az aprón van Samsung 850 Evo 256GB SSD 10eft-ért, jobban megéri, mint 8-ért a 120GB-os. 25 hó gari

[ Szerkesztve ]

(#54432) borix válasza Imi1981 (#54430) üzenetére


borix
őstag

A 120GB 6000Ft SSD nem teljesít olyan fényesen (ami nagy csoda) elmondanád, hogy milyen EVO-t veszel?
Mert a 250GB 18.000 pont nem éri meg főleg, hogy 500GB lassan leesik 25.000.

(#54433) borix válasza Imi1981 (#54430) üzenetére


borix
őstag

Azt az SSD nem szabad lett volna megvenni mert egy hulladék.Használtan kellett volna venni egy 100% vagy egy 250GB 13.000-14.000.
SSD esetén ahogy nő a tárhely úgy nő a cache mérete is logikus az olcsó SSD-t nem fogja telepakolni, hogy ráfizetés legyen.
Pont ezért nem ajánlott pl egy 250GB SSD-t összehasonlítani egy 500GB vagy 1 terrással.
pl vettél volna egy 500GB BX500 most nem lenne gondod jelentősen később lassulna be.

(#54434) Imi1981 válasza borix (#54432) üzenetére


Imi1981
veterán

Hát 250-est tervezem de ha nem lesz nagy különbség a 500 gb-hoz képest árban akkor lehet azt. Most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel megéri e vagy sem mert egy jó ssd-t akarok és eddig erről rosszat nem olvastam. De majd jövő hónapban veszem.

(#54435) borix válasza Imi1981 (#54434) üzenetére


borix
őstag

Milyen gépbe is?Amilyen szaki vagy amd Sata2. ;]

(#54436) Imi1981 válasza borix (#54435) üzenetére


Imi1981
veterán

HP EliteDesk 800 G1 SFF i3-4360 proci és 8gb DD3 ram. Sata 3 van.

(#54437) borix válasza Imi1981 (#54436) üzenetére


borix
őstag

Nem érdemelt meg elsőre egy normális SSD-t? Pl Intel 545s 14.000?

(#54438) Imi1981 válasza borix (#54437) üzenetére


Imi1981
veterán

De megérdemelt volna csak direkt olcsót akartam mert sajnáltam rá a pénzt.Most már máshogy gondolkozok mióta olvasom ezt a fórumot. Meg igazából akkor még nem is tudtam, hogy ezek így be tudnak lassulni másolásnál. Ezt csak mostanában tudtam meg innen a fórumból( meg ugye próbáltam és észrevettem) . Akkor csak azt láttam, hogy 540 MB/s az olvasás és 500 MB/s az írás mint a drágábbaknál és gondoltam ugyanolyan gyors. Hát most már tudom, hogy nem egészen úgy van :) .
De amúgy most a frissen telepített win 10 nagyon gyors rajta! Először nem ilyen volt.

[ Szerkesztve ]

(#54439) borix válasza Imi1981 (#54438) üzenetére


borix
őstag

Várjál még vele hátha beválik.Én egy kb 35-40.000 érő gépbe nem raknék 25.000 500 GB SSD ha a 120GB elég a 250GB evo meg nem éri meg.

(#54440) Imi1981 válasza borix (#54439) üzenetére


Imi1981
veterán

Hát még jövő hónapban van időm eldönteni. De nekem a 250 gb-os is jónak tűnik és azért az nem drága (18 ezer körül van). Egyszer megveszem és pár évig nincs gond rá. De lehet igazad van és bevállik ez a BX500 is. Jelenleg jó.

(#54441) borix válasza Imi1981 (#54438) üzenetére


borix
őstag

De megérdemelt volna csak direkt olcsót akartam mert sajnáltam rá a pénzt.Most már máshogy gondolkozok mióta olvasom ezt a fórumot. Meg igazából akkor még nem is tudtam, hogy ezek így be tudnak lassulni másolásnál.
Ez nem a te hibád.Az összefoglaló sincs rendesen megcsinálva a tanácsot adók meg nagyrészt csak továbbmondók.
Nyugodtan lehetne a topik címe. Milyen SSD-t vegyek? Tanácsadás Szakszerűtlenül!
Neked ott el kellet volna mondani, hogy vagy rászánsz 13-14E vagy használtban gondolkodj.
Mi volt helyette?
Olcsó kell bx500 drágábban 860evo vagy még az mx500 ami melegszik nem nem melegszik de igen nem nem...

WD BLue 3dD vettem mert a felhasználási területemnek bőven jó és nem akartam + 7000 kiadni evo-ra meg amilyen gépem is van.
Ó nem 860 EVO jobban megéri én bebiztosítottam inkább magam azt kell venni!
Na ja ilyen hozzáállással valaki az i3 prociját cserélheti i5 a 4GB ramját 8GB-ra meg vehet egy jobb hűtőt is, hogy akkor már rendesen be legyen biztosítva.

