Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76801) fesii


fesii
aktív tag

Sziasztok
Egy időbe nagy volt a parkside őrület. Én abból kimaradtam, viszont most van egy ami érdekelne. Mégpedig a fúró és véső gép ami hétfőtől lesz egy 20-as.
Ami miatt szimpi hogy ennyiért nem szoktak adni olyat ami pneumatikusan üt.
Az évek alatt mik a tapasztalatok a parkside gépekkel?

(#76802) Samus válasza fesii (#76801) üzenetére


Samus
addikt

A minőség változó, régen talán egy picivel jobb volt. Egyvalami viszont nem változott. A 3 év gari, és az ügyintézés menete, ha szükségessé válik. Ilyet garantáltan nem kapsz másik barkácsmárkánál (csak az Aldi-ban). Illetve 90 napig visszaviheted a terméket, ha mégsem jönne be. Visszaveszik. Azért előtte ne bontsd le vele a házat...Nekem az 1050W kistesó van, egyszer már cserétettem, mert elkezdte kidobálni a vésőszárakat, és igen betegesen csörgött már (sajnos ezen nincs nyílás zsírozni az ütőművet). Az általad kiszemelt gép vőtársamnak volt. Nem volt túl jó véleménnyel róla, kétszer cserélték gariban egy év alatt, a harmadik gép megnyekkenése után inkább visszakérte a pénzt, és vett egy Steinhaus-t. Nekem egy kisebb arzenálom van PS gépekből, az árukat megérték.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#76803) PROTRON válasza Samus (#76802) üzenetére


PROTRON
addikt

Ahogy a kolléga mondja, amíg megy addig álomszép , dolgoztam vele, piszok jól véste a kemény tégla falat vagy fúrta a 30-as fúró-val az 50 centi vastag áttörést. Ugyanakkora a tömege mint az ugyanolyan erős makita gépnek(tehát elvileg nem spórolják ki a mechanikai részt), mégis valahogy jobb volt vele dolgozni.

De tény hogy cégnél ipari szinten használtuk és azt a kiképzést nem bírta, mind a 3 darab 1 hónap alatt elszállt. Pedig a kolléga tudta hogy barkács gépek, 1-et vett fúráshoz, 1-et véséshez, tehát tilos volt állítgatni a funkciókat, mindig szépen eltakkerolta őket. Az egyiknél pl a hozzá kapott egyik fúró SDS vége beletört a tokmányba úgy, hogy nem tudtuk kiszedni, a másiknál nem tudtuk belerakni nem parksideos sds szerszámokat, pont annyira pontatlan volt az sds befogása.

Ha nem állandóra kell, hanem csak mondjuk két hetente 1x hobbi célra, vagy csak 1 darab lakást fogsz felújítani, azt meg fogja szolgálni.
Egyébként meg ha új széria akkor mindig kell egy kísérleti nyúl aki a többiek előtt kipróbálja, hátha sikerült fejleszteniük a korábbi gyermek betegségeken.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#76805) Top cat válasza hardcore334 (#76804) üzenetére


Top cat
őstag

Matricára WD40, festékre kromofág.

(#76807) Top cat válasza hardcore334 (#76806) üzenetére


Top cat
őstag

Igen. A WD40 mindenre jó. :D

(#76809) emre válasza Top cat (#76807) üzenetére


emre
veterán

Amiről azt tartják hogy mindenre jó az igazából semmire sem jó.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#76810) Dani_kp válasza emre (#76809) üzenetére


Dani_kp
őstag

Kivéve a WD40-et :DDD .

https://ingatlan.com/33821564

(#76811) Sándor -P20- válasza Dani_kp (#76810) üzenetére


Sándor -P20-
senior tag

WD trükkök: [link] :DDD

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#76812) imibogyo


imibogyo
veterán

Bocsi, hogy ide írok, de hátha kapok választ...

