Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) vargalex válasza junkpod (#2300) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hidd el, vannak, akiknek nincsenek akkora igényeik. Több ismerősöm a mai napig routert, vagy raspberry pi-t használ hasonló feladatokra.

Alex

(#2302) Vefy


Vefy
csendes tag

Kedves fórumtársak!

Szeretnék iránymutatást kérni a problémámra. Vettem egy MXQ pro 4k masinát, a felhasználási módja AV csatlakozón keresztül történne. Android alatt (is) nem ad képet a ketyere. Az itteni útmutatást követve feltettem egy sd kártyára a LE 005 verziót, és fogpiszkálós módszerrel sikerült is használatba venni, de még mindig csak HDMI csatlakozón keresztül. Az AV viszont továbbra se működik.

kérdéseim:
1,Hogy tudnám biztosra tudni, hogy nincs bekötve
2, valami beállítást eszközölve életet lehetne lehelni bele (AV) ?

válaszaitokat előre is köszönöm!

üdv Vefy

Xiaomi A1 | x99 e5-2660v3 | CLEVO xmg p505

(#2303) DoItYourself válasza Vefy (#2302) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Üdv,
az összefoglaló 6-os pontjában van erről szó. Az AV sztem minden dobozon be van forrasztva, nem emlékszek olyanra, mint a reset gomb esetén.

Ha valakinek az AV csati működik vagy használja (akár aktív hangfalon is), akkor kérem jelezze, hogy milyen doboza van, milyen fw-el, milyen beállítással.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2304) junkpod válasza vargalex (#2301) üzenetére


junkpod
nagyúr

nem gondoltam, hogy tömegigény, hanem azt mondtam, hogy érre érdemes haladni ha probléma mentes mindennapokat szeretnél hosszútávon.

Box's don't touch!

(#2305) vargalex válasza junkpod (#2304) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Nálam problémamentes. :) Ahogy írtam, én épített mini szervert (J1900 alapokon) használok.

Arra próbáltam rávilágítani, hogy az általad írt 20000 Ft-os kategóriába tartozó NAS-ok előnye a SATA-ban merül ki. SoC-ban gyengébbek az S905-nél, ráadásul általában aktív hűtés is van bennük. (Ezért szerettem a GoFlex Net-et, mivel abban nem volt hűtés. Illetve nálam a J1900 is full passzív. Ráadásul 2 db 2,5" HDD-vel + SSD-n a rendszer elvan 14-15 W-ból.)

[ Szerkesztve ]

Alex

(#2306) Danecay válasza interstate76 (#2294) üzenetére


Danecay
őstag

(#2291) Danecay Szívesen. SMB szervert nem próbáltad?

Szia! Nem de kipróbálom. Az SMB Server-t vagy az SMB Nativ Szerver-t kell? Tényleg ennyire macerás a Windows-os kapcsolat, hogy még Windows-os frissítést is töröli kell hozzá mint ahogy az alkalmazás Help-je írja?

[ Szerkesztve ]

(#2307) DoItYourself válasza Danecay (#2306) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

A társaság 95,87%-a lejátszásra használja a dobozát, te egy NAS funkciót próbálsz Androidon futtatni, ennyivel bonyolultabb a helyzet. :)
OE vagy LE alatt, ha jól emlékszek egy rádiógombot kell bekattintani, hogy működjön a samba.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2308) Csicsóka válasza DoItYourself (#2303) üzenetére


Csicsóka
őstag

MXQ Pro+ és K1 plus dobozokon működik az analog hang kimenet droid, OE, és LE alatt is.
A video kimenetet nem próbáltam, mert nincs mivel.
Android és LE alatt semmi varázslatra nincs szükség. LE alatt, a kodi beállításokban kiválasztható az analog kimenet.
OE alatt viszont kicsit dolgozni kell vele.
Itt írtam le hogy mit kell elkövetni hogy használható legyen.

