Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82551) Darko_addict válasza Synthwave (#82544) üzenetére


Darko_addict
őstag

Hehe, de nem azzal a részével van baj(om), amivel neked van. ;]
Ezek az objektív és szubjektív problémáim a lyukacsos egerekkel, amik ebben a topikban közkedveltek:
- instant kiváltják a tripofóbiámat, némelyiknek olyan formája, amitől azonnal elkezdek szédülni,
- ha ezt le is tudnám nyelni, akkor ott lenne még, hogy állandóan csupa kosz lenne a belseje, a belehulló megszáradt tenyérnedv, morzsa, por, szőr miatt. undi
- a könnyű súlya miatt rángatnám össze-vissza és ennyi idő után, plusz ilyen kevéssel nincs türelmem adaptálódni,
- én abban a korban nőttem fel, amikor a súly egyenlő volt a minőséggel. A könnyű az olcsó vacak volt, a nehéz pedig minőségi. Most bejött a kompozit, kevlár, űrtechnika és tudom, hogy az a jövő és a könnyebb sokszor jobb (motoromra titánium kipufogót vettem, mert könnyű), de egy kis pehely egér nekem sajnos gagyi hatást kelt. Lehúzza a kábel az asztalról. :D Ezt ki kell nőjjem, mert csak berögzött dolgok. Leírtam őszintén, csak hogy lásd/lássátok, hogy nem azért nem veszem készpénznek a tanácsotokat, mert nem tisztellek vagy a minimális tudásommal okosabbnak gondolom magam. Nekem jók a nehéz, nagy egerek is.
Az MX518 Legendary felkeltette az érdeklődésem. Barátomnak volt a régi és imádta, meg úgy általánosságban mindenki, szóval tényleg legendás volt. :)
A DeathAdder V2 sajnos túlnyúlik a keretemen.

:R

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#82552) 4nick8


4nick8
őstag

Hati -S Ace edition (és a wireless :))
M42 Retro
Sköll Mini Ace edition
M4 Retro
GPW Superlight

(#82553) Synthwave válasza Darko_addict (#82551) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez a koszolódás dolog túl van lihegve. Itt már hónapok óta vannak lyukacsos egerek és egyáltalán nem vészes, pedig nagyon nem olyan a környezet, hogy agyműtétet akarnál végezni a helyiségben. ;]

Azért rángatnád össze-vissza, mert belédivódott, hogy egy vasbeton tömböt tologatsz az asztalon és a kurzor ugyanolyan mértékű elmozdításához ezeknél jóval kevesebb erőre van szükség, ráadásul a tehetetlenségük is kisebb.

Ha a szubjektív preferenciáktól/berögződésektől eltekintünk és objektíven nézzük a dolgot, az alacsony tömeg minden szempontból jobb; sokkal könnyebb a tracking aim vagy a precíz flickek produkálása az előbb említett, kisebb tehetetlenség miatt, fürgébben, pörgősebben lehet vele dirigálni a kurzort/célkereszetet, kevésbé fárasztó (az ujjaknak és csuklónak) hosszú órákig használni az eszközt, de az izületeidnek is jobb, ha nem egy sziklát toládozol, főleg, ha gyakorta vannak nagysebességű mozdulataid (2 m/s+). Minél kevesebb gramm van a mérleg kijelzőjén, annál jobban előtérbe helyeződik az az érzés, hogy a tenyered alatt dolgozó periféria a karod meghosszabbítása, nem pedig egy eszköz.

Amúgy marha egyszerű kikerülni a megszokási fázist (ami nálam amúgy kb. 3 perc szokott lenni, mert mindig öröm, ha pár grammot le tudok faragni, nem kell nagyon ajnározni az izommemóriát, hogy adaptálódjon a jósághoz :D); játékban egy kicsit visszább veszed a sensitivityt, esetleg a szenzor felbontását, oszt probléma letudva, lehet kalimpálni.

A(z eddig elhallgatott) tripofóbiádat sem nehéz átívelni. Pl.: [link] Annyi, hogy nem oldalra vagy a gombokra rakod, hanem a tenyértámaszra.

