Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70451) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Egész kompakt ez a kisebbik, Fine Carp 4000-es orsó. Nemrég voltam horgászboltban, van nekik kirakva, szabad tapizni.....

Esetleg olcsóbban a Master Carp Pro [link] is jó lehet. Ez sem nagy, érdekes ez a méretezés.....
Szépen futnak, szuper fék, ha valakit nem irritál a név..... :K

Én meg rendeltem, amin már agyaltam: [link] A 3Lbs változatot.
Nem tudom mikor jön, meg használati tapasztalatot sem ígérek (ha valaki kérdezné), ugyan szándékozok menni még bőven horgászni idén, de vadvízre... :)
Van egy 2 részes Daiwa Ninja-X 3,6m-es botom, igazi számkivetett......Megértem, én is átlagnál nagyobb szállítási hosszal rendelkezem, én sem igazán férek el hátul az autóban...... :D
De már meguntam kerülgetni....Cserélem.Tartom magam az ígéretemhez, nem lesz több botom. Szófogadó gyerek vagyok. ;)

(#70452) gg72 válasza KunEmber (#70450) üzenetére


gg72
veterán

OK, kösz, smokiii1-nak és Zoli-nak is!
Még yagalok rajta, ui. ez árban már egy kicsit a keretem fölött van, ránézek a Master Carp Pro-ra is.

(#70453) Sickboy25


Sickboy25
addikt

és ezt a számkivetettet eladásra kerül?
"Van egy 2 részes Daiwa Ninja-X 3,6m-es botom, igazi számkivetett...."

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#70454) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Mekkora lehet a dobási különbség pl 390 és 420 cm-es feeder bottal hány méter lehet vajon egy megfelelő 6000-es orsóval ? Jelenleg 360-as méretűek vannak nem volt még nagyobb és vásárlás előtt érdeklődök.
A 420-tól tartok lehet már zavaróan nagy lenne ,de viszont ha a 390-nel nem lehet jóval nagyobbat dobni pl csak 10 m akkor inkább a 420 lenne a döntésem .
Szóval a dobási méterek érdekelnének kb nagyjából .

(#70455) Sickboy25 válasza Szilágyi84 (#70454) üzenetére


Sickboy25
addikt

van egy nagyon jó cikk/teszt, ezt nézd meg...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#70456) Zoli bácsi válasza Sickboy25 (#70455) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Azért ez egy 11 éves cikk.....Azóta fejlődtek a botok, orsók is..Na meg a zsinórok.
Szerintem egy átlagos, megfizethető, mondjuk Döme Master Carp Pro LC botnál max. 10-15m van a 420-as javára. Ez szerepel a leírásnál is.
Én is kutakodtam tavaly a témában, és kikértem olyanok véleményét, akik használnak 390-es, és 420-as botot is. Én pl Döme botra kérdeztem rá, konkrétan, közösségi pecás csoportban. Többen azt a választ adták, hogy ugyan a 420-as bottal nagyobbat lehet dobni, de a 390-est jobb használni, könnyebb, és rugalmasabb. Hosszabb verziót már durungnak érezték.
Egy jó kompromisszum a 390-es, még van benne feederes rugalmasság, de nem durung.
Benzárt, és Manta Evo XT-t néztem még, és nem a név miatt vettem Dömét, hanem sokan elégedettek vele, és van alkatrész (Spicc, meg utólsó tag ami feeder botoknál néha törik).
Amúgy a Nevis Gotama lehet még jó vétel, meg az új Nevis Pellet Carp Feeder is állítólag távdobó bajnok...utóbbinál elég közeli rokonságot emlegetnek a Döme féle távdobó bottal..... :K
Nekem távdobó feederem a Dömésen kívül egy Eurostar Master Class Distance 80-150gr-os 3,9m-es van. Ez inkább egy kitűnő nagyhalas Heavy feeder, én annyira nem gondolnám távdobónak. Persze találkoztam olyan emberrel, aki ezzel is lazán 150m-re dob. :F
Én magam azt gondolom, ha megdobom velük elég pontosan a 100m-t, az már bőven jó,
Erre a távra már úgyis inkább bojlis botot vennék elő. :)

Szerk: "és ezt a számkivetettet eladásra kerül?": Igen, majd biztosan. :) Szerintem kollégák közt elmegy, kereskedni nem akarok, azt hiszem 13e. ft-ért vettem.....(Noordfishing).