[ Szerkesztve ]

(#2309) Danecay válasza DoItYourself (#2307) üzenetére


Danecay
őstag

Én is lejátszásra akarom használni 95,87%-ban :) de szükség esetén el szeretném érni direkt módon a BOX-ra kötött winchester fájljait, ami ahogy olvasgatok nem egy lehetetlen feladat, sőt inkább WIN oldalról körülményesebb mint Androidról. Az OE vagy LE-el az a gondom, hogy a mellett, hogy biztosan gyorsabb vagy/és stabilabb a Droid-nál, de mégiscsak bekorlátoz a KODI keretei közé. Lehet jobb lenne valamilyen BOX-on futtatható GUI-s Linux disztribúcióban gondolkodni. Ezzel tényleg, mi a helyzet? Kicsit kiestem a dolgok követéséből az elmúlt hetekben. Végül is mindegy, nem olyan dolgot szeretnék ami Droiddal kivitelezhetetlen.

(#2310) interstate76 válasza Danecay (#2306) üzenetére


interstate76
addikt

Őszintén szólva nem tudom. Az elmúlt évek során egy ideig routerre, majd egy wines mini PC-re dugott külső HDD-n tároltam a megosztani kívánt anyagokat, mostanában pedig egy NAS-on, szóval nem futtattam SMB szervert androidon. A hét végefelé ki tudom próbálni, ha addig nem boldogulsz vele.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#2311) Danecay válasza interstate76 (#2310) üzenetére


Danecay
őstag

Persze, megfelel. Azt hittem Te is ezt használod azért tanácsoltad. Időközben majd én is próbálkozom vele, hátha. Köszönöm!

(#2312) vargalex


vargalex
Topikgazda

Sziasztok!

Megérkezett a Sunvell T95m 2GB/8GB-os változat, így a mai nappal én is tulajdonosa lettem egy S905-ös kütyünek.
Nagyon rövid ideig volt alkalmam megnézni. Ezen rövid idő alatt:

1. Android

Szerintem teljesen rendben van, play-ból tudok telepíteni, böngészés gyors, youtube megy. Megnéztem még a Horizon Go-t (mert felmerült itt korábban kérdésként), de ezen sem lehet nézni. A korábban említett "sajnáljuk most nem tudjuk lejátszani: 4101" hibával nem indul el a lejátszás. Kodi 16.0 van alapból, de természetesen cserélhető, sőt induláskor szól is, hogy van már stabil 16.1.

2. libreELEC

Gond nélkül települt a fogpiszkálós módszerrel. A távirányítón majdnem minden működik is alatta (érdekes módon nem találok az SD-n remote.conf-ot), a hangerő növelés pl. nem. Meglepődtem, hogy az egeres irányításra átváltás is megy.
Próbáltam IPTV Simple Client-et, nem volt vele gond. Gyorsan letöltöttem néhány trailer-t 1080p-ben és néhányat 4k-ban. Még a 4k-s lejátszás esetén is 500 MHz környékén mentek a magok, mert ugye az is GPU-ból megy.

CEC-et nem volt alkalmam próbálni, mert a cucc a munkahelyemre érkezett, így csak egy HDMI-s monitorra kötöttem. Elsőre azt gondoltam, hogy hibás példányt kaptam, mert nem volt kép. Aztán jobban szemügyre vettem és a HDMI káblet nem toltam be teljesen az aljzatba, mert annyira szorult, hogy azt hittem, ott a vége.

Egyébként wifi-n is egész jó, 60 Mbps-t mértem.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#2313) DoItYourself válasza vargalex (#2312) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Vicceskedve mondhatnám azt is, hogy üdv. a topikban. :DDD
Honnan rendelted?
Érdekes, hogy ugyanannyiba kerül az 1G/8G változat, mint a 2G/8G, aki ilyet tervez venni, figyeljen.