Én is abban a korban nőttem fel, de ami jobb, az jobb, bár szerencsére nem kellett magamat győzködni, hogy elhagyjam a téglákat; a full tropa izületeim de facto sztenderd megtették ezt helyettem. Így viszont megnyílt az út a brutális aim felé, még tropa kezekkel is, muhaha. ;]

A kábel meg nem húzza semerre, mert az ajánlottak zömének jóféle paracordja van, de különben is illik rögzíteni (ha nem is egy bungee-val, de legalább egy darabka szigszalaggal) a légies, akadályoktól mentes érzés elérésének érdekében. :))


Nem erőltetem a dolgot, érted, végeredményében azt veszel, amit csak akarsz, de úgy éreztem, hogy némi tapasztalattal a háttérben nem árthat pótolni az infóhiányt vagy az esetlegesen felmerülő problémákra megoldást kínálni. : >

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#82554) Zaied válasza Synthwave (#82550) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Ennek fényében:
Razer Deathadder v2
Microsoft Intellimouse 3.0
Razer Diamondback
G-Wolves Hati Stardust
Steelseries Kana v2
+1 Razer Salmosa

[ Szerkesztve ]

(#82555) Synthwave válasza Synthwave (#82553) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A megszokáshoz még annyit, hogy akár egy lassabb padot is be lehet vonni az egyenletbe, bár szerintem ez fölösleges, ha beállítod, amit kell.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#82556) Synthwave válasza Zaied (#82554) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez már more relatable. : >

Vicces, hogy a DA V2 kivételével megvolt az összes (a Hati meg ugye most is, csak a még csodásabb mentaződ :D). Az első értelmes egerem ugye az IME 3.0 volt, a második meg egy Diamondback Magma. A Kana v2-t nem erőltettem sokáig, viszont a Salmosával <3 jódarabig puffogtattam. Fürge kis jószág, jók a klikkek, a PVC kábel sem nehéz vagy merev, a gyári teflonja is fasza és az alján tanyázó, hardveres cpi/polling rate állító pöcköket egy felsőbb, Plug and play hatalom küldte; ezekben az übertolakodó Synapse-szal fertőzött időkben ez hatványozottan áldásos dolognak minősül, pláne Razer fronton. Nagy kár, hogy ez nem egy terjedő trend (egen, tudom, az Xtrfy M42-n pölö van), de a tömegcsökkentős idők elérkeztével talán még erre is van remény.

Tényleg, visszakanyarodva a legendásan tartós Diamondbackre; a sima, a Plasma vagy a 3G (mert gondolom, nem az a tiszavirág életű, lézeres Chroma verzió)?

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#82557) nuke7 válasza Synthwave (#82556) üzenetére


nuke7
veterán

1) Revoltec Fight mouse elite
2) mionix naos 7000
3) ???
4) Speedlink Decus Respec

https://youtube.com/user/nuke7

(#82558) ferni


ferni
őstag

1. Zowie FK2
2. Endgame Gear XM1
3. Logitech G Pro Wired
4. Zowie EC2/Xtrfy M4

Plusz még a Razer Viper Mini, de róla semmi jót nem tudok írni sajna.

[ Szerkesztve ]

(#82559) Zaied válasza Synthwave (#82556) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Nekem minden képpen az első igazi egér amire büszke voltam, szerettem az a Intellimouse 3.0, az után a Deathadder variánsokat használtam nagyon sokat 3.5G-t nagyon sokat. A Diamondback 3G a mai napig a kábelt és a talpakat kivéve eredeti. A Salmosa egy miért ne, ha nem jön be majd eladom vásárlás volt, azóta 2-őt széthajtottam a 3. Jaffa féle még jó onnantól kezdve fingertipezek.
Kb egy 10 évig csak ezekkel toltam, ki se próbáltam nagyon mást. Egy IMO 1.1 em volt még netezni. Utána szabadultam föl a fórum ajánlójába, akkor még azt hiszem azt te írtad, azt a listát ki is maxoltam :DDD .
A Kana v2 nekem az első kapcsolócseréig volt állandó használatban, az majdnem 2 év lett.

Model O val kaptam rá a könnyű egerekre, 1,5 évig az volt a főegér, de a Hati kicsit prémiumabb érzése miatt mikor az elsőt próbáltam el is felejtettem.

[ Szerkesztve ]

(#82560) Skinny26 válasza Synthwave (#82546) üzenetére


Skinny26
aktív tag

Számomra a következők:

1. Logitech G Pro x Superlight
2. Endgame Gear XM1
3. Zowie ZA12
4. Zowie EC2-A
5. Zowie FK 14

A G Pro x Superlightot még pár napja használom, de imádom... :D

[ Szerkesztve ]

(#82561) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Tudtok róla, hogy az Alibabán már jó/top szenzoros klónokat lehet venni bagóért?
Sensei klón 3325-tel ~$15...
Pulsefire Haste hasonmás 3389-cel, cipőfűző vezetékkel, 67 gr ~$24.
Mamba klón 3360-nal ~$24.
:D

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82562) Amerigo57 válasza Synthwave (#82546) üzenetére


Amerigo57
őstag

1, Mionix Naos 7000
2, Fnatic Clutch 2
3, ZOWIE GEAR EC1 (9H.N24BB.A2E)
4, SteelSeries Rival 710
5, Microsoft Intellimouse Pro Black
+1 Xtrfy M4 Street Limited Edition

+27 új USB egér , amelyből 24 csak kipróbálásra került.

