2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Parci blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Micsoda reklám... blokkolnám!

  Blokkolod is, vagy ha nem te, akkor más, minden harmadik ember. Mesélünk egy picit a dolog hátteréről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 2 hónapja 1792

 • Vincsi

  Kedves naplóm! Masszívan elhanyagoltalak, és valószínűleg el is foglak a jövőben is, ilyen alkat vagyok, sosem voltam elég kitartó. Most viszont az történt, hogy megszületett kicsi fiúnk, Vince, és hát ez egy bejegyzést bizonyosan megér. :)

  Blogbejegyzés 2 éve 24

 • Bor

  csináltam egy facebook csoportot Bor néven, hátha sikerült szép lassan egy szép nagy közösséget építeni a témában. lájkold, ha van kedved és hiszel a Bor Ügyében! :)

  Blogbejegyzés 5 éve 8

 • Japán, 2011

  ha négy, gyönyörűen fájdalmas képben kellene bemutatnom a japán földrengést és cunamit, ezek lennének azok.

  Blogbejegyzés 5 éve 11

 • Életem második steakje

  már nem lett hibátlan. ezúttal rostélyossal próbálkoztunk (szintén a cora érlelt magyar tarka kínálatából, a húsra továbbra sincs egy rossz szavam sem), mert jóval költségkímélőbb, mint a bélszín. szeleteink nem voltak olyan vastagok, mint legutóbb, 3-4 cm helyett inkább 2-3 cm-esek voltak.

  a két szeletet külön sütöttük, pont azért, hogy ha az első nem lesz hibátlan, tudjunk még javítani. az első 3-3 percig sütöttük bika lángon, aztán meleg tányéron lefedve pihent még 10 percig. a kérge szuper lett, ám belül tök nyers maradt. kínunkban visszatettük kis lángon még 3-3 percre (bár tudjuk, hogy ez szentségtörés). így egész jó lett.

  a fenti tapasztalatokkal felvértezve úgy döntöttünk, hogy a második szelet 5-5 percet kap nagy lángon. nos, az eredmény: a lakásból a füstöt és hússzagot 2 nap alatt sem sikerült kiszellőztetni :DDD, a kéreg icipicit megégett (de nem ártott neki nagyon, finom volt), belül meg ugyanúgy tök nyers maradt, mint az első szelet.

  a tanulság: 3-3 percig fogunk eztán kérget sütni, viszont utána vagy kap 10 percet a sütőben (180 fok körül), vagy még 3-3 percet kislángon a serpenyőben. ezen felül nem rakunk olajat a serpenyőbe eztán, hanem magát a húst kenjük be vele, borsozás után, majd úgy hajítjuk a tűzre. (kösz, dzsémiolivér) ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B

  Blogbejegyzés 5 éve 21

 • Életem első steakje

  ...medium rare lett, ecsém! Izgultam, mint atom, mert romantikus vacsit készítettem Nórának, és nem akartam beégni. Tökéletes lett, érted, tö-ké-le-tes! A bélszín/hátszín/t-bone/ribeye persze drága dolog, de még így is kb. harmada, mint az étteremben, és ha "megtanulod" jól készíteni, gyakrabban lesz olyan, ahogy szereted. (persze nehéz bármit úgy megtanulni, hogy 31+ év telik el az "alkalmak között" :DDD)

  Remélem nem csak a kezdők szerencséje volt! (egyébként 3-5 percet írtak mindenhol oldalanként, be is lőttem, hogy 4 percet akarok, de két és fél perc után nem bírtam tovább látvány alapján, a másik oldala már csak két percet kapott... és így lett jó!)

  Blogbejegyzés 5 éve 8

 • Megvolt: Inception - Eredet

  jó nagy késéssel, de beikszeltük a filmet. érdekes volt, profi munka, meg minden, de igazándiból szinte végig szenvedtem. sok kritika van a filmről a neten, nem is törekszem a teljességre, igazából le sem írom a pozitívumokat, inkább csak arra fókuszálok, hogy miért nem állt össze nekem az egész.

  - can't help it, de végig az volt az érzésem, hogy a hollywoodi pénzgépek kreatív jóemberek összeültek, és azt mondták, hogy gondoljuk végig szépen, hogy miért volt olyan sikeres a mátrix. jött hát a ma már kicsit sablonos "a valóság igazából egy álom" (bár szerencsére ezen tekertek egy jót). és jött a sok látványos kameramozgás. gravitáció nélküli csihipuhi akciójelenetek? please. számomra ordított róla a hasonlóság a golyók elől hajlongó, 10 percen át kungfuzó neóval. leginkább az zavart egyébként, hogy bár látványos volt meg minden, de rohadt mód öncélú. tényleg indokolta a film ezt a levegőben úszós-verekedős izét?

