Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34066) emvy válasza ka.laszlo (#34065) üzenetére


emvy
nagyúr

A log forwardingot pont nagyon tudja a journal, resze volt az eredeti celkituzeseknek. A logrotalas detto, hiszen a journal seekable, ergo a klasszikus logrotalasra nincs is szukseg. Logrotalasra alapvetoen azert van szukseg, mert a regebbi logokat idovel kidobjuk helysporolas miatt, es ezt ugy szokas megcsinalni, hogy a fajlokat dobjuk el, mert a szoveges logokban nem lehet egyszeruen ido szerint seekelni, plusz a fajl elejet truncate-elni maceras. A journalnal nincsenek ilyen problemak.

Tehat a journal alapvetoen kozelebb van a KISS-hez, mint a szoveges logfajlok rotalgatasa, mert arra van kitalalva, hogy logokat taroljon (ellenben a sima szoveges logokkal).

> Nem, egy JSON-ban szűrni sokkal kevésbé egyszerű, mint egy plaintext logfájlban, ha minimális regex ismeretei vannak valakinek.

Nem ertek egyet,
1) a komplex regex nagyon lassu tud lenni
2) minden program hajlamos sajat formatumba logolni, tehat egyszerre tobb program logjat szeretned korrelalni/szurni, akkor az seggfajas.

A tobbi filozofalgatas, szoval nem mennek bele.

Nem tudom, h ti mekkora meretu logfajlokkal dolgoztok, ahol en dolgozom, ott ~ terabajt nagysagrendu log van naponta. Ti grep-et es regexet hasznalnatok arra, h keresgeljetek ennyi logban? (Nyilvan mi is hasznalunk regexeket, stb., de nem ugy, hogy bemegyek a szerverre ssh-val, es a syslog fajlokat elkezdem grepelni.)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.