Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40351) don_peter válasza GabN73 (#40350) üzenetére


don_peter
senior tag

Milyen hibát produkál..?

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

(#40352) *Ropi* válasza Melack (#40301) üzenetére


*Ropi*
félisten

"- eldobható gép: Jó ötlet, csak annak a költsége is lesz annyi, mint egy-két órányi profi fotós díja, és még élő sem lett hívva a film"

Ki lehet fogni akciókat: 2 éve egy párom pont ilyen céllal vett 30 db kis gépet, már nem emlékszem melyik cég (Porst, DM, stb.) árusított ki éppen valami miatt. ha nem felejtem el megkérdezem őket, hogy pontosan mennyibe került, meg az előhívást is.

"- ismerősöm is esküvői fotós (barátnőjével csinálják), és már most tele van a nyaruk. Januárban kiírta FBra"

Ez az, hogy keresett kollégáknak tele a naptárjuk: már 2016-ra jönnek a foglalások, még 2017-re is egy-kettő. :) A párok sokszor azt hiszik, hogy elég pár hónappal előtte keresgélni, aztán meglepődnek, amikor senki sem ér rá. Az általános biztonsági ráhagyás 1+ év.

"- ha az egészre nem futja, akkor csak a szertartásra"

Az olyan statikus témánál mint a polgári a rokonok is jelen vannak és így vagy úgy, de meg tudják lőni a kötelezőket. Inkább a kreatív képekre érdemes profit fogadni: a legalapvetőbb előnye a vérbeli profinak, hogy egyrészt a tapasztaltságának köszönhetően bárkit képes úgy instruálni, hogy a képeken előnyösen mutasson, másrészt ért a testbeszédhez, amivel a gyakorlatlan, félénk és visszahúzódó modelleket segítheti az érzelmeik kimutatásában: könnyedén címlaplánnyá / fiúvá tudja varázsolni őket a képein még akkor is, ha addig nem tudták magukról hogy képesek rá. :)

"Amikor mi számoltuk, hogy 'nagy' lagzi, ott a fotós (bár ismerős) lett volna 150k, asszem 250 fotó"

Ez a darabszám (ahogy látom) mindig sarkalatos pontja a történetnek: a párok igénylik a sok képet, konkrétan elvárják az 1000 db feletti átadásra kerülő képszámot ("A Julcsinak is 2000 képet adott a szomszéd srác!"). Én pl. azért tértem át az időpont szerinti fájlnevekre, mert korábban volt egy menyasszony, aki a képek átadása után küldött egy listát a fájlnevek alapján hiányzó képekről, hogy azt még kéri. :N Michelangelo-tól elkérték a Sixtusi kápolna freskóinak megfestése után a maradék festéket? Vagy a Dávid-szobor maradék márványát? :N Jeff Ascough mesélte egyszer, hogy őt is megtalálják néha az "...És hány képet ad át?" c. kérdéssel (ő egyébként 100-at: deklaráltan nem fényképez *mindent*, hiszen nem leltárazni megy). Az egyik, ezt kérdező menyasszonynak elővett egy korábbi esküvő papírképeivel teli dobozt, szép komótosan kitette az összes képet a szőnyegre körbe, majd megkérdezte a menyasszonyt:

- Ennyi elég?
- Ön szerint hány darab?

A válaszok: igen, nem tudom (100 db kép volt). ;) Tavaly egyetlen pár volt, akinek odaadtam az összes (1265 db) képet, mindenki más 400 db körül kapott. A slideshow-kat is nem véletlenül csinálom kb. 4 percesre: tudom, hogy többet nem nagyon tudnak odafigyelve végigülni a nézők...

(#40314) macilaci78:

"Egy ötlet még esetleg: egy laptopot valami jó féle memóriakártya-olvasóval el lehet vinni az esküvőre, ahol a távozó vendégek leadhatják a képanyagot."

Vésztartaléknak lopom. :D

"A profi fotós 3 fő ismérve (szerintem):
- alkalmas felszerelés és szakértelem
- a jó pillanat felismerése és el nem mulasztása
- a készült nyers képek megfelelő feldolgozása

Ebből a kérdezőnek az első kettőre van igénye. El lehet csevegni, hogy melyik ismérv milyen súllyal szerepel az árban."

