Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3801) adik válasza sto1911 (#3800) üzenetére


adik
őstag

őőő, nem teljesen.
előbbi vakuval, jellemzően kézből ippeg kitartható tartományban, utóbbi (jellemzően) vaku nélkül, képstabival is kivitelezhetetlen tartományban...

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3802) sto1911 válasza adik (#3801) üzenetére


sto1911
veterán

Ah, ok, igy mar vilagos! Akkor nem elhalt otlet az allvany :)

BTW, tudja vki milyen meretu/menetu az allvany/gep csavarja/csavarmenete? vagy hasznaljak inkabb ragaszthato tepozarat?

(#3803) BEE válasza sto1911 (#3802) üzenetére


BEE
addikt

1/4 coll
Szabvány méret, ha állványt veszel ez lesz rajta. ;)

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3804) Degeczi válasza Hydra SR (#3796) üzenetére


Degeczi
nagyúr

sok DSLR volt már félig elektronikus zárral: pl Nikon D70, D50, D40, de profik modellek között is az volt a D1 széria

ezekben van mechanikus zár is, aminek azonban 1/125 vagy 1/250 a max sebessége, így csak az ennél rövidebb idők esetén "fejezik be" a megvilágítást elektronikus paranccsal

annyi hátránya volt, h a CCD túlcsordulhatott extrém erős (Nap a képen) megvilágítástól, amin a záridő csökkentése érthető módon nem segített, csak a rekeszelés

de a fő ok valszeg technikai lehet, amiért az újabb érzékelők már nem támogatják ezt a módszert, és ismért tisztán mechanikus zárakat használnak a DSLR-ekben

(#3805) Hydra SR válasza Degeczi (#3804) üzenetére


Hydra SR
addikt

Ok, ezt részben én is tudtam, de azt nem magyarázza, hogy miért nem lehet a DSLR-ek záridejét a kompaktokéhoz hasonlóan vezérelni. A valós keresőnek és a cserélhető objektívnek sem feltétele a mechanikus zár.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3806) Degeczi válasza Hydra SR (#3805) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ráadásul a legújabb, élőképet adó modellek érzékelője már ismét alkalmas kell legyen ilyesmire...

talán a porosodás esélye nőne meg jelentősen egy teljesen védtelen érzékelővel

(#3807) ottkar válasza BEE (#3803) üzenetére


ottkar
addikt

A 3/8" is szabványos állványmenet. Nekem pld van Manfrotto fejem az 3/8-os menetű ahol az állványra lehet csavarni. A géphez való csavar 1/4-es. Van optikám amelyiken 1/4 és 3/8-os is van. A fényképezőgépen most már csak 1/4"-os menet van.

Állványon is van amelyiken (fej nélkül) 3/8 van és olyan is amin 1/4-es.

[ Szerkesztve ]

(#3808) BEE válasza ottkar (#3807) üzenetére


BEE
addikt

Nekem is Manfrotto van, de minek megkeverni a kérdezőt ?
Ha bemegy a boltba és kér egy állványt fényképezőgéphez,
azon 1/4collos csavar lesz.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3809) ottkar


ottkar
addikt

"s ismért tisztán mechanikus zárakat használnak a DSLR-ekben"

Tisztán mechanikus zár az óraműves. Már évtizedek óta elektronikus vezérlésűek a zárak.

[ Szerkesztve ]

(#3810) sto1911 válasza BEE (#3808) üzenetére


sto1911
veterán

Igaz, ne kavarjatok meg, mivel nekem a fentebb emlitett powershotom van, az meg a avilag egyik legegyszerubb gepe, remelhetoleg a leghetkoznapibb csavarral :)

Koszi a valaszokat!

(#3811) Hydra SR válasza ottkar (#3809) üzenetére


Hydra SR
addikt

Hogy te minden szóba bele tudsz kötni, ahelyett, hogy a lényeget értenéd :(((
A lényeg, hogy az expozíció elejét és a végét is egy redőny zárja, nincs kombinálva elektronikus szenzor ki-be kapcsolással.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3812) ottkar válasza Hydra SR (#3811) üzenetére


ottkar
addikt

Persze fogalmam sincs róla hogyan működik, annyira hülye vagyok hozzá hogy csak.Amit az állványmenetről írtam az is baromság nincs is olyan. Azt se tudom mi az fényképezés csak beszélek bele a levegőbe.

