Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40151) #81556480 válasza opeter70 (#40150) üzenetére


#81556480
törölt tag

:R ja , köszi! elkerülte a figyelmem

(#40152) footy válasza Osynho (#40146) üzenetére


footy
addikt

A Wav formátumban nem tudsz ID3 információt tárolni.

(#40153) s4tch válasza opeter70 (#40150) üzenetére


s4tch
veterán

Én azt tanultam, hogy hang = rezgés, tehát rezgéscsillapító = hangszigetelő. Az olvasatodban mi a különbség?

(#40154) SetCHOO.


SetCHOO.
aktív tag

Kenwood KMM-361SD
Tegnap be is szereltem a gépezetbe. Húúú. Eddig nekem nem is voltak hangszóróim! :D
Egyből ráeresztettem egy FLAC-ot és innentől kezdve már MP3-at nem is akarok hallani. Miután beállítottam a fejegység hangszintjeit a golf4 gyári hangszóróihoz, jött a döbbenet. Nagyon szépen és tisztán szólnak. Mi lenne, ha még egy komolyabb rendszert hallgatnék? ;]
Nagyon szépen belehet állítani a hangsávokat. Egyszerű, gyorsan áttekinthető menüje van.
32 gb SD kártyát raktam bele. Az előlapi USB maradhat a külső eszközöknek. Bár azért Bluetooth praktikusabb lenne.
Ami viszont így elsőre csalódás, hogy a gombsor és a háttérvilágítás színe külön-külön NEM variálható. :W Nagyon sok helyen félreérthetően fogalmaznak a leírásban. (Gomsor szín: variálható; Hátérvil.: variálható) De külön-külön nem! :W
Na ha ezt tudom akkor már ezt fícsört dobom és helyette jöhetett volna extrának a Bluetooth. :U
Összességében viszont nagyon elégedett vagyok, zeneileg életre kelt az autóm!

Ja és délután kezdhetem hangszigetelni a 2 első visszapillantó tükrömet. picikét tücsköl :DDD

[ Szerkesztve ]

(#40155) opeter70 válasza s4tch (#40153) üzenetére


opeter70
senior tag

Igaz, csak éppen nagyon nem ugyanarról beszélünk.
Az autóhifiben autóhifiben elsősorban a lemezek rezgését (vagy rezonanciáját ha így jobban tetszik) csillapítjuk, valamint zárt "hangdobozt" igyekszünk létrehozni a bitumen lapok segítségével.
Ennek viszont semmi köze a klasszikus értelemben vett hangszigeteléshez, még ha (megtévesztő módon) szigetelésnek is hívjuk.
LaciCRM-nek a kívülről jövő hangok szigetelése a célja, pl. hogy a motor hangja kevésbé jusson be az utastérbe. Erre viszont a bitumenlap önmagában alkalmatlan, vagy legalábbis közel sem éri el a kívánt hatást.

[ Szerkesztve ]

(#40156) s4tch válasza opeter70 (#40155) üzenetére


s4tch
veterán

Oké, akkor még egyszerűbben kérdezem: szerinted mit csinál másképp a rezgéscsillapító és a hangszigetelő anyag?

(#40157) opeter70 válasza s4tch (#40156) üzenetére


opeter70
senior tag

Bár már régen tanultam fizikát, de megpróbálom. "Szigetelés" nélkül egy autóajtóban lévő hangszóró rezgésbe hozza az ajtó külső és belső lemezeit, amelyek a saját frekvenciájukon elkezdenek rezegni, és nagyon csúnyán beleszólnak a hangszóró hangjába. Nem tudom máshogy megfogalmazni, de "kopogós", "zizegős", rezonálós hang lesz a végeredmény.
A bitumenlap a magas csillapítási tényezőjénél fogva ezeket a rezgéseket letompítja, így ezek nem tudnak beleszólni a hangképbe.

