Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#54406) joysefke válasza kali (#54403) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Objektíven semmivel nem jobb egy 860EVO mint egy ugyanakkora MX500. (és alapvetően nem is rosszabb, nekem csak a Samu márkával szemben van ellenérzésem)

Az egyetlen amibe félig-meddig bele lehet kötni az az MX500 melegedése. Egy 250-es EVO-nál egy 500GB-s bármi más ami nem BX meg green meg kínai dzsunka objektíven jobb.

Továbbmenve a TBW adat konzumer piacon csupán egy marketing szám, semmi több. Ha dupla-tripla 10x akkora számot adnának meg, annak sem lenne semmilyen érdemi jelentősége. Az hogy X TBW számot írnak rá egy SATA3-as konzumer SSD-re a másikra pedig egy Y számot az aligha indikálja, hogy nálad mennyi írásnál krepálna be.

Ha pedig a kontroller sokkal gyakrabban krepál be, mint ahogy a flash kopna el, akkor meg aztán végképp nincs értelme lovagolni ezen a TBW dolgon addig amíg nem kerítesz egy olyan alkalmazási területet, hol tényleg komolyan kopik a flash.

Már 5 évvel ezelőtt az akkori 250-es 840EVO TLC flash-je 1PBW fölött bírt egy nem reprezentatív teszten (az MLC-k persze még többet, a 840 PRO kb 2PBW-t) pedig az még csak az első TLC eresztés volt.

A kontrollerek viszont tömegével döglöttek a usereknél. /Nálam is/

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.