[ Szerkesztve ]

(#3813) Lauda válasza Degeczi (#3804) üzenetére


Lauda
félisten

Látom az index mellett itt is felmerült ez a téma.

Olvasgattam a D80-ról a fotovilág oldalán és ezt találtam:

Történt visszalépés is. A D70-ben a mechanikus zárszerkezet mellett elektronikus úton, a szenzorral is lehetett záridőket képezni, így a legrövidebb expozíciós idő 1/8000 s, a vaku-szinkronidő 1/500 s volt. Az utóbbi különösen hasznos volt, pl. közvetlen napfényben, amikor vakus derítést kellett alkalmazni. Nos a Nikon nem hozta tovább ezt a megoldást, így meg kell elégednünk a kategóriában egyébként megszokottnak tekinthető 1/200 másodperces vaku-szinkronidővel.

Most akkor ez tényleg visszalépés? Ha jól tudom, akkor a D40-ben is az elektromos_mechanikus zár van. Most akkor ez jó/jobb, vagy rosszabb, mint a teljesen mechanikus? :U :D

(#3814) Hydra SR válasza ottkar (#3812) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nem, csak fölöslegesen elkezdesz elmenni olyan irányba, aminek semmi köze ahhoz, amiről beszélünk és összezavarod a beszélgetést. Persze, hogy mindenféle szabvány van csavarokhoz de ha fényképezőgép állványt kérsz a boltban, már csak nem önmetsző gipszkartoncsavar vagy vasúti talpfa rögzítő lesz rajta...
És persze, hogy régen, mai szemmel történelmi korszakban volt olyan fényképezőgép aminél az exponáló gombtól a redőnyzárig csakis mechanikus alkatrészek vezettek de ki a fenét érdekel ez, ha a digitális gépek redőnyzáráról beszélünk, abból a megközelítésből, hogy gátolja a vakuzást és talán lehetne helyettesíteni elektronikus expozíció indítással és leállítással, ahogy a kompaktoknál is van?
Mindenki tudta, hogy miről beszélünk, csak az nem, akit sikerült összezavarnod. Nem tankönyvet írunk ahol minden mondatnak definíciószerűen pontosnak kell lennie, hanem beszélgetünk egy fórumon, és amíg értjük egymást addig kár pontosítani. Zavaró okoskodás amit művelsz.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3815) Hydra SR válasza Lauda (#3813) üzenetére


Hydra SR
addikt

Én ezt találtam a pixinfo-n:
[link]
A vakuszinkron 1/500-ad mp-ig használható, amely az ISO 200 alapérzékenység miatt szükséges is, ha napsütésben belső vakuval szeretnénk deríteni.
Szóval: igen, úgy tűnik, a D40-ben ismét van kombinált zárszerkezet. Szerintem ez jobb, mint a (hú, hogy fogalmazzam meg precízen, hogy MINDENKI értse? ;] ) teljesen mechanikus ami azért az exponáló gomb által elektronikusan vezérelhető. Egyre kevésbé értem, hogy miért nem mindenhol ezt használják, no meg azt sem értem, hogy miért nem lehet tisztán elektronikus? Minek a redőny? Csak hátrányát látom. Csak filmesen volt igazán értelme.
Ha egy DSLR-ben alkalmaznak kombinált zárszerkezetet, akkor azt se nagyon hiszem, hogy nem lenne elég pontos. Meg hát még ha pontatlanabb is pár százalékkal a redőnynél, kit zavar? Ha 10%-ot téveszt a záridőben, az hibának már elvileg marha nagy, de a fotón mégis alig fog látszani és egy icipici sötétítés/világosítás megoldja ha mégis zavaró lenne. De tapasztalatom szerint még 1/3 fényérték változás is alig észrevehető, ez meg kb. annak a fele vagy még kevesebb.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3816) Hydra SR válasza Hydra SR (#3815) üzenetére


Hydra SR
addikt

Mondjuk az lehet, hogy a tévesztés nem százalékos, hanem konstans tartományba esik, és ez a nagyon rövid záridőknél gond. Ami 1/100-on 10%-os tévesztés, az 1/8000-en már 800%. Lehet, hogy nem véletlenül van még a kombinált expozíció is korlátozva 1/500-ra. Kivéve a kompaktoknál ugye, szóval megint nem értem....