(#82563) PR0JECTNR56 válasza Synthwave (#82546) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

1. Logitech G303 - Meglepő módon a furcsa formája nálam működik, több évnyi használat után is nagyon szeretem és ez jelenleg a napi szinten használt egerem.

Negatívuma a sok gyári példánynál lötyögő szenzorlencse és betonkemény gyári szövetkábel. Az általam használt modellben is orvosolni kellett a szenzorlencsés dolgot, volt már azóta japán Omron csere a főgombok alatt, paracord kábel és némi súlycsökkentés a beltérben. Kompakt, kényelmes és precíz, remélem jó pár évig működni fog még.

2. Logitech MX518 v1/v2 - Erős a nosztalgiafaktor az MX518 kapcsán, gyakorlatilag a megjelenésekor sikerült a v1 és v2 variánsból is vásárolni és rengeteg headshotot kiosztani. Apró érdekesség, hogy a v2-ből anno gyárilag hibás DOA darabot fogtam ki, egy gyors levágott kábelről készített kép ment a Logitech-nek és egy héttel később már küldték is az új egeret.

Mindkét egér mind a mai napig remekül működik (napi használatban vannak a családon belül), a v1-ben a főgombok alá japán Omronok kerültek, paracordot kapott és egy új G400 upper shell-t, a v2-ben csak a G400 upper shellt kellett cserélni, minden más gyári benne.

A konstrukció időtállóságát mi sem mutatja jobban, hogy jelenleg is gyártásban van az MX518 Legendary néven futó modell, amely szenzorban frissült, külsőségeiben azonban maradt a régi (egy kis súlycsökkentés nem ártott volna mondjuk, mert elég súlyos szegény).

3. Logitech G102 - A munkaegér. Céges géphez használom néhány éve, a megjelenése környékén anno vietnamból sikerült 4.5k HUF környékén hozzájutni egy dobozos példányhoz. Gyakorlatilag az egyik legjobb ár-érték arányú aktuálisan is kapható Logi egér (főleg, hogy elég jó hazai és európai akciók is voltak rá), univerzális forma, mérsékelt súly, elfogadható kábel, jó anyaghasználat és klassz kis szenzor.

4. Logitech G Pro Wireless - Ezzel aránylag kevés tapasztalatom van, de a lista egyetlen wireless egere. Itt érzem azt, hogy ez már ténylegesen egy használható wireless modell. A forma és az összeszerelés eléggé rendben van és funkcionalitásban is egy ütőképes darab.

5. Microsoft Intellimouse 1.1 / 3.0 - Egy megosztott helyezés, szintén két retro egér. Az 1.1 volt az első optikai egér nálam, már az is megváltás volt, hogy nem kellett időről-időre kiszerelni a golyót belőle és letisztítani. Mindkét esetben két nagyon hasonló élményre emlékszem, gyakorlatilag a decens optikai egér. Jól végzi a dolgát, megbízható és formára is kényelmesek voltak, főleg a 3.0. A list 2. helyén lévő szereplő váltotta őket.

+1 Razer Diamondback Plasma - Nagyon rövid ideig volt lehetőségem használni, számomra ez az ikonikus Razer egér, az átlátszó külső nagyon vagány volt és a forma is tetszett. Mivel a listán lévő minden egérrel több a tapasztalatom, így a végére maradt mint bónusz tétel.

Amit nem szerettem az bizony a Synthwave-el egy csónakban evezve: Terratec Mystify Mamba. Valahogy egyáltalán nem találtam rajta a fogást, szerintem 1-2 hónapnál több időre nem volt ilyenem, gyakorlatilag az egyetlen egerem szerintem amit el kellett adnom.

A jelenleg is kapható egér, ami érdekelne: Logitech G Pro X Superlight, az első wireless egér, ami kapcsán azt látom, hogy most forrott ki annyira ez a technológia annyira, hogy már számomra is érdekes opció legyen, egyetlen komoly visszatartó tényező az ára, valamint a miért nem USB-C kedves Logi?

A koncepció egér, ami érdekelne: A Logitech G303 wireless megoldásban, 60g környékén, USB-C csatlakozóval. Erősen kétlem, hogy lesz ilyen, de ettől függetlenül klassz lenne.

