Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3832) King Unique válasza inf3rno (#3825) üzenetére


King Unique
titán

Az ilyen mini PC-k, illetve a rajtuk lévő USB-portok rendszerint kicsit karcsúak szoktak lenni tápellátás terén. Ezért az ilyenekhez célszerű 3,5"-os külső HDD-t használni. Vagy, ha mindenképpen valamilyen 2,5"-os megoldás kell, akkor olyan külső házat érdemes venni, amelyen van DC tápbemenet. Erről egyébként pont nemrég volt szó.

De, ha már megrendelted a Captiva külső házat, akkor mindegy. Az amúgy 9,5 mm magas HDD / SSD meghajtókra van szabva, de az alábbi tesztben látható, hogy van hátul szivacs a megtámasztáshoz. Tehát jó esetben talán megfelelően rögzül benne egy 7 mm magas SSD is. Egyébként az előbbi tesztnél egy 1 TB-os HDD van benne, de egy korábbi beszámoló alapján a 2 TB-osat is kezelte.

(#3826) kmarci25:
Ha nem olyan tápegységről van szó, aminek saját DC csatlakozós kábele van, akkor nyilván külön USB-s tápkábellel kell megoldani az összekötést. Egyébként egy laptop már normálisabb gazda hardvernek mondható és annál max. kiegészítő tápellátásra lehet szükség, ha csak USB 2.0 portok vannak rajta. Az adatkapcsolat eldobásának meg azért lehetnek különféle okai. Továbbá egy aktív USB-hubhoz rendszerint szoktak mellékelni adatkábelt. Az nyilván a gazda hardverrel való összekötésre szolgál, a külső HDD-t pedig a hubhoz kell csatlakoztatni a saját kábelével. Illetve ez esetben nem igazán szükséges külön DC tápkábeles megoldással szórakozni, mert maga a hub eleve külső tápról megy, ezért a rajta lévő USB-port áramleadás terén is megfelelőnek mondható. Na meg a Becrux esetében gyárilag Y-kábelt mellékeltek, tehát elég max. annak mindkét végét csatlakoztatni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.