2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • :-(((((((((((

    sokáig az egyik kedvenc pincészetem volt, rémlik is még valami "apám, vincze béla" írásom a lógátról (logoutról). miért pont ő?! :O

    (remélem jobb a helyzet, mint amilyennek a cikk alapján tűnik :()

    Parci 15 éve 20

  • a kis gourmand

    hogy mit gondolok a "királyrák, bébi tintahal, parmezánhabbal és szarvasgomba olajjal ízesített rétegelt burgonyával" és a "galambmell édespaprika lekvárral, bodzanektáros ruccolával és vargánya cappuccinoval" dolgokról?

    nyilván nem hiteles az én számból, amikor például vörösborokban igazi ínyenc-áthúzva-sznob vagyok... (bár amit én szeretek, az a bor, nincs parmezánhab, meg fügevelővel dúsított zellerpüré brokkolipárlattal, meg egyéb "dolgok")

    ...de az első és egyetlen gondolatom, hogy why don't you go fuck yourséalf!

    (ja, és imádok jókat enni, és jó alatt én sem az olajos rántott húst értem. viszont szeretem az egyszerűséget, például az olasz konyha ebben nagyon jó. vagy az a - igen, kapaszodjanak! - rántotthús, amit cejkovicében ettünk, és mind a négyen lefostuk a bokánkat, olyan volt. szorozva száz! jó a bock bisztró is, bár nem olcsó, de az ember nem a recskát érzi, hanem egyszerűen finom az étel. de most komolyan, mi a csöcs az a parmezánhab, és vajon tényleg annyit számít, ha két mikrogramm van belőle a 2 falatnyi, 3000 ft-os főételben...? oké, oké, tahó vagyok. vállalom.)

    Parci 15 éve 23

  • Maximum respekt: Emerson Lake and Palmer

    Live @ Montreal, 1977, Karn Evil 9
    Live @ Montreal, 1977, Tank (a 32 éve híres dobszóló)
    Live in Belgium, 1971, Just Take a Pebble 1/2
    Live in Belgium, 1971, Just Take a Pebble 2/2 (uhh... figyeld már emerson kezeit!)
    Live in Belgium, 1971, The Barbarian (...és egy kis Bartók! nem vicc...)

    Egy komment, amivel nagyon egyetértek: "This is so much fun to watch, but it is also bittersweet. These guys are so young and so talented, their world was just unfolding, as was ours. The song is over, the mountains have been climbed, and these musical giants will fade into our collective memory, their deeds not to be replicated. Oh sure, there is some great music made today, mostly by a very good crop of singer songwriters, but nothing of this caliber, both so majestic and still whimsical. Thanks for the memories!"

    Folytatás...

    Parci 15 éve 0

  • Borfesztivál 2009 beszámoló

    Megjártuk kétszer is, 40-50 bort kóstoltunk, vannak tapasztalatok és homályos emlékfoszlányok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 15 éve 24

  • Forma 1-es pikli

    az új f1-es hülyeségömlet. igazából egyszerűen rohadjon meg az egész f1, ott és úgy, ahol van. briatorére is ráférne, hogy mostantól koldusként tengődjön mindennapjaiban, emberileg biztos nem ártana meg neki. no, nem azért, mert nincs igaza, vagy éppen igaza van. azt ugyanis vastagon le....om. fuck forma 1!

    Parci 15 éve 5

  • Fügelekvár

    most fő. kertből van, "saját" termés. 7 liternyi rotyog. gyerekek, ez a szentendre pazar, és az albérlet még olcsóbb is, mint pesten, úgy, hogy friss a víz, jó a levegő, saját kerted van, grillparti, borparti, futás, biciklizés. van parkolóhely, 50 méterre a busz, ami a metróhoz visz újpesten stb.

    megéri. nagyon.

    Parci 15 éve 14

  • Milyen az igazán jó vörösbor?

