2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szigorodik a BTK

    "Javult ugyanakkor a sértettek, áldozatok helyzete: az önvédelemre vontakozó szabály módosításával a megtámadott többé már nem köteles kitérni a támadás elől."

    ezt nem értem teljesen, de ha ezzel együtt a "fegyveregyenlőségi elvet" is megszüntették hurrá. magyarán, ha bejön a labló a lakásomba éjjel, rámtámad egy baseballütővel, én pedig hasbaszúrom és meghal, nem csuknak le, mondván, hogy azonos "szintű" fegyverrel védekezhettem volna csak.

    (ő ugye betörésből és utcai harcokból él, és puszta kézzel fél perc alatt agyonver, míg én egy elméleti hülyegyerek vagyok. az egyetlen esélyem, ha vhogy hátulról úgy fejbekólintom, h nem kel fel, mert ha felkel, végem.)

    * kommenteket letiltom, mert a végén még politikai és/vagy faji viták lennének ebből úgy 10 mp alatt.

    Parci 15 éve

  • :)

    Egy nagyon és egy kevésbé amatőr webdizájner beszélget.
    - Boxolni orrba-szájba szoktunk.

    Parci 15 éve

  • Brutál viharok

    egy hete minden nap, dél és délután 4 között valamikor megjön az Apakezdődik. mordori sötétség, brutális mennydörgés, 14 hektoliter víz a bugyidba bele. előtte hónapokig szárazság volt. nem lehetne ezt valahogy átlagoltan?

    Parci 15 éve 39

  • Michael Jackson

    zseni volt. igen, valóban nem volt normális, igen, az utolsó évek "ámokfutását" jobb volna meg nem történtté tenni, és igen, ha igazak voltak a vádak ellene, azok büntetendő dolgok, amit nem ment fel, hogy "de mennyire szeretjük".

    de, a zseniség és az őrültség együtt jár. mindenki döntse el, hogy hova teszi magában korunk egyik legnagyobb zenei alakját, életművét: arra emlékszik, amire érdemes, vagy éppen fórumokra jár pedofilt-kiáltani és gyűlölködni, jó rögmagyar módra.

    "a magyarok nyilaitól ments meg uram minket" - mi sem változott ezer év alatt, egyedül a technika fejlődött, és a harcos magyar a nyilat billentyűzetre cserélte.

    Parci 15 éve 12

  • Nincs türelmem

    ...a fórumhoz. be kell látnom, hogy nincs türelmem már a folyamatos köröket újra megfutni, és hogy emiatt egyre ingerültebben reagálok az - engem - idegesítő dolgokra. a való életben is igaz ez sajnos, valahogy itthon egyre türelmetlenebb lesz az ember. mivel ez nincs minden országban így, a rohadt életbe...

    mindenesetre ezen változtatni kéne. nem lesz egyszerű, mert alapvetően a személyiségem része. nem bírom az emberi butaságot, mérhetetlenül felbosszant. a probléma csak az, hogy mit titulál az ember annak. türelmetlenségében hajlamos egyre jobban emelni a lécet, néha akkor is, amikor nem jogos. arról már nem is beszélve, hogy fórumoknál tipikusan nem látjuk, hogy ki van a túloldalt, miért írhatja azt, amit.

    a tegnapi vita jó példa erre. továbbra sem értek egyet azokkal, akik szerint normális dolog börtönre ítélni egy újságírót egy publicisztikáért, konkrétan felháborítónak gondolom. ugyanakkor be kell látnom, hogy nem szabadna ilyen heves és azonnali reakciót kiváltania belőlem, hogy valakinek ez a véleménye, és hogy - szerintem - nem látja az összefüggéseket. nem látja, nem úgy látja, máshogy látja. szíve dolga.

    le kéne higgadni. -nom.