[ Szerkesztve ]

(#70457) KunEmber válasza gg72 (#70452) üzenetére


KunEmber
senior tag

Ja, azt nem vágtam, hogy van keret. Akkor ez is jó lehet: [link]

Ilyenem is van, steadytől vettem csoki+sörért, használható. Kicsit kisebb, mint a Fine Carp, de működik Ha érdekel és felugrasz érte a balatonról szombaton Fehérvárra, féláron a tiéd.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#70458) ooloo válasza hermanyi (#70438) üzenetére


ooloo
őstag

Az az igazság , hogy nem váltottam ki az engedélyt kb. 15 éve . :B

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#70459) Szilágyi84 válasza Sickboy25 (#70455) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Köszi 👍
Az az igazság, hogy a múltkori hirtelen etető hajó utáni vonzalmamat /érdeklődésemet be kell látnom ,hogy nem érné meg nekem mivel csak hobbi pecás vagyok, vagyis nem tudok minden héten elmenni nem tudnám igazán kihasználni főleg annyi pénzért ,de azért még a bérlési lehetőséget megnézem ,ha egyáltalán engedélyezett ahová járok menni akarok.
Nem láttam még ott távirányítoshajót , szóval megpróbálkozom egy távdobó szettel inkább.
Amúgy Benta 7-es VIP tó.
# Zoli bácsi neked is köszi
Szerintem is elég lesz vagyis kényelmesebb talán a 390-es bot egy normálisabb megfelelő orsóval és remélem jóval nagyobb távolabbi dobásokat sikerül mint a jelenlegiekkel ami 360 Nevis Carp Feeder Force heavy 40-110 gr + Nevis 4000 orsó.

[ Szerkesztve ]

(#70460) Szilágyi84 válasza Szilágyi84 (#70459) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Milyen érdekes idén vettem ezeket a Walterlandba amikor lecseréltem a teleszkópos botjaimat vagyis melléjük és most néztem a webáruházban,de már nem kapható ez a Force típus viszont van bőven más helyette már szinte zavaróan rengeteg.

(#70461) Spoon16 válasza gg72 (#70452) üzenetére


Spoon16
tag

Tsurinoya NA5000. Méretben kb. 4000-es, 270-es és 3 méteres boton használom, tökéletes.

(#70462) gg72 válasza KunEmber (#70457) üzenetére


gg72
veterán

OK, kösz, átgondolom és jelentkezem.
Spoon16: Kösz neked is, most már elég nagy a választék. :D

(#70463) Zoli bácsi válasza Szilágyi84 (#70459) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

A dobótávot itt inkább a 4000-es orsó fogta vissza.
Ha írsz keretet, botra-orsóra, akkor tudunk tippeket is adni. ;)

Spoon16 : Ha már Tsurinoya, és feeder botra ajánlunk, akkor említsük meg a Falcont. Alig drágább, igazából a gyorsfék a legnagyobb előnye. Hasznos tud lenni azért a negyed fordulattal nyitható ("nyelető") fék. :K

Azt nem értem, ezekhez az orsókhoz miért nem gyártanak sekély, feeder dobot..... :U

(#70464) saen válasza Zoli bácsi (#70463) üzenetére


saen
veterán

Mert ezek pergetőorsók és nincs rá igény. A kínaiak kb azt se tudják mi az a feeder...