Van valamelyikőtöknek esetleg vizsgáztatott lassú járműve (traktor)? Arra lennék kíváncsi, hogy a forgalmiban milyen kategória szerepel? Holnap mennék meglesni egy trakit (TZ4K), ami piros rendszámos (tehát lassú jármű), viszont a JSZP-ben "Jármű kategória: T2 - Traktor, kerekes, vterv. 40 km/h, min. 601 kg, hasmagasság max. 600 mm" szerepel, ami ugye elvileg kizárja a "max. 25 km/h lassú járműséget". A műszaki állapotra vonatkozó adatoknál, a fajtánál ott van, hogy "Lassú jármű", valamint hogy "VIZSGÁLAT SORÁN TETT FELJEGYZÉSEK: Záradékok 042 Sebességkorlátozás 25 km/h". Szerintetek ez így rendben lehet akkor? A TZ4K gyári leírása szerint 4. sebességi fokozatban amúgy is csak ~17 km/h-val tud menni. Csak az én olvasatomban a besorolásnál is T0 lassú járműnek (ilyet is láttam a JSZP-ben, mert lekérdeztem vagy 5 rendszámos TZ4K adatait), vagy Lj-nek kellene szerepelnie, nem?

Nem akarok zűrt az átírásnál, mert lassú jármű esetén nincs eredetiség vizsga, "súlyadó" sincs és a biztosítás is olcsóbb, viszont más esetekben ez nem igaz. A JSZP szerint is él a forgalmija a piros rendszámmal 2023.09-ig (amit az eladó is így állított és egyébként minden más is stimmel, amit mondott még a vizsgán készült fotókat is meglestem...).

(#76813) Inhouse válasza Samus (#76799) üzenetére


Inhouse
őstag

Az ott egy felexibilis cső, vagy slag? Talán palackról megy?

Üdv Inhouse

(#76814) Samus válasza Inhouse (#76813) üzenetére


Samus
addikt

Az ott slag...piros, gázhoz való slag. A tűzhely van rákötve így a hálózati gázra.

Más: bármelyik szünetmentes tápegységet meg tudom fejelni sima autóakkuval? Most, hogy kezdem egyre jobban hallani a lehetséges áramkimaradást, felmerült, hogy jó lenne, ha a kazánunk működne áramtól függetlenül is. Van gáz és vegyes is, nyílván a vegyest akarnám így működtetni. Jó drága pénzért (40k a 300VA típus) láttam direkt ilyen UPS-t is, ami bármilyen 12 voltos külső akkut (is) fogad a sajátja mellé, és valódi színuszos kimenetet kínál, de szeretném egy kicsit olcsóbban megoldani, ha lehet.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#76815) alcsa


alcsa
senior tag

Hello,

A padlason van a szennyvizcso kivezetve es a vegen van egy legbeszivo. A problema hogy nem zar rendesen, a padlason szennyvizszag van.
Valami otlet, hogy miert nem zar?

Koszi :R

(#76816) Zozzant válasza alcsa (#76815) üzenetére


Zozzant
addikt

Mert elöregedett benne a membrán, ki kellene cserélni.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#76817) user12 válasza hardcore334 (#76806) üzenetére


user12
őstag

Vagy címke eltávolító spray
[link] vagy másfajta.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#76818) alcsa válasza Zozzant (#76816) üzenetére


alcsa
senior tag

Fel eve sincs berakva, az igaz, nem tudom, hogy a raktarban miota volt ott. Szetszedve elegge hajlekonynak tunik.
Akkor csak a csere a megoldas?

(#76819) cinemazealot válasza Samus (#76814) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ha átjössz ide, itt eléggé pörög a szünetmentes és akkus téma. :K Egyébként azt mondják, hogy az autóba való indítóakkumulátor annyira nem jó UPS-be, oda inkább az arra "kitenyésztett" (zselés) akkuk a jók... persze nem kizárt, hogy drágábban. :(

(#76820) pjen válasza cinemazealot (#76819) üzenetére


pjen
félisten

Én sokáig használtam egy 55 amperórás autó aksit egy legrand szünetmentessel, semmi bajuk nem volt egymással.

(#76821) cinemazealot válasza pjen (#76820) üzenetére


cinemazealot
addikt

Odaát, a másik topicban én is olvastam ilyen tapasztalatokat és én is ilyen levetett autó aksikat akartam ráakasztani az anno betervezett (végül elhalasztott) SPS SOHO-mra, csak hallottam olyan, nálam vélhetően tapasztaltabb személyek véleményét, akik szerint nem ez a legideálisabb konfiguráció.