Az IPTV kliens nekem nem indul automatán OE alatt, tehát a főmenüből hiányzik a TV és a RÁDIÓ. Valamit be kell még kapcsolni, vagy ez csak az én problémám, és a hányattatott sorsú OpenELEC-emre vezethető vissza?

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2314) Csicsóka válasza vargalex (#2312) üzenetére


Csicsóka
őstag

Biztató tulajdonságok, főleg hogy most csak 30 dollár. :K
Az enyém még fel sem bukkant a nyomkövetésen, pedig csak egy nappal később rendeltem.
A tiéd mióta látszott, és melyik nyomkövető rendszeren?
LE alatt mutat vmit a kijelzője?

(#2315) dugesz77 válasza Csicsóka (#2314) üzenetére


dugesz77
őstag

Én Július 16. rendeltem Sunvellt és tegnap mozdult csak meg a csomag. Ez a cseh posta elég sokat vár az első infoval. De akkor ezek szerint megéri várni rá.

[ Szerkesztve ]

(#2316) vargalex válasza DoItYourself (#2313) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Igen, most a 2GB/8GB változat még jobban le van akciózva, én $33.99-ért rendeltem a gearbest-ről (szerintem a többiek is).

A Rendszer->Beállítások->TV alatt engedélyezted? Mert akkor automatikusan kellene lenni TV menüpontnak (ha le tudja tölteni a csatorna listát, azaz az IPTV Simple Client-et is helyesen állítottad be). Esetleg kapcsold be a debug logolást a Kodi-ban, hogy lásd, mi történik. Az IPTV (szerver) oldalon tőled csak x86-ról (OpenELEC alól) jött csatorna lekérés, úgyhogy esélyes, hogy nincs rendesen beállítva (feltételezve, hogy az S905-ön is azt a listát használod).

(#2314) Csicsóka: A gearbest oldalán nálam is későn bukkant fel, a Magyar Posta tracking oldalán viszont hamarabb és frissebb infók is voltak.
LE alatt nem mutat semmit a kijelző, de ugye ez várható volt. Időm még nem volt foglalkozni vele, hogy beröffenthető-e.

(#2315) dugesz77: én is 16-án rendeltem meg. 17-én jött a levél, hogy postára adták.

Az első infó a posta tracking oldalán a rendelés után 5 nappal jelent meg: "Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country". Ekkor már Csehországot mutatott az oldal.

Még annyi, hogy ahogy korábban írtam, én bepipáltam rendeléskor a Netherland Post-ot is.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#2317) KTU válasza vargalex (#2312) üzenetére


KTU
addikt

Root jog van-e?

pl. a Beelink dobozokon nincs supersu és társai,
de tudok mindenféle alkalmazást fagyasztani a Link2SD-vel, mivel gyerekek játszanak vele.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#2318) Danecay válasza interstate76 (#2310) üzenetére


Danecay
őstag

Na elvileg végigcsináltam mindent ami a amit az SMB Server-hez ír a Servers Ultimate help-je, a megnevezett Windows Update uninstallásától eltekintve, lévén nálam Win 10-en nem volt ilyen, de sajnos egyelőre még nem sikerült működésre bírni. A Server-t futtató eszközt egyébként tudom pingetni, szóval nem hálózat elérési problémája van.

(#2319) DoItYourself válasza vargalex (#2316) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Az IPTV klienssel az a helyzet, hogy ha a Settings / Add-on menüpontban megnézem, akkor Enabled-en áll, de a főmenüben nincs TV és RADIO. Ha az előbbi helyen rányomok az Update-re, akkor kiírja, hogy a kliens sok-sok csatornát betöltött, és megjelenik a főmenüben is az említett két lehetőség. Ezután működik a kliens, ahogy kell, tudok csatornákat nézni, váltani, stb. Ha újraindítom a dobozt, akkor ismét nincs a főmenüben TV és RADIO.
A Rendszer->Beállítások->TV alatt engedélyeztem.
Megnézem a debug logolást, aztán jelentkezek.

