Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71901) lbandi777 válasza Daidalosz (#71900) üzenetére


lbandi777
aktív tag

Van ilyen bot is:https://www.facebook.com/165302847581913/posts/806972716748253/
Magyar sràc építi,igaz nagyon drága de azt mondják nem lehet eltörni és minden rezdülését érezni rajta.De akármilyen erős ez a bot soha nem pergetnék vele harcsára mert amikor már gyakorlatilag a nyele is hajlik akkor a bot nem dolgozik és oda megy ahova akar,az meg annyira nem jó.

(#71902) Daidalosz válasza lbandi777 (#71901) üzenetére


Daidalosz
kezdő

Nem nyílik a link, de majd bepötyögöm. A túl lágy botok szerintem sem valók harcsázni, de azért 100 g. körül vannak elég gerincesek is. Én egy Penn Charisma-t használok leggyakrabban (120 g), a 15 körüli harcsát két menekülő tempó után szabályosan visszapenderíti.

[ Szerkesztve ]

(#71903) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Na, megjött a csomagom, a MAP előketartó.
Komoly, már a súlya is... :D
Meg kell tanulnom egyforma hosszú előkéket kötni........ [link]

Másik Black Friday-os rendelésem egy Arno nyeletőfékes orsó: [link]
A 30-as méret máshol egy 20-as orsónak felel meg, de pont ezért rendeltem, a súlya sem nagy. Pickerre szeretném tenni. Árához képest egyben van. A rajta lévő felirat alapján (Még át sem matricázta az Energofish) sikerült is beazonosítanom, ezt a szériát forgalmazta jó pár éve az ABSF is, "Hiboy" néven. Ezen a néven most is rátalálni. [link] Aliexpressen is árulják.
Ha valakinek nincsenek nagy igényei,(kocapecás mint én) nyugodtan rendelhet az akcióból, amikor az ABSF forgalmazta, eléggé strapabíró orsó hírében állt. Nem szedtem szét, írnak 6,9,meg néhol 10 csapágyat, ez tuti hülyeség, de tekerés alapján azt mondanám, ahol kell, ott bent lehet az a 3-4 db. Erős felkapókar, határozott kattanással akad meg lehajtáskor, erős a rugó ami visszaváltja, minden recsegő hangos, simán fut. Árában rosszabbra számítottam, na. :D Árkategóriájában lévő Silstar orsókat veri, jobban összerakták.

Szokásos szépen leragasztott dobozban küldte a pecapláza, tele a levegős fóliával, minden szépen dobozában sérülésmentesen. Előketartó is gyári dobozában, fóliában.
Levásároltam az ezer forintos BF kupont, de ez után is kaptam egy ezres kupont..... :K

(#71904) lbandi777 válasza Daidalosz (#71902) üzenetére


lbandi777
aktív tag

(#71905) BlackmMmDog válasza Zoli bácsi (#71903) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Halcatrazban is van BF [link]
Walterlandban is meg még többszáz helyen :DDD

(#71906) jjohn válasza Zoli bácsi (#71903) üzenetére


jjohn
aktív tag

Ilyen méret különbséggel én is találkoztam. A match-re vettem egy 40-es orsót a kiírás szerint, de ránézésre inkább 30, ami elég durva, márkát most nem említenék, . Amúgy szuperül működik. Úgy gondoltam árban jó volt, meg még működik is, nem tépem magam tovább.

(#71907) lbandi777 válasza Daidalosz (#71902) üzenetére


lbandi777
aktív tag

Ha keménykedni kell akkor én zeck blinker botot használom,de idén hozzá jutottam 1 xzoga taka 150 grammos bothoz ráraktam 1 penn class 4000- res orsót , nagyon nagy a szerelem.