A klasszikus értelemben vatt hangszigetelés lényege pedig, hogy két szomszédos térbe minél kevésbé juthasson át a hang. Ezt általában olyan porózus anyagokkal valósítják meg, amelyek nagyon sok apró légbuborékot tartalmaznak és ezáltal gátolják meg (vagy csökkentik) a hangrezgések átjutását egyik térből a másikba.
Ilyen anyagok pl a különböző üveg-, vagy kőzetgyapotok, a polisztirol lapok (köznyelven hungarocell) különböző fajtái, vagy az egyéb szivacsos szerkezetű, habosított anyagok, mint pl a polifoam.
Ezeknek nagyon jó a szigetelő képességük, a csillapítási tényezőjük viszont nem igazán.

Nézzél bele pl. egy gipszkarton válaszfal belsejébe, ott még véletlenül sem 2-3 mm-es bitumen lapokat raknak közé, hanem 5-10, esetenként 15-20 cm vastag kőzetgyapot, vagy esetleg polisztirol lapokat.

Mégegyszer mondom, az autóban nem az az elsődleges cél, hogy a kívülről jövő hangokat csökkentsük (persze ez sem hátrány), hanem a lemezek saját rezgését próbáljuk csökkenteni.

[ Szerkesztve ]

(#40158) opeter70 válasza s4tch (#40156) üzenetére


opeter70
senior tag

Lejárt a szerkesztési idő.
Az egésznek a lényege, hogy a fémekben (jelen esetben az ajtólemezben) terjedő hangokat (rezgéseket) teljesen más technológiával kell csillapítani, mint a levegőben terjedő hangokat.

(#40159) s4tch válasza opeter70 (#40157) üzenetére


s4tch
veterán

Amennyire én tudom, autóban az a helyzet, hogy a legtöbb zaj a lemezeken keresztül érkezik, ezért a zajcsillapítás szempontjából a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy tompítod a lemezek rezgését. Ha megnézel egy gyárilag csendes autót, ott alapvetően két részből áll a "zajdizájn": egyrészt megpróbálnak áramvonalas kasztnit, (nyilván kategóriánként differenciált költségvetéssel) vastag üvegeket, kevésbé hangos kipufogót, csillapítottan rezgő erőátvitelt, halálra szilentezett futóművet (stb) tervezni és felhasználni, másrészt kitapétázzák a lemezeket bitumenlappal vagy valami hasonlóval. Rövidebben: a lehetőségekhez képest csendes autót terveznek, amit tovább tompítanak a lemezek rezgésének elfojtásával. Persze vannak az autókban szivacsos csillapító elemek is, de miután a lemezek a legnagyobb zajforrások (lásd tető), ezért a gyártók sem restek bitumenlaphoz hasonló anyagokat ragasztani akár a tetőre, akár a padlólemezre, tűzfalra, ajtók belső falára, kerékjárati ívekre, akárhová, ahol a zaj éppen keletkezik.

Egyébként láttál már autót kőzetgyapottal, üveglappal szigetelni, akár a külső zajok ellen, akár hangdoboz készítése végett? Én nem nagyon. Az autó egy kompromisszumos környezet, ezért a praktikum a legkisebb kiterjedésű anyagok használatát veszi elő. Az meg a bitumenlap, ill. a hasonló cuccok. Különböző porózus cuccokat a beltéri elemek zörgésének csillapításához szoktak használni, de az teljesen más tészta.

Röviden: szerintem teljesen fölösleges rezgéscsillapításról és zajcsillapításról külön beszélni autóhifi esetében. A kettő kéz a kézben jár, praktikusan hasonló anyaggal látsz neki, bármi is a cél.

(#40158) opeter70: autóról beszélünk, ott meg a lemezeken keresztül terjed mindenféle zaj. Ha azokat letompítod, jó helyen jársz.