[ Szerkesztve ]

(#82564) mobbo


mobbo
senior tag

buék uraim,
cs:s/cs:go egyebekre vennék új egeret (mac-hez)
razer da v2-t nézegetem, emag oldalán ugyanitt van essential is,
melyiket érdemesebb megvenni? vagy van jobb ajánlat?
köszi a választ előre is
:R

(#82565) Zaied válasza mobbo (#82564) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Az Essential egy ipari hulladék, szóval itt el is dőlt a választás, hacsak nem szeretnék a kérdőívet kitölteni ami alapján tudnánk mást javasolni, kézméret és fogás.

(#82566) Nyx89 válasza Synthwave (#82546) üzenetére


Nyx89
aktív tag

1, G305/G Pro - ez a ketto osszesen tobb mint 3eve fix az asztalomon (van tartaleknak g203/g102 is :) )
2, Viper mini - Ez a legujabb, nagyon jo forma, lassan 1 honapja ez a main
3, G303 majd G302 erdekes de nagyon kenyelmes, majd 1 evig voltak hasznalatban
4, G400s/MX518 legendary - sokaig nem kenyelmes de mindig elokerul a nosztalgia faktor miatt (MX500)
5, G Pro wireless - ez volt az elso jobb wirelessem, kb fel evig hasznaltam nap mint nap, de a superlight mar nem kene, tul nagy nekem(+draga..)

[ Szerkesztve ]

(#82567) ferni válasza PR0JECTNR56 (#82563) üzenetére


ferni
őstag

Az USB C csatlakozó nehezebb több mint egy grammal, mint a sima és mivel itt minden gramm számít, ezért is lett ez.
A másik, hogy gondolom olcsóbb is a Logitechnek, de itt a súly volt a lényeg.
Meg olvastam még pár dolgot, de azok már nem jutnak eszembe. :DDD

De nem értem miért ekkora probléma ez, nagyon jó ezekben már az akksi, fent hagyod néha-néha egy éjszaka töltőn azt sose merül le.
Elhiszem, hogy zavaró lehet sokaknak, de közel sem akkora probléma, mint ahogy az be van állítva.

[ Szerkesztve ]

(#82568) izee válasza fLeSs (#82456) üzenetére


izee
senior tag

"A DA-en nekem ott túllóg a gyűrűs ujjam az egér végénél... "

Hja, érdekes módon a DA mini-t meg tudták oldani. Mindkét egér ~ugyanannak a kézméretnek jó. Mivel a nagy DA-t mindig is tönkretették a jobb szélén a kitüremkedéssel, ezért a nagykezűek kereshetnek nem oda illő fogást. A kiskezűeknek meg nem ér el a végéig az ujjuk...ennyi. A kicsi DA szintén jó kiskezűeknek. De továbbmegyek, a kicsi DA valszeg az én nagyobb kezemnek is jó lenne (ha kipróbáltam volna már...), de a nagy meg nem. Taps

#82457 nuke7
"Ha nem kifelé domborodna, hanem befelé, akkor nem lenne semmi ami támasztaná és neked kellene tartanod őket, ezért az nem ergonomikus szerintem."

Én nem értem, hogy a tetején hogy lehet rá támaszkodni, ha a gombja teljesen kiér az egér széléig.

A tetején az csinálnak amit akarnak, de az alját vegyék egyenesre, és jó lesz.

[ Szerkesztve ]

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#82569) mobbo válasza Zaied (#82565) üzenetére


mobbo
senior tag

akkor essentialt dobtam is,
a kérdőív:

1. Mennyi a keret? 20-30e
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen
4. Mire használnád az egeret? játék
5. Hogyan fogod az egeret? fingertip
6. Mekkora kezed van? 20
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? szerintem közepes
8. Egyéb igények semmi

(#82570) Zaied válasza mobbo (#82569) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Akkor viszont Razer Viper.

(#82571) mobbo válasza Zaied (#82570) üzenetére


mobbo
senior tag

köszi
abból melyik? mert látok 3 félét
52e az jó sok :)

(#82572) nuke7 válasza izee (#82568) üzenetére


nuke7
veterán

az alját vegyék *domborúra :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#82573) bogdanypeter


bogdanypeter
tag

Sziasztok! Irodai felhasználásra keresek olcsó csendes bluetoothos egeret. Fontos a sima felület, a könnyű fertőtleníthetőség miatt. Csak office programok használatához kell l. Tudnátok ajánlani valamit?

Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S

(#82574) ferni válasza izee (#82568) üzenetére


ferni
őstag

Hát figyu...
DA Miniről még jót nem olvastam, pedig elég sokat bújom a netet... :DDD
A tavalyi év egyik legnagyobb csalódása az az egér.
Olyan elbaszott lett minden téren, hogy arra szavakat nem találnak az emberek.

