2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bor: Fritz, Jekl és Mayer pince

    Beszámoló a 2007-es évet záró családi villányi és szekszárdi pincelátogatásról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 0

  • Tél tábornok

    Parci 16 éve 19

  • Olcsó bornak híg a leve?

    Találtam egy boltot olcsó borokkal. Vettem is többet, köztük egy Bock 2006-os CS-nal. Meg is ittuk. Ihatatlan, ráadásul erősen oportó íze volt. Vettem egy Gere 2004-es Kékfrankos Prestige-t is. Az meg rendben volt.

    Akkor most:
    - hamisítják a borokat, de csak egy részüket?
    - tényleg ennyire szar és 0%-ban CS-jellegű/ízű a Bock 2006-os CS-ja?

    Parci 16 éve 14

  • Kellemes ünnepeket...

    ...mindenkinek, aki ezt olvassa!

    Parci 16 éve 27

  • Teleportpálesz

    Új kifejezés, még sosem hallottam. A lényege, hogy legyen nálad mindig annyi pálinka, hogy - ha valamilyen társaságban nem érzed jól magad, akkor - csak megragadd, benyakald, és... és... hirtelen magadhoz térsz, valahol máshol. ;]

    Parci 16 éve 6

  • Megvan: Assassin's Creed

    A Gamespot szerint az év játéka. Szerintem gyönyörű és sekélyes (mint egy szép és buta lány). Egyetértek az indexes kritikával (pedig ritkán szoktam...). Szori, emberek, de élvezetre meg sem karcolja a God of War szériát, talán még a Prince of Persiát sem éri el, sztorira és összességében játékélményre a Metal Gear Solid széria pedig másik galaxisban focizik.

    Szép, uncsi, ennyi.

    Parci 16 éve 11

  • A magyarok nyilaitól...

    ...senkit sem kell már megmenteni.

    Ócska metrócska.

    Egy qrv@ metrót nem tudunk felépíteni. Sőt, semmit sem tudunk felépíteni. Mi, akik f.ssuk a Nobel-díjasokat, akik minimum spanyol viaszt pottyantunk a(z angol) wc-nkbe nap mint nap. Mondják, h "Balkán vagyunk", de ez sem igaz. Ott legalább tudnak igazán nagyot bulizni sokkal mostohább körülmények között is. Az utcákon kopasz - jeepes - nyakláncos alfahímek (legyünk emancipáltak: és terepjárós plasztikpuncik) osztják a mannát, az egyetlen mindig érvényesíthető jog az ökölé (plasztikpunci esetében az autója vagy a pasija ökle értendő). A magyar Mohács óta azzal van elfoglalva, h mit csinál a másik (magyar). A magyar akkor is itt fog fröcsögni a sárban, amikor az összes szomszédunk már rég a Marson veszi a telkeket.

    (disclaimer: a politikusainkat is mi termeltük ki, az összeset. úgy kell nekünk. aki bármilyen szinten politizálni próbál a bejegyzés topikjában, azonnal repül. ez nem az a bejegyzés.)

    Parci 16 éve 56

  • Aktuális nekemtetszik: december 18.

    Tetszik az Iron Maiden Paschendale és Journeyman című száma.

    Nem tetszik a Günzer Cabernet 2005, nem ér a 2003-as nyomába sem, de a címkéje valami egész elképesztően undorító. Ha a címke alapján kéne az árára tippelnem, simán 800 ft-os teszkógazdaságost mondanék.

    Nem tetszik, hogy menő, hogy valaki Sylvinek írja a nevét, amikor Szilvinek hívják. Hiába nagyok a mellei és ünnepelt celeb, ettől ez még alapjaiban gay dolog.

    Nem tetszik a Sanoma.

    Tetszik az E-1 és tetszenek a Zuiko lencsék.

    Nem tetszik, hogy közben már az E-3-on jár az agyam, hülye fogyasztói társadalom ezerrel hat rám is.

    Parci 16 éve 12

  • A legújabb Kisbalog

    Húgomat hívták az osztálytársaim mindig Kisbalognak (nem túl megdöbbentő módon a Balog én voltam...). Egyébként ez stimmelt is. Egészen mostanáig. Balog Zsolti unokaöcsém ugyanis beelőzte... :)

    Parci 16 éve 6

  • Golden Compass my ass

    értem én, h a mai money-driven világban alapvetően abszolút nem éri meg nem sorozatot csinálni, hiszen igazából az első rész nézettségét igazából nem befolyásolja, hogy befejezik-e a történetet, avagy sem...

