Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#304923) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Tegnap hoztam el az e39-et a szerelőtől. Kapott egy kartertömítés cserét (ott folyt az olaj) és egy teljes olajcserét (illetve még pár szükségtelen/fölösleges, de drága extrát).

Panaszkodtam a szerelőnek, hogy 1-esben nagyon óvatosan kell csúsztatni, mintha kuplungcserés lenne. Az előző tulaj szerint előtte 1 évvel (2022 nyarán) volt kuplung cserélve (mutatott képet a rendelésről, illetve, hogy lent volt a váltó), így én később a kettőstömegűre gyanakodtam.
Hogy annyira ne nézzetek hülyének a másik/első szerelő (bekim) is kuplung cserét mondott az átvizsgálásnál (mondjuk más/megbízhatatlanság miatt egyből dobtam őt).

Most a szerelőm ezt nem érezte és mikor visszakaptam a kocsit, ez a hiba megszűnt, ami elég fura és tippem sincs mitől. :F :W
Az olajcsere óta a motor mintha finomabban járna (ez nem tudom mennyire placebo, lehet hogy egy 3ezres motornál ez többet számít, vagy a kartertömítés javulása okozta...)

Plusz info, ami most derült ki, hogy anno mikor kuplungot cseréltek a lendkerék takaróját nem tették valami miatt vissza (elfelejtették :F ). Maga a takaró kb 1000Ft, a munkadíj lesz majd sok (motor le, talán váltó is le...). Így takaró nélkül könnyen koszosodhat a lendkerék.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.