(#82575) izee válasza nuke7 (#82572) üzenetére


izee
senior tag

Nem tippelgetek pontosan megérteni... :)

Én azt mondom, az alja legyen krumpli. :D

#82574 ferni
Ha így van, akkor hát jogos.
Remélem cserébe megvágják az árat...

[ Szerkesztve ]

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#82576) Zaied válasza mobbo (#82571) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Vezetékesre gondoltam [link]

(#82577) mobbo válasza Zaied (#82576) üzenetére


mobbo
senior tag

köszi
megnézem :R

ők azok ugye? [link]

[ Szerkesztve ]

(#82578) Zaied válasza mobbo (#82577) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Igen

(#82579) fLeSs válasza mobbo (#82571) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Sztem a Viper (és a többi ugyanilyen formájú és méretű egér, mint a Zowie FK1/FK2, Model O, DM1 FPS, stb) 20-as kézre már nagy tényleges fingertiphez. Az egér vége a tenyered alját vertikális mozgásnál sokszor érinteni/tolni fogja. Csak mert nekem is 20x10-es kezem van.
Fingertiphez nehéz jó ismert gamer egeret találni, ezzel a mérettel próbálj 120mm hossz közeli egeret venni (pl. S2, Rival 3, MM710), de ezek sem lesznek tökéletesek, mert vagy túl széles a fenekük és/vagy túl keskeny a fogásuk. A legjobb még a Genius M6-600 és az Ajazz i303 Pro azok közül amiket lemodelleztem (formára/méretekre). :D Ezeknek 5,8-6 cm a fogásuk, és a fenekük nem terebélyesedik ki + a púpjuk nincs nagyon hátul. Az M6-600 még claw-ra is jó az én kezemmel.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82580) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Kínában lehet kapni egy ilyet, hogy Ajazz i309 Pro, ez egy új modell náluk.

Redditen a Viperhez és a G903-hoz hasonlítják, gondolom mert ilyen futurisztikusszerű designt kapott és a Vipernél van vhogy így elválasztva a két gomb, a G903-nál meg a hüvelykujj-rész néz így ki.
Vettem a fáradtságot, és megcsináltam az egér körvonalait paintben :D , valóságosra méreteztem a képet, és összehasonlítottam a gearsearch-ön néhány egérrel (oldalnézethez másik képet használtam, mert ez a fenti nem teljesen oldalnézet).
Hosszra picit kisebb a Vipernél, magassága picit nagyobb (1-1mm). Az első fő különbség, hogy a feneke keskenyebb ~4 mm-rel. A púp ezen is középen van. Gombjai ugyanolyan magasan vannak (~1,5cm).
A második fő különbség amit a sréhen képekből le tudtam szűrni, hogy hátulról nézve a Viper keskenyebb, tehát ez az Ajazz inkább a Sensei-re hasonlít.
Ha a Viper/FK/Model O a kék körvonalas, akkor az Ajazz a sárga, olyan mint a Sensei.

Ha az eddigi alufóliás egereimet nézem, akkor ez nekem tökéletes lenne, de még akarok készíteni egy normális Model O utánzatot is, mert az XM1, a ZA11 és az M6-600 sem pont olyan.
Wireless+type-c, 3338 szenzor (3335 átnevezve), 79 gr és 30 USD. A másik Ajazz az AJ390 már eléggé népszerű az USA-ban is, mert ~25 USD és a Model O-nál gyakorlatilag egyáltalán nem rosszabb (csak a súlya, 70gr) ami dupla annyiba kerül. Az i303 Pro-ról dettó jókat mondanak, mert nem G203/305 hanem G100s oldalai vannak (tehát nem (_) hanem enyhén \_/ ) és szintén wireless. Az i305 Pro meg egy olcsó de nehéz vezetékes GPW... :D

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82581) Synthwave válasza fLeSs (#82580) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Azért (a garancián, anyag- és összeszerelési minőségen kívül) kérdés, hogy milyen is az a wireless, mert ha nem Lightspeed/Hyperspeed/Glorious szintű, akkor akár a hajukra is kenhetik, érted.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#82582) fLeSs válasza Synthwave (#82581) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Az i303 Próról vannak hosszabb távú tapasztalatok, és azt mondják, hogy nincs vele gond, de hamarabb merülnek mint a G305, RGB-vel 7-10 nap, RGB nélkül 15-18 nap 1000 Hz-en (a G305 állítólag bírja egy hónapig). Van neki egy auto sleep funkciója is ami 10 perc után kapcsol be. Koreában Abko A250W néven veszik mint a cukrot. :D
Ha az egér nyomkodására, nyikorgásra, recsegésre gondolsz akkor ott nincs gond állítólag. AJ390 és i303 Pro bemutatókat néztem.