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3817) Lauda válasza Hydra SR (#3815) üzenetére


Lauda
félisten

Értem és köszi. :R Viszont azt most sem, hogy miért kell ezt kombinálni és miért van az egyikben teljesen mechanikus a másikban meg elektronikus-mechanikus megoldás, ha mindegyik külön-külön is megállná a helyét.

Szerintem az sem baj, ha téveszt, mert azon a gépen kell beállítani a záridőt, amelyikkel fotózol, szóval semmi jelentősége, ha egy D40-el mondjuk 1/320-ad a záridő, egy D200-al meg 1/350-ed.

(#3818) BEE válasza Hydra SR (#3816) üzenetére


BEE
addikt

Lehet hogy az ilyen kialakítású érzékelőn plusz helyet foglal a záráshoz
való kialakítás, és ezzel csökkenti a hasznos felületet.
A pixelszám folyamatos növelése mellett lehet hogy nem merik bevállalni a gyártók
DSLR-en, kompaktnál meg mindegy.
De ez csak az én tippem.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3819) Degeczi válasza Hydra SR (#3815) üzenetére


Degeczi
nagyúr

persze, h van a D40-ben: ugyanazt a 6 Mp érzékelőt kapta, mint a D70/D50 - és a kombinált zárszerkezetet is megörökölte

a D40x-be már a 10 Mp-es CCD került, és az a modell már hagyományos elektromechanikus zárat (így talán mindenkinek jó...) kapott
mivel ez az összes ilyen érzékelővel szerelt típusra (D80, D200, D60) igaz, ez feltehetően technikai szükségszerűségből adódott így

teljesen elektronikus "zár": továbbra is azt gondolom, h egy DSLR gépben nagyon szerencsétlen megoldás lenne, ha a tükör mögött semmi nem védené az érzékelőt: a tükör mozgásával fölkavart levegőből garantáltan sokkal több por csapódna rá, mint most (most amikor a tükör visszalendül, és "csapja a szelet" az érzékelőnek, az már biztonságban van a csukott zár mögött)

(#3820) Degeczi válasza BEE (#3818) üzenetére


Degeczi
nagyúr

amíg a 10 Mp modellek erre alkalmatlanok voltak, ez stimmelt is

a mostani, élőképet adó típusok érzékelője azonban muszáj, h elektronikusan vezérelhető "zársebességű" legyen - a normál exponáláshoz mégis hagyományos zárat használnak, nem kombináltat

(#3821) Degeczi válasza Hydra SR (#3816) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igazából pontos okát nem lehet megtalálni, miért van 1/500-ra korlátozva a vakuszinkron

igaz, egy-egy vaku maximális teljesítményű villanása már nem sokkal rövidebb idő (pl 1/700, 1/1000) - de arra ritkán van szükség, a kisebb teljesítményű villanások pedig 1/XXXXX nagyságrendűek

és ami a pláne: ha a vakut csak középérintkezős módon csatlakoztatják, így a kamera nem tud róla és nem korlátozza a saját zársebességét, akár 1/4000 vagy 1/8000 mellett is lehetséges a villantás ilyen kombinált zárral elátott gépen!

(#3822) Lauda


Lauda
félisten

A Canon gépeknél (pl. 450D, 40D), mit jelet a "Focal-plane shutter"? :DDD

(#3823) BEE válasza Degeczi (#3819) üzenetére


BEE
addikt

A cserélhető obik miatt mindenképpen maradnia kell a redőnynek,
legfejjebb a funkció változik.
De van itt egy jó kérdés a kombinált zárakkal kapcsolatban !
Ha az első redőny elfut, annak mindenképpen van egy sebessége.
Ha elektronikusan történik a zárás,
akkor az egyszerre kapcsolja az összes pixelt.
Tehát a CCD felületén eltérő lesz a megvilágítottság
a redőny futásának függvényében.

Vagy esetleg soronként történik a zárás ?