    ...ha viszont bejön a múvi, kajálja a nép, akkor ugye effektíve el van adva a következő 1-2 rész is, előre. ráadásul ugye csak egyszerűbb egy történet díszletét és egyéb közös költségeit összegereblyézni, mint három különbözőét, és ugye akkor ott bármilyen különálló film lehet még bukta.

    de az Isten verje meg, tényleg, tényleg nem lehet már manapság normális filmeket csinálni? ugyanez a véleményem a sorozatokról is: nézek egy párat, látványosak, nyári esti tv2 szupermozi (értsd: 5 éves, b kategóriás film kaki szinkronnal) helyett megteszik. de hogy a forgatókönyvíróknak nem adnék fizut, az halál tuti.

    lássuk be, alapvetően kib@szott unalmas egy heroes, prison break és társai. nincs történetük.

    és ha már nyafogok: abból is elegem van, hogy bejött a Gyűrűk Ura, bejött a Harry Potter, és most piaca lett a fantasy-nak, fossák a népnek. frankó. jó múvi volt a Golden Compass, tetszett, nem bántam meg, hogy megnéztem, de tök nyilvánvaló, hogy első rész, hogy most állt össze a "Szövetség", most mutatták be a "Mordori oldalt", stb, stb.

    éljen a cseh filmgyártás!

    Parci 16 éve 25

  • Felnő a LOGOUT

    Az egy éve indult közösségi oldal köré mára komoly közösség szerveződött.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 58

  • Végállomás: raw vagy jpg?

    A digitális fényképezőgépekből jövő raw állomány sokkal többet "tud", de kényelmetlenebb, mint a jpg. Melyik a nyerő?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 97

  • USA'07: Death Valley

    Az utolsó sorozat Amerikából, itt a vége, fuss el véle. A Death Valley egy irdatlan "wastelands", több száz km x több száz km-es terület, benne homokdűnék, 3000 méter magas élettelen kanyonok, tengerszint alatti kiszáradt sós tavak, oázisok.

    Parci 16 éve 0

  • Nincs kedvem leírni, hogy...

    ...utálom a karácsonyi időszakot, tegnap háromszor próbáltam meg átvenni egy csomagot a postán, mire végre sikerült, de akkor is fél órát álltam a sorban. utálom a tömeget, a vásárlási műhisztériát, meg ezt az egész álszent valamit, ami a karácsony köré épült. azt is utálom, h mindenki minden évben rinyál erről, mint én most, mert ez is divat lett. mindent utálok!

    ...nincs már Günzer Cabernet 2004, pedig kértem három palackkal és listán is volt. csak "ötös" van, ami elég csutka egy évjárat volt Villányban. egyet azért bekértem próbára.

    ...a Canon 1D Mark III bizony egy hibás termék (a bizonyíték? nekem ő az). igazából elég majom manapság, szerintem, aki rohan a boltba egy vada új milliós elektronikai kütyüért. ne rohanjon. egyrészt, az előddel is lehet tökéletes képeket lőni. igen, bárkinek. másrészt, teszteljen bétát az, akinek hét anyja van.

    ...az Olympus E-3 10 megapixele 4/3-ad colos szenzoron olyan pixelsűrűség, mint ha a Nikon D3-ra 40 megapixelt tettek volna. ouch!

    ...a párommal együtt tanulunk fotózni autodidakta üzemmódban, és ez tök romantikus.

    ...we are @ war still.

    Parci 16 éve 1

  • USA'07: Zion National Park

    Annyi a meló ilyenkor az őszi/téli szezonban, hogy arra sincs ideje az embernek, amit igazán szeretne. Lassan egy hónapja hazajöttem USA-ból, és a mai napig nem volt időm megcsinálni a képeket. Mindenesetre itt az újabb löket, utolsó előtti állomásunk a Zion National Park volt. Ide bármikor visszajönnék. Ide is. De ide nagyon.

    Parci 16 éve 7

  • Samsung and Sony ain't friends

    Pofonegyszerű dolog a PS3-ban a vinyócsere, kiveszed a régit, berakod az újat, alig pár csavart kell kiszedni, a gépet abszolút nem kell megbontani, és bármilyen satás laptop hdd jó neki...

    ...kivéve a Samsung 160 GB-os SATA vinyóját, azzal el sem indul, ha megszakadok sem. nincs szerencsém a vasakkal.