Egyébként csináltam egy pontosabb képet erről az i309 Próról, és durvább a különbség mint hittem, legalábbis oldalnézetben.

A bal képen a körvonal a Viper, és a kitöltés az Ajazz. A jobb képen szintén. :D (mint látható nem vagyok egy ms paint pro :D )Szóval itt jól látszik, hogy ez Ajazz eléggé dagika a Viperhez képest és ha még szélesebb is, akkor lehet hogy már túl nagy lenne nekem clawra. Ezért kell az alufóliához nyúlnom. :D

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82583) Mclovin


Mclovin
senior tag

Nálam a toplista kb ez:

1. Razer Viper Ultimate (bár nekem nagy lett sajnos) + Glorious Model O Wireless (sajnos ez sem áll kézre, talán lesz Model O- wireless)
2. Endgame XM1 - nagyon jó forma nekem, kemény klikkekbe lehet belekötni talán
3. Razer Viper Mini - szerintem az egész Viper széria kiemelkedő lett
4. Xtrfy M42 - egyedi újítás a két hátlap
5. HK Gaming Naos-M - amit én fogtam példány nagyon egyben volt.

+rengeteg olyan egér van, amit régen használtam, közel van a szívemhez, pl. MS WMO 1.1a, SS Kana V2, Zowie FK2, ROCCAT Kone Pure Owl-Eye, sima Model O glossy

[ Szerkesztve ]

(#82584) Zaied válasza fLeSs (#82579) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem igazán értek veled egyet és a tapasztalataim is mások.

(#82585) ferni válasza Zaied (#82584) üzenetére


ferni
őstag

Hát a Zowie FK2 részében én meg egyetértek vele, mikor fingertipen használtam nekem is folyamat hozzáért a tenyeremhez, ezért kezdtem el új egereket keresni. Kézméret ugyanez.

Most hozzáér a tenyerem a hátuljához, úgy játszok vele, de én értem miről beszél, ez tényleg egy létező probléma.

(#82586) fLeSs válasza ferni (#82585) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Most lettem kész az alufólia-Model O-mmal (~Viper). Ez lett az eddigi legjobb modellem, nem hiába gyakorlat teszi a mestert... :D Kár, hogy a képeken nem látszik rendesen a minőségi munka. :W :) [link] [link] [link] [link] [link] [link]

Na hát ezt lehet fingertippel használni, de ahogy írtam és te is, az egér vége beleütközik a tenyérbe. Ha pont a közepénél fogom közre (ahol a szenzor van) akkor jó de itt a legkeskenyebb az összes ilyen formájú egér + így a mutató és a középső ujjak is hátrébb érnek és a görgő környékén kell klikkelgetni. Végülis lehet adaptálódni, de én csak annyit írtam, hogy az ilyen nagy egerek nem a legjobbak fingertipre. [link]
Egyébként ahogy próbálgatom én úgy látom, hogy ez a forma nekem nem a legjobb claw-ra sem. Csak az egér legalját fogom közre a tenyerem legaljával, úgymond kevés supportot ad a palmomnak. :DDD Valszeg mert túl alacsony, és mert a púp az egér közepénél van. Vhol eközött és a ZA megoldása között lenne jó (a ZA-nál már azt érzem, hogy "beletolakodik" a tenyerembe).

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82587) fLeSs válasza Synthwave (#82581) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Ez egy GPW klón akar lenni, hogy ez eddig nem jutott eszembe :D megzavart a gombok Viper jellege

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82588) Zaied válasza ferni (#82585) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Én arra gondoltam csak hogy a Viper 126mm egy viszonylag lapos egér a méretéhez képest, a 20cm hosszú kézhez bőven jó fingertipre, hacsak nem az egér végét akarja nyomkodni az illető.

(#82589) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Néhány tapasztalat a G603 és G305-ről.
Pontosság egyebekről nem írnék, az már úgyis volt, illetve nem játszok.
A G603-mat egy AA elemmel használom, a súlyuk így hasonló.

Összeszerelésben számomra mindkettő megfelelő, enyhe nyomorgatásra illetve normál használatra nem recsegnek.

Vezetéknélküli működés: kiváló! Érdekes mód, volt nálam decemberben egy logi silent billenytűzet és egér szett, de borzalmas volt. Mondjuk nehezített pálya, mert 4m távolság, közel a routerhez a stick, a stick és az egér közt vagyok minimum én, de általában még feleségem is takar és az ő laposa pont a légvonalba benne. Ennek ellenére remekül működik mindkét egér.