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3824) Degeczi válasza BEE (#3823) üzenetére


Degeczi
nagyúr

gondolom amint a mechanikus zár idejénél rövidebb időre van szükség (ha hosszabb, akkor probléma sincs), megvárja amíg az első redőny lefut, és csak ekkor aktivizálja a CCD-t
(és persze még a második redőny indulása előtt be is fagyasztja)

(#3825) BEE válasza Degeczi (#3824) üzenetére


BEE
addikt

De akkor már tisztán elekrtonikus zárról beszélünk, nem kevert megoldásról.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3826) philoxenia válasza BEE (#3825) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

De a redőny csak működik ez esetben is, nem beszélve arról, hogy ez nyilván csak igen rövid záridőknél lenne így, hiszen a hosszabb záridők esetén a redőny lenne a hunyó....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3827) Degeczi válasza BEE (#3825) üzenetére


Degeczi
nagyúr

attól még kevert megoldás, h záridőtől függően (és nem egyidőben) vagy mechanikus vagy elektronikus

(#3828) Hydra SR válasza BEE (#3823) üzenetére


Hydra SR
addikt

Ez nekem is megfordult a fejemben és egyszerűen nem értem. Mármint amit a soronkénti zárásról írtál. Hiszen pont az lenne a lényeg, hogy legyen egy pillanat, amikor a szenzor teljes felülete kap fényt és érzékeli is, ekkor kell villantani. Ezen a soronkénti zárás nem segít, virtuálisan hozunk létre egy lefutó redőnyt és a hatás ugyanaz lesz vakuzás szempontjából. Ha meg nem soronként zárunk, hanem egyszerre, akkor nem csak a vakuzáskor lehet probléma, hanem a sima exponáláskor is, hiszen a szenzor egyes területei nem azonos ideig "fedetlenek". Ez csak a kombinált zárra érvényes, természetesen. Valami van még ott, amiről nem tudunk.

A szenzor védelméhez viszont szerintem nem szükséges olyan redőnyzár, ami csak az exponálás idejére nyílik. Talán az is elég lenne, ha csak az objektív leszedése idejére csukódna. Bár a fene tudja, a minap egy bogarat láttam mászkálni makrózás közben a képen, de a képeken nem jelent meg, és minden exponálás után eltűnt egy kis időre. Azt hittem, a frontlencsén van de fura volt, hogy ott nem látom, és a képeken sincs rajta. Na, hát a tükrön volt :) Ledobtam az egyik közgyűrűt a fűbe amíg valami érdekeset találtam, aztán visszatettem és ezzel egy bogarat juttattam a vázba és kajak ott mászkált :D Redőny nélkül a szenzorra is szarhatott volna. Szóval lehet, hogy a szenzor folyamatos védelme nem hülyeség.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3829) Lauda válasza Hydra SR (#3828) üzenetére


Lauda
félisten

Ez tetszett. Bogár a gépben. :C :Y :DDD

(#3830) Jinxx válasza Hydra SR (#3828) üzenetére


Jinxx
senior tag

Barátnőm gépében is van egy bogár, az elején az egész látszott, mostmár csak néha felbukkan egy fej, vagy láb, vagy csáp. Egy év telt el, azóta kicsit szétszórt lett, de a képeken soha nem látszott. Szétszedtük a gépet párszot, valószínűleg a mattüveg feletti részen halt éhen, és azóta ott lakik. :DDD

(#3831) Degeczi válasza Hydra SR (#3828) üzenetére


Degeczi
nagyúr

szerintem nincs értelme, h így, "egyszerre" legyen kombinált
ha pedig elkülöníthetőek a funkciók (bizonyos záridő alatt csak a redőnyök vezérlik a végig bekapcsolt állapotú CCD megvilágítását, bizonyos sebesség fölött pedig hosszú időre nyitva van a mechanikus zár, az érzékelő teljes felülete megvilágítást kap - de csak rövid időre van elektronikusan aktiválva), akkor nincs probléma

nem csak objektívcsere idején áll fönn a porosodás veszélye!
egy hosszabb teleobival akár a keresőnél érezni is a szelelést zoomolás közben: ahogy változik a hossza, az obi préseli befelé a levegőt - kinntről! porral együtt... - és nyomja ahova tudja