(#76822) Barret001 válasza pjen (#76820) üzenetére


Barret001
addikt

Ha 24 óránál kevesebb időt van merült állapotban,akkor sokáig bírja! És ez a hátránya a munkaakkuval szemben.A munkaakku nem károsodik,ha nincs tele.(szulfátosodás)

(#76823) Rick4 válasza Samus (#76814) üzenetére


Rick4
félisten

Annyira meg tudod, hogy nekem volt, mikor 3 db FSP kis szünetmentesem volt, felemás tapasztalatok után központosítottam, ma már egy 1KW-os szinuszos szünetmentes van betéve egy 60Ah-s autó akksival, és minden aminek ilyne powa kell, erről kapja a feszkót. Megvan sok éve, köszöni szépen, jól van, elég stabil megoldás, amíg a kis 7Ah-s akksikat rendszeresen cserélgettem 2-3 évente, ehhez valamiért nem kell nyúlni, mivel ezek az autó akksik elég jól ki vannak találva, akár 2-3 év alatt megtéve 100-200 ezer km-t, minden rezgést, kanyart, fékezgetést kellbírni, mellette még kombinálva -25°C-os indítást és 20 perc múlva akár +60°C-ra felmelegedést, illetve +40°C-os indítást, majd 20 perc úlva +80°C-os környezeti hőmérsékletet is el kell viselniük, így nem véletlen, hogy szobahőmérsékleten meglepően tartósak, az áruk meg főleg megerősíti, hogy nincs értelme mást venni.
Az indítóáram az egyik paraméter, az Ah meg a másik, ha rá van írva, hogy 60Ah, akkor le is tud egy óra alatt annyit, azaz valahol ez is munkaakku, de nem annyiba kerül.
Gyakorlatilag nekem 6-7 év alatt visszajött már mindennek az ára, azóta egy akksicserém volt, de az is csak azért, mert elvitték az egyik autómat, na mondom most átteszem abba az 55-öst, hibátlan volt az autóban is, ide meg megvettem a 60-ast, amúgy most is az lenne. 200W konnektorból fogyasztást (amiben már a szünetmentes is benne van, az 8-9W körül van feltöltött akksinál) 6-7 órán keresztül biztosan visz, de ekkor még sehol se tartottunk, mert visszajött az áram, egyszer kiütötte a villanypóznát a busz a sarkon, nem volt áram, na akkor kipróbáltam, az 55-össel reggel 7-től délután 5-ig ment, akkor kapcsolt le.
hajtottam róla benq projektort, erősítőt, komplett házimozit is, keringetős kazánt, otthoni kamerákat, nvr felvevőt is.
Kicsit poros, de ez egy régi tévéállványból kreált füstüveges "rack" szekrény, router, szerver, switch, szünetmentes, minden benne van. Semmi pénzért nem cserélném le belső akksis, pláne zselés akksis cuccra.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76824) fatpingvin válasza Rick4 (#76786) üzenetére


fatpingvin
őstag

erről az a zeniális megoldás jut eszembe amikor a régi öntöttvas radiátort simán beépítették az égéstér fölé...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#76825) fatpingvin válasza Rick4 (#76823) üzenetére


fatpingvin
őstag

ilyen megoldásom van nekem is, egy APC UPS belső akkuja helyére drótoztam be egy bikakábel párt, rá egy 55Ah varta autóakku... három napon keresztül töltötte, viszont utána gyakorlatilag a gépem csutkára kitekerve is két órán keresztül elmegy róla.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#76826) Rick4 válasza fatpingvin (#76825) üzenetére


Rick4
félisten

Ez gyárilag is külső akksis cucc, szóval gondolom a töltési képessége erősebb lehet, sose mértem, hogy mennyi idő alatt tölti fel a lemerült akksit, de végülis mindegy, mivel mindaddig, amíg van áram, hálózatról megy minden.