Zajosság: a G305 klikkjei jobb és bal gomb halkabb és puhább, a középső görgő klikk is és az oldalsó klikkek is halkabbabbak (sőt a görgő és oldalsók lényegesen halkabbak), de a görgetése viszont hangos. Aminek oka lehet, hogy görgetéskor határozottabb a fokozatokba ugrás (mondjuk én ezt jobban szeretem) szóval nálam hangerő tekintetében a G305 minden téren nyert.

Használat/kényelem/fogás: sajnos a G305-öt használva érzek némi feszülést/kényelmetlenséget a kezemben, mint a többi egérnél amelyek nem támasszák a tenyerem. 17cm hossz és 11,5cm keresztben hüvelykujjal, elvileg közepes méretű a kezem mégis a 603 jobbnak tűnik egyelőre.
A fogásom palm és claw grip közti, illetve van amikor közelítek a palm-hoz.

Nagyon nehéz döntenem, mert több tekintetben jobban tetszik a 305, viszont kényelemben inkább a 603 felé billen a mérleg nyelve. Viszont jelentősen drágább is (14 vs 19k), ami csak azért baj, mert sok szempont van amiben a 305 jobb. Remélem a 14 napba bele fog férni a határozott konklúzió és nem hozok egy kényszerű döntést (mindkettőt nem akarom megtartani, van még itthon egér...).

Ha van ötlet, hogyan tudnék jól dönteni, szivesen meghallgatom/elolvasom.

Most vettem egy QCK heavy medium padot is, ezzel mit kell tenni, hogy kisimuljon?

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#82590) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Hali!

Az miért lehet, hogy olyan játékokban, ahol sokat kell jobbklikkelni (pl. LoL) egy rövid idő után a bal ujjam a levegőben van, ott tartom? Reflexszerűen, kényszeresen. Ha észreveszem és visszarakom, nem sokkal később arra leszek figyelmes, hogy megint az égben van. :D A G502 az első olyan egerem, ami nem szimmetrikus és a jobb gomb mélyebben van, mint a bal. Nem tudom, ez lehet az oka? :B :D Böngészéskor, FPS játékokban, RTS-ben nem tapasztaltam, csak olyanban, ahol nagyon sok a jobb klikk (egyelőre LOL) és ehhez mérten alig kell a balt haszálni.

:R

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#82591) Synthwave válasza gordonfreemN (#82589) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Érdekes mód, volt nálam decemberben egy logi silent billenytűzet és egér szett, de borzalmas volt."

Nincs ebben semmi érdekes; az nem Lightspeed wireless volt.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#82592) gordonfreemN válasza Synthwave (#82591) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Azért érdekes mert az 5 éves rapoo 8200 hibátlanul működött ebben a szituban, nem gondoltam, hogy egy logi lehal tőle.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#82593) MacEdm


MacEdm
tag

Üdv!
Egér választásba szeretnék kérni egy kis helpet.
1. Mennyi a keret? Max. 30k
2. Használtpiac játszik? Igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret? Gamingre, csgo, pubg (fps játék ok előnyben)
5. Hogyan fogod az egeret? Palm
6. Mekkora kezed van? 18 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Alacsony érzékenységgel játszok, 400 dpivel.
A mostani egerem egy zowie ec2-a, a fogása tetszik, de vhogy már kipróbálnék másmilyen egeret is.
Ezeket az egereket néztem ki eddig deathadder v2, logitech g pro wireless, zowie za széria. Formára szerintem hasonlók az ec2-ahoz. [Gearsearch.gg]
A Logitech g pro wireless egere nagyon csábít, hogy vezetéknélküli.

(#82594) animatrix11


animatrix11
őstag

Sziasztok!

Sajnos tönkrement szerett Logitech LX8 egerem, nem lehet már kapni vagy csak drágán ebayen, van olyan akinek ilyen volt és talált hasonlót csak modernebb kiadásban, kb formára hasonlót mit tudtok ajánlani? Nekem tökéletesen megfelelt eddig, nagyon ritkán töltöttem az elemeket, játékhoz használtam főleg
így néz ki:

[ Szerkesztve ]

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#82595) fLeSs válasza MacEdm (#82593) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Le tudod mérni mérőszalaggal az EC2-det a legmagasabb pont körül körbe az egért? Tehát egyik oldaltól a másik oldalig. Feltételezem, hogy az EC2 számodra kényelmes. Összehasonlításképpen:
ZA12: ~11,5 cm
Deathadder: 12 cm
Annyit elöljáróban, hogy totál más érzés ez a két egér. A ZA inkább clawgrip egér, a tenyered szó szerinti közepét elég erősen megtámasztja és így a tenyered többi része és az ujjaid nem fekszenek rá tökéletesen, a Deathadder viszont inkább palm (mint az EC), és rá tudod fektetni az egész tenyeredet, leginkább az ujjaid alatti párnácskákat :D támasztja meg (mivel ott a legmagasabb). Arra figyelnék, hogy a DA jobb oldala ahol a gyűrűs/kisujjad van elég keskeny.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82596) Zaied válasza MacEdm (#82593) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Szerintem a Deathadder v2 kényelmetlen lehet számodra, egy Xtrfy M4-et néznék meg először.
A G Pro Wireless mivel 18cm a kezed jó lehet palmra, de amúgy fingertipes az egér inkább. Viszont nem tudom hol nézted az árakat, mert ez biztos nem fér bele a keretedbe ahogy az árakat látom.
Egyébb alternatívák(a kisebbekre mennék rá inkább):
G-Wolves Skoll/mini
Glorious Model D/D-

