Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2901) #59070464


#59070464
törölt tag

Adrián29: nem azt írtam, h csak a távirányító, hanem a sok ki- bemenet, amit nem hinném, h fogsz használni, különben nem gondolkoztál volna e között és az XtremeMusic között.
Természetesen nem fogsz hallani különbséget a két kártya között, pláne egy Z5500-on.
Azt a 2%-t egy ilyen csomagon nem hallod meg, a 20%-t már lehet, de a 20%-os hangminőségjavulásért fizetni 3X-os árat? Hát nem tudom. Akkor már inkább okosabban kihasználva a pénzmagot egy XtremeMusic + S750 (a 7.1-ből fakadó plussz két hangfalat meg elrakod a dobozba, ha esetleg megsérül vmelyik :) úgysem létezik 7.1-es film, 6.1-es is annyi, h a két kezemen megszámolom).
Papírra bármit lehet írni. Ha pedig megse hallod a jobbat, akkor minek veszed meg? Ugyanaz a DAC van az Xtreme-n mint az Elite-n és pont. Azt hiszed, h Z5500-ad van 505W? Sokan csutkára tekerve hallgatják és ha az 505W lenne, már rég süketek lennének, pláne, h ezt max egy 20-25nm-es szobában hasnálják. Olvastam, h berakták ezt 8nm-re, hát részvétem. :) Oda elég egy X530 is vagy ha jobb hangot akar, akkor egy jobb sztereó.
Visszakanyordva. Hiába vígasztalod magad, sajnos elkapkodtad, mert az XtremeMusic is kihozza a maximumot a Z5500-ból. Sőt, mivel van dekódere a Z5500-nak, ezért túl jó kártya sem kell neki, akarom mondani egy integrált kártya optikai vagy coax kimenetére kötve "sem lenne rosszabb" a helyzet. ;) Analogon más a helyzet, de a dekóder miatt ergo fölösleges. Ugyanez a helyzet az S750-el, amihez sokan megvették a majdnem 30e Ft-os Cretive dekódert, amikor már volt egy jó hangkártyájuk. Ez is hatalmas pénzkidobás. Digitális járaton (optikai/coax) megfelel az integrált is.
Mélyláda elhelyezése: asztal alatt a legnagyobb hülyeség. Döngeni fog az egész és minden különösen fog rezonálni. Sarokba szintén feldúsult mélyeket fogsz kapni. A két front közé kell vhova elhelyezni. Faltól picit elhúzva. Az szintén hülyeség h teheted oda a subot ahova akarod. Legalábbis jelen esetünkben, ugyanis a satellitek nem hiszem, h leadják a 70-80 Hz-es hangokat. Ebből azt akarom kihozni, h a satellit tud 70-80 Hz-t (de persze h nem tud), akkor lehetne a subot vágni ezen a frekvencián, tehát 70-80 Hz alatt szólna csak, aminek a hanghullámai már nem behatárolhatóak. Viszont ez szól bőven 100 Hz felett is, aminek már erősen behatárolható hangja van. Extrám esetben, ha mögötted lenne a sub, akkor az zavaróan rossz lenne.
A subnak a reflex nyílása, pedig ne nézzen falra, vagy szekrényre, különben a kifelé áramló levegőnek nem lesz útja és az nem jó, elvégre okkal jön ki onnan a levegő, annak távozni kéne, és nem megállítani az útját szekrényekkel vagy egyéb...

Kleroo: fél milliós cucchoz, nem is játék kártyát (Creative) kell venni. Ezért írtam, h www.absolute.hu. Na ott vannak a hangkártyák. De azok nem 100.1-esek, kivétel nélkül mind sztereó.

[ Szerkesztve ]

(#2902) Adrián29 válasza #59070464 (#2901) üzenetére


Adrián29
aktív tag

Nem vigasztalom én,jó lesz ez nekem :K
Sőt...
Köszi amúgy,hogy elmagyaráztad a mélynyomot hova érdemes tenni,pedig gondolkoztam ,hogy az asztal alá teszem..
Ez kilőve.
Pár hsz-al lentebb azt mondta valaki mint te,hogy a falhoz,de nem teljesen.
Igen azt gondoltam,hogy a reflexnek ne mtenne jót ha valami gátolná a levegő kiáramlását.
Ugy fogom csinálni ahogy tanácsoltátok.
Köszi a segitséget!

