Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#315870) Zsolt,72


Zsolt,72
Topikgazda

(rögzített hsz)

Kérünk benneteket, hogy a jövőben az iOS BETA-verzióval kapcsolatos érdemi kérdéseket inkább a Béta iOS-t használók topikja-ban beszéljétek meg.

Ide értendő a

- hogyan tudok csatlakozni a BETA-hoz?
- hogyan történik a telepítés?
- hogyan lehet visszatérni a stabil iOS verzióhoz?
- mi történik a mentésekkel, amik BETA alatt készültek?
- hogyan lehet visszajelzést küldeni?
- mely appok működnek megfelelően?
- mely appokkal van probléma?
- az akkuidő hogy alakul?
- mennyi a SoT (képernyőidő, Screen on Time)?

jellegű kérdéskör.

Ami maradhat itt, az iPhone-topikban, az pl ilyen kérdés: "mutassatok már egy screenshotot, hogyan néz ki a színezett ikon", vagy "vajon hogy néz ki az új híváslista".

Köszönjük!

 iPhone 15 — https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

Hozzászólások

(#286401) Citroware


Citroware
addikt

Tudnátok valamilyen pártfogulatlan véleményt, cikket, értékelést megosztani? Arra lennék kíváncsi, hogy a 2007-es fennállása óta évente hogyan változott az erőviszony az iPhone-ok és az Androidos telefonok között objektíven egy vevő szemszögéből, ár és minőség függvényében. Hogy pl. egyik évben döntetlen volt, másik évben az egyik nagy előnyben volt egy jó funkció miatt, a következő évben csak kis előnyben, stb... Azt szeretném legfőképpen tudni, hogy vajon melyik évben volt leginkább érdemes az iPhone-t választani az Androidos telefonok helyett. Felőlem olyan vélemény is jöhet, hogy sosem, de melyik évben volt hozzá a legközelebb.
És ahhoz képest hol helyezkedik el a sorrendben az iPhone 13 Pro, amikor én választottam - életemben először - az alma oldalát.

[ Szerkesztve ]

(#286402) markknight válasza Citroware (#286401) üzenetére


markknight
veterán

Ilyen nincs.

(#286403) Citroware válasza markknight (#286402) üzenetére


Citroware
addikt

Tudom, nagyon szubjektív téma, de bármilyen erre részletekben választ adó nyom segítene a kíváncsiságomon.

(#286404) Szabi® válasza Citroware (#286403) üzenetére


Szabi®
addikt

""Hogy pl. egyik évben döntetlen volt, másik évben az egyik nagy előnyben volt egy jó funkció miatt""

Azért volt sok difi pro és kontra arányában az elmúlt 16 évben . . .
Technológiai szempontból az android azért látványosabb újításokat húz. Az apple lassabb léptékben halad, de stabilabban és kiforrottabban alkalmazza a technológiákat. De pl. az AOD, Hajlítható kijelző, Oled, 90/120/144 hz-es kijelző, ezek mind androidon már lejárt lemezek . . . De ilyen még a por/csepp/vízállóság is. Iphoneon az arcfelismerés, Lidar scanner, 3d touch kijelző mind bravúrosnak mondható, igazából 1-1. Talán számomra androidon kicsit fajsúlyosabb a fejlődés, nagyobb léptékű.

(#286405) Sys85 válasza Citroware (#286403) üzenetére


Sys85
veterán

Erre akkor sincs fekete-fehér válasz.
Teljesen más a 2 rendszer,teljesen más a 2 oldal,az ilyen “melyik a jobb” típusú kérdéseket nem lehet objektíven megválaszolni.
A szubjektív vélemény meg kb nem mérvadó.
Összefoglaló cikket meg ne is keress a témában,nem fogsz találni,ha meg mégis,akkor az szubjektív véleményre alapul.
Amúgyis puskaporos hordó ez a téma,android és ios oldalon is elég komoly vitát tud kirobbantani. :)