Szakmai önérzet is van a világon: szerintem nem tévedek, ha azt gondolom, hogy a kollégák nevében is mondom, hogy fotóst általában a képei (látásmódja) miatt kérnek fel. A harmadik pont nélkül viszont ez a jelen esetben nem igaz, mert nem biztosított számára a saját látványvilágának a megteremtése, aminek elengedhetetlen feltétele az utómunka.

(#40316) Petyyyyy:

"Ha csak pl. házasságkötő teremben beállított képeket lőnek, akkor akadhat aki vállalja 20-30K ellenében is."

Az előző postomban írtak miatt ez nagy valószínűséggel olyan valaki lesz aki nem ebből él, tehát mindegy neki, hogy mit és mennyiért vállal el. ;) Egy fotózásból élőnek fent kell tartania a vállalkozását: fizetnie a felszerelése felújítását, a továbbképzéseket, az adókat, a könyvelőt, az esetleges alkalmazottakat...Ebből nem lehet.

(#40318) Saint_: Múltkor már írtam viccesen valakinek, hogy a jó fotós nem attól jó fotós, hogy jól fotóz, hanem, hogy még annál is jobban tud válogatni a képek közül. :))

(#40320) Melack: Volt már, hogy az esküvőről a koszorúslányok egyenesben FB-ra postolták az Instagram-os képeiket, a menyasszony meg másnap könyörgött néhány előzetesen, az üzenőfalára kitehető képért, hogy ne olyan széteffektezett zajtengerekkel találkozzanak elsőként a látogatói élete legszebb napjáról... :N

(#40322) don_peter:

"Köszönöm kimerítő és részletese bejegyzésed, bár nem minden részével értek egyet, de ettől függetlenül átláthatóvá tetted a másik oldalt is.
Nyilván tudnék pár példát felhozni az érveiddel szemben és pár hasonlatot is, de nem a vita a lényeg, hanem a két oldal nézőpontjának valamilyen szintű közelítése.
Lehet azt az árat amit feljebb beírtam kicsit tényleg alábecsültem, de el kell ezt nézni egy laikustól hiszen mivel nem ez a szakterületem nem tudhatom hogy e szolgáltatás közben milyen további egyéb költségek merülhetnek fel a vállaló oldaláról."

Örülök, hogy nem támadásnak vetted: ezért írtam le így, kicsit bővebben, mert ha egy mondatban csak annyit válaszolok, hogy "felejtsd el", abból nem sok mindent tudsz meg, de biztosan azt hiszed, hogy kötsög vagyok. :N :D

"...bocsássa meg nekem mindenki, de nem tudom megérteni miért kezelik ezt a teljes körű ellátást ennyire alapnak. Csak azért mert a körülmények elvileg adottak?"

Egyrészt azért, mert a körülmények adottak (ahol 30-50-80-100-stb. főnek tudnak enni adni, ott plusz 5-6 ember már nem számít), másrészt azért, mert fejenként egy 15-20 kilós fotóstáskát cipelünk magunkkal egész nap, e mellé nem vagyunk képesek még 1-2 zsugornyi ásványvizet is magunkkal logisztikázni, ami a tűző napsütésben, 30+ fokban történő fotózás közben történő vízháztartás-veszteség pótlásához kell. Így is 3-4x váltok ruhát, hogy megadjam a tiszteletet a párnak és a polgári meg az egyházi ceremóniának. A fotózás (mint minden művészet) erősen érzelmi alapon működik: ha boldog vagyok sokkal jobb képeket készítek, mint ha bosszús. Az esküvőkre való ráhangolódás állapotát a kisbaba anyaméhben töltött állapotához tudnám hasonlítani: ott minden ideális. Viszont a korgó gyomor nagyon nem az. :N Az esküvőfotózás nagyrészt a hozzáadott értékekről szól: valójában kb. 30%-a fotózás, a többi a "minden más", ami 99%-ban az emberi kapcsolatokat takarja. A kialakuló baráti viszonynak a pár szemszögéből a jó oldala az, hogy a szerződésben felállított határokat szolgáltatóként a saját döntésünkkel átléphetjük - ha akarjuk. Ha jó a kedvünk, akkor ezek a dolgok maguktól jönnek: pl. nem tapadunk fél szemmel a stopperre, hogy mikor jár le a szerződésben foglalt idő és tekerünk el röptében mint Gyalogkakukk... ;) A pályafutásom alatt pont azon az egyetlen esküvőn feledkeztek el az étkezésünkről, ami idáig a legdrágább volt azok közül amit fotóztam: 25M összköltségvetéssel, a vőlegény a saját Ferrarijával érkezett...Na azóta van benne a szerződésemben. Ez egy érdekes kettősség egyébként, hogy barátságról beszélünk miközben szerződéssel bástyázzuk körbe magunkat: ezért vállalunk csak úgy fotózást, hogy előtte megismerjük egymást a párral, mert egyszerűen kell. Igyekszünk mindig megfelelően (a szívünk szerint) dönteni és olyan embereket választani, akiket akár barátnak is elfogadnánk - szerintem ettől lesz elenyésző az esélye annak, hogy rossz képek készüljenek.