(#71908) gg72


gg72
veterán

Balatonra mólós/kikötös sügerezős "húzugatós buzerapecára" milyen UL botot vennétek 180as hosszban? Pár hete vettem látatlanban egy Jaxon Grey Stream Ultralight (1,98m 1-7g), botot, de ennek a spicce nekem túl lágy (olyan birkafarok jellegű), ennél valamivel feszesebb botot keresnék max. 20ezer Ft-ig. Eddig ezeket találtam:
Delphin Speed Trout Area - 0,5-7g/180cm
Delphin WILD TROUT - 180cm/0,5-6g
Favorite X1 602UL 1.83m 0.5-5g
D.A.M CULT-X LIGHT SPIN 165CM 1-8G

A Delphin Speed Trout-ról ezt írják, ezek alapján jó lehetne: "Azt nem tudom megmondani, hogy mit kell tudnia egy tengeri pisztrángos botnak, de azt igen, hogy ebben a botban benne van minden, amit egy jó kősüllős pálcától elvárunk, gyors, feszes és azonnal közvetít minden rezdülést. Nagyon könnyű és a markolat teljesen EVA mentes így minden rezdülés csillapítás nélkül robban bele a kezünkbe. A spicc rész (30-40cm) valamivel lágyabb, nem tűspicces, ezzel könnyebben tudjuk pattogtatni a guminkat a fenéken és a dropi technikáknál is sokat segít." [link]

(#71909) Zoli bácsi válasza BlackmMmDog (#71905) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ne vigyetek kísértésbe.....
Oda találok magam is....... ;]
Elmentem Szákó mesterhez (Szákó Horgászcentrum, Kapuvár), itt is BF dúl, -20%.
Pergető orsókat nézegettem, egy elsőfékes orsót akartam még, match/bolo felhasználásra.
Egy Daiwat ajánlottak, alsó kategóriás, 15e. ft alatt. Majdnem hoztam is el.
Aztán a polc végén volt egy szép fekete orsó, megtekertem, megnéztem a féket...
Ő kell nekem érzésem támadt. Ára így akciósan egy családi pizzázás ára.
Jó, lesajnált márka, de szerintem szépen fejlődött az elmúlt években.
Na, ő tetszett meg: [link]
Pont kézreálló méret, kis kompakt, széles dobbal, kerek klipsz.

Amúgy múltkor írtam, Light feeder botot akarok még nézni, de úgy látszik mindenki keményvonalas feederező felénk, gyakorlatilag MH vonaltól indul felfele sokikszig.....

Átmentem másik boltba, ami igazából kisállatbolt, mellette horgászcikkből a Silstar vonal fut. Volt 3m-es Silstar RC10 feeder kirakva, 45gr-os, amit múltkor linkeltem, hogy minden paraméterében ugyanaz mint a Leeda egyik 20 ezres botja. (Pár napja linkeltem mindegyiket, ha valakit érdekel olvasson vissza)
Megmondom őszintén, nem tetszett, ebből a szériából van 3,6m-es 80gr-osom.
A 3m-esnek szinte ugyanolyan vastag a blankja a nyél fölött.
Gondolom a Leeda is ilyen lehet. Mellette kirakva egy Eurostar Master Class picker volt, szintén 3m-es. Egyértelműen karcsúbb a picker..Pedig jó pár éves széria.
Az a baj, Leeda botokat nem forgalmaznak felénk, csak rendelni tudnék.
Amit nézegettem eddig, meg okosságot mondtatok, jelenleg vagy valamelyik Leeda botot venném, vagy Tubertini Trinity sorozatból.
Döme Pro methodot elengedtem, utána olvasgattam, írják hogy sárgul a fehér színe egy idő után.
Vagy egy háromrészes 3,3-3,6m-es, vagy egy kétrészes 3m-es Light bot kellene, ha lehet 30e. alatt. Az összeg elvi határ természetesen, azért föléje tudnék menni.
Fontos hogy lehessen venni hozzá spiccet. Ezért pl. Energoteam botok kiestek.
Ja, ráérne tavaszig, azért nézegetek mert ráérek,( jobban mint szeretném) másik meg most hétvégén vannak az akciók. és tavaszig valószínű minden felmegy 10-20%-al, de nem legyen igazam.

(#71910) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Carp Zoomnál is akció van, hétvégén mindenre - 20% [link]

"Ismét elérkezett a Fekete péntek webáruházunkba!
Az akció csak hétvégén tart, garantáltan a legjobb árak!
November 26-tól 28-ig minden webáruházban szereplő terméket 20% kedvezménnyel adunk.
Azért, hogy tovább fokozzuk az akciót, vásárlás után 10%-ot pontok formájában jóváírunk, amit következő vásárlásánál felhasználat. Ha még ez sem lenne elég 15 000 forint feletti vásárlásnál ingyenesen szállítunk, ajándék szájmaszk és naptár is kerül a csomagba!"