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#286406) Joachim21 válasza Citroware (#286401) üzenetére


Joachim21
senior tag

2013 egy jó év volt, sokan váltottak iPhonra abban az évben (én is). Az üzemidő szerintem általánosan jó volt a 13-as szériában, a pro maxnál pedig parádé. Ezen kívül az androidos vonalon elkezdett nagyon "rétegeződni" a csúcskategória, plus kiesett a Huawei teljesen. Samsung jött ezekkel a(z anyagminőségben is )lebutított S szériás telókkal (csak a Note érte meg, ami már nem Note volt), semmi újdonság nem jött össze a foldable vonalon sem. Innovációs válságban van a droidos vonal, nem tud újat mutatni szerintem egy ideje. A droidosok szerint az iPhone meg csak 5 év lemaradással követi őket, ami szereintem is sok esetben igaz, de itt legalább vannak még érzékelhető változások a generációk között.

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#286407) mihail38 válasza Citroware (#286403) üzenetére


mihail38
aktív tag

Nem tudom, hogy lesz-e valaki aki ennyit váltott volna Androidról- Iphone-ra vagy pont fordítva.
Én sokat váltottam gyártót, Samsung, Lg, Sony, Huawei ezek közt, a többi Kínai gyártóhoz már nem volt kedvem és végül évekig használtam Samsung telefonokat az S10 Plusz-nál már elfogyott a türelmem és amikor váltottam, sokat gondolkodtam mit nyerek és mit veszitek a kezembe volt Iphone 13 Pro és S22 Ultra és most meg néztem az S23 Ultrát is, de egy kicsit sem bántam meg a döntésemet.
Iphone 13 Pro-t választottam, leírhatnák sok - sok problémát, de én azt mondom mindenkinek más az igénye és más a felhasználói szokásai ezért is nem kapsz erre érdemi választ.
Samsung= üzemidő az nem az erőssége, készenléti idő, pl: este letettem a telefont, reggelre úgy merült az aksi 8-10%-ot, hogy hozzá sem értem ugyan ez az Iphone-nál kb 3-4% ami nekem nagyon fontos a kamera itt is jobb az Iphone ezt tesztek és tapasztalatok is bizonyítják.
A hangsúly inkább azon múlik ki tudja jobban elfogadni egyik vagy másik rendszert IOS/ Android.
Az sem elhanyagolandó, hogy mennyi ideig kap frissítést a telefonunk, itt is van különbség nem kevés és ebből is adódik a megbízhatóság.
Engem is idegesít egy két dolog ami az androidon pillanatok alatt működik itt esélyed sincs erre háttérkép és csengőhang beállítása itt az Apple-nál ez nem egyszerű....de tudok együtt élni vele, helyette kapok sok pozitív dolgot csak egy a sok közül egésznap bírja a telfonom ( I13 Pro ) egy töltéssel.

[ Szerkesztve ]

(#286408) Citroware válasza Sys85 (#286405) üzenetére


Citroware
addikt

Nem is arra szeretnék választ kapni, hogy melyik a jobb. Lehet, hogy valakinek az Android, valakinek pedig az iPhone.
DE! Az is, aki az iPhone-t preferálja, és az is, aki inkább androidos, vélekedhet úgy, hogy egy adott évben a konkurencia saját magához képest jobban felvette a kesztyűt, mint egy másik évben, amikor messze nem volt számára kérdés, melyik a jobb.
Remélem így már érthetőbb a kérdés. A saját magához képest lévő erőviszonyokra vagyok kíváncsi.

[ Szerkesztve ]

(#286409) M1995 válasza Citroware (#286401) üzenetére


M1995
aktív tag

Talán ez a legközelebbi válasz:
iPhone Grabs Record Smartphone Profit Share of 85% for Apple
iPhone loyalty rate continues to exceed 90%, new CIRP data shows

Amúgy nincs ilyen cikk, mert túl összetett téma rengeteg szempont alapján, hiszen annyira más üzleti modellben működnek a cégek. Pl. aki az iOS-t szereti, annak mindig iPhone-t érdemes választani, szívesebben használok egy több évvel ezelőtti iPhone-t, mint a legújabb Android készüléket.