    Olyan, hogy ha elviszed kétnapos borkóstolóra - példánkban Szekszárdra, Fritz és Takler pince - barátaidat, akik félénken merik csak mondani, hogy ők inkább a rozét szeretik, esetleg az édesebb borokat, de leginkább nem is borosok, a vörösbort pedig egyáltalán nem, nem az ő világuk...

    ...szóval, ha ugyanezen barátaid aztán elképedve néznek rád - például - a Takler csúcsboroknál járva, és mondják, hogy azt hiszik, kezdik érteni, hogy miről papoltál eddig...

    ...és ugyanezen barátaid stikában azóta is meg-megvesznek egy-egy palack vörösbort, amikor mennek vásárolni egy hiperbe. Próbálgatnak, kóstolnak, jó érzékkel választanak. Mert keresik azt a definiálhatatlan katarzist, amit egy teljes, jól felépített Takler (vagy Fritz (vagy Jekl (vagy ...))) kóstoló végén egy CF Selection vagy egy Primarius nyújtott.

    Disclaimer: annak, aki ezt nem élte meg, sznob zagyválásnak tűnik egy-egy ilyen írás, igazából jogosan. Ugyanakkor, ha egy pillanatra nyitottabbak vagyunk az echtemagyarnál ;], és feltesszük, hogy azért az állandóan a borokról mantrázó ismerősünk sem elmeháborodott, épp ezért feladva az ellenállást végül átadjuk magunkat egyszer az életben egy-két ilyen - nem is drága - kóstolónak... nos, garantálom, hogy leesik a húszfillér.

    Parci 15 éve 38

  • Tokaji borok olcsóér'

    Ez egészen durva. Különösen ajánlott plecsnit kap, különös tekintettel az ár/érték arányára: 5 és 6 puttonyos aszú, Casino cuvée. (minimális rendelés 12 palack)

    A dolog működik, én bevallom töredelmesen, hogy rárepültem egy ilyen double sixpackre. Nagyon jó pincészet, szép borokkal, és most tényleg fél-/harmadáron van jópár dolog. Mindez azért egyébként, mert Árvay úr kilépett a cégből, azaz és Társa egyedül maradt. Ő egyébként Sauska úr, személyesen, és most rebrandeli a teljes portfóliót -- ezért az árvágás a meglévő készletre.

    Get'em while they're hot!

    Parci 15 éve 0

  • Sanyi...

    Parci 15 éve

  • Maximum respekt: The Wire

    huhúúúúú!

    ahogy a Battlestar Galactica sorozatot egészen kiválónak gondolom a maga műfajában (sci-fi), úgy a The Wire-ről is azt kell mondanom, hogy maximálisan odatették magukat a készítők, hibátlan. nagyon más, de nagyon jó. Baltimore utcáin játszódik a történet, leginkább feketék lakta nyomornegyedekben, minden a kábítószerkereskedők, a rendőrség, a helyi gyerekek, suhancok, tanárok, újságírók, és nem utolsósorban a politikusok szemével.

    fájdalmas sorozat, mert nincs benne igazság. mégegyszer leírom, mert ez annyira ritka: nincs benne igazság. leginkább senki számára. viszont van reménytelenség, tragédia, korrupció, meg még egy kis reménytelenség. meg még egy kicsi. a sorozat hihetetlen aprólékosan játszik a karakterekkel, öt évadon keresztül kíséri végig sok-sok ember, egy város, egy közösség sorsát.

    nehéz leírni azt, hogy mitől jó a The Wire igazán, mert egyszerűen mindentől. pörög, izgalmas, fordulatos. néha lassú, de semmi vészes. a második évad talán picit kilóg, az tényleg gyenge. nehéz azt is leírni, hogy mennyire hitelesen ábrázolja a lecsúszott társadalmi rétegek mindennapi kálváriáit, a politikai játszmák hátterét, a nagy döntések tényleges miértjeit, a kábítószerfüggőséget, sokak számára az élet értelmetlenségét, ami aztán mégis értelmet nyer, de sokszor csak azért, hogy újabb hatalmas pofont kapjon az ember.

    Folytatás...