(#70465) hermanyi


hermanyi
őstag

távdobáshoz lenne hozzá szólni valóm . a technika amivel kivitelezzük a dobást szerintem fontosabb mint maga a bot . Vagy tud az ember jól dobni vagy nem . Ha nem akkor sok gyakorlással bele lehet jönni . (Nekem nem sikerült ) Pedig van hozzá felszerelésem amivel nem lehetne probléma a 100+ . De én egyszerűen alkalmatlan vagyok a nagy távok horgászatához . A másik pedig ami szerintem fontos az a pontosság . Nemrég volt a method freestyle VB Maconkán . Bako Peti 120 métert pecázott és szerintem kb fél max 1 métert tévedett oldal irányban ,pedig elég rendes szél is volt . És a pontossága miatt egyedül több halat fogott mint a 2. helyezett csapat tagjai összesen .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#70466) galervin93 válasza hermanyi (#70465) üzenetére


galervin93
őstag

Bezony. Imádom Döme filmjeit, világ végére dobás, csobbanásokat felveszi a drónt, és látható, hogy méterek vannak a dobások között. Na most ez egy feletetett helyen és/vagy agyontömött tavon okés, de hideg vízben, sok pecásnál, versenyen stb. már bachatja az ember, hiába a teknyika, ha nem tudja kivitelezni az ember a pecát. Én ezért nem horgászok 30-nál messzebb. :DDD Na jó, 50-ig még talán eldobálnék, de ritkán horgászok olyan helyen, ahol ilyen messzire kell dobni. Ha meg method és tényleg kereső peca, akkor nem kell ugyanoda dobni, szóval megint jó vagyok a pontatlanságommal. Igazából direkt van, hogy ne dobjak rá az előző kupacra. :DDD :DDD
Amúgy úgy veszem észre mintha elfogyott volna a lendület a triplaikszháféderek mögül, egyre többen keresik a finomabb pálcákat.

Zoli bácsi
Sekély dobot egyszer kell "gyártania" az embernek, valami ócska zsinór mehet alulra, egy-két menet szigszalag, aztán már csak feljegyezni, mennyi zsinór fér a "szűkített" dobra. :)

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#70467) hermanyi válasza galervin93 (#70466) üzenetére


hermanyi
őstag

mert rájöttek ,hogy a túloldalról elég 25 métert dobni . :DDD :DDD :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#70468) Steady74 válasza ooloo (#70458) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ez nem gond, gyere :)

Hermanyi: én megyek.

jansky: azért sem árt függőlegesen tartani a botot kiakasztott klipszes pecánál, mert ha "pozícióba" teszed a botot, akkor addig tudsz néhány tekerés zsinórt behúzni anélkül, hogy a kosár elmozdulna, így ha nagyobb halat akasztasz, van időd, egy kis tered arra, hogy vagy nem húzza le a zsinórt a kiakasztásig a hal, vagy ha igen, fel tudsz készülni a kiakasztásra. Amit amúgy utálok, egészen be tudja vágni a feszes zsinór az ember ujját, kifejezetten fájdalmas tud lenni :((

(#70469) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Itt terveztem ma pecát. Le kellett mennem a gyerek elé Répcelakig, (így jár aki összetöri az autóját..) gondoltam ebéd után lemegyek a Rábára, a Nicki gát Répcelakhoz kb 5 km. Aztán pár óra peca, olyan minimál. De mire összetököltem magam, bepakoltam, írta a gyerek hogy 3 után ideérnek, hát lenne egy jó órám ki-bepakolással....Nem álltam neki.
Azért a Rábát megnéztem. Itt terveztem pecázni a gát alatt, így csak nézelődtem, érdeklődtem. Mondja az itt pecázó sporttárs, hogy nem légből kapott hír az itt fogott 2kg-os dévérekről szóló szóbeszéd, többen, és sokat fogtak. Na, pont ezért akartam idejönni.....
Itt pecáztam volna ebben a "tóban", de majd legközelebb:


Gát fölötti részt is megnéztem, ugye a gát miatt itt jól egyforma a vízállás. Voltak többen, gondolom azért fognak ott is, annyira ide nem kívánkoztam elég sáros volt a part, ma délelőttig esett....
A gát fölötti rész. Jobb oldalon a Kis-Rába kifolyó, innen indul.