Kiszel Tünde naptár...? ;] Már rendelek is..!

(#71911) jjohn válasza Zoli bácsi (#71909) üzenetére


jjohn
aktív tag

Ajánlani akartam neked Carp Expert Method Feeder bot családot, van 3,3-tól 3,6...spicc is kapható külön hozzá. Teszek linket, ha megnézed az nem kerül semmibe. [link] [link] [link]
Mivel jobbára folyón tolom ezért nézegettem egy kicsit keményebb Carp Expert River Feeder botot, kézbe fogtam megnézegettem gerinces, kellemes botnak tűnt, sajna a többi szériából nem volt készleten, így ezek nem tudtam lecsekkolni. Persze én nem zárkózom el a kisebb tesóitól sem. A boltban is csak jókat mondtak róluk, tudom persze ez a dolguk :)

[ Szerkesztve ]

(#71912) Zoli bácsi válasza jjohn (#71911) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszi! River Feederem nekem van, kb 3-4 éve ilyenkor Fekete Pénteki akcióban vettem. (12 ezer volt akkor akciósan, nem bántam meg.)
Kizárólag a Rábán használom, mikor beküldök vele a sodrásba egy megtömött folyóvízi kosarat, mintha egy tégla csapódna a vízbe, akkorát loccsan. Bírja, erre való.
Method feeder volt a kezemben, de "durung" botjaim vannak, én most valami finomat szeretnék.
Ha folyóvízre keresel botot, ennyi pénzért nem találsz jobbat a River feedernél. Erős bot, mégis azért van benne rugalmasság is. Ebben az árkategóriában még a Nevis Vanity "sokikszes" verziói vannak, amik szerintem alkalmasak folyóvízre. Magasabb árban Manta Evo-XT, H, vagy XH. Állítólag sima H is bírja a 200gr-os kosarat..... :K
Amúgy olvastam olyanok véleményét, akik használták az Energos River Feedert, meg a Döme féle folyóvízi feedereket is. Szinte kivétel nélkül az Energo-s botot jobbnak ítélték.
Vannak jól sikerült szériáik. Könnyű megismerni őket, nincsenek benne a BF. akcióban, meg a napi akciókban sem....... ;]

Szerk: Nem tudom felétek milyen idő van, itt Nyugat Mo.-on esik a hó. Nem havas eső, hó esik kb fél centi van. Idei télen első, mondanám, de még nincs tél.

[ Szerkesztve ]

(#71913) jjohn válasza Zoli bácsi (#71912) üzenetére


jjohn
aktív tag

Igazából most nem keresek botokat, csak ha az ember bemegy a boltba akkor körülnéz. No persze minden újdonságot megnézek én is, olvasok véleményt róluk. Ezekről jókat hallottam ezért írtam neked.
Vanity-m van a sok xxx-es, meg mellé egy lágyabb.

(#71914) BlackmMmDog válasza Zoli bácsi (#71909) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

[SERIE WALTER RACER FEEDER BOT 330LQ 3,30M 50G]
-15%-kal 36 541 Ft lenne, nem tudom vane olyan bolt ahol -20% van :B

(#71915) KunEmber válasza BlackmMmDog (#71914) üzenetére


KunEmber
senior tag

Racer nagyon kényes bot, figyelni kell rá nagyon. Amúgy én szerettem, vékony, könnyű és szép (lenne ha nem csúnya fekete lenne.)

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#71916) Daidalosz válasza lbandi777 (#71907) üzenetére


Daidalosz
kezdő

Köszönöm a linket! Hát, ez valóban nem egy harcsázó bot 🙂. Az xzoga botokról sok jót hallottam.