a bekerült por (akár zoomoláskor, akár a csere idején), persze nem rögtön az érzékelőre kerül, csak valahová be az aknába

aztán ahogy fölcsapódik a tükör, elég nagy légmozgást csinál az is, és a kavargó levegővel megindul a por - egyelőre valszeg még mindig nem az érzékelő irányába, hiszen a tükör fölfelé csapódott

az exponálás után azonban lefelé csapódik a tükör, és akkor már bizony jó eséllyel a CCD felé szállna a levegő - fontos tehát, h akkor már elzárva legyen...

(#3832) Hydra SR válasza Degeczi (#3831) üzenetére


Hydra SR
addikt

Igen, az egy lehetséges megoldás amit írsz, csak az meg plusz késleltetést eredményez és a sorozatlövés sebességét is nagyban lassítja (nem mintha vakuval ez számítana).

Szerintem ha a sok okos tervező összeülne, ki lehetne találni valami hatékony védelmet a szenzorra. Elvégre a redőny alapvetően nem arra való. Lehetne valami sztatikusan töltött lapka előtte vagy a fene tudja, biztos ki lehet találni valamit. Nehogymár egy redőnyzárat kelljen erre használni :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3833) BEE válasza philoxenia (#3826) üzenetére


BEE
addikt

Ha az első redőny nyitása után kapcsolják be a CCD-t és a második redőny
indulása előtt kikapcsolják, akkor az tisztán elektronikus zár,
hiszen a redőny nem vesz részt a képalkotásban.
Akkor csak ott volt, mint Totya a nagy balhéban. :))

Az meg hogy bizonyos időknél így, míg más időknél úgy működik,
annak meg mi értelme ?
A gyártó csak bonyolítaná a saját dolgát feleslegesen.
Ha a redőnyt kihagyják az csak pozitívum lesz szerintem,
már persze ha jól csinálják.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3834) philoxenia válasza BEE (#3833) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Volt erről már egy beszélgetés itt, de a CCD és CMOS érzékelők gyors kiürítésének problémája meghaladja elektronikai ismereteim mélységét. :)
Ha az általad írt módon működne a zár, akkor a redőny csak egy automatikus objektívsapka lenne. :))

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3835) Hydra SR válasza BEE (#3833) üzenetére


Hydra SR
addikt

Szerintem ez félmegoldásnak nem rossz, igazi hátránya nincs, csak nem oldja meg teljes mértékben a problémát közel sem. Amikor vakuval akarunk deríteni de alacsony záridő is kell, és nem gáz a késleltetés, akkor ezt a módot használjuk. A többi esetben marad a klasszikus redőnyzár. De azért tényleg meg lehetne oldani jobban is. Lényegében csak annyi történik, hogy szoftveresen lehetővé tesz valamit aminek néha hasznát lehet venni, és ehhez nem szükséges jelentős hardware átalakítás.
Most az, hogy a gyártó azt hívja kombináltnak, ami néha tisztán mechanikus, néha meg tisztán elektronikus, azon már én nem akadok fenn, amióta képstabinak hívják az auto ISO-t meg hasonlók :) Hívnak ezek már mindent mindennek, csak jól hangozzon.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3836) Degeczi válasza Hydra SR (#3832) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ha a sorozatlövés mondjuk 5 fps, az azt jelenti, h 1/5 közelébe kellene jutnia a mechanikus zársebességnek ahhoz, h érezhetően lassuljon a sorozat - márpedig a redőny lefutása (ami plusz késleltetést jelent mielőtt a CCD-t indítani lehet) lehet néhány ezredmásodperc nagyságrendű
szóvel nem tényező ebből a szempontból