Biztos, hogy x86-ról jött lekérés? PC-n csak Windows-om van...

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2320) Csicsóka válasza dugesz77 (#2315) üzenetére


Csicsóka
őstag

Akkor az enyém már lehet hogy elveszett. :W
13.-án rendeltem, és azóta semmi nyoma. Már a cseh posta nyomkövetésében is néztem, semmi nyoma... :((

(#2321) vargalex válasza KTU (#2317) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Root van, ahogy root explorer is.

Alex

(#2322) vargalex válasza DoItYourself (#2319) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Bocs, rossz detektálás volt, valójában a logokban látszik, hogy S905-ről jöttél.

Alex

(#2323) Silent77 válasza DoItYourself (#2319) üzenetére


Silent77
veterán

Nálam is ez volt, "Az „M3U gyorsítótárazása a helyi tárolón” opciót ilyenkor kapcsoljuk ki, ne legyen a kék rádiógomb aktív.”
Ezt kikapcsoltam mindkettőnél, és azóta jó.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#2324) vargalex válasza Csicsóka (#2320) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Bocsánat, elkevertem egy másik rendelésemmel. A T95m-et 12-én rendeltem, 13-án postázták.
MicroSD-t rendeltem 16-án, 17-én postázták, de arról még semmi hír.

Alex

(#2325) Beni2360 válasza Csicsóka (#2320) üzenetére


Beni2360
félisten

Nekem is ma jelezte élősszőr a cseh tn-t de mire valamit látni fogsz és mozdulást már csenget a postád de 2x.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2326) junkpod válasza vargalex (#2312) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ez az iptv client hogy működik? Telepítettem, de ha jól értem kell neki valami forrás IP cím?

Box's don't touch!

(#2327) futizoli


futizoli
tag

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ma érkezett meg egy NEXBOX A95X készülék, melynek tesztelése során beleütköztem egy kis problémába.
Sem az előre telepített exodus, sem a movieshark repo-ból feltett Exodus+ nem működik. Menükben lehet lépkedni, de nem reagál semmire. Minden előre feltelepített kiegészítő fut, valamint a moviesharkos egyéb kiegészítők is, csak az exodus nem. Rpi2-n működik.
Ha valaki tud megoldást megköszönném...

(#2328) Silent77 válasza futizoli (#2327) üzenetére


Silent77
veterán

Ma nálam se ment.
Most se megy, megnéztem. Tegnap még jó volt.
M18.

Szerk: filmek-sokan nézik. Ez bejön.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#2329) futizoli válasza Silent77 (#2328) üzenetére


futizoli
tag

Köszönöm, akkor nem egyedüli probléma...
Raspberryn megy.

(#2330) futizoli válasza futizoli (#2329) üzenetére


futizoli
tag

Még egy kérdés a Nexbox A95X-el kapcsolatban.
Android alól kodiban hdmi-n keresztül tudok valahogy a tv-n hangot kicsalni belőle? Vagy bárhogy?
Még az android menüben beállítom a hdmi kimenetet, de semmi... Majd próbálom kodi beállítások menüben váltani a hang kimenetet, nem lehet..

(#2331) Beni2360 válasza futizoli (#2330) üzenetére


Beni2360
félisten

Még az android menüben beállítom a hdmi kimenetet - automatára állítsd és a tv-n szólni kell. érzékeli, hogy miről akarod hallgatni.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2332) futizoli válasza Beni2360 (#2331) üzenetére


futizoli
tag

Így tettem, semmi...
Automatán kiválasztja a pcm-et, meg se mukkan. Átállítom hdmi-re, semmi, nincs hang.
Kodi alatt pedig nem lehet állítani a hang kimenetet. (hangkimenet eszköze: android, audiotrack halványan.