Közben megtlaáltam, amikor elment az áram, leírtam, hogy is volt.
elment az áram reggel 7-kor, a folyamatos fogyasztás 89-90W, a szünetmentes 12:45-ig bírta, azaz 5 óra 45 percet, = 345 percet tudott.

Ha valóban 52 dolcsi a kínaiaknál ugyanez, akkor röhögve megéri még hazahozatni is. [link] , igaz én itthon, újonnan, a forgalmazótól vettem, pannon power n600w néven futott, és 42 ezres volt akkor. [link]

Tavasszal lesz egy nagyobb házfelújítás, hátul lesz egy műszaki helyiség, ahol sokminden be lesz téve. Lesz külön áramkör a szünetmentessel megtámogatott cuccoknak, minden helyiségben kap helyet 1-2 konnektor, ami csak arról a körről kapja rendes műsoridőben a finomított feszt, mert ugye a ups túlfesz, feszültségtüske, és általános hálózati zavar ellen is jó, ha nincs áram, akkor van itt- ott egy egy eszköz, aminek jó lenne nem lekapcsolni, nas, router, ip kamerák, riasztó, ez az. Sokkal frappánsabb egy külön kábelt behúzni mindenhova, és max 5-600W-nyi fogyasztású dolgot azokból a konnektorokból használni.

Ha már gányolós topik, nekem volt egy olyan gondolatom, hogy nem lehet túl bonyolult ez a ups dolog, veszek az alin egy 2-3KW-os invertert, mögékötök 2-3 ilyen 60Ah-s akksit, egy 6K-s okos akksitöltőt, meg kellene valami elektronika, ami kapcsol, hogy mindaddig a rendszer csak átereszti a hálózati feszt, amíg jön áram, viszont ha elmegy, villámgyorsan átkacsol akksira, majd amikor visszajön az áram, a rádugott töltővel tölti az akksikat. De aztán mivel sehol sem láttam ilyen dolgokat, jobbnak láttam egyben megvenni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76827) fatpingvin válasza Rick4 (#76826) üzenetére


fatpingvin
őstag

ezen én is agyaltam, a legnagyobb kérdés ebben igazából az az inverter ami bírja ezt a teljesÍtményt. amúgy én is megcsinálnám, az átváltás lényegében relékkel megoldható, van olyan UPS ahol ez gyárilag csak ennyi.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#76828) cinemazealot válasza Barret001 (#76822) üzenetére


cinemazealot
addikt

Illetve annyi különbséget talán még érdemes megemlíteni, hogy az ólom savas aksinak (ha az nyitott cellás) lehet kipárolgása, ami lakásban nem feltétlenül egészséges. A UPS-be szánt zárt rendszerű akkumulátor nem párolog ki, nyugodtan lehet beltérben is használni.

(#76829) fatpingvin válasza cinemazealot (#76828) üzenetére


fatpingvin
őstag

igazad van az elővigyázatossággal, de nem kell annyira tartani tőle. a kénsav nem illékony, ha egy üzemszerűen használt és utántöltött ólomakkumulátorból valami kipárolog, az nagyrészt vízgőz lesz.

Ettől még persze jogos az elővigyázatosság :)

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#76830) Rick4 válasza cinemazealot (#76828) üzenetére


Rick4
félisten

Ezt már a ups topicban is írogatták, konkrétan így egy az egyben hülyeség, leírtam ott is.
Utána kell olvasni, elég rógóta nem lehet kitekergetni semmiféle autó akksinak a kupakjait töltés előtt, el kellene ezt a dolgot felejteni végre, legláabb 10 éve nincs kereskedelmi forgalomban olyan, amin kupak van, és leszoktunk a 25 kilós trafós töltőkról is, szóval ha se az akksi, se a töltő nem olyan, mint 20 éve, akkor az összes többi körülmény is változni fog.

"Erős" töltésnél van ugyan gázképződés, ami a rendelkezésre álló helyen, azaz továbbra is az akksi belsejében maradva, zárt térben elvan, köszöni szépen, ha akkora túlnyomás lenne, ami már problémát okoz, arra ott van a szelep, de egy szobai ups nem fog erősen tölteni, főleg nem egy ekkora akksit, csak saccolok, max 3-4 A-rel töltheti, ami egy 30Ah-s akksinak is inkább kevés, mint sok.