    Parci 16 éve 0

  • Tanuljunk fotózni...

    Eljutottam arra a pontra, hogy szeretnék megtanulni rendesen fotózni. Eddig apámtól vártam a megoldást sült-galambot-a-szájba módra, de aztán rájöttem, hogy amiket igazán megtanultam az életben, azok sosem így működtek. Mindig én cuppantam rájuk, és jártam utána mindennek. Elkezdtem tehát nem létező szabadidőmben ezt is.

    Három fő csoportra lehet osztani a tanulnivalókat. Az első részük technikai, és leginkább a gép kezelésével kapcsolatosak. A második rész a kép utólagos feldolgozásának technikájáról szól, míg a harmadik sokkal fontosabb és nehezebben tanulható téma, a "látásmód", hogy "mit és miért fotóztunk".

    Technikai dolgok:

    * Kötelező olvasmány a magamfajta porbafingó kezdőknek! (hisztogramokról)
    * Még egy hisztogramos írás.

    * Nem ennyire alapos, viszont praktikus és sokféle fontos dologról magyarázat (dof, stb.)

    * DIE ROBOTER írásai magyarul. szakmai sokszor, keményen, de nagyon rendben vannak.

    Utómunkák:

    Folytatás...

    Parci 16 éve 2

  • Jönnek a 2006-os borok!

    2006 szuper év volt a magyar bortermelésben, számos klasszis születésére számíthatunk. az utóbbi 10 év legjobb évjáratáról van szó, pedig 2003 és 2000 sem volt gyenge (de 2002 és 2004 is korrekt volt, alig lemaradva).

    Takler CF 2006: finom, ahogy a 2005-ös is jó volt. nem feltétlen érzem benne a nagy testet, de mindenképp elrakok 1-2 üveggel pár évre, meglátjuk.

    Vesztergombi F. CS 2006: szinte édes, magas cukortartalom. karcos még kicsit talán, de most azt mondom, ebből is el fogok pakolni.

    Vesztergombi F. Kékfrankos 2006: a művelt alkoholistán írták, hogy később csúcskékfrankossá válhat, és egyetértek. ráadásul 1350 ft-ért is meg lehet fogni. best buy megőrzésre, ebből 1-2-(...)-6 üveggel lesz elpakolva.

    sorozatunkat folytatjuk, ahogy sikerül rátenni mockosz kisz kezünket egyéb 2006-os nedűkre....

    Parci 16 éve 0

  • Windows-hörgés, Mac-flém

    Előző bejegyzésemben csak hittem, hogy túl vagyok az amúgy nevetséges Windows installon, de nem. Far from it. A friss cuccos ugyanis elkezdett nem találni fájlokat, 1-2 standard dolog minden logika nélkül egyszer csak nem működött, stb.

    Dühös lettem, de tehetetlen is voltam, így újra nekiugrottam az installnak. Fáradt vagyok ahhoz, hogy teljesen pontosan leírjam a részleteket, de pár címszóban azért fel tudom villantani, hogy mi történt. Ilyen szavak a(z):

    -> elrontott partíciós tábla, hosszas szenvedés után végül elvesztett adatok, először particionálhatatlan, utána "csak" formázhatatlan hdd, hajnali 3-kor fekvés, "két gép, két hdd, egy külső usb-s hdd ház és internet kell ahhoz, hogy ebből kimásszak".

    Szóval, ha nem az lenne, h vinyócsere előtt a régit egyszerűen kiveszem, és elrakom a polcra, akkor most nem 2 napom adatait vesztettem volna el egy szemvillanás alatt, hanem kb az egész életemet. (és nem először installálok vindózt, de még csak nem is ötvenedszerre)

    Rohadj meg, Bill!

    Hogy a rohadó almába is rúgjak egyet: láttátok már testközelből a MacBookot? A sima 13,3"-ost. A billentyűzete egy rakás sz@r, ellenben rendkívül designos. Írni nehéz vele (10 ujjal gépelek, gyorsan...), ellenben messziről nézve látszik, hogy itt bizony design-koncepció van.

    Design my ass!

    Parci 16 éve 70

  • Windows install, 2007

    0) zsír új XP, mert laptop downgrade volt. legális.

    1) SP2 felmegy rá, másodszorra, mert az először letöltöttre (270 mb) közli indításkor, hogy az aktuális nyelvi csomaghoz nem használható. letöltés előtt bezzeg ki nem nyögte volna az istenverte download.microsoft.com-ja. nevetséges.