"Hogy ezt az oldalt is átlássák a fotósok álljon itt ez is, hiszen, ha egy éteremben szervezik le az esküvőt, (vidéken egy parasztesküvőn ez másként van) úgy minden esetben a technikai személyzetnek (Fotós, Hangosító, Zenész) is helyet kell foglalni, az esetek többségében a rendezés elején a pár nem számít egyéb költségekkel vagy csak kevéssel. Ha a technikai személyez alapnak veszi az ő teljes körű ellátását, akkor a párnak ezzel további + költséget jelentenek személyenként akár 15-20eFt-ot. Szóval egyszerűen ezt nem lehet alapnak tekinteni hiszen ez a többlet költség igen is valakit terhelni fog és az is látszik, kit..."

Kollégával történt az eset: sem ő, sem a zenészek nem kaptak enni, hát rendeltek pizzát a helyszínre. A futár amikor meghozta, elég hangosan kellett érdeklődjön a zajban, hogy ki rendelte a pizzát, így mindenki hallotta. Nem lettem volna a pár helyében: eléggé kellemetlenül érte őket, ráadásul utána még sokáig visszatérő beszédtéma volt a násznép körében - és nem pozitív értelemben). ;) Egyébként helyszíntől függően 8-13.000 Ft az átlag ár fejenként, mivel szolgáltatóként alkoholos italt nem iszunk, így a költségek nagy része ránk nem érvényes.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40353) Melack válasza *Ropi* (#40352) üzenetére


Melack
veterán

Tudom, hogy annál többet lőtt volna, de ő ennyivel dolgozik, ennyit szokott átlag átadni. Ennél többet nem tudok, mert nem lett fotózás

(A PMre majd válaszolok, amint utolérem magam)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#40354) don_peter válasza *Ropi* (#40352) üzenetére


don_peter
senior tag

"mivel szolgáltatóként alkoholos italt nem iszunk, így a költségek nagy része ránk nem érvényes"
Továbbra sem kötekedésből, de ez már nem így van, bár lehet egyes helyeken továbbra is így alakul, de a szóban forgó helyen nem...
Az éttermi szolgáltatáson belül nincs választás, korlátlan étel italfogyasztás van, nincs külön-külön..
De teljesen érthető amit mondasz még ha folyamatosan tudnék ellenpéldákkal érvelni egykét felvetésre, de összességében teljesen értem és érthető amiket leírtál.
Közben kaptam, ajánlatokat, csak az általad leírtak alapján bővült az ismeretem és ez további problémákat és új fényében világítja meg a kérdést, ami persze jó, de elkeserít mert anyagilag meglehetősen nagy súllyal nyomja a vállam..

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

(#40355) DeFranco válasza *Ropi* (#40352) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mi megkaptuk az összes képet amit a két fotós készített (egyet fogadtunk fel, de hozta a tanítványát ami nekünk nem került pénzbe). Kb. 2000 képet vettünk át, nyilván ebben nincsenek benne a rontottak.

Kár volt.

Nem kell neked mondanom, de ha készül 200 igazán jó kép egy esküvőről, az már jó. Várod mint a messiást, vársz heteket, hú de jó lesz, jajj de izgi, csoda lesz anyukám meglásd, csak adják már át. Életünk legszebb pillanata megörökítve 3 DVD-n.