Amúgy autóban, mikor egy lemerült akksis kocsit bebikáznak, és a 100A-es generátor nekifog becsülettel tölteni, hogyhogy nem marja meg a kiáramló gáz a motorháztetőt, akksi fedelet, szivacs borítást? Hogyhogy SOHA nem történik ilyesmi? Csomó autónál cosmagtartóban, mindentől elzárva, beburkolva van, hogyhogy ott se történik semmi ilyesmi SOHA?

A saját akksimon kíváncsiságképp évekig rajta volt egy kisméretű habszivacs, amit valamelyik dobozból vettem ki, direkt a fogantyú alá becsiptetve, az egész akksi tetejét lefedve, hátha majd egyesek vágyálmainak megfelelően megmarja a kénsav, de nem, győzött az igazság, nem marta meg. Pont olyan volt sok év alatt, mint új korában.

Ez itt már az a szint, mint ha arról beszélgetnénk, hogy tölts a samsung galaxy s22 ultrádat az első három alkalommal 24 órán át kikapocsolt telefonnal, hogy formázd az akksit. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76831) macilaci78 válasza Rick4 (#76830) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nincs letekerhető kupak az akkun, de van biztonsági nyílás a tetején. A Merciben láttam az autóban gyárilag hozzá csatlakoztatható csövet is, a 20+ éves robogóm akkutálcája úgy van kialakítva, hogy a mai akkuk túlfolyó csövei is elférjenek és az alsó idomra csepegtessenek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#76832) Barret001 válasza macilaci78 (#76831) üzenetére


Barret001
addikt

Jól írta,a mai akkukat fejre is állíthatod,túlnyomás szelep van bennük.Normál használat mellett teljesen zárt rendszerűek.Ezért nem kell őket után tölteni.
Nekem volt régi fajta akkum,havonta kellett bele deszt vizet tölteni...

(#76833) Inhouse válasza Samus (#76814) üzenetére


Inhouse
őstag

Nem erre való az indítóakku, de mivel itt jóval nagyobb az üresjárat, mint a munka, simán használhatod. Szerintem bármelyikkel megoldható. Veszel egy akkusaru párt, 2 erősebb vezetéket és a másik végére általában lány csúszósaru kell. Illik töltötten rákapcsolni, mert az UPS csepptöltője nem az igazi hozzá, de szinten tudja tartani. AZ UPS-nél viszont nem tudsz spórolni, csak a szinuszos jó, a többi megöli a keringető szivattyút, vagy csak nem fog rendesen menni. Ha meg ilyet veszel újat, akkor lesz benne akku.
Annyira nem kell félni nálunk energia kimaradástól, ez most inkább az atomellenes sötétzöld németek baja.

Üdv Inhouse

(#76834) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

"Olcsó, de jó" polcrendszerre kinek milyen tippje van? :D Nagyjából mindenesnek lenne használva, szerszámtól kezdve lakkos bödönig lenne rajt' minden. Nem kell, hogy baromi mély legyen, 30 centi bőven elég lenne.

Ezeket az occsó, ~10k pénzbe kerülő obis/praktikeres megoldásokat (180x90x30-40 centi, mdf polc fémvázon) ki merte már próbálni valaki, jobb, mint a majdnem ugyanennyibe kerülő "salgó" polc? :DDD

Momentán egy kb. 80 éves, lepukkant tálalóba van minden cuccom beömlesztve (a műhely "tartozéka" volt amikor a házat vettük), ez se nem praktikus, se nem semmilyen. :D

Bónusz kérdés: ilyen apró szir-szarok tárolására szintén örömmel vennék valami tippet. Vettem egy ilyen fémdoboz-műanyag-tárolóedényekkel valamit, de eléggé izé, mégsem érzem hasznosnak.
Egy youtube videóban láttam valami olyat, hogy falra felszerelt gerincre vagy mire lehet rakni strapabíró, értelmezhető méretű műanyag dobozokat, ilyesmi van itthon? Mert akkor elgondolkoznék rajta.