[ Szerkesztve ]

(#40160) B-enji válasza Osynho (#40146) üzenetére


B-enji
tag

Hasonló képen jártam egy régi amcsi erővel, rettenet hangos volt és iszonyat pörgött mikor bekapcsoltam, igaz szép lassan kezdett csökkenni a fordulat. Majd kapott a venti egy kis kontakt spray permetet, és megszűnt az erős zöreje.

(#40161) murasake válasza #81556480 (#40149) üzenetére


murasake
csendes tag

Szia, amit tudni lehet róla, azt leírtam a hirdetésben. Ha érdekel, keress meg privát üzenetben, vagy az olx-en megtalálható email-en, ill. telefonon.
Biztos ami biztos, még egyszer berakom a [link]

(#40162) footy válasza s4tch (#40153) üzenetére


footy
addikt

Szigeteles szerintem mikor elszigetelsz(izolalasz) egy teret, viszont a rezgescsillapitasnal elhangolod mas tarmonyaba.
Egyebkent ezt tamasztja ala az is hogy az STP-nel is kulonveszik a ket dolgot.

(#40163) s4tch válasza footy (#40162) üzenetére


s4tch
veterán

Hümm, ez elgondolkodtató. Tehát ők egy felületre kétféle anyagot raknának: egy rezgéscsillapítót és egy hő- ill. zajszigetelőt.

Hát akkor rosszul sejtettem.

(#40164) PiciPeti válasza footy (#40162) üzenetére


PiciPeti
őstag

:K

A belső visszaverődésekről nem is beszélve... A csöndes autó rezgés, ÉS zajcsillapítva is van. Előbbi a lemezek merevítésével/elhangolásával, utóbbi pedig a kárpitelemekkel.

(#40165) CsIrKeRaToR


CsIrKeRaToR
tag

Erre valaki valamit? #40144

[ Szerkesztve ]

"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."

(#40166) Osynho válasza CsIrKeRaToR (#40165) üzenetére


Osynho
addikt

Pioneer MVH-170U
Kenwood KMM-100A

B-enji: Köszi. Igen olajozni gondoltam én is.

footy: Ez valahol logikus és egyben dühítő is. :)

[ Szerkesztve ]

(#40167) CsIrKeRaToR válasza Osynho (#40166) üzenetére


CsIrKeRaToR
tag

Köszönöm a választ! Ne haragudj,de elképesztő módon nem értek az autós hifihez. 4x50W= max 4 db 50Wattos hangszóró. Tehát,ha mélynyomóval bővítek akkor emiatt "Direct Sub Drive(nagy érzékenységű, 2 Ohmos mélysugárzó esetén a rádióról közvetlenül is meghajtható, nem kell erősítő. 2x50 W + 1x70W)," 2 hangszóróról le kell mondjak,és az megy a mélynyomóba igaz? Az autómban a zöld-szürke színek dominálnak úgyhogy inkább egy ilyet vennék,rosszabb ez a másik Kenwood-tól? Milyen hangszórókat érdemes használni és hányat?

Előre is köszi!

"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."

(#40168) tboy93 válasza CsIrKeRaToR (#40167) üzenetére


tboy93
nagyúr

A 4x50 watt a max teljesítmény amit "leadhat". átlagosan kb 4*17-20w-ot ad le, ami nem sok mindenre elég, egy sub hajtására meg abszolút felejtős. Erősítő javallott :K

Ebben az árkategóriában kb teljesen mindegy mit veszel, hangban nem lesz különbség.

A színpadkép kialakítása érdekében egy jó 16-os komponens szett és egy subláda hátul elég a jó hangzáshoz, ha hátulra is raksz hangszórót az nagy valószínűséggel csak összekuszálja a dolgokat. Bár azt is tegyük hozzá, hogy egy 20k-s fej nem fog neked színpadot teremteni :N

[ Szerkesztve ]

(#40169) Osynho válasza CsIrKeRaToR (#40167) üzenetére


Osynho
addikt

Nem tud 4x50W-ot egy fejegység sem, ez marketing rizsa. A hangszóró terhelhetőségének nem muszáj megegyeznie ezekkel a kamu W-okkal, inkább arra figyelj, hogy minél érzékenyebb legyen.