Elkezded nézni a 2000 képedet, és minden 9 rossz képre lesz 1 jó. Szar-szar-szar-szar-szar-elmegy-szar-naezjó-szar-szar. ismétel. Szar-szar-szar-szar-szar-elmegy-szar-naezjó-szar-szar. és ez kétszázszor. Megnézel 1800 szar képet három nap alatt.

Nem volt nagy élmény kiválogatni. Hiába tudtuk előre hogy mit kapunk, hiába voltunk tisztában az arányokkal, csalódás volt.

Esetleg úgy, hogy top200 és rá 3-4 hétre a többi, de inkább úgy sem.

(a szarozásért elnézést, muszáj érzékeltetnem miről beszélek)

[ Szerkesztve ]

(#40356) GabN73 válasza don_peter (#40351) üzenetére


GabN73
addikt

Képernyő fekete-fehéren villog, letört egy zsanér, wifit doblálja néha.

(#40357) Agostino


Agostino
addikt

sziasztok

kollégámnak keresek autószervizt. egy teljesen általános műhely is megfelelő lenne, de mivel velem együtt van hogy negyed hat fél hatig dolgozik, csak utána tudná elvinni a kocsit. szóval olyasmi hely kellene késő esti nyitva tartással is üzemel. a google nem dobott ki semmi értelmeset... : ((

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#40358) föccer válasza Agostino (#40357) üzenetére


föccer
nagyúr

Mi a baja a gépsárkánynak?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#40359) Agostino válasza föccer (#40358) üzenetére


Agostino
addikt

üdv

igazából csak megbecsültetni szeretné hogy a saxojának bal első horpadása mivel járna. találtam itt visszakeresve címeket de hatig voltak nyitva. részleteket nem tudok sajnos. közben őket dobta ki a kereső.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#40360) föccer válasza Agostino (#40359) üzenetére


föccer
nagyúr

Karosszériást nem tudok ajánlani. :(

hamár autó. Kolléga lekoccolt egy ellenfelet. VW Caddy, 3 naposan. Jobb eleje tört meg. Lökös, lámpa, jobb oldalsó lemez, motorháztető. Minimális lakatolás. 250-300ks javítási ktg. Gondoltuk, hogy szakszervíz 500k körül fogja csinálni. Aham. 1M felett állították ki a számlát. :C

Nesze neked lízingelt kocsi, így nincs beleszólásunk, hogy kivel, mennyiért csináltatják. :(

Szerencsére nagyrészt fizette a biztosító, illetve a Lízing cég valamiért nem hárította ránk a fennmaradó ktg nagy részét, így csak 80k-t kellett fizetünk érte. De azért az 1M számla egy pöttyet erős volt.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#40361) tomcsi23 válasza föccer (#40360) üzenetére


tomcsi23
veterán

Olcsó volt, pohu-nál vastagon fog a cerka. :)

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#40362) don_peter válasza GabN73 (#40356) üzenetére


don_peter
senior tag

Szetted már szét?
Lehet a zsanér megtörte az alaplapot és ezért van kontakthibád.

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

(#40363) *Ropi* válasza Melack (#40353) üzenetére


*Ropi*
félisten

Fotósonként változó az átadott képek mennyisége (meg, hogy abból mennyi az utómunkázott / retusált), a 250 db tényleg nem sok még akkor sem, ha mind retusált is az utómunkán felül.

(#40354) don_peter: Kifelejtettem a lényeget: egyes helyeken lehet kérni ún. szolgáltatói menüt, ami mást tartalmaz, mint amit a vendégek kapnak és ebből adódóan olcsóbb is. Mondjuk ennek a szolgáltatók általában nem örülnek, de még mindig jobb, mint a pizzarendelés, vagy a KFC-ből csirkeszárny evés a vőlegény Ferrarijának támaszkodva... :DDD

"Közben kaptam, ajánlatokat, csak az általad leírtak alapján bővült az ismeretem és ez további problémákat és új fényében világítja meg a kérdést, ami persze jó, de elkeserít mert anyagilag meglehetősen nagy súllyal nyomja a vállam.."

PÜ-ben írd meg kérlek a pontos dátumot, hogy mit terveztek és hol lesztek helyileg, akkor a helyismeretem alapján talán ki tudok törpölni valamit: meg tudok kérdezni kollégákat, hogy mit szólnának hozzátok.