(#3837) Degeczi válasza BEE (#3833) üzenetére


Degeczi
nagyúr

valszeg az az értelme, h nem lehet soronként, redőnymozgáshoz szinkronizáltan befagyasztani egy CCD működését, csak egyszerre - akkor pedig muszáj megvárni a teljes megvilágítottság állapotát az elektronikus indítás előtt

mivel a CCD-t védeni kell, úgyis ott a mechanikus zár előtte - akkor már logikus, h hosszabb időket mechanikailag vezéreljen (hiszen egyébként is annyi időre kellene kinyitni)

pláne, mert mint arról már szó volt, az elektronikus zárnak hátránya is van

(#3838) Hydra SR válasza Degeczi (#3836) üzenetére


Hydra SR
addikt

Asszem ebben igazad van, a sorozatlövésbe nem nagyon szólhat bele, csak a shutter lagba. Egy D40 szintjén ez még nem kritikus, de följebbi kategóriában már az lehet. És hát pont onnan hagyják ki ezt a funkciót? :)

#3837: a soronkénti ki/be kapcsolásnak egyébként sem lenne semmi értelme még ha működne sem, hiszen akkor virtuálisan ugyanazt csinálná, amit a redőnyzár. Halkabb se lenne meg tartósabb se, hiszen a másik redőny valódi, csattog és kopik. Ha meg mindkét "redőny" elektronikus akkor minek őket lefele futtatni...

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3839) péter007


péter007
senior tag

hy mindenkinek

biztos volt már róla szó, de most nincs sok időm olvasgatni...
melyik a legjobb program raw filek kezelésére és szerkesztésére?

kösz a választ előre is, üdv. péter

(#3840) johnjohn válasza péter007 (#3839) üzenetére


johnjohn
addikt

Ha van Photoshop CS 3 , akkor az.Ha nincs a Rawtherapee is jó, ingyenes progi.
[link]

(#3841) péter007 válasza johnjohn (#3840) üzenetére


péter007
senior tag

thx

(#3842) sto1911


sto1911
veterán

Van egy 5 megas also kat. digi gepem. Azt vettem eszre, hogy ha csak 3 megapixeles fotokat keszitek vele, akkor a vegeredmeny mintha elesebb lenne.

Miert van igy? A gep ugyanugy 5 MP-s kepet keszit, amit lekicsinyit, vagy az erzekelore lehet kisebb kepet is kesziteni?

(#3843) Zola007 válasza sto1911 (#3842) üzenetére


Zola007
veterán

Milyen gép?
Nem használja az összes pixelt elméletileg, kevesebb zajjal jöhet össze a kép.
Hasonlítsd össze normálisabb képznéző progival ugyanakkora méretre kicsinyítve az 5 megapixeles képet és a 3 mpx-est (több ilyen progi csúnyán kezeli a méretváltoztatást).

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#3844) Szten Márs válasza Zola007 (#3843) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Miért ne használná az összes pixelt? Ugyanúgy használja az összes pixelt, csak lekicsinyíti a kész képet utána. Persze a leméretezés általában csökkenti a zajt, de ettől még jobban jár, ha otthon kicsinyít valamilyen szoftverrel, jobban paraméterezhető úgy a kicsinyítés.

(#3845) sto1911 válasza Zola007 (#3843) üzenetére


sto1911
veterán

Canon Powershot A460-am van.

Koszi a valaszokat!

(#3846) péter007


péter007
senior tag

nem tudom hogy ide tartozik-e de nem találtam jobb helyet...

tud valaki ajánlani olyan honlapot ahova fel tudom tölteni a képeimet galériaszerűen?
vagy egyszerűbb ha csinálok egy honlapot magamnak?

(#3847) Zola007 válasza péter007 (#3846) üzenetére


Zola007
veterán

[link]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#3848) péter007 válasza Zola007 (#3847) üzenetére


péter007
senior tag

köszi, nem pont ilyenre gondoltam de amire kell megteszi :)

(#3849) Zola007 válasza Szten Márs (#3844) üzenetére


Zola007
veterán

Sorry, anno ebben a cikkben olvastam, valszeg félreértettem vmit. Azt hittem a többi technológiára is vonatkozik.
[link]

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#3850) Zola007 válasza péter007 (#3848) üzenetére


Zola007
veterán

Hát nem tudom pontosan :) mire gondoltál , de ezeken is albumokba tudod rendezni őket, ha vmi profibb cucc kell, ahhoz érdemes pár dollárt rááldozni egy fix galériára.
még ezek ingyen:
[link]
[link]
egy egész szépen kiképzet a fotomarkettől (tárolásra ingyenes): [link]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.