Subot semmiképp se köss fejre, csakis külön erősítőre. 2 hangszóróról eleve jobb, ha lemondasz. Ajánlom figyelmedbe az első hozzászólást. :)

(#40170) CsIrKeRaToR válasza Osynho (#40169) üzenetére


CsIrKeRaToR
tag

Értem,így már egy kicsit más a kép. Ebben az esetben mi az felső határa (árban) egy alsó kategóriás szettnek. Mik szükségesek ahhoz hogy,kompromisszumokkal teli,de egy viszonylag normális hangzása legyen a szettnek? Sz@ré' nem szívesen adnék pénzt.

*elolvastam az első hszt.

[ Szerkesztve ]

"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."

(#40171) Osynho válasza CsIrKeRaToR (#40170) üzenetére


Osynho
addikt

Felső határ nincs. :D Audio System MX165 Plus 21-22e pl, ami könnyen hajtható és sokan ajánlják. MM-ban láttam egy Focal szettet 18-ért, hogy milyen, nem tudom, de legalább Focal. :D Befér a 16cm-es hangszóró az ajtóba?

Érdemes az ajtót szigetelni, az nyilván nem 2 Ft, de sokat tesz hozzá a hanghoz.

(#40172) olahpal82


olahpal82
csendes tag

Sziasztok.

Szeretnék meghallgatni olyannak a hifijét, akinek kicsit komolyabb van. Szeretnék tapasztalatot gyűjteni. Ha van olyan aki Kecskemét közelében lakik, és szívesen megmutatná a hangteknikáját szóljon!

Köszönöm, üdv.

(#40173) runner 125 válasza Akos1994 (#40147) üzenetére


runner 125
nagyúr

drunkyboy linkelte, pl arra gondoltam én is.

Az viszont nem túl szerencsés, ha csak 1 csatornán mutatná.

Ez sem rossz ötlet, de nekem nincs ilyen a plafonon.

Gondolkodom hova lehetne ízlésesen elhelyezni, beépíteni akár valamilyen kijelzőt..

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#40174) Akos1994 válasza runner 125 (#40173) üzenetére


Akos1994
aktív tag

runner 125: Ez a Dacias link már sokkal jobb, én mondjuk speciel nem adnék ki 25k-t egy hőmérőre.. 4-5k már barátságosabb. :DDD

Más: Megvettem végül a Hifonics Jupiter VIII-t, (utólag is köszönöm a segítséget PiciPetinek :R ) bár csak azt tudtam meg, hogy szól mind a 4 csatija ugyanis az előző tulajnak (szerintem inkább khhmm "kereskedő" volt) az első ajtajában, ajtónként 2 db talán 16 centis koax volt berakva természetesen lábhoz, hátul 2db irdatlan nagy mélyláda és ment róla a tüci-tüci.(nehogy valaki magára vegye,nincs semmi bajom az elektronikus zenével, csak abból is van igényesebb..) Hát mit ne mondjak.. volt mély dögivel, de azt leszámítva maradhatott volna valami gyári 10-13centis cucc.. ;] de általában még azok is jobbak... :DDD
Se baj, majd ha találok16cm-es komponens szettet használtan.. Csak nem találok.. Vagy 35-40 ezres kategória vagy SAL koaxal van tele az összes apró. Hardverapró,OLX, jófogást, carstyling (itt szinte nincs semmi), FB autóhifi mánia csoportot, Index Autóhifi adok veszek(itt sincs élet) nézem kb. 2-3 hete de semmi.. 15-20k-s kategória érdekelne.. Tudtok még lelőhelyet amit érdemes naponta nézegetni?