  - roppant grandiózus zene, vágások, hatalmas, monumentális helyszínek, végig "minimum az emberiség fennmaradása múlik most ezen" hangulat... miért is? hogy a gyenge pszichéjű dicaprio aztán lezárja a vacak kis emberi drámáját magában? rettentő mód nem állt egyensúlyban a kettő, tényleg olyan érzésem volt, mintha egy 200 fős szimfonikus zenekar + a deep purple halálszólója kísérne... sz@rni a vécére.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 25

 • Sötét trombitagomba

  Szedtünk két zacskóval, most már papíron vannak, remélem szépen kiszáradnak. Egy jó nagy adag szürke rókagomba is befigyelt, de nem volt már erőnk vacakolni vele, végül az enyészeté lettek. Majd legközelebb. A lényeg, hogy a tuti trombita- és szürke rókagombás hely be van ikszelve a térképen. Már csak egy-két vargányás és sárga rókagombás kéne... :DDD

  Blogbejegyzés 6 éve 3

 • Scott Pilgrim vs. The World

  Micheal Cera OWNZ! POWW! WHAMZ!
  sosem képregényeztem, de ez a film... kicks kick-ass in the ass!

  Blogbejegyzés 6 éve 0

 • USA 2010

  innen jöttünk vissza:
  - Los Angeles
  - Pacific Coast Highway San Franciscóig (Carmel Highlands, Big Sur, oroszlánfókák stb.)
  - San Francisco
  - Yosemite, beleértve Mariposa Grove-ot és Tuolumne Meadows-t is
  - Mono Lake
  - Death Valley
  - Zion, beleértve Kolob Canyons-t és Kolob Terrace-t is
  - Grand Canyon északi perem
  - Horseshoe bend, Antelope Canyon
  - Monument Valley
  - Canyonlands, beleértve a Needles és az Isle in the Sky részeket, valamint Dead Horse Point
  - Arches
  - Las Vegas

  kb. 5500 km, 3 hét. ezt nyomtuk most le asszonnyal. ami kiütéssel nyert, és ahova mindenképp vissza kéne menni 5-5-5 napra:
  - Tuolumne Meadows (Yosemite)
  - Kolob Canyons és Terrace (Zion)
  - Needles és evezés a Green Riveren (Canyonlands)

  készült több ezer kép, nálam már csak 431 túlélő van (átmenetileg, ebből max. 200 marad), asszonynál még nem indult be a szelekció. itt lesznek láthatóak, egyelőre 2 jobban sikerült darabot tettem fel.

  mit mondhatnék? fantasztikus volt, még mindig álomvilágszerű kómában vagyunk, ha egyszer diktátor leszek, mindenkit elküldök egy ilyen útra, negyedévente.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 49

 • Olympus E-PL1 + 14-150 + EVF tapasztalatok

  három hetet fotóztam a fenti szettel, van jópár tapasztalat. egészen velősen:

  - az obi építési minősége tényleg jobb a kitobiénál, de még így is recsiropi műanyag. köszönőviszonyban sincs az olympus pro (és pláne a top pro) obikkal. (hogy egyértelmű legyek: a pana obijai is azok sztem)

  - minden más tekintetben az obi egy igazi gyöngyszem. 280 gramm, pici, éles mindenhol, gyorsan fókuszál, hatalmas átfogás, minimális torzítás stb. minden várakozásomat felülmúlta, magasan.

  - az olympus mft vázak autofókusza egyszerűen rossz. lehet, hogy sokat gyorsult, de rossz. ennyi sehol sem éles fotóm sosem volt még, és bármilyen gyors is, akcióra alkalmatlan. sokat segítene, ha a fókuszmezőt lehetne kisebbre venni (lehet egyébként, de akkor eldobja a live hisztogrammot), esetleg kereszt alakúra formázni stb. így ez komoly hendikep, sosem lehetsz 100%-ig biztos benne, hogy jól fókuszált, a 97% pedig ugyan jól hangzik, de amikor a "mammutfenyő előtt álló szarvas" fotóm lesz ilyen, kicsit nehéz örülni. százból három rontott kép elég nagy gond, főleg, mert simán a középső mezőt használom (használnám), és dslr-ekkel sosem volt gond.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 13

 • ha én f@szyuppie lennék...

  ...akkor hetente egyszer a starbucksban szürcsölgetném kortyolgatnám a kávémat.

  ...hozzátenném, hogy a kávé itt finom, és ezért jövök, nem másért. (a playboyt is a mélyinterjúk miatt olvasnám)

  ...közben azért kinyitnám az unibody macbookomat, lezseren, és örömmel csodálkoznék rá újra és újra az apró finomságokra, eyecandy-kre, amiket a designerek és steve ad nekem. hogy az elegáns, letisztult, igényes macbookom van értem, és nem én vagyok a pc-mért, mint a tudatlan windows-osoknál.

  ...nagy örömömben elővenném az iphone 4-emet is, és ügyesen írnék egy posztot a blogomba minderről. hogy mekkora öröm nap mint nap kézbevenni ezeket a remek termékeket.

  ...kötelezően bookmarkolnám handrist, angelday-t (bocs: plasztik józsit), az appleblogot, percre pontosan képben lennék bármivel kapcsolatban, ami apple.