    2) nyolcvannégy security update felmegy rá. nem lehetne ám összevonni ezeket a szarokat, meg mondjuk megnéznie a nyomorult windows update-jének, hogy ha nincs outlookom, akkor ne ajánlgassa az outlook peccseket. nevetséges.

    3) minden felmegy. beállítgatok minden szart, majd belépnék a windows telepítőbe, hogy leszedjem azt a pár szart, amit bár nem kértem volna, de felrakott (nevetséges). hibaüzenet: A telepítő nem tudta megnyitni a következő információs fájlt: msmqocm.inf. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. Hibakód: 0x2. Sor: 2.088.999.592

    MI VAN?!

    először is, én nemtom, milyen metrikát használnak redmontban, de a kétmilliárdodik sorban találtunk épp egy hibát?! jesus f.ckin' christ! másodszor is, 2008 felé konvergálva, ha valamilyen nyomorult fájlt nem talál a gépen az os(-nek csúfolt vindóz), nem-e lehetne-e "webhelyre kapcsolódni-e"?! he?!

    mert ugye ahhoz van eszünk, h minden szarért kapcsolódni akarjunk, elküldeni, stb, de a qrva driverek, hibás fájlok, bármi nyafi kényelmes pótlása az nem megoldott.

    Folytatás...

    Parci 16 éve 78

  • Olympus comes, Nikon goes

    Jött egy Zuiko 11-22mm és egy Zuiko 14-54mm félprofi lencse. Jön majd még mellé gép is (E-1 híján E-510). És ennek megfelelően elpasszolnám a gyakorlatilag vadonat új (3000 expós, kb 2 hónapos) Nikon D40x kitemet (18-55mm II lencsével). Meg az egy éves 18-200mm VR lencsémet is. Akit érdekel, írjon nekem bátran.

    * Elébe menve a fikahullámnak, elmondanám, hogy szentül hiszek a Nikonban, hosszútávon úgy is visszatérek rá, de az pár év múlva lesz, amikor a full frame elkezd szépen terjedni, illetve egy D300-at már két sörért dobnak utánam. Akkor kapok majd el valami ex-komoly gépet.

    Addig viszont f2.8-3.5-ös, időjárásálló, kompakt, ütős Zuiko lencsékkel tervezem a fotózást.

    * UPDATE: mégis E-1 lesz az E-510 helyett, illetőleg a Nikon kitemre már lecsapott keopsz, ergo marad a 18-200mm VR lencse, mint megszerezhető fétis...

    Parci 16 éve 5

  • @ WAR!

    zengenek a harsonyák, peregnek a dobok. megmozdul a föld, dübörögnek lépteink. elsötétül az ég. we are @ war. let the flames rise!

    (a háttérben felhördül a tier című rammstein szám zenéje... de csak a zenéje! :D)

    Parci 16 éve 1

  • USA'07: Bryce Canyon

    No comment, beszéljenek a képek. Európai szemnek ilyesmit látni valami egész elképesztő élmény.

    Parci 16 éve 15

  • USA'07: márkasznobizmus update

    Digicam

    No, ez térdelős volt. A nemzeti parkokban fotózgató embertömeg kezében dSLR van, másfél kilós obikkal. Igen, a néni kezében is, igen, semmi kompaktozás. dSLR alatt persze a Canon 40D / Nikon D80 értendő minimum, de olyan simán szaladgáltak a kezdő fotókurzus résztvevői 1D Mark III-akkal és másfél kilós lencsékkel, hogy ihaj!

    Nem viccelek, a Death Valley naplementéjét ugyanarról a homokdűnéről fotóztam, mint egy ilyen kurzus, és körülbelül úgy aránylott a D40-esem az ő gépeikhez, mint egy ultrakompakt a D40-hez. Elképesztő volt!

    A másik, ami már nagyobb elégtétel számomra, hogy az otthon tapasztalható Canon márkaidiotizmusnak itt nyoma sincs. Mindkét gépből van bőségesen, de határozottan több Nikont láttam. (* globális dSLR eladásokban fej-fej mellett vannak már, kompaktból 3-4x annyi Canon fogy)

    Autók

    Nehéz nem észrevenni azt a pusztítást, amit a japán autómárkák végeztek az amerikai piacon. Amikor utoljára USA-ban voltam huzamosabb ideig (16 éve), még hemzsegtek a Plymouth, Crysler, Dodge és egyéb gépek, japán autót a "kispénzű" emberek töredéke vett, mert bár "nem nagyon kényelmes kocsik, de legalább olcsók és megbízhatóak"...