    Parci 15 éve 30

  • Életem első steakjéből

    ...most készül a vörösboros pörkölt. jaja, elcsesztem. pedig elméletben nagyon rákészültem. next time. (ez hihetetlen, hogy lehet ugyanazt a kaját kétszer eltolni?! :O :O :O a tűzön felejtettem, úgy 4+ órára, van egy használhatatlan lábosom, amely eggyé vált a szénnel :()

    Parci 15 éve 9

  • Uj Pétert elítélték

    Egy cikkért, jogerősen, 1 évre próbára bocsátották:
    http://zugugyved.blog.hu/2009/06/26/ujsagirok_reszkessetek

    Itt a cikk:
    http://www.nol.hu/archivum/archiv-476342

    Mi lenne, ha a Tokaji Kereskedőház elmenne melegebb égtájakra, és perelgetés helyett megpróbálna jó borokat csinálni? Mi lenne, ha a magyar tetves bíróság nem adna felfüggesztettet egy rohadt vélemény-rovatban megjelent cikkért, a - so called - szólásszabadság és demokrácia globális világában?

    Up-nak teljesen igaza volt az említett cikkben egyébként, és egészen elképesztőnek tartom, hogy ilyen ítélet szülessen... biztos kaptak a bírák 1-2 üveg pazar tokajit az ország hírnevéért szakadatlanul harcoló szimpatikus hőstől, a nagybecsű felperestől. Why don't you go fuck yourself, Független Magyar Bíróság?

    Parci 15 éve 62

  • Life is too short to drink rosé

    There, I said it.

    Parci 15 éve 23

  • Szakad a Forma-1

    Jövőre kettészakad a Forma-1. szakadjon, én max. a röhögéstől fogok megszakadni. tényleg nem lehet elzavarni a francba egy náci maskarában orgiázó seggfejt az éléről? miért nincs valami felsőbb hatalom, igazságos mátyáskirály, bíróság vagy bárki, aki az ilyet diliházba záratja és elkobozza minden vagyonát? no, nem mintha érdekelne ez az egész.

    Update -- jajjpedigúgyizgultam. legalább a hülye náci megy a levesbe, az is valami. biztos ő is éhenhal most majd, hiszen van valami felsőbb erő, aki igazságot tesz, ugye...

    Parci 15 éve 47

  • Battlestar Galactica

    nem tudom, ki látta a(z új) sorozatot, pár éve ment magyarul is. csak annyit akartam mondani, hogy mind sci-fi-ként, mind sorozatként köröket üt mindenre. NAGY köröket. először is, van eleje, közepe és vége, a forgatókönyv 10 pontos, a sztori 10 pontos, a filmzene 10 pontos.

    a kezdő miniseries és az első három évad van magyarul, az utolsó, negyedik évad most még csak angolul. a magyar szinkron pazar, azon ritka filmek (sorozatok) egyike, amit jobban szeretek magyarul, mint eredetiben. (illetve ezt egy kicsit kifejtem: a magyar szinkronban jóval választékosabban beszélnek, nem mindenre a frakkin' szót használják. cserébe viszont iszonyatosan hülye neveket bírtak kitalálni (csillagközi, olimpiai szállító) és egy-két szereplő hangja is rosszabb. összességében viszont talán még mindig jobb.)

    naszóval, le a kalappal, én ennyire jót rég láttam, sorozatból meg soha. már a harmadik évad végénél olyan érzésem volt, mint kisebb koromban vasárnaponként: éreztem, hogy mindjárt elmúlik ez a nagyon jó dolog (akkor: a hétvége), menthetetlenül vége lesz, és teljesen kész voltam. (péntek délután volt a kedvencem)

    az ilyen 24, heroes, prison break és egyéb ocsmányságok kellően relativizálva lettek, mert bár önmagukban sem túl jók, de egy battlestar galactica után olyan magasan van a léc, h jack bauer max. paraolimpikonként fog tudni pofonokat osztogatni...

