Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15408) Drachande válasza jézusom (#15407) üzenetére


Drachande
tag

Szia!

Nekem SPDIFen megy ki a DTS a külső, Pioneer AV erősítőre gond nélkül a Xonaromról. Tökéletes a térhangzás a játékoknál, nekem nem ezzel van a problémám.
Sok helyen olvastam, hogy a Sound blaster Z egyszerűen jobb effekteket produkál valahogy a játékok során. Néztem/hallgattam róla videókat is, és tényleg, valahogy nagyobbat üt, teltebbek a hangok, de ugye kérdéses, hogy mekkora hangzásbeli különbséget adna egy külső 5.1es rendszeren. A másik az, hogy egy külső vagy legalábbis jobb minőségű DAC sokkal szebben megvariálja a hangzást. Apámnak is úgy van, hogy van a hangkártyája a gépében, van a külső DAC és csak utána megy rá az egész egy stereo erősítőre. Kipróbáltam DAC nélkül és DACcal is és óriási a különbség.
Nekem a két kérdésem igazából ez volt, hogy :
- Ha a számítógépen belüli hangkártyát cserélem drágábbra, akkor javul-e a hangzás, amit előállít a játék/filjm, stb? Esetleg ha analógon küldeném ki a jelet az erősítőre, akkor egy ZxR, amiben burr brown beépített 5.1es DAC van, ami már eleve megcsinálja a digital analóg kódolást 6 csatornára, jobb hangzást ad-e nekem, mintha digitálisan küldöm ki és az erősítő csinálja meg ezt? Mert lehet, hogy egy ZxRrel meg van oldva az egész, amiben ott a beépített jobb DAC. Lehet, nem kéne 200e-ért venni egy másik, jobb 5.1es AV erősítő, aminek a DACjára lenne ez rábízva.
- A másik, hogy hogy tudnám megoldani, hogy a belső hangkártya és az AV erősítőm közé berakjak valami olyan DACot, ami 5.1ben produkálja azt a hangjavítást, mint ahogy faterom stereo rendszerénél van? Ha létezik egyáltalán ilyen. Neki is a kettő közé van rakva és brutális, csak ott ugye stereo a helyzet.

Nekem a Xonar simán kiadja az 5.1et az erősítőre DTS formátumban. A térhangzás tökéletes, minden csatorna megvan, akár filmnél, akár játéknál. A kérdés, hogy egy ZxR ad-e pluszt, ha cserélem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.