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#2903) FireShadow válasza #59070464 (#2901) üzenetére


FireShadow
senior tag

ha látnád én hova raktam a subot :DD :Y

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#2904) bzoley


bzoley
veterán

Asszem most végképp elment a ST háttérvilágítása. Eddig még csak-csak pislogott, és idővel jó lett, de egy ideje semmi :(

[ Szerkesztve ]

(#2905) Adrián29 válasza FireShadow (#2903) üzenetére


Adrián29
aktív tag

Na mesélj,hova? ;]

(#2906) koxx válasza bzoley (#2904) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

garos még?
Nekem csak ez a hülye puffogás volt, de garban megjavították azóta nagyon jó, igaz 2 hónapot vártam rá.

(#2907) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

Ti mint tulajok,összességében milyen véleménnyel vagytok a szettről?Jó és rossz vélemény egyaránt.Tehát ha mondjuk egy X-FI Xtreme Gamerrel használjátok nem a Fatality-ről van szó hanem a sima dekóder nélküli MX Gamerről akkor mit produkál a szett ezzel a kártyával?Ha mondjuk összességében vesszük a dolgokat DVD,Zene,Játék és mondjuk 10 pont a maximum.10 pontból hány pontot adnátok.Hallotta már vki,hogy hogyan szól a szett THX hanganyagú filmel?Csak mert én igen.Csak őszintén!

Bye!

(#2908) Kleroo válasza #59070464 (#2901) üzenetére


Kleroo
veterán

hát én se creative-ot vennék. csak azt akartam érzékeltetni hogy még egy űber király hangszetten se hallani a kártyák közötti különbséget

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2909) Diego! válasza Kleroo (#2908) üzenetére


Diego!
senior tag

Szerintem se mindkét gyártó nagyon jó minöséget képvisel!

(#2910) FireShadow válasza Kis zöld izé (#2907) üzenetére


FireShadow
senior tag

en elfogult vagyok ezert jo 10 pont mindenhova mert ez az elsö ilyen nagyágyú a házban és ennél jobbat még nem láttam igaz nem is volt alkalmam de a kistermes palace mompark hangzásnál 6x jobb azt garantalom. filmre tökély, jatekelmeny csodas crysis max hangerön auuu. zenére lehet kicsi 9pont mert 1-2 stilusra nem a legjobb bár sztem az alaplapi hangkarim drivere szar mert nincs rajta rendes EQ :o

Adrián: majd csinálok fotót

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#2911) bzoley válasza koxx (#2906) üzenetére


bzoley
veterán

Persze, hogy garos. De nagyon nincs kedvem visszacipelni az egész motyót, örültem, hogy hazaértem vele:)
Amúgy most leginkább világít.

De mióta megvan, nem is szívesen nézek olyan filmet, amin nem DTS hangsáv van :D 10pont

(#2912) 8zabi


8zabi
őstag

mélynyomó elhelyezése: a szemközti fal közepéhez kell tenni

szerintem ennek az oldalnak is lehet hinni :)

(#2913) Adrián29 válasza 8zabi (#2912) üzenetére


Adrián29
aktív tag

:)

(#2914) #59070464 válasza Kis zöld izé (#2907) üzenetére


#59070464
törölt tag

THX hanganyagú filmekkel? Szerintem tök mindegy. :) A hangfaladra csak megvan címkézve. Semmit nem jelent a THX. Ugyanúgy fog szólni az a film, amelyik film elejeén bevillana THX logó, mint a amelyiknek nem villan be a film elején. :) Semmit nem jelent az ég1adta világon. ;)
Klipsch ProMedia Ultra 5.1 alázza az összes létező PC-s 5.1 hangfalat és nincs rajta THX. A Z5500-n van THX és 3ad annyiba kerül és még dekódere is van. Szóval akkor miről beszélünk? Most magyaráztam el, ha THX egy humbuk PC-s berkekben. :B