    Parci 15 éve 30

  • Focipénzek

    Fogalmam sincs, hogy mi ér 94 millió eurót egy focistán. Bármilyen focistán.

    (Nyilván nem értek az egészhez, mert nem is a focitudása a lényeg, hanem az, hogy a nevével mennyi szponzort, meg tököm tudja mit lehet behozni, ergo egy ilyen döntés inkább anyagi, mint sport természetű... de akkor is, azért a hisztis picsáért ennyit adni? Ennyi pénzből ki lehet nevelni három ekkora focistát, és igen, még úgy is, hogy C. Ronaldo tényleg a világ egyik legjobbja, amiből ugye definíció szerint sincs sok. Szerintem.)

    Parci 15 éve 17

  • Szőnyegbomba

    vettem egy bazinagy (3,85 x 3,00 m) perzsaszőnyeget a vaterán. természetesen nem hibátlan, ráférne egy masszív tisztítás. semmi tapasztalatom nincs, viszont láttam már szakszerűtlenül tisztított szőnyeget, ami szépen tönkrement.

    ez koszos, van rajta 1-2 sötétebb folt, amúgy elfogadható. van valakinek javaslata, hogy mit érdemes csinálni vele, hova érdemes vinni? előre is köszi!

    Parci 15 éve 29

  • Szentendrén

    lakni jó. szép az óváros. szépek a hegyek, sok az erdő. finom a csapvíz. jó a levegő. az albi előtt tudok parkolni. nyugi van. nagyon tetszik.

    update: norbi

    na, szóval viccet félretéve, update: vmi rohadt macska (vagy ezer macska) rendre felmászik a kocsimra, és a nyomorult kisz karmockáikat isz használjááák. összekarcoljááák a drágaszáágooooom! (ha így folytatják, a szó szaros értelmében drágaság lesz, mert biztos nem fényezi senki újra 2 ft-ért)

    a csapvíz képlet sem olyan egyszerű, mert 2-3 naponta küldenek egy kövér klór löketet. igaz, másnapra lecseng, és akkor megint jó inni.

    kokettálok már a lehetséges futóútvonalakkal is, holnap első próba.

    Parci 15 éve 14

  • a világ tohonyája

    lendületben vagyunk, ne kíméljük hát magunkat sem! a PH! egy jó dolog volt mindig is, hiszem, hogy jól csináltuk. irdatlan melónk volt/van benne, konkrétan az első pár évben alig volt szabad hétvégém, végig programoztam (RI/OS R1-2-3-4), írtam a híreket, intéztem a kontaktokat stb. a konkurencia meg lassabb volt. vagy ennyire nem elszánt.

    végeredmény? megnőttünk.

    ámde. ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, árnyékai vagyunk a régi PH!-nak a flexibilitás terén. bármilyen kis fejlesztést fel kell vezetni egy todo listára, sorrendezni, ütemezni. onnantól kezdve, hogy beszélünk egy termékről, 2-3-4 hét, amíg kikerül a tesztje. utolért minket a "nagyok" átka, konkrétan dög lassúak lettünk. mentség, hogy ezt már ekkorában sem igen lehet másképp? lehet.

    de az eredmény ugyanaz: mások a nyakunkra nőhetnek.

    anno a konkurensek nem igazán foglalkoztak azokkal a dolgokkal, amiben nem volt érdemi pénz. mi ráfeküdtünk, csináltuk, aztán végül lett. ma mi sem foglalkozunk olyasmivel, ami iszonyat meló, és sehogy sem térül meg. pontosan olyanok vagyunk, mint azok, akiket utol tudtunk érni.

    Folytatás...