    Folytatás...

    Parci 16 éve 31

  • In love

    Update 03-23: még mindig :))

    Parci 16 éve 41

  • Jó utat, Gracus

    Meghalt. Pótolhatatlan. Deja vu... a picsába! :(

    Parci 16 éve 5

  • USA'07: San Diego

    Hamarosan újra útnak indulunk, de addig is, pár random kép San Diegóból.

    Parci 17 éve 6

  • USA'07: Sequoia National Forest

    Akár 3200 év, akár 1500 tonna, akár 11 méter széles fatörzs, akár 70-80 méteres magasság. Ez a Sequoia mammutfenyő. A Római Birodalom még sehol sem volt, amikor némelyik, ma is élő fa már ott állt!

    Folytatás...

    Parci 17 éve 15

  • Destination: San Diego

    November 18-ig USA levegőjét rontom, húgomat kísérem egy biológus konferenciára San Diegoba. Blogolás nem nagyon lesz. Igen, tudom, hogy ez kb. egyenlő a blogom halálával, mindenki leszokik róla, aki eddig nem tette...

    ...de senki sem várhatja el tőlem, hogy a Bryce Canyon és a Zion National Park nézegetése helyett inkább a billentyűket koptassam. Hozok haza képeket cserébe. Sokat, D40x-est, RAW-sat.

    Parci 17 éve 12

  • Autós ámokfutók

    Adott egy baromállat vezető. De ugye múltkor is volt a versenyző Porsche és Lamborghini.

    A dolog marha egyszerű: 10 év bötrön nehézfiúk mellé, és minden TV adó kövéren adjon hírt róla. Garantáltan elgondolkodik az összes baromállatja. Ahogy a buszsávban sem duplaindexelne senki, amíg elmegy a szoliba, ha mondjuk félmillióra megvágnák. Az még nagyongazdag baromállatjának is sok, ha háromezerszer ki tudja fizetni zsebből, akkor is.

    Mit nem lehet felfogni azon, hogy a haza embere egész egyszerűen kulturálatlan a normalitáshoz?! Diktatúrán nevelkedtünk, oltári nagy pofont mindenki érti, a "nem kéne..." morális tartást viszont kevesen.

    Ez van.

    Parci 17 éve 16

  • Szupertündér my ass

    Grrrrrrrrrrrrrrrr.

    Parci 17 éve

  • Canonikon

    D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D300D
    D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D40D
    D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D1D

    A fenti stringekre gyorsan odablikkelve a nikonosok D300, D40, D1, a canonosok viszont 300D, 40D és 1D masináikra asszociálgatva morzsolják könnycseppjeiket. Ennyire nagy a különbség a két gyártó között. Nikon.

    Parci 17 éve 24

  • Pezseg a piac: itt az Olympus E-3

    Pörgés van. Canon ugye engem nem nagyon érint, nem hiszek benne. A Sony A700-ban sem hiszek, pedig ugye ott a szenzor és az lcd is ugyanaz, mint a(z álomgép) Nikon D300-é. Nikon D300 és D3 csodamasina, nem kétséges. És most itt az új Olympus váz, ami ugyan erősen megkésett szagú, feature-wise nem annyira durva, de nagyon letisztult darabnak tűnk, és hát az új lencsék miatt kapkodom csak a fejem:

    - 12-60mm (24-120mm kisfilmes méretben), f2.8-4.0, swd ultragyors fókusz
    - 50-200mm (100-400mm kisfilmes méretben), f2.8-3.5, swd

    Szóval két lencsével, ilyen fényerő mellett, ilyen minőségben (mert gyönyörű szépen rajzolnak a zuiko lencsék), csupa esőálló cuccos, vázba épített stabilizátorral... NYAMMM!

    Nem igazán tudnék ezzel versenyképes alternatívát mondani Nikon vonalon, kifizethető áron. Kár, hogy a 4/3-ados szenzor kisebb, zajosabb, hogy a 4/3-os képernyőarány épp kihalóban van, stb. különben nem lenne kérdés, így most olyan bizonytalan vagyok.

    Ja, a Pentax K10D-t, ami abszolút nem egy rossz gép, lassan utánad dobják két hambiért. Go figure.

    Parci 17 éve 77

  • Ha még egyszer meghallom...