(#286410) Szabi® válasza mihail38 (#286407) üzenetére


Szabi®
addikt

Sajnos a "frissítés" szó mögött már lassan nem lesz semmi, sőt mintha rosszabb/bugosabb lenne, mint előtte. Én az IOS 15-öt és 16-ot már semmire nem tartom, fingreszelés csak, amolyan "nesze semmi, fogd meg jól". Az iphone 11-emnek kimondottan nem tett jót a 16-os build . . . Drámaian rosszabbak lettek előtte jól működő alapfunkciók, időjárás szinkron, icloud szinkron . . . De még az akku időt is jobban eszi . . .

[ Szerkesztve ]

(#286411) madgie válasza Citroware (#286408) üzenetére


madgie
titán

Szerintem nincs olyan, hogy "jobb". Valami ebben jobb, a másik abba, tökéletes rendszer nincs, de szerintem olyan sem, ami használhatatlan lenne. Hozzáteszem én tökre elvagyok a Windows-zal meg a macOS-sel is, meg telefonnál is volt már kismillió almás meg robotos is (most is van mindkettő itthon).

(#286412) burgatshow válasza Sgr_A (#286400) üzenetére


burgatshow
veterán

Igen, ezert toroltem a hozzaszolasom mert a linkelt topik rendezese megtrefalt.

(#286413) Sys85 válasza Citroware (#286408) üzenetére


Sys85
veterán

Szigorúan a specifikációkat és a tudást nézve hosszú évek óta a Samsung “jobb”,előrébb tart (kivéve proci,de talán az idei S23 szériánál már ez sem igaz).
Android “szabadsága”,DEX,Note/Ultra szériánál S-pen,nagy felbontású kamerák,nagy zoom kamera,meg ezer annyi szoftveres finomság.
Viszont mivel androidot futtat így felhasználói élmény szempontjából nem összevethető az iPhonennal (nem azt mondom ezzel hogy az iOS jobb),mivel teljesen más a 2 rendszer,ezért személyes preferencia kérdése hogy kinek melyik a jobb,ezért nem fekete-fehér a kérdésed.
A “melyik tart előrébb/melyik jobb választás/adott évben melyik volt jobb választás”kérdés azonos rendszert futtató telefonok összehasonlításánál lenne egyszerűbb.
Én váltogattam össze-vissza az okostelefonokat (mind2 oldalról) az elmúlt 12 évben,volt egy halom különböző droid és szifon,sokáig szerettem a droidot,de ma már nem tudok ellenni vele (főtelefon formájában),így számomra az iPhone a legjobb,akkor is ha specifikációkban és feature-ökben a csúcs droidok jobbak.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#286414) Sgr_A válasza Sys85 (#286413) üzenetére


Sgr_A
addikt

Az utolsó bekezdéssel így vagyok én is, 2019-ben vettem i11-et, előtte csak droidom volt, tavalyt végigszenvedtem 3 droiddal januárban inkább vettem egy i14-et
de az ilyen 5s meg 6s nem kellett volna néztem a gyerekem mit szenvedett velük leginkább a kis tárhely (alap modell 16gb)meg az akkuidő miatt, a sok töltés következtében a lighting csati is már érdekesen működött, ha hozzáértél leállt a töltés
nekem azoknál a kijelző is kicsi volt a 6s-től felfele max a + modellt vettem volna de az drága meg nagy volt + a tárhely felár

a 16:9 kijelzőnél számomra az 5-5,2” volt a kényelmes
a mostani nyújtott aránynál meg az 5,8-6,1”
ez kb ilyen 150x70mm és alatta
ebben a méretkategóriában a droid mostanában elég hiányos :DDD
míg 5-7 éve még ez volt a legelterjedtebb

(#286415) neo-geo


neo-geo
aktív tag

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, egy Ájfon 13-ról, hogy tudok egy Androidra képet átküldeni minőség vesztés nélkül?