Nem tudom kiírta, de egy jobb féle mozi (hmplx, palace) hangtechnikájától, azért ez még kicsikét messze van. :D

1-2 stilusra nem a legjobb bár sztem az alaplapi hangkarim drivere szar mert nincs rajta rendes EQ
Örülj neki azt mondom. :DD EQ-val javítani nem lehet a hangon, csak rontani (módosítod az eredetit, így az mitől lenne jobb, hülyeség). ha nem tetszik a hang, jobb hangfal kell, ennyi. :U

[ Szerkesztve ]

(#2915) #59070464 válasza 8zabi (#2912) üzenetére


#59070464
törölt tag

De ha nálad az akusztika azt mondja, h ott szól a legrosszabbul, ahol a THX szerint a legjobban, akkor te ott hagyod? A THX honnan tudja, h a te szobád akusztikája milyen? Lehet, h az az optimális, de ha az optimális helyen szarul szól, akkor kell kísérletezni újabb helyeken, esetleg apró szoba átrendezések (nem a szekrény sorra gondoltam). :))

(#2916) Adrián29 válasza #59070464 (#2915) üzenetére


Adrián29
aktív tag

Sajnos nállam úgy néz ki,hogy át kell rendeznem a szobátbutorokra céloztam ezzel :U

(#2917) FireShadow válasza #59070464 (#2914) üzenetére


FireShadow
senior tag

lehet hogy nem javit az EQ de én azert szerettem hogy kicsit atalakitja a hangzast ugy ahogy nekem tetszik

en irtam es a kis teremre értettem. mammutban palace mozi nagy terem (lehet több nagytermük is van söt biztos van par nagy) ott le a kalappal nagyonjol szol, de volt szerencsém momparkba megnezni egy filmet (shoot em up) amit előtte láttam itthon hd-be dts hanggal, es kivancsi voltam milyen lehet moziba. beülök, legkisebb terem voltunk kb 10en. (fél vászon életlen,) na mondtom remélem legalább a fejem leviszi a hangzás, de nem, alig hallottam. annyira gyenge volt hogy hihetetlen. jo tiszta meg szép, de egyszerüen halk, és a mélyet sem éreztem a tüdömben. lehet hogy van 10 hangfal de nem tudják használni én azt mondom.

neztem itthon fantastic four-t meg last mimzyt. dumálós részeknél semmi extra közepröl szepen beszelnek mondom oké. aztan jön az eksön és beleremeg a ház :)) ezt hianyolom a kis mozitermekböl. nem érzem a hangot. de 5500 képes rá, szoval megfogadtam hogy csak premier filmekre megyek nagytermes mozikba és imax. ha meglesz a nagy monitorom szerintem el is fogom felejteni a mozit. baratnovel is jobb, nem kell utana még haza is szambázni hanem közel az ágyikó :)

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#2918) Kis zöld izé válasza FireShadow (#2917) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Jól mondod Shadow!Newman csak ki akarja forgatni mindenki szavát.Ne törődj vele minden fórumba kell 1-2 okostojás....

Bye!

(#2919) Norb3rto


Norb3rto
senior tag

Hali All!

Megjött a nagyszerű z5500 szett, de az alaplapon lévő optikai kimenet nem ad jelet a console szerint aki tud segítsen a lap egy abit kn8 sli kezdő v.ok ezen a téren Thx :DD :R

Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

(#2920) FireShadow válasza Norb3rto (#2919) üzenetére


FireShadow
senior tag

beallitottad digital outputot default kimenetnek és közben megy a zene/film? kábelezés rendben van? milyen szoftver adja ki a hangot? lehet hogy abban nem az van beállitva hogy primary sound device hanem az hogy mindig az analógon küldje. csekkold le.