    ...a Bon Bon (vagy hogy írják) nevű hazai gigamegasztáregyüttes Színezd Újra nevű hányadvány zenéjét, esküszöm, M37-essel vakarom majd meg a feneküket. Nem kérek elnézést azon olvasóimtól, akik kedvelik őket, mert amit ők csinálnak, az egy fantáziátlan, agyatlan, zenétlen "zene". Sz@r hanggal, sz@r szövegekkel, sz@r számokat tinglitangliznak. Jézusom!

    Elhányom magam ettől a számtól / együttestől, egészen kolosszálisan elcseszettül rossz. Pfúj!

    UPDATE: nem is a Bon Bon az elkövetője ennek a "számnak", nekik másik borzadványuk van... elrontottam. Go figure.

    Parci 17 éve 62

  • Éljen az emberiség, a klasszfej emberek

    Most szerinted mit érdemel az ilyen bácsi?

    Bármikor, bármilyen híreket olvasva garantált, hogy elkeseredik, aki normális. Nem is olvasok híreket, és csak reménykedni tudok benne, hogy elkerül engem az a sok görény, aki nap mint nap az utcákon szaladgál... :(

    Parci 17 éve 3

  • Jó utat, Fürkész

    két órán keresztül ástuk a jó egy méter mély gödröt kemény, agyagos földben nagybátyámmal. majd beszartunk, most fejeztük be. a kezem véres, a "hangulat" nem kevésbé. jó utat az örök vadászmezőkre, Fürkész... :( :( :( :( :( :( :( :(

    update: húgom egy hete sírós, a hangulat gyászos, én utoljára tegnap álmodtam a kutyussal, amelynél kedvesebb teremtést még nem igazán ismertem, végtelen jó, kedves, aranyosan esetlen, ámde hatalmas, gyönyörű kan. volt. :( :( :( :( :(

    Parci 17 éve 8

  • Ken Rockwell és Chuck Norris

    * Ken Rockwell is the Chuck Norris of photography

    * Ken Rockwell isn't the Chuck Norris of photography; Chuck Norris is the Ken Rockwell of martial arts.

    * For every 10 shots that Ken Rockwell takes, 11 are keepers.

    * Ken Rockwell's digital files consist of 0s, 1s AND 2s.

    * Ken Rockwell ordered an L-lens from Nikon, and got one.

    * When Ken Rockwell brackets a shot, the three versions of the photo win first place in three different categories.

    * Ken Rockwell's nudes were fully clothed at the time of exposure

    * Ken Rockwell once designed a zoom lens. You know it as the Hubble SpaceTelescope.

    * Ken Rockwell doesn't use flash ever since the Nagasaki incident.

    * Ken Rockwell is the only one who can take self-portraits of you

    * Before Nikon or Canon releases a camera they go to Ken and they ask him to test them. The best cameras get a Nikon sticker and the less good get a Canon sticker.

    * On Ken Rockwell's desktop, the Trash Icon is really a link to National Geographic Magazine

    * Sure, Ken Rockwell deletes a bad photo or two. Other people call these Pulitzers.

    * Ken Rockwell never starts, he continues

    Folytatás...

    Parci 17 éve 12

  • Az élet kíméletlenül megy tovább

    Mindig. Nem áll meg. Nem lassít. Nem könyörül. Nem tesz kivételt.


    Grace és Fürkész, akik 11+ és 8+ éve velünk vannak, már nem maradnak sokáig. Először Fürkésznél ütött be a krach, a rossz genetikája miatt. Elmeszesedett a jobb első lába, amit annyira fájlalt, hogy végül beállt a háta, és lebénult a hátsó fele. Ez utóbbit megműtötték, már jobban van, de örökké nyilván nem fog így élni.

    Már csak azért sem, mert a család egyetlen és megismételhetetlen kutyusa, Gracus, szintén vég(hó)napjait éli. Tegnap fogta magát, és kiment az autónk mellé, lefeküdt, és nem tágított. Hiába próbálták hívni a szülők, nem mozdult onnan. Jobb híján kinyitották a kaput, hogy akkor most elmennek sétálni, hátha az felvidítja. Gracus fölállt, kiment apám rozsdás teherautójához, és lefeküdt mellé.

    Anyám fogta, és bevitte állatklinikára, mert ennél egyértelműbben nem jelezhette volna Gracoga, hogy baj van. Bent azonnal megműtötték, mert akkora daganat volt a lépében, hogy az szétrobbant. De sajnos rosszindulatú, áttétes, a mája is rákos.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.