PSN-ID:Putyesz-HUN

(#286416) markknight válasza neo-geo (#286415) üzenetére


markknight
veterán

E-mail vagy google drive (cloud) esetleg icloud linket generalsz ha van es elkuldod messengeren

[ Szerkesztve ]

(#286417) patyil válasza neo-geo (#286415) üzenetére


patyil
tag

A fájlok appba kimented a fotót(foto másolása és beillesztés) és whats-appal dokumentumként is átmegy, mi igy szoktuk. Ezzel konvertálva is lesz HEIC-ből jpegbe. Sok (20koruli) kijelolessel is mukodik.

[ Szerkesztve ]

(#286418) neo-geo válasza markknight (#286416) üzenetére


neo-geo
aktív tag

És az iCloud linket, hogy tudom pontossan generálni, mivel Én Androidos vagyok, akié a telefon az meg nem ért hozzá?

PSN-ID:Putyesz-HUN

(#286419) markknight válasza neo-geo (#286418) üzenetére


markknight
veterán

Bal also sarok mikor a kepet megnyitotta es aztan copy icloud link

(#286420) atosan


atosan
addikt

Üdv,
Lehet, hogy a milyen okostelefont vegyek topikba kellene írnom, de szerintem inkább ide illik.
Tanácsot szeretnék kérni. Droidról váltanék, szolgáltatónál venném, hűséghosszabbítás, részletre. Vagy i11 vagy i13 lenne. A 11-nek csábító az ára, gondolom még mindenre is elég. 12-őt kihagyom, a 13-hoz képest kicsi az ár külömbség. A 11-nél a kijelző a kérdés számomra. Droid fronton eddig amoledes telefonokat használtam.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Olyan aki hasonlóan váltott? Amoledes droidról i11-re? Nagyon nagy a külömbség kijelző minőségben?
Segítséget előre is köszönöm!

Maine coon

(#286421) markknight válasza atosan (#286420) üzenetére


markknight
veterán

Ha sima 11-ről és 13-ról beszélünk és szerinted is kicsi a difi, akkor én mindenképpen a 13-at választanám. Olyan durván nem nagy a változás a kijelzőben, de én az újabb felé mennék.

[ Szerkesztve ]

(#286422) M1995 válasza atosan (#286420) üzenetére


M1995
aktív tag

iPhone 13 egyértelműen. 11-nél elég rossz lenne, ha egész törlesztési idő alatt arra gondolnál: régebbi design, miért csak LCD, miért feleannyi tárhely, miért nincs 5G...

(#286423) markknight válasza M1995 (#286422) üzenetére


markknight
veterán

Mondjuk az 5G-re nem hiszem, hogy gondol bárki ;]

(#286424) Reverting


Reverting
őstag

Watch topicban semmi, megkerdezem itt is off-ban... :DDD

Watch-ra lehet olyan parancsot (automatizalas) irni, mint az iPhone-ra vagy az iPad-ra, hogy amikor a toltore rakom induljon el egy idozites? Nem szeretem maxra tolteni csak havonta 1-2x... szoval ilyenkor nekem indul egy idozito es "csipog" hogy vegyem le... :)

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#286425) CrAzY88 válasza Reverting (#286424) üzenetére


CrAzY88
aktív tag

Ez engem is érdekelne, iPad-re meg telefonra írtam automatizálást ami jelez 80%-nál, de Watch-ra nem találtam semmilyen megoldást, és sajnos az automatizálás sem megy ugye... :(((

iPad-re és iPhone-ra privátban szívesen leírom a menetét, Watch-ra sajnos én is várom a megoldást.

Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8

(#286426) Gubu0101 válasza markknight (#286423) üzenetére


Gubu0101
veterán

Jelen :D Nekem elerheto az 5G halozat minden szolgaltatonal :DDD

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#286427) noorbertt


noorbertt
őstag

Családi megosztás esetén ha a vásárlást is megosztom, akkor tudok olyat családtagot is jelölni akinek a vásárlásait nem tőlem vonja a rendszer?

Példa
feleség tudjon vásárolni appot ha akar a kártyám terhére, de anyós már ne.

Vagy esetleg az összes családtag vásárlása előtt nekem kelljen jóváhagyni?

Vannak ilyen opciók? Bekapcsolás előtt jó lenne tudni

(#286428) atosan


atosan
addikt

Köszönöm szépen a tanácsokat!
Sima 11 és 13 között bő 100 ezer a külömbség. 5g nem fontos, felénk egy ideig meg nem lesz szerintem.
Az is nagy igazság, hogy ha 11-et veszem, lehet vakarni fogom a fejem, hogy jobb lett volna a 13. Ejjjjj :D
Péntekig még osztok szorzok, oszt majd kiderül.

Maine coon

(#286429) markknight válasza atosan (#286428) üzenetére


markknight
veterán

A 11-et meg ráadásul nehezebben passzolod el mint a 13-at. Bár tény, hogy azok is jól mennek.

(#286430) Reverting válasza CrAzY88 (#286425) üzenetére


Reverting
őstag

IPhone es IPad-re megvan, az idozitos... az nekem tokeletes, de persze szivessen atveszem a 80%-os parancsot... Johet, koszi... :K

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#286431) szabonagyur válasza markknight (#286429) üzenetére


szabonagyur
félisten

Még az 5S is napokon belül elment vagy fél éve... Szóval jól elmegy mind ha az állapot is megfelelő.

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#286432) Mike81 válasza CrAzY88 (#286425) üzenetére


Mike81
senior tag

Szia!
Bepofátlankodnék én is az automatizálásé :DDD Kiraknád ide vagy ha nem nagy teher akkor elküldenéd nekem is privátban :R
Előre is köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#286433) darvin555


darvin555
tag

Sziasztok! Amazon.de-ről szeretnénk rendelni iPhone 14 pro-t. Hány év garanciát ad rá az Amazon azt lehet tudni? Rendelt már valaki?

(#286434) burgatshow válasza noorbertt (#286427) üzenetére


burgatshow
veterán

Nem tudsz ilyet, csak a 18 evnel fiatalabb tagok szamara kapcsolhatsz jovahagyast a vasarlasokra.

(#286435) noorbertt válasza burgatshow (#286434) üzenetére


noorbertt
őstag

Akkor végülis gond nélkül költhet a kártyámmal bárki a családon belül? De ha nem ért hozzá és véletlenül megveszi? :D ez elég hülyén van kitalálva. Legalább értesítést kapok?

(#286436) Oldman2 válasza darvin555 (#286433) üzenetére


Oldman2
veterán

Ha a kérdés a 3év vagy 1év -re vonatkozik, akkor 1 év lesz, 3 év csak idehaza és csak magánszemélyeknek "jár".

(#286437) markknight


markknight
veterán

Van lehetőség megváltoztatni azt, hogy mikor vonja le a pénzeket az előfizetésekhez az App Store? Most jön havi 4-5 e-mail különböző napokon. Jobb lenne ha 1-2 nap altt megjönnének és kész.

(#286438) xhege válasza darvin555 (#286433) üzenetére


xhege
addikt

Legjobb tudomásom szerint 24 hónap.

(#286439) Lali-213


Lali-213
senior tag

Sziasztok,
feltettem egy VPN alkalmazást de végül töröltem. A beállítások menüből el lehet valahogy tüntetni a VPN menüpontot? Vagy az most már úgy marad?