(#71917) Horvi


Horvi
őstag

Engem is elkapott a BF gépszíj úgyhogy beújítottam egy orsót egy MAP Dual 4500-t ma hoztam el. A srác ajánlotta volna matchbotra a Parabolixot. Kézbe fogva nagyon tetszett az orsó viszont az ára már kevésbé :( Ha már ott voltam a boltban nézegettem a 3,30-as feederbotokat is. Végre sikerült kézbefogni ezt a két botot amiket még régebben kinéztem. Az S-es típus könyebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érződött kézbefogva(igaz orsót nem raktunk rá) ami azért az árán is látszik.
Végül egyiket sem hoztam el mert megölt volna az asszony :DD De erősen fenem a fogam valamelyikre. Az a baj, hogy 3,30-as hosszban ami 3 részes nem igen van választék :(

Hello darkness, my old friend...

(#71918) jansky1


jansky1
senior tag

Én meg nem találtam olyan webshopot, ahol egyszerre teljesül, hogy van BF, van választék és lehet SZÉP kártyával fizetni. :(((

(#71919) busman


busman
addikt

Nem bírtam magammal és elhoztam. Sakura Serena Evo,a hozzá való orsóval. Talán hétvégén lesz egy kis dobálózás.😁

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#71920) galervin93 válasza Zoli bácsi (#71903) üzenetére


galervin93
őstag

Jó az a kis Nevis, én is megtekergettem már párszor, semmi gond nincs vele!

---

Én megkaptam ma a 3. oltást, egyelőre semmi para, így holnap valszeg beiktatok egy süllőzést. Miután hazajöttem vidékre, lehet még apámat is ráveszem, és elmegyünk a festői szépségű Rézparti-víztározóra Magyarnándorba. :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#71921) KunEmber válasza jansky1 (#71918) üzenetére


KunEmber
senior tag

Tekintve, hogy a Szép-kártyás fizetés horgászcuccokra nettó törvénysértés, ezt nem is csodálom. (Hivatalosan csak bérelni lehet vele horgászcuccot.)

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#71922) Zoli bácsi válasza KunEmber (#71915) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ez mit jelent hogy kényes..?
Köszi, BlackmMmDog .

(#71923) KunEmber válasza Zoli bácsi (#71922) üzenetére


KunEmber
senior tag

Vékony, törékeny. Szubjektívnek hathat, de azt érzem, hogy a MAP háromszor olyan terhelést elbír, mint a Racer. Ha tudsz a cuccaidra vigyázni, nem lesz gond vele!

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#71924) Zoli bácsi válasza KunEmber (#71923) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszi szépen.
Én vigyáznék a cuccaimra, csak nem sikerül. Ez az egyik oka, amiért nem veszek drága holmit. Eldől a letámasztott bot, rálépek a spiccre.....Összetolásnál elhajtom a bolon a gyűrűt....Lusta vagyok botzsákkal szöszölni, be vannak ömlesztve a botok a csomagtartóba..... Kanyarban rájuk dől a vödör..... :B

(#71925) sasa311 válasza KunEmber (#71921) üzenetére


sasa311
veterán

Snecin simán online fizethetsz szép kártyával. Amúgy is elég debil törvény, hogy bereljek etető anyagot :DDD

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#71926) KunEmber válasza Zoli bácsi (#71924) üzenetére


KunEmber
senior tag

NE vegyél Racert ;]

@sasa: attól még szabálytalan. Én is rendeltem online, jött mellé a bérleti papír... másik boltban simán leszarták, gondolom valahogy lepapírozták. De attól még nem szabályos, nem véletlen, hogy a 3 legnagyobb bolt nem meri megtenni.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#71927) jansky1 válasza KunEmber (#71926) üzenetére


jansky1
senior tag

Halcapone nem küldött mellé semmit. Tavalyi BF-en elég jól be tudtam vásárolni náluk, de most nincs semmi készleten, ami kéne :(((

(#71928) BlackmMmDog válasza Zoli bácsi (#71924) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Elpaskoljuk a fenekedet ;] ;]

Már vannak szép rózsaszín bottáska is(ha utód a többi színeket) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#71929) musli26


musli26
tag

Keszegező horog keresek FÜLES kivitelben.
Hosszú előkézni tervezem.
Eddig egy Owner 50188 használtam 16-os méretben.
Vastagnak találom.
Milyen fajtákat javasoltok?

[ Szerkesztve ]

Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

(#71930) aladarazurbe válasza musli26 (#71929) üzenetére


aladarazurbe
csendes tag

owner 50921 , most vettem, még nem próbáltam, jónak tűnik.

