2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CeBIT 2009

    Idén az a divat, hogy a legtöbb portál otthonról megírja, hogy kihalt a CeBIT. Tényleg az egyébként (Update: tévedtem, mozogni nem lehet helyenként az embertömegtől. Bárcsak tényleg lézengés volna...), de azért van pár jópofa újdonság is. Mindenesetre tiszta a lelkünk, és ha úgy alakulna, hogy jövőre nem jövünk, bátran mondjuk majd, hogy de mi kitartottunk az utolsókig. Kognitív disszonancia vagy mi.

    Holnap indulunk haza, remélhetőleg nem futunk bele olyan rejtett aknákba, mint Bogék Bécsből autózva. Persze ők is itt vannak velünk, annak pedig ugye kicsi az esélye, hogy két ilyen veszélyhelyzet is előálljon. Annak mindenképp, aki nem tanulta meg rendesen a val.számot... :)

    Parci 15 éve 4

  • Pár boros tipp

    Voltam itt-ott az utóbbi időben, sikerült megkóstolni ezt-azt, bejött ez-az. Mivel sok nem-annyira-jó tétel is volt, érdemes summázni a tanultakat.

    Kellemes meglepetés volt a Bock Royal Cuvée 2003 és 2004 is. A 2002-est egy nagyon erőszakos, fantáziátlan, unalmas bornak ismertem meg, az utódok lényegesen okosabbak. Kicsit még mindig sokat akarnak egyszerre, de határozottan érdemes inni őket.

    Hasonlóan javított a korábbi képen a Heimann Cervaes 2006. Sőt, ezt egy jó árú, különleges ízvilágú kuriózumnak gondolom a hazai palettán, és be is fogok szerezni legalább 3-4 palackkal belőle. Remekül sikerült!

    Fehérborok is voltak terítéken. Ne mondjatok semmit, így alakult. Volt egy Somlói Juhfark, ami nagyon tarolt, de a Pannonhalmi Hemina is nagyon jó összerakott, kigondolt bor.

    Csalódást okozott a Szent Gaál Passionata aktuális évjárata. Nincs semmi baja, de egy régről eltett Vylyan Pinot Noir 2004 akkorát rúgott bele, hogy leszakadt az arca. A Vylyan konkrétan qrvajó volt. Nagyon qrvajó. Hiába kedvelem Gál Tibor Titiéket, a Pinot Noir 2005-ösük ezen magasságokba már nem ért el.

    Folytatás...

    Parci 15 éve 0

  • Budapest-Bamako

    "A Budapest-Bamako nemcsak a versenyzők tudását és kitartását teszi próbára, de az idegek is sokszor pattanásig feszülnek. A 113-as Hummer pilótája és navigátora (szintén férj, feleség duó) heves vitába keveredtek az első speciál szakaszon. A vita odáig fajult, hogy Michaela Volfova kiszált az autóból és ott hagyta férjét. A cseh Hummer csapatból kiszivárgott hírek szerint az asszony ma válóperi kerestet ad be Prágában."

    Ez a keménység, gyerekek. Autóban összeveszni mindig lehetséges, valahogy ideálisak hozzá a körülmények. Azért szerencse, hogy nem a sivatag közepén csapott be a házassági gömbvillám...

    (Azért nézegettem a híreket, mert virágszál, törékeny kishúgom az Aquincum Racing Team egyik navigátora. Hajrá!)

    Parci 15 éve 0

  • Szúnyog

    Az előbb repült el egy a nappaliban. Két héten át mínusz 5-15 fok volt, egy napja van kemény +2, ez meg itt repked. Hát milyen világban élünk?!

    Parci 15 éve 6

  • Gróf Buttler Nagy Eged Bikavér 2005 akcióóó

    A Bortársaságnál most 50%-os áron nyomják ezt a bordói cuvéet, érdemes venni 1-2 palackkal, mert nagy bor. Kell neki minimum 3, de inkább 5-6 óra szellőzés, hogy igazán megmutassa magát. Hajrá!

    Parci 15 éve 0

  • A kor nemesít

    solymáron pihent még 5 palack abadal cf - tempranillo, így hazahoztam kettőt. elvégre egy 2005-ös bor, lassan célszerű elkezdeni megiszogatni, már biztos szépen megérett odabent.

    tévedtem. túl öreg már, alulról szagolja az ibolyát. döglött.
    fasza, van 5 üveg pörköltre váró borom.

    Parci 15 éve 4

  • Malatinszky, a szűretlen

    végre... végre, végre-végre-végre, VÉGRE! a 2007-es Malatinszky szűretlen CF és M borokból sikerült emberi áron előjegyeznem. évek óta irigykedve és kíváncsian nézem a 2003-as szűretlen CF sikerét, de még egy kóstolót sem voltam hajlandó kifizetni azon az áron a várban. a 2006-os CF-nél hosszú tépelődés után végül engedélyeztem egy kóstolót, és persze le is térdeltem. fiatalon is egészen fantasztikus bor volt (van).

    ettől függetlenül sosem volt pénzem ezekre a csúcs-Malatinszky-kra.

    a 2007-eseket viszont ""potom"" 6000 forint környékén lehetett előjegyezni most (szállítás: november), és mivel 2007 egyre inkább az adu ász az utóbbi évjáratok közül, egyelőre azt hiszem, hogy az egyik abszolút magyar csúcsbort, leendő mérföldkövet sikerült bespájzolnom.

    tattararattattttaaaaaaaa! :))

    Parci 15 éve 26

  • Tackling Takler

    A Takler pincénél most voltunk először, de nem utoljára. Takler András rendkívül profi és szimpatikus módon mutatta be csúcsboraikat, kezdve a 2007-es (néha 2008-as) hordómintákkal (a nagy 2007-es borok ugye még jobbára hordóban érnek legalább 3-4 hónapot), majd zárva a 2006-os felhozatallal.

    Megvolt a Primarius így duplán, no meg a Cabernet Franc válogatás, Bartina Cuvée, Bikavér Reserve és Kékfrankos Reserve, illetve két Pinot Noir hordóminta.

    Mit is mondhatnék? A Primarius ugyan olyan árcédulát hordoz, ami abszolút fájdalomküszöb felett van, de épp ezért nagy boldogság volt megkóstolni. Legalább tudom, hogy mit nem iszom egyébként. Komplex, brutális, de tiszta illat, tényleg egyfajta gyümölcs-atomrobbanás. Aztán az íz elmarad picit a maximálisra srófolt elvárásoktól... eleinte. Ugyanis plusz 15 perc szellőzés után (mármint a legalább másfél órás palackos szellőztetés utáni) a pohárban lezajlott a láthatatlan kémia, és a Primarius játszi könnyedséggel előzte az addig favorit (és szintén hibátlan, csodaszép) Cabernet Franc-t.

    A Bikavér is izgalmas volt, bár másnap a Fritz Bikavérje határozottan előzött. A csúcs Kékfrankosoknál már nehéz volna igazságot tenni, mert mindkét pincészet értelmezése kiemelkedő volt. Fritzék mondjuk már egy nemzetközi aranyat is kaptak rá. Szintén ott ittunk egy(-két üveg) igazán izgalmas Kadarkát.

    Folytatás...

    Parci 15 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.