Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45983) LanyUs válasza tomcica (#45981) üzenetére


LanyUs
senior tag

Rekortán futás ez? A mai unalmas aerob alatt szétfagytam :) 6 fok volt, 3 rövidet húztam felülre... Pár hete voltam Szekszárdon a pályán és bizony ég-föld.

Pálya vs városi futás:
Nincs zavaró tényező <---> Forgalom, kereszteződések, autós, gyalogos, bringás
Friss levegő <---> benzin-gázolaj puffogó + városi por
Finom, puha gumi <---> kőkemény beton
Egyenletes, minőségi talaj <---> Buckás, üreges, boka szaggató járdák
Szint nélküli <---> szintes dimbes-dombos aktuális km-ert szétkapó gainek

Ha fentieket figyelembe veszem, akkor a fórum kapásból gyorsul 2 percet :DDD Tehát mindenki 04:00 futó már :D Akkor a mundér becsülete meg is van magyarázva :))

Saját testem jelzéseiből kiindulva azt tapasztalom, hogy az alapozás feletti tempók egy bizonyos határig nem "fájnak", viszont 80-90% közelében már érezhető a keményebb beton hatása és ez az oka, hogy minimum egy holdjáró cipőt ajánlok betonra nagyobb tömegű kezdőnek. Kreatin hozott egy kis izomtömeget, de végre már 107-108 közelében. 100kg körül megállok, nem engedem lejjebb, onnan már mennie kell a PB-nek. A mai felkapáson végre éreztem, amiről írtál. Hogy nem éreztem határ közeli állapotnak a 04:30-as tempót. Érdekes, pedig csak alapozok még mindig...
A súlyzós jól adja mostanában Rock vidókat tolok közben, mert edzőtárs nélkül a babyőrrel azért nem ugyanaz a feeling :N

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.