(#40355) DeFranco: Pontosan ezért írtam, hogy a kevesebb több és tudni kell válogatni, mert sokkal erősebb lesz az anyag általa. A párok nagyon sokszor azt hiszik, hogy jobban ismerik magukat és jobban tudnak képeket válogatni a fotósuknál, ezért kérik el az összes képet. Ha ezt elhinnénk, akkor nekünk sokkal többet fájna a fejünk az ügyfeleknek pedig kevesebb jó képe lenne...A napokban másodszor történt az, hogy olyan képet láttam viszont az egyik menyasszonyom kedvenceként, amit korábban töröltetni akart (mutattam neki a váz kijelzőjén és azt mondta, hogy inkább töröljem)...Viszont ők nem látják azt, amit én már az expógomb lenyomása előtt tudok: hogy hogyan fog kinézni a végleges kép. ;) Mert ugye nem kell újra elmondanom, hogy közvetlenül az elkattintása után a váz kijelzőjén visszanézve még köszönőviszonyban sincsen a készre utómunkázott állapotával. ;) Tehát nem töröltem, mert tudtam, hogy a fine art könyv egyik legerősebb képe lesz és megkapták a többivel együtt...Tegnap láttam, hogy ez a kép lett a FB és a Viber profilképe is. :)) Ugyanez történt korábban egy másik lánnyal, akit a weboldalukhoz fotóztam: kért, hogy töröljem a képet, mert túl sokat láttat a weboldal konzervatív dizájnjához képest. Nem töröltem, ő meg "egészen véletlenül" azt használja az összes webes megjelenésénél azóta is (kb. már 5. éve)... :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40364) Qru válasza Agostino (#40359) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Van ismerős lakatos nekem mind a két vasam ő rázta gatyába miután összecsuktam őket finoman. DeFranco gépét is ő pofozta ki. Ha érdekel akkor pü-ben dobok egy telszámot.

#nincsbennetarcsi

(#40365) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

4pines venti elosztoja van vkinek??
3 pines is jo, ha minden kotel szakad akkor a bitófától sem kellnfélni :))

(#40366) Qru válasza CoolBoy323 (#40365) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

De csak mert a 3 eres vezeték nem tart meg. :DDD

#nincsbennetarcsi

(#40367) CoolBoy323 válasza Qru (#40366) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Dehogynem, csak kello atmero kell :)

1.5ös MBCU mar eleg lenne az en lepke sulyomhoz :)

Na, de aggyá inkább kabelt!!!! :P

(#40368) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Köszi mindenkinek a tegnapi tanácsokat. Úgy tűnik hatásosak voltak. Bár nem kívánom senkinek azt a lázálmot, meg rémálmot amit átéltem. :(

Live-Die-Respawn

(#40369) Qru válasza CoolBoy323 (#40367) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nincs szabad, egy tulfesz elvitte a Zalman vezérlőmet így kénytelen vagyok elosztózni. :(

#nincsbennetarcsi

(#40370) Mercutio_ válasza Qru (#40335) üzenetére


Mercutio_
félisten

mITX konfig a megoldás ;]

Ropi: Hú kutyus, sikerült feltörnöd Ropi acc-át?:DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40371) Qru válasza Mercutio_ (#40370) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A táp megmentette a gépet egyedül a ventivezérlő szállt el. Meg maga a táp ugye...

#nincsbennetarcsi

(#40372) Balathruin válasza Qru (#40371) üzenetére


Balathruin
veterán

M12 II EVO-t vitte? Miféle túlfesz? Konnektorból?

(#40373) Magnum_


Magnum_
nagyúr

nem rossz ám, ha az ember egyedül él!