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#2921) Borkai


Borkai
tag

Hi! végre megjött a cucc :C na már most a ProLogic II az csak + effect a dts mellé vagy nem ismeri fel a dts hangot? azaz sajna nem tudom megállapítani mit hallok :D

(#2922) Kleroo válasza Borkai (#2921) üzenetére


Kleroo
veterán

A dts-t nem lehet effektezni. ha dts jelet kap, akkor azt írja ki hogy dts( :D )
ha a pro logic jelenik meg, akkor csak stereo jelet kap.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2923) Borkai


Borkai
tag

Hú a francba :S Meg vki meg tudná mondani az normális hogy a centeren és a subon kívül a többi négy hangfal néha szól néha súg csak úgy teljesen véletlen hiába mozgatom a kábeleket :S

(#2924) Borkai


Borkai
tag

Hmm ez azért van mert DD5.1 megy a PowerDVDből és a koaxon stereo lesz(mert nincs DD 5.1 felirat) majd prologic meg szétzúzza és az eredmény Center + Sub :D nah, hogy varázsolom a digitális jelet olyanná amilyennek lennie kell? Xtreme Musicom van..

(#2925) Borkai


Borkai
tag

bocs h teleírtam itt a fórumot :D megoldottam, alapértelmezett SPDIF és kész! srry :) a dts 96/24 hang vmi észbontó :Y

(#2926) Kleroo válasza Borkai (#2925) üzenetére


Kleroo
veterán

milyen zenéd van meg 96/24ben??
nekem queen-em van de az is valami ÉSZVESZTŐ :D

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2927) #59070464 válasza Kis zöld izé (#2918) üzenetére


#59070464
törölt tag

Nem forgattam ki senki szavát. Leírtam a véleményem az aktuális dolgokról. Egyszerűen szúrta annyira megszúrta a szemem az a 60 ezres Creative kártya, ami semmivel nem jobb hangban egy XtremeMusic-nál, h nem bírtam ki hang nélkül. De ha már írtam, írtam másra is. Jó, akkor okostojást vagyok. THX-es film? Pld. Titanic. Nézd és hallgasd az ócska THX-es hangot és képet. Utánna ne felejts el megnézni egy nem THX-es filmet, mondjuk egy hasonlót: U-571. Ég és föld a kettő. Ennyit a THX-ről. Nem jelent semmit, etetés. Viszont villogni lehet vele. Na de h ne csak egyet mondjak: Star Wars. Ez már más mástészta, mert ez tényleg jól szól. Viszont megnézheted a 3. részt, ami THX-es, majd nézd meg nyugodtan a 4. részt is, ami szintén THX-es. Szóval 4. rész... ismét ennyit a THX-ről, nulla mélyek, gyenge kép. Okostojás. :)

szerk: akkor EQ-zzál te is. Sőt, visszhangot is állít be a Creative csodakártyáddal és hallgasd a zenéid. Viszont akkor már igazán lemehetnél egy barlangba is, Sokol rádióval és bömböltetheted azt ott is, mert az eredemény kb ugyanaz lesz.

Érdekes, h nekem nem kell EQ-zni, ha hozzányúlok már is rossz... Pedig nem csoda jazz zenéket hallgatok meg ilyen kornyikát, hanem olyat amit te. Pl Digweed satöbbi. :)

[ Szerkesztve ]

(#2928) Borkai válasza Kleroo (#2926) üzenetére


Borkai
tag

Depeche Mode - Black Celebration ;]

(#2929) Kleroo válasza #59070464 (#2927) üzenetére


Kleroo
veterán

Az EQ, mint ahogy látod(gondolod) , általában azoknak van akik 'nem jól hallanak' vagy akiknek kaki hangcuccuk van, és 'után kell állítani' őket, de vannak olyan zenék amelyek alapból elcseszetül szólnak. vagy mert régiek, vagy mert looserek voltak a studióban.
na ezeket be kell lőni eq-val. :K

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2930) #59070464 válasza Kleroo (#2929) üzenetére


#59070464
törölt tag

Lehet, de akkor rossz topicban vagyunk. Nem ezen a hangfalon fogod meghallani, h lúzerek voltak a stúdióban.

de vannak olyan zenék amelyek alapból elcseszetül szólnak
Hát nem tudom, ha berakok pár száz db zenét a foobaromban és elkezdem őket hallgatni, egyiknél sem érzem, h nincs magas, vagy sok a mély. De lehet, h nem jól hallok. :)

(#2931) Anyád911


Anyád911
tag

Én szinte kizárólag játékra használom, úgyhogy nem piszkálom az EQ-t. Csak a konfigot állítom át ha fülhallgatóznom kell.