  ...este az ágyban egy órát olvasgatnék az ipademen, boldog mosollyal az arcomon.

  ...járna nekem a wired az ipadre, mert az nagyon jó.

  ...előnyként tüntetném fel az ipad hiányosságait, mert amit nem tud, azt azért nem tudja, hogy amit tud, azt viszont nagyon tudja. a multitasking például csak gátat szab annak, hogy igazán koncentrálni tudjak arra, amit épp csinálok. erről is írnék blogbejegyzést. -zéseket.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 110

 • Gitzo 001 "Loisir"

  ha a néhai Galen Rowellnek jó volt, nekem is megfelel majd... hell yeah! ;]

  Blogbejegyzés 6 éve 0

 • Nyilvános szoptatás

  örülök, hogy nem vagyunk prűdek, de valahol kapitális tahóságnak tartom azt a hozzáállást is, hogy egy anya magasról leszarja, hogy esetleg van, akit mégis zavar. eleget takar a gyerek... bazz, én úgy fogalmaznék, hogy máshol van az ingerküszöbe. ne álljunk már ki a főtér közepére a piedesztálra szoptatni, de tényleg, lehet ezt csendben is csinálni.

  értem az ilyen szabadságharcok okát, és a vérmes ellentábort sem szeretem. csak azt nem értem, miért kell elvetni a sulykot. ha úgy alakul, hogy etetni kell a gyerkőcöt, és az utcán vagyunk, hát etessük. diszkréten, mert miért akarnánk másképp?

  Blogbejegyzés 6 éve 33

 • The Vampire Diaries

  nem hittem volna, hogy ezt fogom írni (vagy hogy ezzel égetem majd magam), de basszus ez a sorozat jó. nekem legalábbis totál működik egyelőre, pedig mindjárt az (első és egyetlen) évad végére érünk. nem láttam a twilight filmeket, nem is érdekelnek, sőt, általában rettentően gagyeráknak gondolom az egész vámpíros témát.

  ennek ellenére ez egyelőre pörgős, logikus, eseménydús, még talán épp elviselhető mennyiségű a tiniszerelem benne stb. nincs az a marha logikátlanság, ami számos akciódús sorozat sajátja, amikor is hagyja elsétálni a főgonoszt a főhős, meg lerugdalja, de aztán nem öli meg stb. sosem értettem, hogy mekkora barmok írják azokat a forgatókönyveket, hogy miért kell nem életszerű helyzeteket kreálni.

  no, itt nincs ilyen, két másodperc alatt kitörte épp az imént x szereplő y nyakát, amikor kiderült, hogy az nagyon is veszélyes rá nézve. helyes, totál logikus, akkor akadtam volna ki, ha sydney bristow módjára kergetőzik vele egy szobában fél órát... (pisztoly nélkül, de ha van, akkor is csak altatólövedék of course)

  7 pont, korrekt, sok rosszabbat láttam már.

  Blogbejegyzés 6 éve 695

 • Szüreti Sokadalom a Skanzenben

  kb. másfél éve szentendrén lakunk, kiköltöztünk a belvárosból. szeretjük itt, ráadásul egyre jobban. a hétvégén a skanzenben rendezett szüreti sokadalom sem épp a negatív irányba módosítja a szentendréről eddig kialakult képet.

  kb. 4-5 éve lehettem utoljára a skanzenben, és hát az állam leesett a változásoktól. tiszta amerika, konkrétan. profi beléptetőkapuk, hatalmas, kulturált parkoló, parkosított minden, saját (nosztalgia) vasút, mozgássérülteknek is elérhető minden (és voltak is sokan), tök új tájegységek stb. stb.

  a szüreti sokadalom egy kisebb borfesztivál, az északi tájegységben kapott otthont, szerencsére egy kis területen, így kényelmesen elérhető volt az összes pincészet. sajnos a kenyérlángos itt sem volt sokkal jobb, mint bármelyik másik fesztiválon, de mire odaértünk, annyira éhesek voltunk, hogy nagyon is jól csúszott. a gyors ebéd után jöttek a borok. számos, a szürettel kapcsolatos program, vetélkedő, bemutató is volt. ezekre sajnos nem maradt időnk, annyi jó bor volt, hogy a kóstolást vettük előre, mondván, hogy majd az első kör után szétnézünk, de ez az első kör zárás utánig tartott.

  tehát a borok: először is, gyakorlatilag mindenhol a borász állt a pult mögött. és volt ideje rád, annyit beszélgettetek, amennyi jól esett. ennyiben máris tromfolja a budapesti fesztiválok zömét, ahol a nagy tömeg miatt eleve lehetetlenné válik egy kényelmesen hosszú diskurzus.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 7

 • Fantastic Mr. Fox

  vááhááááááá! állati jó (báb)film, george clooney voice actingje is pazar, az egész csillagos ötös with flying colors! angolul, szerencsére.

  Blogbejegyzés 6 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.