(#76835) Samus válasza NeoPampalini (#76834) üzenetére


Samus
addikt

Nekem van egy raklapnyi olcsó "10k" (némelyik 9k, némelyik 14k volt, ugyananakkora méretben...köszi vasár), szám szerint 7 darab, mind MDF polcos. Gyenge, semmitérő anyagnak tűnik, de bírja, ha össze van rakva, stabil is. Nyílván nem árt a falhoz rögzíteni, biztos, ami biztos alapon. A Hozzá hasnló Salgó nem ugyanennyibe, hanem úgy kb. dupla árban megy, használtan.

Ha szebbet akarsz, akkor most jött velem szemben Facebookon, IKEA cuccok, idézem az elkövetőt:

"Egy ilyen 55x55-ös 45 magas asztalka 2290.-
Legyen 16db. Meg bele 1600-ért 10db láda.
52ezerért van egy 220széles 180 magas és ami jó, hogy 55 mély polcrendszer. Ládákkal együtt."

(Ugyanez 180 szélesben 30k alatt kijön a legózd magad lemezpolcból).

@Inhouse: Amit nézegettem, valódi színuszos inverter, UPS-el együtt, azok akku nélkül vannak (SPS SOHO például), a 480W-os példány 39k. Tetszőleges akkut rá lehet akasztani, maximum 20A-rel tud tölteni (ami számomra érdekes, hogy töltési feszhez 13.8+/-0.6V van írva, amit kicsit keveslek).

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#76836) Barret001 válasza Samus (#76835) üzenetére


Barret001
addikt

" töltési feszhez 13.8+/-0.6V van írva, amit kicsit keveslek)." Inhouse leírta! Szinten tartás,ez csepptöltés.12,7V-on már 100%-os töltöttségről beszélhetünk. A 14V feletti töltőfeszültség a töltőáram miatt kell,hogy gyorsan visszatöltődjön az akku.

(#76837) Rick4 válasza macilaci78 (#76831) üzenetére


Rick4
félisten

ugyanazt írjuk mindketten, van, de az ott egy membrán, nyomásra fog nyitni csak. Amiről te írsz, az egy sérülés esetén kifoly sav elvezetésére szolgál. Nálam a kis szekrényben ilyemsi minden valószínűség szerint nem lesz szükséges...

Jöhet arról a csőről fotó, ilyet még nem láttam, pedig az elmúlt 15 évben volt a kezemben pár akksi....

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76838) Barret001 válasza Rick4 (#76837) üzenetére


Barret001
addikt

A régi nyílt rendszerű motor akkuk mind ilyenek voltak! A gyári új Simsonon látszott is a hosszú átlátszó kivezető cső.

[ Szerkesztve ]

(#76839) Rick4 válasza Barret001 (#76838) üzenetére


Rick4
félisten

Nem vagyok egy nagy motoros, de gondolom ott benne volt a borulás, mégiscsak jobb irányítani a kifolyó cuccost, mint ráereszteni a vázra...
Macilaci motorja meg Mercije egyenesen spriccelheti is a kénsavat. :D

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76840) macilaci78 válasza NeoPampalini (#76834) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lidl/Aldi polcot vettem a tárolóba. A függőleges lábak tetszőleges hosszban toldhatók, így a gyári 2 tag helyett 3 tag van egymáson. Középen és felül azért kirögzítettem a falhoz.
A lábak alatt falapok vannak szintezéshez, különben benyomták az aszfaltot.

Csavarszortimentet vettem a mütyűröknek. Kilestem egy akciót Stanley-hez és vettem 10-et. Drága, de nem bántam meg. A készen kapható rendszerek sem olcsóbbak, ezt pedig mozgatni is lehet.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#76841) Z_A_P


Z_A_P
addikt

Masik topicba tettem, de lehet inkabb ide kellett volna, a legjobb otletek itt szuletnek :D
Szerintetek?
[link]

OK

(#76842) cinemazealot válasza Z_A_P (#76841) üzenetére


cinemazealot
addikt

Szimplán Pálmatex?