(#2932) Kleroo válasza #59070464 (#2930) üzenetére


Kleroo
veterán

Te tényleg okostojás vagy :DDD
Sok gyárilag elbaszott szám van. vagy pl amikor mp3-ba kódolot a muzikot(nem szar minőségűbe, minimum 192kbps) akkor is torzulhat a hangkép

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2933) Kleroo válasza Borkai (#2928) üzenetére


Kleroo
veterán

Eredeti, vagy letöltötted(természetesen pénz ellenében ;] )
Honnan?

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2934) #59070464 válasza Kleroo (#2932) üzenetére


#59070464
törölt tag

Te okostojás, ha van egy gyárilag elbaszott szám, nem az ócska integrált alaplapi hangkeltőn található softwares EQ-val fogod feljavítani értsd már meg. :F :O Szarból nem lesz..... persze h lehet h fényleni fog, de az a csillogás nem tetszik. Fejem fájdul meg ha az EQ-t picit tolom és fél óra múlva ki akarom kapcsolni a zenét, mert idegesít, h visít, vagy dünnyög a mély, mert elbaszom vele a zenét....

És nem mondtam, h nincs.
320-as mp3-nál nincs gyengébb minőségű zeném. :) Továbbá van még néhány ape/flac. :)

Mi az a 192kbps? :)) Zaj :DD Mosott hangkép, gyengébb alsó és felső hangok stb.

Hallgasd meg ua. a zenét szét EQzva és kikapcsolt EQ-val. Először lehet, h "laposnak" fog tűnni, de csak mert a szét EQzott hanghoz vagy szokva. Sokkal kellemesebb hallgatni a zenét ha az a szar nincs megkapcsolva. Mégkockáztatom mégnagyobb baromság, mint a THX. :DD

[ Szerkesztve ]

(#2935) Kleroo válasza #59070464 (#2934) üzenetére


Kleroo
veterán

Hmm. jóó
Szerintem egy kicsit behaluzol dolgokat. az eq nem azt jelenti hogy úúú +12 db-el a magasra meg a mélyekre, hanem a téged zavaró hangok levágása, pótlása.én sem adom le a minőséget. dts-ek garmadájával rendelkezem
:)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2936) Borkai


Borkai
tag

Nemrég néztem meg a KillBill-t dts hanggal, hát a moziba se lehetett jobb :D (hát a monitor kisebb, de élesebb a képe ;)) Marhajó volt, ahogy egy jelenetnél picit nem figyeltem, aztán lőttek egyet, és majdnem bekaksiztam :D

Hozzáteszem ProLogic II Music a 192kb/s-es mp3aimból olyat generál amit (nekem legalábbis) nagyon kellemes hallgatni..

[ Szerkesztve ]

(#2937) Adrián29 válasza Borkai (#2936) üzenetére


Adrián29
aktív tag

"bekaksiztam" hihi :)

(#2938) Gabriel Dawn


Gabriel Dawn
tag

Szaisztok! Most jutottam hozza (2 napja) egy iylen szetthez. Nekem Audigy 2 van alap. direkt kábellel összekötve, Hát mit mondjak engem lenyűgözött, kiprobáltam full hangerön (boost nélkül) véleményem szerint az már emberi fül számára elviselhetetlen, perseza a mély az szépen ott volt, de már nagyon hagos volt az egész. Véleményem szerint a mély szintet 3/4 ig illetve a hangerőt fél és 3/4 között adja a legideálisabb teljesítményt, le a kalappal :R

(#2939) Anyád911


Anyád911
tag

Hétvégénként, porszívózás közben Transformers, Matrix, 300, meg ilyenek. A porszívót nem is hallom, pedig ott van mellettem, és be is van kapcsolva. Szomszédok meg sírva jegyzetelnek... :) Király rendszer, nem véletlenül nem csináltak újat azóta se.