(#286440) Sys85 válasza markknight (#286437) üzenetére


Sys85
veterán

Sajnos nincs.
Mindig azon a napon fogja levonni,amikor elindult az előfizetés.
Ezt max úgy lehetne “átállítani”,hogy lemondod az előfizetéseket és ugyanazon a napon újra előfizetsz az összesre,így 1 napon vonná le az összeget az összes.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#286441) Dr. Oid válasza Sys85 (#286413) üzenetére


Dr. Oid
aktív tag

Na, ugye én most tartok ott, hogy nézegetem az S23 Ultrat erősen, ahogy korábban írogattam is.
Specifikaciok terén a felet nem is értem egyik gyartonal se, lidar szkenneres? Olyan vagyok, mint Józsi bácsi, ertem, hogy gozgep, de mi hajcsa? Régebben mindenkinek azt mondtam, hogy azért vegyen iPhone-t, mert nem kell tudni, mi van benne, jó lesz. Ma meg? Folyamat van valami gond. Nem érzékel a kijelző, órán se, indítsuk újra. Lejön egy frissítés, órákkal rövidül az akku idő, de jól van az úgy, használd, töltsd. Sorolhatnám, tudom, mindkét oldalon van ilyen, de én oda jutottam, hogy már nem érzem a magamenak ezt a világot. Van okos órám meg telefonom, ha használom, folyton töltőt keresek, mint a régi feltegla mobilokkal.

(#286442) markknight válasza Sys85 (#286440) üzenetére


markknight
veterán

Akkor így marad, köszi!

Bozodi János: Én is folyamat töltőért futkározok, aztán napi 3 óra a screen time. Röhej. Home & Lock Screen 11%, Firefox 21, twitter 12.. Még csak azt se lehet mondani, hogy játszok.

(#286443) Dr. Oid válasza markknight (#286442) üzenetére


Dr. Oid
aktív tag

Nem is értem. Nagy gondok vannak szoftver fronton sajnos, de legalább mindig kapunk új emojikat!

off: sajnos már nem az én generációm a cél, úgy látszik :)

(#286444) esbii22


esbii22
őstag

Top eleven játékkal játszik valaki? Azt vettem észre hogy iOS-en drágábbak a “csomagok”. Nem mintha vásárolnék ilyet, csak érdekesség képp írtam. Van egy céges alap Samsungom, ott is beléptem a játékba kíváncsiságból. Ami androidon 1600-1800 Ft az iOSen 2500 :DD :) “Jába” az élményt meg kell fizetni :)

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#286445) Sgr_A válasza esbii22 (#286444) üzenetére


Sgr_A
addikt

Kb minden drágább ios-en a brawl star, rebel racing ezek biztos

(#286446) esbii22 válasza Sgr_A (#286445) üzenetére


esbii22
őstag

Volt egy ilyen megérzésem hogy nem csak ennél van így :)

iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.

(#286447) Luck Dragon válasza Dr. Oid (#286443) üzenetére

Szerintem IOS 12-óta van ez , (instabilitás) persze ez szubjektív , mert lehet más ezt másképpen érzi . :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#286448) burgatshow válasza Lali-213 (#286439) üzenetére


burgatshow
veterán

Beallitasok - Altalanos, alul a VPN es mobileszkoz kezeles menubol torold a profilt.

[ Szerkesztve ]

(#286449) burgatshow válasza noorbertt (#286435) üzenetére


burgatshow
veterán

A bankodtol biztos.

Ugy vannak vele, ha valakivel egy csaladban vagy akkor csak megbizol mar benne.

(#286450) Szabi® válasza Dr. Oid (#286441) üzenetére


Szabi®
addikt

Az órát nem is értem, az egy mazochizmus, naponta töltögetés, egy bohóckodás az egész. Az öcsém is " - mert így tudom hogyan pihentem ha abban alszom"
Igen . . . mert ha reggel felkel az ember, akkor óranélkül nem tudja hogyan aludt az éjjel . . .
Elképesztő hogy a tech óriások hogy megtalálják az emberek naivitására fektethető generált igényeket, bámulatos.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.