(#76843) Rick4 válasza Z_A_P (#76841) üzenetére


Rick4
félisten

Gondolom kivenni ki tudod a zsaluval az egész egységet onnan ahol van.
Veszel egy 30X30 centis szúnyoghálót, fogsz két kötegelőt, és összenyomod őket, ogy átérjék kényelmesen a belső csőszakaszt, ráhúzod a műanyag cső részre a hálót, (nincs jobb példám, mint egy gumi óvszert a farokra) és a kötegelővel rögzíted a műanyag csövön, visszateszed a helyére, és kész vagy.

ha ez nem megy, mert nincs hely, a cső körül, én vennék egy bele passzoló pár mm vastag műanyag gyűrűt, letenném az asztalta a darab szúnyoghálót, rá a műanyag karikát, körbevarrnám belülről ragasztópisztollyal, kívül körbevágnám tapétavágóval, és beletolnám a csőbe, ha kell, a rögzítést is megoldja a ragasztópisztoly.

Ha mindenképp a zsaluk mögé tennéd, a ragasztópisztoly, sziloplaszt arra is jó.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76844) Z_A_P válasza Rick4 (#76843) üzenetére


Z_A_P
addikt

+cinemazealot

Koszi! :R
Kozben Macilaci megirta a tutit:

A másik lehetőség, ha a zsaluhoz hozzáférsz, hogy simán leveszed, rárakod a szúnyoghálót a fal felőli oldalon a csőre és visszarakod.

Odarakok egy 15x15cm szunyoghalot a falbol kijovo cso ele, es rahuzom a zsalut. Az raszoritja majd (gondolom en), es kesz.

[ Szerkesztve ]

OK

(#76845) jksx válasza Rick4 (#76837) üzenetére


jksx
senior tag

Lakásba csak zselés akku való, nem autó akkumulátor.
A szünetmentesre lehet nagyobb kapacitású akkut rakni, de figyelembe kell venni, hogy az inverter részt nem úgy "tervezték", hogy a "gyári" futásidő többszörösét bírja. A legtöbb szünetmentesben meg csak sima soros fesz. stabilizátor tölti az akkut-akkupakkot 1-2 Amperrel.

(#76846) Rick4 válasza jksx (#76845) üzenetére


Rick4
félisten

Első rész baromság, másik rész baromság, mindez már régesrég le lett írva, ki lett tárgyalva. Nyugodtan olvasd végig az értekezést, utána szólj érdemben hozzá. Köszi!

Önmagadnak mondasz ellent. Leglaább gondolnád végig, mielőtt nekifogsz.
Ha szerinted a legtöbb szünetmentes csak 1-2 A-rel tölt, akor nem lesz gázfejlődés, azaz akár a párnád alá is berakhatod. De persze az ecet, sósav, bármiféle más háztartási dolog jól van a lakásban, ugye? :D
Hagyjuk, nem a veled való társalgás viszi előre az életem.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76847) Rick4 válasza Z_A_P (#76844) üzenetére


Rick4
félisten

A kötegelő azért kell, mert ahogy a szúnyogháló gyűrődik, lehet annyi rés, ahol mégis befér, két kötegelővel meg egyész biztosan úgy marad, ahogy eredetileg is szeretted volna.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76848) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!
Kezdő menetfúró-menetvágó készletet keresek!
Mire figyeljek, mi legyen a csomagban, melyik gyártótól?
Extol mehet? 1, 2

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#76849) Rick4 válasza AxBattler (#76848) üzenetére


Rick4
félisten

Az első tuti jó, az legyen benne, amit szeretnél majd használni, szemre ez egy eléggé teljes készlet. Mindent tönkre lehet tenni, de sok múlik rajta, hogy használod, ne erőltesd, sokat tekerj vissza, hogy törd a forgácsot, és kend rendesen, pl erre wd40 is jó.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#76850) AxBattler válasza Rick4 (#76849) üzenetére


AxBattler
félisten

1-2 plusz furatméretet még veszek hozzá, de alapvetően ennél nincs többre szükségem... de akkor jó lesz az első.
Köszi a tippeket! :R

A pc házak sztender csavarjai (nem a HDD csavarok, hanem amivel a tápot rögzítjük) mekkora átmérőjűek?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.