    Parci 15 éve 3

  • Harry Potter 6 fika (spoileres)

    ahogy a csillagok háborúja trilógiánál a birodalom visszavág is amolyan "átkötő" rész volt (vagy a gyűrűk uránál a két torony), úgy általában jellemző, hogy a több részen át húzódó filmeknél, tipikusan trilógiáknál, "középen" nem történik túl sok.

    nos, a harry potterben 5 rész van középen. minimum. el sem tudom mondani, hogy mennyire pocséknak gondolom az aktuális filmet, de jobban belegondolva, az összes rettentő gyenge.

    nem leszek tekintettel a spoilerekre, aki tehát még nem látta a filmet, és meg akarja nézni, ne olvasson tovább. másrészt, ezennel kijelentem, hogy nem olvastam a könyveket, a hisztim kizárólag a filmekre vonatkozik.

    szóval... először még jópofa volt, hogy kvidics-bajnokság, meg varázslósuli, meg maga az egész világ. minden normálisan kidolgozott fantáziavilágnál jópofa, itt is az volt. ezen felül viszont annyit tudunk így 6 rész után, hogy van a sötét nagyúr, aki valamikor nem is volt olyan sötét, de végül elragadta az erő sötét oldala (mily eredeti!). ettől a "tudjukkitől" nagyon kell félni, ő aztán borzalmasan erős, félelmetes, mindenkit elpusztít. pár embert a filmek előzményeként, párat a filmek alatt el is pusztított, miközben ő egyre csak nagyonerősebb. és most már rettentően félni kell.

    Folytatás...

    Parci 15 éve 36

  • magyarország határát onnan ismered meg

    hogy egy adag leállított szélerőmű után egyszer csak elkezdenek forogni a kerek. no, akkor már ausztriában (szlovéniában, ...) vagy. ki tudja a miértet?

    Parci 15 éve 31

  • bor tapasztalatok

    - kerkaborum furmint reserve 2007: jó
    - heimann kékfrankos baranya-völgy 2006: nem jó
    - don simon barbár zseni cabernet sauvignon 2006: nem jó
    - gróf buttler nagy-eged bikavér 2006: 3 óra levegőztetés után még használhatatlan
    (update: gróf buttler nagy-eged nagy-ondrága bikavér 1 és 2 nap után is xar. monnyonle ennyiért.)

    Parci 15 éve 0

  • nyolcadszorra is aggódhatunk a szigetért?

    gerendai szerint félő, h veszteséges lesz. ugyanez a sírás ment tavaly, tavalyelőtt, előtte is. nem látok bele a számokba, de ha tényleg veszteséges, ne csinálja, a mekiben kockázat nélkül keres havi 80e ft-ot. ha meg nyereséges, örüljön, csak ezt az állandó rinyálást ne...

    amúgy milyen autót vezet? csak úgy kíváncsiságból.

    Parci 15 éve 33

  • Jóhiszemű törvénysértés

    Jóhiszemű törvénysértés történt, mi? Na ne nézzünk már tök hülyének mindenkit... ha te vagy én építkezünk, akkor csak félmillió szabályt kell betartani, elég nehéz volna ""véletlenül"" átsiklani valamin -- egyszerűen nem kapnál építési engedélyt.

    Gyuribácsi tehát inkább egy rosszhiszemű sertés, akit kordában kéne tartani.
    Fuck you, papa!

    Parci 15 éve 7

  • 12:34:56 07/08/09

    pár órája múlt el, és én nem vettem észre.
    baaaazz, most meddig is kell várni..?
    (eddig: 11:11:11 11/11/11)

    (apropó, fogadjunk, hogy egy seggfej sem ünnepelt 1111/11/11 11:11:11-kor... pedig bakker ennyire szabályos dátum soha többet nem lesz... ehelyett készültek a tatárjárásra, meg honfoglalóztak. buzik!)