(#71931) bercsi válasza musli26 (#71929) üzenetére


bercsi
aktív tag

Owner sode, sode light , gamakatsu ls2260b ami nekem bejött.
Utóbbi diaboló formájú horog, kukoricára is tökéletes.

(#71932) sasa311


sasa311
veterán

Hm úgy eszik a hal, mint nyáron. Végre, hiányzott már a sikerelmeny :DDD

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#71933) Steady74 válasza sasa311 (#71932) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Na akkor hajrá! Merre?

(#71934) jjohn


jjohn
aktív tag

Nekem a fórum pecán tetszett Ervin pecabotja ahogy dolgozott fárasztás alatt, ha jól emlékszem Benzar volt. Szerintem ez a széria is élvezetes pecát adna Benzar Concourse Feeder 3+5Sect 20-60G 3,60M. Az ára sem rossz.
[Benzar Concourse Feeder 3+5Sect 20-60G 3,60M ]

[ Szerkesztve ]

(#71935) sasa311 válasza Steady74 (#71933) üzenetére


sasa311
veterán

Moby rá akartam de végül ordas lett.
Browning ck wanddal kikuzdottem egy 11est ;]

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#71936) Zoli bácsi válasza jjohn (#71934) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nekem írtad?
Akkor kösz. Néztem, de nem akarok ET botot. Nem igazán lehet hozzájuk spiccet rendelni, meg az egytalpas keverőgyűrű ami nekem aggályos. Tegnap volt róla pont szó, én tényleg eléggé fakezű vagyok, képes vagyok szétszedésnél elhajtani egy egytalpas gyűrűt. Nem tehetek róla, asszony szerint nem érzem mekkora erővel fogok.

Lássátok, milyen állhatatos vagyok. Voltam horgászboltba. Szákó mesternél. Volt náluk egy jó kis BF roham, mondták még a reggeli kávézásuk is kimaradt...
Újságért ugrottam be, mondom már lehet decemberi Magyar Horgász (Minden hónap utólsó péntekén jelenik meg). Nem volt.
Körülnéztem. És nem vettem semmit. Büszke vagyok magamra. :K :B
Amúgy ahogy körülnéztem, mintha megint válság jönne, nem pakolták meg a felső kategóriás botokat, orsókat. De míg ott voltam, két tízezres Döme orsó(Carp Fighter LCS )elment. Úgy nézem más is azt a kategóriát veszi, amit én. (Legtöbbször)
Egy Fine Carp 5000 orsót nézegettem, 20-ért lenne most. De lebeszéltem magam.
Azért utánam szólt az egyik eladó srác, ha eszembe jutna valami, nekem még hétfőn is áll a BF ajánlat. Úgy is, ha valamit rendelek, ami nincs nekik. Jáááj.... :U


(#71937) saen válasza Zoli bácsi (#71936) üzenetére


saen
veterán

Az olcsó cuccokból mindig is sokkal-sokkal több fogyott, mint a közép/felső kategóriából. Ez még a gazdagabb országokban is így van.
Drága cuccot szerintem nem sok kereskedő tart, inkább csak rendelésre hoznak.

(#71938) jjohn válasza Zoli bácsi (#71936) üzenetére


jjohn
aktív tag

Szia!
Igen csak mellé nyomtam a válasznál. Persze megértelek, a keverő gyűrű kapcsán, és ha egyáltalán nem szeretnél ilyen botot. Tegnap rákerestem találtam spicceket.

(#71939) vrob71


vrob71
tag

Bolognai bot utolsó szegmensére keresek ilyen csúszógyűrűt. Tudna-e valaki segíteni hol találok?

[ Szerkesztve ]

(#71940) Zoli bácsi válasza vrob71 (#71939) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nézd meg, hátha van a méret ami neked kell: [link]
Mondjuk itt szélesebb mérettartományt leírnak. Azt sugallja az oldal, hogy bármelyik partnerboltba rendelhetik. [link]

(#71941) Steady74 válasza vrob71 (#71939) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Matchfishing-et hívd fel, szerintem tudnak segíteni.

(#71942) vrob71


vrob71
tag

Köszönöm. Hívom majd a boltokat. Írtam a Falconnak is, hátha tudnak segíteni.