[ Szerkesztve ]

(#40175) runner 125 válasza Akos1994 (#40174) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nem tudom létezhet-e autóba fúrható / illeszthető kivetítős hőmérő. Azt ízlésesen el lehetne helyezni, mondjuk a jobb sarokban lévő EU-s matricára simán rá tudná vetíteni. Nem lenne zavaró, mégis bármikor rá lehetne pillantani.
Nekiállok google-zni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#40176) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Ez a mélyláda, ennyiért megéri? Anno leírtam mire kell, de a rend kedvéért: kis méretű zárt ládát keresek, ami mellé még lehet pakolni is - inkább a szebb hangra mennék mint a hangerőre, mostanában főleg rock (AC/DC, Iron Maiden, SOAD stb), és egyéb magyar alternatív zene amit hallgatok (ergo nem a dübögni akarok, arra jó lenne a mostani SAL dupla is :U )

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#40177) zolika199


zolika199
csendes tag

Sziasztok!
Most tervezek építeni az autómba hifit, ezeket válogattam össze, szerintetek ez így jó lesz vagy változtassak valamit rajta? Igazából az a gondom hogy nem tudom milyen erősítőt vegyek ehhez a szetthez, ezért két félét állítottam össze:
1.
elsö szett: Kicx ICQ 6.2
sub: DLD 500+
erösitö: Kicx QS 4.160

2.
Itt ugyanaz az első szett és a sub, csak két darab két csatornás erősítővel, az egyik hajtja az első szettet, a másik pedig hídba kötve a ládát. Itt a két erősítő egy Kicx RTS 2.60 és egy Kicx RTS 2.100 hídba kötve.

Szerintetek melyikkel járnék jobban, esetleg máshogy állítsam össze?

Jah, és még annyit hogy a kocsiban egy 75Ah-s akksi van, az elég ehhez a hifihez?

(#40178) tboy93 válasza LógaGéza (#40176) üzenetére


tboy93
nagyúr

neztem ma ezt en is, szerintem nem lehet rossz!

(#40179) LógaGéza válasza tboy93 (#40178) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ez a másik amin töprengek, bár úgy hallottam, hogy a Kickerek inkább a dübögést szeretik reflexládában, és a Rockfordok jobbak zártban.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#40180) tboy93 válasza LógaGéza (#40179) üzenetére


tboy93
nagyúr

szerintem a roki jobb

(#40181) Joe fiú válasza olahpal82 (#40172) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Szia, nem kecskeméti vagyok, de kb. Hetente járok le, most pénteken este is megyek le, ha gondolod irj privit és egyeztetünk.

(#40182) metaksza


metaksza
tag

Sziasztok! Szerintetek érdemes venni egy ilyet (http://www.edigital.hu//Fejegyseg/Overmax-OV-CR-422-SD/USB-autohifi-fejegyseg-taviranyitoval-p358067.html) , vagy inkább még szánjak rá pár ezer forintot? Igazából nekem a legfontosabb az AUX lejátszás lenne, sajnos a mostaniban nincs.

(#40183) Osynho válasza metaksza (#40182) üzenetére


Osynho
addikt

Ezt semmiképpen se. :N Ennyiért inkább használtat, vagy kicsit többért új márkásat.

(#40184) metaksza válasza Osynho (#40183) üzenetére


metaksza
tag

Köszi! :)

(#40185) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Hello, hamarosan itt a karácsony és szeretném magamat meglepni végre egy új fejegységgel. A keretem legfelső foka 35.000Ft. Ami a lényeg Bluetooth kihangosító legyen benne, meg usb és a világítás az opcionális vagy zöld legyen. Ilyen árkategóriában mit ajánlanátok? Köszönöm.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#40186) Lusu válasza Akos1994 (#40174) üzenetére


Lusu
aktív tag

Szia!
JBL szett mondjuk 20K-ért? apróságok nélkül :)

[ Szerkesztve ]

(#40187) LógaGéza válasza Lusu (#40186) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ezen én is töprengtem, csak nem tudom, hogy az én ízlésemnek megfelelő lenne-e :F

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#40188) MunezXBK válasza LógaGéza (#40187) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Én is cserélném a DSK-t, de nem tudom mire. Kizárólag elektronikus zenét hallgatok.