    Parci 15 éve 5

  • Népszerű gasztroblogok

    mind a Művelt Alkoholista, mind a Malackaraj jó blogok, érdemes tippekért, ötletekért, hol-és-mit-vegyek infókért felnézni rájuk. ugyanakkor valami hihetetlen módon irritál az a bennfenteskedés (és az utóbbi blog esetében erős véleménynácizmus), amit a szerzőik előadnak.

    nem érdekel, ahogy x szerző kacsintósan-seggrepacsisan leírja, hogy legutóbb y népszerű, közismert, drága és jó borokat készítő "barátommal rögtönöztünk egy gyors kóstolót" (jah, 100e ft összértékben). nem érdekel, hogy "a vajat nem kenni, vágni kell", meg hogy "jó húst nem pácolunk". lóf@szt nem. lehet. örülök, hogy megtudok egy csomó dolgot, de közben sokszor halálra idegel a fennhéjázó, észosztó, bennfenteskedő stílusuk. vagy csak én vagyok frusztrált? :)

    Parci 15 éve 22

  • Szentendrei Jazz Fesztivál

    oké, hogy Harcsa Veráék voltak a legkevésbé "jazzesek", de olyan koncertet adtak az addigra székről leforduló, halkan horkoló közönségnek, hogy leszakadtak az arcok. quartett, de öten voltak (a gitáros vendég), és mind az öten hihetetlen virtuóz módon művelték a zenét. biztos népszerűek, én soha életemben nem hallottam róluk (ez csak engem minősít), így a meglepetés erejével hatott.

    adott egy vékony, cincogó hangon beszélő, nagyon-nagyon-kedves típus lány, aki első benyomásra mégis (vagy épp ezért) elég idegesítő. elkezdik az első számot, marha hülyén tartja a kezeit, teljesen kész vagyok. aztán belelendül... és olyat énekel, hogy száj tátva marad, pillanatok alatt szégyellem magam a korábbi gondolataimért, és csak pislogok.

    akinek ilyen hangja van, annak mindent szabad. de egyébként egy kifejezetten kedves, helyes, zeneszerető lányról beszélünk. lett is két dedikált cd-nk, még aznap este.

    Parci 15 éve 6

  • Watchmen

    a(z egész jó) film forgatókönyvét - többek között - David Hayter írta.

    .

    Snaaaake, a gyengébbek kedvéért. Metal Gear Snake... "Go back to Alaska and crawl on the ground like the snake you are" Snake... Solid Snake.

    Parci 15 éve 0

  • Szingli fasziknak alanyi jogon

    kéne járjon egy Megan Fox klón. a nehéz napokra.
    (disclaimer: nem egy Norca, de két sörrel elmegy. ;])

    Parci 15 éve 56

  • Nem nyerté(l)el

    Fél napra legkapcsolják az RTL Klubot. Niiiiice! Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. Gondolom mónikasó lehetett. Remélhetőleg egyszer egy életre betiltják. Mindkettőt. A saját diktatúrámban 100%.

    Parci 15 éve 38

  • A lokális tartalmak fontossága

    "Kapcsolódó anyagok, még több teszt, ajánlók, hozzászólások, témába vágó apróhirdetések, ..." - a lokális tartalmak egyre fontosabbak az interneten.

    igyekeztünk erre mindig is odafigyelni a RI/OS motor írásakor, most mégis azt kell mondjam, hogy elavult az aktuális PH! ilyen szempontból. az általatam is kritizált új hávéesvé arculat egyébként egyre több jó dolgot vonultat fel ilyen téren, és bár továbbra is tartom, h ronda, rideg és azonosíthatatlan az új dizájnjuk, jó lesz odafigyelni rájuk, vannak jó ötletek. (szinte fájt leírnom, de sikerült! :DDD)

    Parci 15 éve 11

  • Itt az új Róka

    "A 3.5-ös Firefox annyira azért nem jó, hogy lendületből felborítsa a piacot, annyira viszont igen, hogy folytassa az eddigi trendet, és havonta töredékszázalékokat faragva a hátrányából, vagy száz év alatt megsemmisítő csapást mérjen az Internet Explorerre és megnyerje a böngészőháborút." (via Index)

    jó szöveg. :)

    Parci 15 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.