(#71943) sasa311 válasza sasa311 (#71935) üzenetére


sasa311
veterán

8-14ig 20 db lett. :C
Azt hiszem ez egy isteni jel arra, hogy zárni kell az idényt.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#71944) brembo


brembo
tag

Sziasztok!
Kedvenc halam a süllő, őket tervezem a Dunán kergetni. Mivel nem vagyok tapasztalat dunai pecás (párszor márnáztam feederrel), hálás lenék pár tippnek attól, aki gyakorlottabb ebben. Főleg a fővárosi szakasz, illetve a Bp. környéke lenne érdekes számomra partról. A kérdés, hogy fenekezve, fagyasztott kishallal mennyire lehet az ember eredményes? Így a hideg beálltával érdemes nappali órákban is próbálkozni, vagy ilyenkor is inkább a fényváltás utáni időszak a nyerő? Parttól milyen távolságra érdemes dobálni?

(#71945) vrob71 válasza brembo (#71944) üzenetére


vrob71
tag

Én mondjuk fehér vagy világosabb színü gumihallal próbâlkoznék elöször 15-30 grammos ólomfejjel, a víz sodrásától, mélységtöl függöen. Fagyasztott hallal nem próbálkoztam még, esetleg ha valakinek van tapasztalata ezzel, megírhatná. Érdekelne engem is.

(#71946) saen válasza vrob71 (#71945) üzenetére


saen
veterán

Fagyasztott hal működik, gyerekként rengeteget horgásztam vele. Kicsit szakadósabb, mint a friss, szóval sodrás/más halak könnyebben leszedhetik a horogról.

(#71947) Daidalosz válasza brembo (#71944) üzenetére


Daidalosz
kezdő

A Duna fővárosi szakaszát nem ismerem, de a fagyasztott kishal általában véve jó csali süllőre. Ahogy Saen is írja, kevésbé horogálló, mint a friss, de ha a gerinc mentén "felvarrod", ezen lehet javítani. (Én a farok felől kezdem, a horgot többször âtszúrom a testen, úgy, hogy a zsinór megkerülje a gerincet, majd a fej mögött rögzítem. Van, aki fűzi, és kétágú horgot használ, az is jó.) Az én tapasztalataim szerint a nappal és az alkonyat egyaránt eredményes lehet, az éjszaka azonban kevésbé. Télen általában a kevésbé húzós, de azért nem teljesen álló, mélyebb részeket keresem. A két bot közül az egyiken lebegtetett csalit használok, ha több kapás van, hamar kiderül, melyiket szeretik jobban aznap. A kövezések, vagy agyagos partszakadâsok lábaa akár bolognaival úsztatva is jó lehet, egy ismerősöm így szokott süllőzni, pár méterre a parttól. Rövid felmelegedések idején, amikor nappal, de akár még estefelé is a szélvizekben látni bandázni az apróhalat, érdemes râpróbálni a sekélyebb részekre is. A sodrást megtörő képződmények (bedőlt fák, sarkantyúk, stb.) mögötti visszaforgókban gyakran megpihennek a kishalak, ezeknek az âramlás felőli határa és az alsó vége általában jó hely. Jârulékos zsâkmânyként gyakori a domolykó, alkonyatkor a menyhal, de előfordul balin, sügér, és olykor csuka is.

[ Szerkesztve ]

(#71948) @mriya@


@mriya@
őstag

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#71949) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv!
Nagyon bamba kérdés, de ahhoz hogy én napijegyet tudjak venni kell-e, hogy tagja legyek vmelyik egyesületnek? Állami jegy oké azt minden évben megveszem. Nem akarok fillérb...ó lenni, de ha nem muszáj hozzá akkor inkább másra költeném.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#71950) Zoli bácsi válasza Nerazim (#71949) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Tudtommal nem kell egyesületi tagság, állami jeggyel vehetsz napijegyet.
Egy napijegyes tó oldaláról ollózva:
" Napijegy váltás feltétele: érvényes horgászengedély, érvényes állami jegy és fogási napló. "
Szóval ha megvan a horgászkártya, állami jegy mellé meg adják a fogási naplót, és ennyi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.