ma 17.30körül eljöttem a melóból, hazafele bolt, vettem,amiket szeret + vacsorához valót. csierkemellet sütöttem ki sajtszósszal, rizzsel... már majdnem kész voltam,amikor hazaért (már a 2. hetén 19.00körül ér csak haza a melóból? durva),épp telefonált.beintett a konyhába, okéheló, majd bea nappaliba,ajtó becsuk. értem. elkészítem a vacsit, szépen tálalom (nekem az fontos),beviszem, leülök, várok.párperc múlva közölte a barátnőjével,hogy akkor most elbucsuzik, mertén már ennék. dekedves.
vacsi után elrohant zuhanyozni, én megnyertem a mosogatást. mire végeztem már a nappaliban skypeolt, oké, addig fürdök. végeztem, megy a teló,már mással.ágy.
15perce befejezte. thank god. kérdezte, hogy kimegyek-e a nappaliba. oké. és megint felhozott egy farsangi bulit otthon a volt cégénél, hogy most hétvégén lesz. az elmultkét hétben minden 2. nap meghallgattam, hogy most lesz és hogy mennyire király, mert mindenki ganaj részeg, hánynak és 2 csaj midnig megk.ratja magt valakivel.mondom, ha ez a standard téma, miért nem mész el?mert nincs pénze... csak ezért? igen. mondom, ha adok pénzt,akkor nem kell állandóan ezt a farsangot hallgatnom meg hogy hogyan viselkenek ott a volt kollegák?
erre közölte,hogy ma már nem akar velem beszélgetni.
hm. hát jó. csak nehogy én is így álljak hozzá :)

I humbly and respectfully decline™

(#40374) oriic válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Háttő...

Live-Die-Respawn

(#40375) wertigo1984 válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


wertigo1984
őstag

Meg o van megsertodve mert adnal neki penzt hogy vegre befejezze az otthoni farsangi picsogast es elmenjen buliba? :F :))

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#40376) 7 válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


7
addikt

Azért beszél, mert igy kötődik. Sokszor nem az a fontos, hogy mi a téma, hanem hogy legyen köztetek kontakt. :)

(#40377) Mercutio_ válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


Mercutio_
félisten

Oszlik a rózsaszín köd Brada?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40378) Petyyyyy válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


Petyyyyy
addikt

A törpök élete nem csak játék és mese. Hallottál már a gonoszról...?
Reméljük kialussza magát reggelre, nagy kutya szemek meg bocs.kérő reggeli.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#40379) CoolBoy323 válasza Qru (#40369) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

A franc, kenytelen leszek forrasztani... Takolas, de ez van :)

(#40380) Magnum_ válasza Petyyyyy (#40378) üzenetére


Magnum_
nagyúr

kiváncsi vagyok, hogy mit fog holnap vacsorára prezentálni ;)

meg mit fog szólni, ha holnap 6.40kor lelépek itthonról és este 8ig haza sem megyek és napközben nem lesz se csitcset, se telefon... :-)

I humbly and respectfully decline™

(#40381) wertigo1984


wertigo1984
őstag

Egyre tobb topikban latom a Spoiler feliratot. Ez mit takar?

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#40382) Magnum_ válasza wertigo1984 (#40381) üzenetére


Magnum_
nagyúr

aki még nem ismeri az életem történetét, az haladjon csak szépen, sorjában.. :-)

I humbly and respectfully decline™

(#40383) föccer válasza Magnum_ (#40380) üzenetére


föccer
nagyúr

Lehet rosszul emlékszem, de nem te akartad eljegyezni 2 hét után?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#40384) Magnum_ válasza föccer (#40383) üzenetére


Magnum_
nagyúr

láttunk mi már karón varjút.. :-)

ráadásul én az a kevésbé megalkuvós fajta vagyok.

I humbly and respectfully decline™

(#40385) lorcsi válasza Magnum_ (#40373) üzenetére


lorcsi
veterán

Ez komoly....
Vajon nevelni kell ..vagy..mi lesz ebből..

(#40386) Petyyyyy válasza Magnum_ (#40380) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Nehéz kérdés ez. Mikor hétvégén végig együtt lógunk, oda megyünk ahova kedvünk támad - neki is van hozzá kedve - azt eszünk/rendelünk amit kívánunk, ide is meg oda is beugrunk egy mert ott van a legcukibb féklámpaárnyékvisszahúzó rugó és persze alap, hogy a vendégem - az is, nem hat meg a dolog - ...majd mondjuk kedden megmondja, hogy nem hoztam neki semmit mikor felugrok hozzá munkából hazafelé menet. Bezzeg ő sütött sütit és íme, itt van a dobozban és elvihetem....

Ilyenkor.....öm...érted. dafuq?
A héten én is inkább öt körül indulok el a gyárból és hétre megyek, nem startolok délután fél négykor el, hogy beugorjak vizitre.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#40387) Magnum_ válasza Petyyyyy (#40386) üzenetére


Magnum_
nagyúr

én ezt most nem értem.