(#2940) Gabriel Dawn válasza Anyád911 (#2939) üzenetére


Gabriel Dawn
tag

Szerintem nem is fognak egy jó darabig még.. Mindent tud amit kell és az ára is alig esett az idő kopásával.

(#2941) vargapdavid


vargapdavid
tag

Sziasztok!

Nekem a régi szériás Z-5500-am van és megszeretném hosszabbítani a hátsó hangszórók kábelét, mert felfúrtam a falra.. tud valaki ebben segíteni?

(#2942) Kleroo válasza vargapdavid (#2941) üzenetére


Kleroo
veterán

Veszel 10m-es hangszóró kábelt :DDD valami dizájnosat:D
vagy 5m-t és egybetoldod az eredetivel, de az nem méltó ehhez a cucchoz

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2943) vargapdavid válasza Kleroo (#2942) üzenetére


vargapdavid
tag

Az imént írtam, hogy régi szériás, TEHÁT NEM hangszóró kábel-el csatlakozik, hanem ezzel a gömbfejű nem tudom milyen kábellel... Nem tudom elhinni, hogy senki nem tudja felfogni amit kérdezek.. De ugyanez van az Electro World-ben is és a Media Markt-ban is..

(#2944) Kleroo válasza vargapdavid (#2943) üzenetére


Kleroo
veterán

áhá. ezt nem tudtam.(honnan tudtam volna)
akkor egyszerű. mivel nem tudod mi ez, és hol lehetne belőle hosszabbat kapni, :
kábelt félbe vág, és betoldasz egy másik kábelt. igaz hogy az előbb írtam hogy nem méltó dolog ehhez a cucchoz, de akkor csináld ügyesen és az lesz :D

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2945) vargapdavid válasza vargapdavid (#2943) üzenetére


vargapdavid
tag

Nekem ilyen csatlakozású a mélyláda és a hangfalakból nem tudom kihúzni ezeket, mert bevan kötve a belsejébe...

http://img.presence-pc.com/dossiers/comp_logitech/connect_sub_z5500.jpg

(#2946) vargapdavid válasza vargapdavid (#2945) üzenetére


vargapdavid
tag

Ha az előzőből sem derült volna ki, akkor így tudom még megmutatni a kábeleket... Ha valaki megmondaná a nevüket, annak igazán örülnék..

http://digitalmedia.oreilly.com/images/oreilly/digitalmedia/2006/11/zune-tips-fig1-cable.jpg

(#2947) Kleroo válasza vargapdavid (#2946) üzenetére


Kleroo
veterán

Ez RCA kábel. sokan hívják még banán dugóknak is. és coaxnak is hívják.
pontosan nem tudom hogy mi a különbség a nevek között, de a kábel formátuma tök ugyanaz.
a coax kábelt digitális összeköttetésre kell használni,
az rca-t pedig analógra. bár lehet hogy az rca egy gyűjtőnév és ebbe tartozik a coax. nem tudom

de ha bele van építve a hangszóróba, akkor úgy sem tudod cserélni. . sokkal egyszerűbb egy másik kábelt betoldani

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2948) vargapdavid válasza Kleroo (#2947) üzenetére


vargapdavid
tag

De biztos van valami hosszabbítási lehetőség.. Biztos van olyan RCA kábel, aminek egyik fele ilyen RCA bemeneti a másik fele meg RCA kimeneti fej... Nem hiszem, hogy ne lenne ilyen

(#2949) Kis zöld izé válasza vargapdavid (#2948) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Lehet kapni egy úgynevezett RCA toldó hüvelyt aminek mindkét végébe bele tudod dugna az RCA kábelt egyik felébe bele tudod dugni a hangfal eredeti csatiját a másik végéhet meg veszel még +ban mondjuk 5m RCA kábelt aminek mindkét végén RCA csati
Nézd meg ezt a linket: elektroexpressz.hu

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#2950) Kis zöld izé válasza Kis zöld izé (#2949) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Vagy kicsit konkrétabban: http://shop2.unas.hu/shop_ordered/5495/shop_pic/unas_166493.jpg

Bye!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.