(#2333) Beni2360 válasza futizoli (#2332) üzenetére


Beni2360
félisten

Rpi2-n működik működik a hang akkor onnan dugd át a hdmi csatit a boxba mennie kell.
A kodiban ha át állítottad a kimenetet 2.1 tedd vissza 2.0 és nem kell a hang átengedést bekapcsolni. ott szokott gáz lenni. vagy a felkonvertálást sztereóról azt is ki kell venni. ott lesz a bibi. Nálam is voltak ilyenek semmi hang mire eszembe jutottak ezek a dolgok.
Ha beállítod a képfrissítés a képernyőhöz azt vedd ki. Ezek szoktak össze akadni.
Másik lejátszóban van hang? akkor a leírtaknál lesz a zűr.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2334) DroiDMester válasza Beni2360 (#2325) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Áruljátok már el légyszi hogy rendeltek úgy Kínából (pl: gearbest nél van néhány cucc ami van EU raktárba, de ami nekem kéne csak Kínaiba van sajna!) hogy kikerülitek a NAV.ot, nekem a szaros 43.dodós MXq Pro 4K ra rápakolták az ÁFÁT+vámkezelést ami több mint 5.e volt)

Készülök venni még egy BOX-ot, ami valószínűleg KIII lesz vagy egy T95max a kiszemelt, és jó lenne ha meglehetne valahogy kerülni ezt a NAV -os témát mert ugye 44.EU felett még több a +költség ha megvámolnak és nem fogok 44.EU alá beférni árban :U

Apropó valakinek a fent említett 2 BOX -ról van valami infója? T95max jobban bejövős nekem már csak a dupla annyi tárhely(32.G) + Full fém ház + normálisabb táv végett is!

Vagy ha valaki tud jobb alternatívát ~60.dodó környékén azt is meghallgatom, ami a lényeg min:3.db usb, 5.GHz WiFi, Giga Lan, BT, 2/16 vagy 2/32 memó

[ Szerkesztve ]

(#2335) Beni2360 válasza DroiDMester (#2334) üzenetére


Beni2360
félisten

1: de ami nekem kéne csak Kínaiba van - igyekszünk megkeresni másik eu raktárban.
2: jó lenne ha meglehetne valahogy kerülni ezt a NAV -os témát - ilyet megkérdezni sem szabad a fórumokon, nemhogy tanácsot adni.
3: Ha az áru és a szállítás értéke meghaladja a 22 € akkor az ÁFA köteles. Tehát az egész érték után kell fizetni a 27% áfát és a kezelési költséget a postának ha eljárást indítanak.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2336) futizoli válasza Beni2360 (#2333) üzenetére


futizoli
tag

Köszönöm a tanácsokat!
Szét szívatott ez a mocsok... :)
Próbáltam a javaslataidat, úgy sem működött...
Egy teljes áramtalanítás után megjött a hang, érdekes módon egy eddig nem látott logóval indult a gép.

(#2337) DoItYourself válasza Csicsóka (#2308) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Köszi a visszajelzést, kibővítettem az összefoglalót (6c.).

DVB tuneres dobozokról is írtam két sort (13.).

ARMBIAN for Amlogic S905 - ezt a disztrót próbálta már valaki, hogy mire jó? Ha jól értem ez is univerzális, mint a LE.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2338) KTU válasza DroiDMester (#2334) üzenetére


KTU
addikt

semmi
:U
törölhető

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#2339) TCr


TCr
veterán

Tegnap megkaptam a Beelink MiniMXIII-at, microSD-t viszont ma fogok kapni, így csak az Androidra telepített KODI-t tudotam próbálgatni.
Az normális jelenség, hogy Android alatt a tizengigás mkv filmeknél 5 mp-enként kihagy a hang?
Minden passtrough-ra van állítva, DolbyDigital és DTS képes erősítő bepipálva.
Vezetékes hálózaton NAS-ról játszom le, a Popcorn A210 asztali lejátszóm tökéletesen viszi ugyanezeket a filmeket.

Esélyes, hogy ha Android alatt ezt produkálja, akkor LibreELEC alatt is ezt fogja?