[ Szerkesztve ]

(#82597) Amerigo57 válasza animatrix11 (#82594) üzenetére


Amerigo57
őstag

animatrix11
Nézd meg a Logitech M510 Nano egeret.
Link:

(#82598) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Elkészítettet a GPW-t és a Zowie S1-et.
A GPW-vel kapcsolatban egyetértek Zaieddel, nálam működik palmra, clawra és fingertipre is de ez leginkább palm egérnek tűnik, az EC1 után ezen lóg le a legkevésbé a középső ujjam és a formája miatt nagyon jól befekszik a tenyér legaljától kezdve. Ftipre működik nálam, mert hosszú ujjaim vannak és mert elvileg a GPW 5,8-5,9cm a gripnél ami számomra ideális, de mivel nagyon magas ezért ftipre biztos nem ezt venném. Érdekes módon claw-ra elég kényelmetlennek tűnik több okból is. Egyrészt magasan vannak a gombok és csak nagyon enyhe rajtuk a bemélyedés az ujjaknak. Másrészt a fogásnál is eléggé "lapos", a hüvelykujjamnál alig érezni ami a fogást bizonytalanná teszi. Végül mert a feneke nekem keskeny (itt jön be, hogy pár mm sokat számít). Elég szimpla formája van, ilyen egeret kb. a 90-es években lehetett kapni. :D Én nem is igazán értem a hype-ot, OK biztos jó szenzor meg wireless van benne, de bakker, maga az egérforma sztem eléggé snassz.
A Zowie S1 gyakorlatilag mondhatni 75%-osan a végső egér számomra. Ahogy láttam/olvastam állítólag ez a legjobb formájú egér a világtörténelemben :D nagyon kényelmes, de a ZA11-nek adok még egy esélyt, mert a ZA12 tenyértámasza tetszik, az egér hossza és a szélessége viszont nem, a 11 elvileg csak 1 mm-tel magasabb de ez is lehet hogy dealbreaker lesz.
Slusszpoén , hogy a Genius M6-600 az egy majdnem S1 klón. A fenekének oldalnézetből ugyanolyan az alakja. Viszont az S1 szélesebb a fenekénél, viszont az M6-600-nak alacsonyabban vannak a gombjai ami ismét egy pluszpont. És fele annyiba kerül. :DD
Az a gond, hogy se ZA se S klónokat nem gyárt senki. Minden kínai csak az FK-t és az EC-t gyártja.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#82599) Zaied válasza fLeSs (#82598) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Ezek a dolgok azér erősen függenek az egyén kézméretétől, de álltalánosságban clawra és fingertipre hosszú távon kényelmetlen egy palmos egér. Viszont ha elég nagy a fingertipes vagy clawos egér semmi nem tiltja/akadályozza hogy kényelmes lehet egy kisebb kezű embernek.

Ehhez a modellezéshez meg annyit fűznék hozzá hogy rengeteg fontos ív, mélyedés és hasonló dolgok nem látszódnak a modelljeiden és van mikor ezek döntenek. Kép alapján pl én nem látom a hasonlóságot egy igazi model o és azzal amit te készítettél. Vagy pl egy Hati és egy Model o között látszóoag alig vankülönbség de ha megfogod ég és föld.

[ Szerkesztve ]

(#82600) animatrix11 válasza Amerigo57 (#82597) üzenetére


animatrix11
őstag

Köszi! Én is megtaláltam ezt a fajtát, de kicsit sokallom az árát mivel elég régi konstrukció, Razer, Asus rog, Logitech egereket nézegettem , de nem találtam egynelőre jót, ami fontos oldalsó gomb, vezetéknélküli, és használhtó legyen, és azért ne 50k, csak néhány egérnél szoftveres problémák vannak (a enyémhez telepíteni sem kellett semmit) vagy pl akár 50 órás üzemidő én kb fél évente cseréltem benne tölthető elemet :C

De létezik ami használható, de ezért hasonló mint volt?

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.