I humbly and respectfully decline™

(#40388) Qru válasza Balathruin (#40372) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen a hálózat felől jött de nem az M12 II, az már az utód. Corsair TX650 volt ami elhalálozott de a javítása már nem érte volna meg.

TX650 is SS beles volt így maradtam a márkánál, csak ezúttal nem átcímkézett tápot vettem, hanem origi SS-t.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#40389) sutszi válasza Magnum_ (#40380) üzenetére


sutszi
veterán

Csak így az pálya széléről egy 'Hint': Szerintem ez az egyik legrosszabb megoldás amit kitalálhattál. Inkább több kommunikáció mint kevesebb... a döntés a tiéd.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#40390) bandus válasza Magnum_ (#40380) üzenetére


bandus
veterán

azert jobb ha ezek nem osszekoltozve derulnek ki...:) egy kv penteken miszter?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#40391) Mercutio_ válasza sutszi (#40389) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jaja, beszél, beszél, beszél.

Saint :Te meg kaptál rajta ;] mondjuk ha olyan típus lehet jobb ha nem beszéltek, de ezt előbb ki kell deríteni.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40392) Magnum_ válasza bandus (#40390) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ha a hnap nem jo neked, akkor legyen a pentek :)

Sutszi: o jelentette be, h ma mar nincs tobb kommunikacio :D

I humbly and respectfully decline™

(#40393) sutszi válasza Magnum_ (#40392) üzenetére


sutszi
veterán

& (#40391) Mercutio_ : Úgy értettem, hogy Saint_-nek kellene aktívabban részt vennie a kommunikációban és nem mint hallgatóság. Ezt a helyzetet kevésbé tahó beszólással is lehetett volna rendezni. A lényeg, hogy meg kell beszélni kinek mi volt a baja az adott helyzettel, különben csak egy tüske marad tanulság nélkül...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#40394) Mercutio_ válasza sutszi (#40393) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én is így értettem.
Ez pont az az időszak, amikor amúgy is mindenről dumál az ember a másikkal (zene, könyvek, filmek, hangulatok, bármi...) és ilyenkor lehet - kellő empátiával - rutinná tenni azt, hogy ha gondunk van a másikkal, vagy még inkább annak valamilyen megnyilvánulásával, akkor azt megbeszéljük.
Ilyenkor lehet kiismerni a másikat, megtudni, hogy pl. egy vita során hogy viselkedik, hogy lehet - lehet-e -kezelni bizonyos szokásait, reakcióit.

Ugyanakkor arra nagyon kell figyelni, hogy ne alakuljanak ki gyorsan olyan "játszmák", amikbe aztán belemerevednek a felek, és miden vita esetén ezeket a "lépéseket" járják végig a felek ugyanazon végkifejletig, valós eredmény nélkül.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40395) werszomjas


werszomjas
őstag

Fuvar

Holnap csütörtökön és pénteken Miskolcon vagyok, holnap reggel indulok, péntek du. jövök vissza Pestre, ha vkinek fuvarozni kell vmit jelezze.

Hétvégén pedig: Pest - M7 pálya - Balatonfüred majd vissza, fuvart szintén vállalok. Személy (2 hely) és csomag is. Pénteken megyek, vasárnap jövök.

[ Szerkesztve ]

üdv

(#40396) CoolBoy323 válasza Qru (#40388) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Ezert van nekem tulfeszes elosztom :P

(#40397) DeFranco válasza CoolBoy323 (#40396) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem félsz hogy elszakad? (az is)

[ Szerkesztve ]

(#40398) CoolBoy323 válasza DeFranco (#40397) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

nem :DD

és ilyenje nincs valakinek véletlen?

(#40399) Petyyyyy válasza Magnum_ (#40387) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Dióhéjban: hétvégén megcsinálom neki a gyereknapot és utána megy a gyereksírás, hogy ha beugrom 5 percre, hogy elvigyem a papírjait szkennelni, nem viszek neki semmi meglepit vagy ilyesmi.
Értem én, hogy lehetne, de a metrón ritkán jár a cukros néni. :U

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#40400) GabN73 válasza don_peter (#40362) üzenetére


GabN73
addikt

Zsanér csak az lcd tartó panelből pattant ki, azelőtt is produkálta a másik hibát, ezért is került értő kezek közé.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.