Hátha kedvet kaptok egy kis folyóvízi pecához! :D

(#70470) hermanyi válasza Zoli bácsi (#70469) üzenetére


hermanyi
őstag

Én mondtam benne vagyok . Bakancs lista a Rába

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#70471) galervin93 válasza Zoli bácsi (#70469) üzenetére


galervin93
őstag

:R
Ha lesz pár szabad órám holnap délután egy minimál pecát megejtek a Dunán, feederbot, kis vödör kaja, kisszék, de inkább csak a haverokkal akarok dumálni, aztán legfeljebb fogok valamit. :D

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#70472) @mriya@ válasza Zoli bácsi (#70469) üzenetére


@mriya@
őstag

Nagyon mennék le a lavórra, de még a jövő héten sem tehetem. :O

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70473) diablo1984 válasza @mriya@ (#70472) üzenetére


diablo1984
veterán

Terhes vagy? :B

(#70474) hermanyi


hermanyi
őstag

Egy kis videó a [Távoli] dobások technikai részéhez :D

@mriya@
Ez czumi

diablo1984
:DDD :DDD :DDD :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#70475) Zoli bácsi válasza @mriya@ (#70472) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Kibírd ám azt a 10 napot..... :D Kórházba feküdtem annyit ebben a hónapban, aztán még 2 hét szobafogság..Úgyhogy ne nekem panaszkodj! :P
2x voltam karanténban. Kifestettem a konyhát, minden elmaradt dolog meg lett csinálva.
Fogd fel pihenőnek, így egyszerűbb.
Köss előkéket, cserélj zsinórt, tévézz, olvass, paráználkodj...
Jobbulást amúgy. Gondolom minimális tüneted azért van, ha teszteltek. :)

(#70476) jansky1 válasza @mriya@ (#70472) üzenetére


jansky1
senior tag

Kisfiú, kislány? :DDD

(#70477) vendingo válasza Zoli bácsi (#70469) üzenetére


vendingo
veterán

Kedv az van, rajtad múlik a dolog. Egésznapos buliba is benne lennék, akár még sütögetés is lehetne amíg kapásra várunk. Hagytam ott elég gyújtóst. :)
Ha nem leszek lusta, összeírom a szabadjaim, kb 2 hétem lesz egyben. Ha jönne hermanyi, akkor sütni se kell, azt mondta állja a folyóvízi kaját, meg is csinálja. :DDD

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#70478) @mriya@ válasza Zoli bácsi (#70475) üzenetére


@mriya@
őstag

Én teszteltem magam, miután a a Zasszony már egy hete igazoltan pozitív eredmény utàn karanténban volt, és rajtam is kijöttek a tünetek. :(((

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70479) @mriya@ válasza diablo1984 (#70473) üzenetére


@mriya@
őstag

Maximum terhelt. ;]

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70480) @mriya@ válasza jansky1 (#70476) üzenetére


@mriya@
őstag

Azt nem tudjuk, de egészséges. 😈

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70481) jjohn válasza hermanyi (#70474) üzenetére


jjohn
aktív tag

Annyira messzire sikerült, hogy nem láttam végét. :C

(#70482) diablo1984 válasza @mriya@ (#70478) üzenetére


diablo1984
veterán

Nálunk is az asszony volt plusszos és rajta keresztül voltunk ösdzezárva tavasszal, de senki más nem kapta el, de untam nagyon magam.

(#70483) smokiii1 válasza hermanyi (#70465) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Nekem 330-as feedereim vannak, 40-es orsókkal, amik tudom nem távdobásra vannak kitalálva, nem is célom, de ami érdekesebb, hogy a 3 méteres bojlis bottal 5500as orsóval, nagyobb súlyokkal még annyit se tudok megdobni mint a fentebb említett feederekkel. Match botos pecáról meg már nem is beszélek. Matchnél sokan 50-60 méterekről beszélnek, én meg 25 métert alig tudok megdobni.
Bár a múltkor rájöttem hogy sokkal könnyebb csúszó úszóval távolságot dobni, csak azzal még valamit elcsesztem mert gubancolódott folyamatosan.

(#70484) Sickboy25 válasza @mriya@ (#70478) üzenetére


Sickboy25
addikt

én majdnem beledöglöttem ebbe a fosba...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#70485) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Benkó Szabadidőpark, 11,33 kg-os

(#70486) Szilágyi84 válasza BlackmMmDog (#70485) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Szép példány grat !
Mire jött ?