    Parci 15 éve

  • hardver site-ok minduntalan

    gombamód szaporodnak a feltörekvő hardver site-ok. egyre több olyan nevet hallok, akikről azt sem tudtam, hogy léteznek, pedig elég paranoidok vagyunk, figyelünk. a dolog már csak azért is furcsa, mert - ha valakinek nem tűnt volna fel - ez a piac finoman szólva is nehéz napjait éli. igazából már évek óta, de most a válság végleg betette a kaput.

    nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy nekünk is rég felkopott volna az állunk, ha kizárólag a hazai nakkerekből és a tajvani gyártókból kéne megélnünk. pedig ezt a műfajt mi vezettük be itthon, és a mai napig - teljes joggal - nálunk érhető el az összes bevétel tetemes része.

    a kérdés tehát, hogy miben reménykedik a sok ifjú titán? odáig mindenki eljut, hogy "lenyomjuk a prohardvert", és "utolérünk titeket". igen, és? utána mi lesz? de persze az a lenyomás sem lesz olyan könnyű, és a 2-3 kisebb partnertől kapott pár tízezer, százezer forint még pont 5-6 évnyire van attól, ahová a prohardver, mint kiadó fejlődött. ráadásul amikor ezt mi tettük, még nem volt [egy másik, már létező] prohardver, akivel szemben kellett volna nőnünk.

    Folytatás...

    Parci 15 éve

  • nem megtudni semmit

    a hwsw (kamera és mobil) terméktesztjei egész egyszerűen pocsékok. értem én, hogy digitális otthon, meg IT lifestyle, meg ahogy a playboyban is írnak vmit egy-egy trendi notebookról (vagy nem írnak? ezer éve nem is láttam pléhbojt. régen írtak.), úgy itt is köll, mert a sok-sok IT döntéshozó időnként a döntéshozás mellett csattogtat/telefonálgat is egyet (a pléhboj szerint kizárólag trendi kütyüvel, a hwsw ennél megengedőbb)... vagy valami ilyesmi a mögöttes rizsa.

    de minek vacak, semmitmondó, érdektelen teszteket csinálni? :F

    hülyén felhigítja az amúgy jó IT-s tartalmat. amihez láthatóan értenek a srácok, míg a termékekhez istenigazából nem. a hwsw nagyon rég volt jó ebben, ráadásul tartalmi színesítésnek száraz és unalmas, szóval egész egyszerűen nem értem.

    ja, ha már lendületben vagyunk: az új arculat vérzik, nem kicsit. össze van lapátolva rengeteg trendi arculati megoldás (nagykép, aktuálisan divatos hasábolás, hírömleny és az ömlenybe rakott boxok, HR-igazolások megamutyibox stb.). és közben arra az egyszerű kérdésre, hogy "milyen színű a hwsw?" nem ad választ. de formára se. meg sehogy se. jó, meg divatos elemek vannak összehányva egy félkész pofázmányba. széthullik, mint a koros bor a palackban, csak ugye ez itt zsír új.

    Folytatás...

    Parci 15 éve

  • Luxuskocsi-adófingató

    Az autók után most is fizet mindenki teljesítményadót, amelyet az autó kora és kilowattban számolt teljesítménye alapján számolnak ki. Jövőre a 125 kW felett teljesítménynél a normál adó kétszeresét, 175 kW felett 2,5 szeresét, 200 kW felett háromszorosát kell majd fizetni. (via Index)

    most akkor ez hogy van?
    A) a 125 kW feletti résznek kell a 2x-esét fizetni, vagy
    B) ha a kocsi több mint 125 kW-os, akkor az egészre a normál dupláját kell csengetni?

    amúgy boldog vagyok, az én 12 éves böhöm nagy dögöm, amit egy nyomorult új swift áráért vettem (mert jobban hiszek a használt, régi, de komoly dolgokban, mint az új, olcsókban), egy brutális fluxuskocsi. az külön jó, h így eladni is nehéz az ilyesmit, mert más sem akarja a szopatóadót fizetni.

    mi lenne, h a teljesítményen kívül a kocsi korát is megnéznék? igazság. azt meg ugyan ki akarja? :(

    Parci 15 éve

  • Sheldon egy cylon

    Végre leesett.

    Parci 15 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.