Másik: baromi halk a hangja.
Normál hangerőn hallgatva az összes eszközömmel -35-40 dB-re van állítva az erősítő, a MinimMX-szel ugyanehhez a hangerőhöz -20-25-re fel kell tekerni.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#2340) djnice válasza TCr (#2339) üzenetére


djnice
veterán

Normális, ha Android alatt akarsz filmeket nézni, akkor fel kell tenni rá a Minix fw-t.
LibreELEC alatt nem lesznek ilyen gondok.

(#2341) Beni2360 válasza TCr (#2339) üzenetére


Beni2360
félisten

Beelink MiniMXIII - igen itt a hangbeállításokkal kel variálni valamit ki kell kapcsolni a bekapcsoltakból.Nálam olyan is volt, hogy semmi hangot nem adott ki. Pl szteró felkonvertálásnál 2.1-re, nekem 2.1 soundbár van és nem lehet bekapcsolni a 2.1 opciót. Valahol ott lesz a hiba én is voltam ebbe a cipőben.
Igen a LibreELEC is ugyan ez lesz. :F - djnice - de igen voltak.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2342) TCr válasza Beni2360 (#2341) üzenetére


TCr
veterán

Az ilyen sztereó felkonvertálások, meg a többi himi-humi ha jól emlékszem ki vannak kapcsolva.
De elvileg nem is kellene köze legyen a passtrough-hoz, hiszen ott csak hangtovábbítás történik a dekódolásra képes házimozi erősítő felé.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#2343) interstate76 válasza TCr (#2339) üzenetére


interstate76
addikt

Kodival halk, vagy amúgy is? Úgy emlékszem, Kodiban alapból -20-30 dB-re van állítva a hang.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#2344) TCr válasza interstate76 (#2343) üzenetére


TCr
veterán

Csak a KODI-t próbálgattam, így erre válaszolni nem tudok.
Van lehetőség a KODI beállításaiban a hangerő növelésére?
Ez utóbbit már előremenően, a LE féle KODI-val kapcoslatban kérdem, hiszen úgyis azt fogom használni.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#2345) DoItYourself válasza TCr (#2342) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Hosszú történet, a kezdetektől velünk van ez a probléma. Az összefoglalóba is be fog kerülni.
Dióhéjban: Androidon Kodi-val mindegyik lejátszón kihagy a passthrough, olyan fw kell rá, ahol ez már ki van javítva - ahogy írta djnice is. OE vagy LE alatt ez már javítva van.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2346) TCr válasza DoItYourself (#2345) üzenetére


TCr
veterán

Ennek örülök, köszönöm az infót!

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#2347) DoItYourself válasza TCr (#2344) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Kodi Video playback wiki
A 3.-as pontban van Volume amplification, de nem tudom, hogy ez passthrough esetén mit csinál.

Ezt még javaslom tanulmányozásra: Kodi audio quickstart guide

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#2348) TCr válasza DoItYourself (#2347) üzenetére


TCr
veterán

:R

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#2349) interstate76 válasza TCr (#2344) üzenetére


interstate76
addikt

Van. Biztos elérhető a System/Settings menüpontból is, de fejből csak úgy tudom, hogy ha megy egy film és megmozdítod a kurzort, akkor több "gomb" is megjelenik a képernyőn: pl. felirat, videó, audió stb. Az utóbbiba belépve nálam első install után kb. -20-30 dB környékén szokott lenni a hangerő. Told fel 0-ra és tedd alapértelmezetté - remélem, ez segít! :)

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast M50 tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#2350) DoItYourself válasza DoItYourself (#269) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Kijött a 4.7-es Linux is, további infók pl. a cnx cikkében olvashatók.

Amlogic
Added Meson GXBB (S905) pinctrl support
Fixed memory nodes on Vega S95 DTS
Added Hardkernel ODROID-C2, Amlogic Meson GXBB P200 and P201 development systems

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.