(#54442) hangya7


hangya7
tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy arcade játékgép építésébe kezdtem, amihez szükség lenne egy hasznáható SSD-re. Mivel megpróbálom low budget-ből megoldani a dolgot (mondjuk az alapja egy kicsit overkill lett a retro játékokhoz, lehet nem csak erre fogom használni), így a 120-128Gb-osok között nézelődtem. Alapból csak az oprendszert meg az emulátorokat szeretném az SSD-n tartani, a ROM-ok esetleg mennének egy HDD-re. Tudtok nekem valamit ajánlani? Az Intenso High-ról azt olvastam MLC-s, de a korábbi hozzászólásokból kiindulva már nem vagyok biztos benne. Maradjak valami "ismertebb" márkánál (Kingston, Adata stb.) vagy van értelme egy ismeretlenebbet bevállani (Apacer, Intenso)?
Előre is köszi a segítséget!

(#54443) Imi1981 válasza borix (#54441) üzenetére


Imi1981
veterán

Én nem hibáztatom a topikot mert azt ajánlották az olcsó kategóriából ami megbízható .Az összefoglalóban is a belépőszintűek között van . Modjuk talán annyi ,hogy figyelmeztettek volna ,hogy hamar el tud fogyni a sebesség ha alapfelhasználáson kívül másra is akarnám használni . De igazából nem érdekel annyira mert most így ahogy van friss oprendszerrel tök gyors általános használatra,meg anyagilag se vágott földhöz .

[ Szerkesztve ]

(#54444) ubyegon2 válasza hangya7 (#54442) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Konkrétan Intenso-ról tudom, hogy van olyan webshop, ahol nem rendelik, mert sok ment vissza meghibásodás miatt.

(#54445) Locutus válasza Raymond (#54425) üzenetére


Locutus
veterán

Na végül leengedték a 860 evot 139€-ra, szóval vettem. Igaz az MX500-at meg 119-re vitték le, olcsóbbra mint a 3D-ket, de inkább maradtam a samuval ahogy te is javasoltad.

A félig off kérdésem még annyi lenne, hogy egy ilyen külső átalakító kábel megfelelő adatköltöztetéshez? 8 euróért lenne, és jelentősen megkönnyítené a költöztetést több meghajtó esetén.
Elbír vajon 2.5"-os 7200-as SATA HDD-vel is? Hogy működik ilyen kábeleknél a felpörgetés, meg leállítás?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#54446) Raymond válasza Locutus (#54445) üzenetére


Raymond
félisten

Van ilyen hasonlo nekem is, szinten 7-8eur es hasznaltam mar SSD-kel es HDD-kel is, ha jol emlekszek a Seagate 250GB 7200rpm is ment vele.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#54447) borix válasza Imi1981 (#54443) üzenetére


borix
őstag

Elsőre nem tiszta Win telepítés volt költöztetted?
Milyen gyakran másolgatsz és milyen méretű fájlokat?

(#54448) hegegabi80


hegegabi80
addikt

A Hynix PC300, SC308 256Gb M.2 ssd mennyire vállalható, amik az aprón vannak/szoktak lenni? Esetleg még PC400, 401.
Ha jól értelmezem amiket olvastam, az M.2 ssd-k melegebbek a sima sata csatisoktól, és az M.2 belül a NVME a forróbb fejűek.

(#54449) Imi1981 válasza borix (#54447) üzenetére


Imi1981
veterán

Elsőre is tiszta telepítés volt (kb 1 hónapja) de közbe raktam még bele ramot és próbálgattam vírusírtókat és lehet hogy valami elcsesződött (szerintem a vírusírtók miatt). Most a friss telepítés ég és föld a régihez képest. A régi is jó volt szerintem frissen csak akkor még sokat telepitgettem stb és már csak azt vettem észre, hogy lassú. Nem hirtelen lett lassú és ezért gyanakodtam az ssd-re de nem az volt a baja. Mindegy már jó így.
Nem másolatok sokat de ha igen akkor azt akarom, hogy gyors legyen! Ha ritkán is kell akkor is jó legyen mert rühellem ha lassú. A lényeg hogy ne hátráltasson az ssd bármit csinálok is. Tök mindegy, hogy sűrűn vagy ritkán de mindig jó legyen. Ezért váltok 860 evo-ra. Pedig most így tök gyors ez az ssd is de tudom hogy nem minden helyzetben az.

(#54450) King Unique válasza Locutus (#54445) üzenetére


King Unique
titán

Ha valami normálisabb fajta, akkor megfelelhet ilyen célra. Az pedig alap egy ilyennél, hogy normál esetben kezel 2,5"-os SATA HDD és SSD meghajtókat egyaránt. Ha 7200-as HDD-vel is használni akarod, akkor ott annyi a lényeg, hogy mindenképpen USB 3.X porthoz legyen csatlakoztatva a stabil tápellátás biztosításához. De ez egy 5400-as és egy SSD esetében is érvényes.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.