(#70487) BlackmMmDog válasza Szilágyi84 (#70486) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Köszönöm!
ananász 🍍 wafters

(#70488) jansky1 válasza BlackmMmDog (#70485) üzenetére


jansky1
senior tag

Gratula. Túlpart elől?

(#70489) BlackmMmDog válasza jansky1 (#70488) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Nem, rámpa volt kinézve (ha hídról dobok akkor 40m előre)

(#70490) KunEmber válasza vendingo (#70477) üzenetére


KunEmber
senior tag

Én is mennék, sose jártam arra. :R

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#70491) vendingo válasza KunEmber (#70490) üzenetére


vendingo
veterán

Én több ezer alkalommal jártam erre, de csak 1x horgásztam. :)
Zolinál lehet jelentkezni, ő a helyi erő. :)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#70492) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Mi van hogy nem kapni Ultegrákat? A Shimano is vándorol a Daiwa után? :W

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#70493) @mriya@ válasza BogyóBP (#70492) üzenetére


@mriya@
őstag

A pandémia az egész Földön bekavart. :(((

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70494) KunEmber válasza @mriya@ (#70493) üzenetére


KunEmber
senior tag

Igen, a napra pontosan ütemezett ellátási lánc, melyben az alkatrészek 3 kontinensről érkeznek a negyedikre, nem tűnik már olyan jó ötletnek mint régen. Én egy autón tapasztalom ezt meg: a Toyota 2018-ban 2,5 hónap átlagos gyártási idővel dolgozott, most a szeptember 20-i rendelés környékén ígérnek április elejét... 6-7 hónap.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#70495) @mriya@ válasza KunEmber (#70494) üzenetére


@mriya@
őstag

Ráadásul a szállítási díjak az egekbe szöktek, erre föl az üzemanyagárakat is jó feltornászták.
Hozzájön még a stabil Forint, és kész is a lenyelhetetlen koktél. :O

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#70496) Zoli bácsi válasza smokiii1 (#70483) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

"sokkal könnyebb csúszó úszóval távolságot dobni, csak azzal még valamit elcsesztem mert gubancolódott folyamatosan. "
Így van, az ólmozás nem mindegy hogyan van. Nekem is rátekeredik sokszor az úszóra a zsinór, vagy gubancolódik az ólmozás körül...... Sokat segített nekem a hosszúelőkés feedernél is alkalmazott dobási technika.magyarán visszafogom dobás végénél a szereléket, hogy kiterülve érjen vizet. Az irány a lényeges a dobásban, úgyis túldobom a meghorgászott területnél, hogy aztán visszábbhúzva megpróbáljam a zsinórt víz alá süllyeszteni.
Olyat is olvastam, hogy vastagabb zsinórt toldanak be az ólmozáshoz, ami ugye merevebb, és gubancgátló szerepet tölt be. Ennek nem vagyok híve, minél kevesebb kötés legyen, úgy gondolom. Ami nekem még segített, hogy csúszó gumi ütközőt tettem az úszó alá is, és nem engedtem az ólmozásig lecsúszni.
Szeretek úszózni, de egyre többször hanyagolom. Egy method feederhez képest macerás. Mindenképpen, főleg ez az állandó szél..... :)

(#70497) technium válasza BogyóBP (#70492) üzenetére


technium
csendes tag

Ha jól tudom már itthon nem forgalmazzák a Shimanot, így készülj, hogy kevés helyen fogsz talàlkozni a termékeikkel. Viszont azért még látni a webshopokban Ultegrákat, és itt-ott boltokban is találkozni vele.

(#70498) sasa311


sasa311
veterán

Szerdán megyek a harcsa horgásztóra, 5-ös stég. Valaki ismeri esetleg a vizet és tud tippeket adni? :R

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#70499) csababarca válasza BogyóBP (#70492) üzenetére


csababarca
őstag

Használt nem játszik?
Tele vannak a facebook csoportok ilyen orsókkal, napi 2-3at tesznek fel kb.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#70500) sasa311 válasza csababarca (#70499) üzenetére


sasa311
veterán

45-50kert árulják az újonnan 60es ultegrakat használtan. Én is az újat venném...

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.