(#40189) sanki85 válasza MunezXBK (#40188) üzenetére


sanki85
csendes tag

Szia! Ki nőtted, vagy csak simán nem jön be a hangja?

(#40190) tboy93 válasza MunezXBK (#40188) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ez kéne neked! :K Mivel hajtod a szettet amúgy?

(#40191) Daywalker válasza Lusu (#40186) üzenetére


Daywalker
addikt

Érdekes az a szett...most akkor hogy is van? A mélyközép GTO, a magas és a váltó Power? Ez így vegyes, nem biztos, hogy együtt jól szólnak, látatlanban nem venném meg.

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#40192) MunezXBK válasza sanki85 (#40189) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Mindkettő. Feljebb is lépnék + a magasa bántja a fülem.

Tboy: 5 csatis Ultimate erővel. Köszi a linket, ez van 13-as verzióban is?

(#40193) tboy93 válasza MunezXBK (#40192) üzenetére


tboy93
nagyúr

nem tudom, de ha most 13-asod van en mindenkepp megprobalnek kialakitani 16-os helyet. Nem fer el a karpit mogott egy kiemelogyuruvel?

(#40194) MunezXBK válasza tboy93 (#40193) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

:N A4, B5.

(#40195) olahpal82


olahpal82
csendes tag

Sziasztok.

Valaki mondja meg nekem miért lehet az audiosystem FWX hangváltojára akár két mélyközepet tenni? Ez mikor indokolt, mire jó?

Köszi.

(#40196) Lusu válasza LógaGéza (#40187) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ez teljesen csak akkor derülne ki, ha betennéd és kipróbálnád. A váltón van 6db vágás a magasakra, nekem úgy tetszett. A középtartomány felső részén volt sok, de jobb lett amikor szembe fordítottam a magasakat. Viszont lehet, hogy valami más összetevő szólt bele. Kár, hogy messze laksz, különben azt mondanám vidd el próbáld ki, hátha, de így tényleg zsákbamacska :)

(#40197) jimmy87


jimmy87
tag

Sziasztok!

A következő erősítőt találtam Magnat Xcite560
Az erősítőről nem sok infot találtam...
Ha valaki tudna egy manualt hozzá, azért is hálás lennék :)

Kérdésem az lenne, hogy a képes lenne-e megfelelően kihajtani a következő rendszeremet:
Első szett : Audio System MX 165 Plus
Mély : Phoneix Gold Octane R12
Korábban már ajánlottak az itteni kollégák erősítőket, de helyileg ez nekem pont megfelelne, nem kellne postázni,stb...

Segítségeteket előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#40198) LógaGéza válasza MunezXBK (#40188) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nekem egy SAL AHP-16S szett van benn - szerintem én jártam rosszabbul :)
Ha valaki tud olyan szettet, ami nekem jó lenne olcsóér', az ne tartsa vissza az infót :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#40199) jimmy87 válasza jimmy87 (#40197) üzenetére


jimmy87
tag

vagy MAgnat Power Engine 4 ezek árban ott vannak, amennyit most szánni tudnék rá.

(#40200) PiciPeti válasza jimmy87 (#40199) üzenetére


PiciPeti
őstag

Jáááj, ki mondta hogy a magnat a csúcs? :F

Ha fontos, hogy helyben legyen: OLX
Kenwood

Vagy: Signat
Signat

Mindkettő lényegesen jobb választás, mint amit linkeltél. Az egy hulladék, kb 4x30W jön le róla, a ház felében van csak panel...
Mach

Vicc kategória... :W

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.