2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

A Nikon büntet

Írta: | Kulcsszavak: nikon . canon . d300 . d3

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban megjelent a Canon 40D és 1Ds Mark III. Ma megjelent a Nikon D300 és a D3. Nincs nagyon mit mondani, immáron a Nikonnak is van full-frame gépe a D3 személyében (és micsoda gép az! ISO huszonötezer, érted? és igen, másokkal ellentétben a Nikon nem gagyizik, használható tartomány lesz!), a D300 pedig akkorát büntet a 40D orcájába, hogy a kenonosok porban vonaglása, sírása és halálhörgése a legjobb esetben is ordenáré kárörömben kulminálódik majd az őket körülvevő, gigászira duzzadt jófej nikonos tömeg számára.

Nikon strikes back hard, és ez így van jól. Tudják, mi kell a fotósnak. Alaptétel: adott Nikon gép jobb, mint a Canon counterpartja. De a D300 konkrétan jobb, mint a D2Xs, miközben árban a harmada!

* Ne is fárasszatok kenonos felháborodásokkal, mert marha gagyi volna. És nem, nem akarom leírni, hogy a Canon és a Nikon is álomjó gépeket csinál, és mindegy, melyiket veszed, mert a képeknek egyik sem lesz majd útjában, te magad leszel.

Tehát, ott tartottunk, hogy aki nekem innentől kezdve négyszáz dézik, meg negyven dézik, azt én hülyének fogom nézni. Déhárom(száz) powwwaaaaaaaaaaaa!

* Japánban egyébként már le is nyomta a vérbe a Nikon a Canont a dSLR piacon, egész egyszerűen több D200 fogy, mint 5D, több D2X fogy, mint 1Ds és a D40/D40x is kőkeményen büntet.

Hozzászólások

(#1) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
veterán

Nekem egy Hasselblad H3D-31 tetszene nagyon (igen, tudom, hogy az középformátumú :D).

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#2) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

nemgyenge irás.

A D300 meg tényleg nagyon büntet.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#3) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Igazából baromi nagy dobás volt ez a Nikontól. Amikor megláttam a 40D specifikációját dpreviewen akkor azért úgy gondoltam, hogy uhh, ez nagyot fog ütni, igencsak szednie kell magát a Nikonnak, ha akar bármit is... erre meg, hát igen... olyat alkotott, ami nem kicsi ugrás az elődmodellhez képest, nem tyúklépésezünk, mint eddig hanem E!
Mindenesetre nem lesz ócsó, 40D-hez viszonyítva sem, kishazánkban....

(#4) MaUser


MaUser
addikt

Hülye kérdés, de speckók alapján mi olyan nagy különbség van egy D300 és egy 40D között ami ez kiváltotta?

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#5) werttzui


werttzui
őstag

Azért az ára sem gyenge a nikon sajna drágább és kb ugyanannyival tud többet amennyivel drágább jó lenne egyszer azonos keretből dolgoznának akkor vajon melyik cég hozzná ki a jobb gépet?

PENTAX

(#6) Szten Márs válasza MaUser (#4) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Engem személy szerint az AF rendszere petéztetett le....

(#7) Dare2Live válasza MaUser (#4) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

nem irok specifikáciokat lehetne irogatni, hogy mégcsak nem is az egyik pro etalon D2X fokuszrendszerét kapja meg hanem a zsiruj D3 gépét ami ugye várhatoan 1dm3 szintü.

Inkább igy irom:
Nikon a D2Xs a korábbi etalon/álomgép ami kb 1.000.000Ft na annál a D300 minden tekintetben kicsit vagy sokkal jobb. És én már a D2X se mondanám egysulycsoportnak a 40Dvel.

Hát ennyi.


don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#8) Parci válasza Dare2Live (#7) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ámen. eccer lesz ilyenem.

„amikor életünk egyik legforróbb nyarában sülünk meg, gondoljunk arra, hogy ez lehet a maradék életünk egyik leghűvösebb nyara”

(#9) Dtomi válasza Parci (#8) üzenetére


Dtomi
őstag

Miért nem a MarkIII-hoz hasonlítod???

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#10) lesaux


lesaux
veterán

ISO huszonötezer
Azért kíváncsi lennék egy ilyen képre. Akinek van, szóljon! :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.