2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Másnap...

    ...szaggat a fej, kavarog a gyomor, torkodban a gombóc, forog a föld. Rohadt tömény, gyűlölöm ezt az állapotot, annyira, hogy egy darabig hanyagolni fogom. Életemben talán ha két-háromszor voltam ennyire másnapos, nehezen viselem. Ki is hagyom ma a BN-t. (Budaörsi Napok)

    Parci 17 éve 3

  • My woman from Tokyo...

    ...a szám szövegével ellentétben nincs csajom Tokióból... de még lehet ;-), péntektől ugyanis ott rontom a levegőt 5-6 napig, a Fujitsu-Siemens jóvoltából. Megkukkantgatjuk egy notebook gyárukat, ilyesmi. Izgatott vagyok, mint egy ötéves hülyegyerek! Sok idő lesz városnézésre is. Hát ezért. Többek között.

    Parci 17 éve 0

  • Hiperkarma

    No, nem az együttes (az sem rossz). Hiszek benne (''hiszek''... elég materialista vagyok, inkább úgy mondom, hogy szimpatizálok a gondolattal), hogy amit az ember elront az életben, azzal újra és újra szembekerül egészen addig, amíg meg nem találja a megoldást rá. Két fő válfaja van ezen eseteknek, ezeket most színes példákkal világítjuk meg:

    A verzió (direkt hatás): amíg meg nem tanulod, hogy nem célszerű egy madarakkal teli villanydrót alatt megállni, addig időről-időre sz@ros lesz a kabátod. (Ha egyszer megtanulod és arrébb mész a tömött megállóban, másé lesz sz@ros. Mindjárt más, sokat fejlődtél! Teszteljétek az 56-os villamos moszkva téri rajtjánál...)

    B verzió (indirekt hatás): ha rászoksz, hogy pofozod a nálad gyengébbeket, előbb-utóbb megbüntet az élet azzal, hogy gyengébbnek nézel valakit, aki nem az, és iszonyatosan elvernek. Visszakapod az egészet. Ha ártasz valakinek a haragoddal, ha bántasz valakit, előbb-utóbb megéled ugyanezt a túloldalról. (Vagy ez olyan, mint az Igazságos Mátyás király, csak a mesében van..?)

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: esztergomi aquapark

    Kicsi Hentessel ma megjártuk az esztergomi aquaparkot, majd utána a párkányi hidat, benyakaltunk egy-egy magnumot, lementünk a folyóhoz, aztán haza, ahol legurult egy Kilkenny -- nem vittük túlzásba, na! :-)

    Az Aquapark elég jó volt, és bár egy igazán forró medencét (amibe ráadásul be is férünk) hiányoltam, volt helyette kinti normál medence, ahol úszó mozgást végeztünk. Sikerült átúsznom egy levegővel, ettől úgy 10 percig borzasztó keménynek éreztem magam. Még egy kinti medence volt, az melegebb, egy felfekvős résszel és némi ülőssel. Mindkét részén időnként nyomták a vizet, szóval lehetett masszíroztatni magad.

    Hatalmas fless volt, amikor még full újoncként a medencében szerettünk volna kicsit kifeküdni a felfekvős részre, de sajnos nem volt annyi hely a már ott tanyázók között, hogy egymás mellett elférjünk. Mivel a többi emberke elég szellősen lapult, megkértem a mellettem lévő nőt, hogy kicsit húzódjon arrébb. Ő pedig egész egyszerűen nemet mondott. Azt hittem, rosszul hallok, vissza is kérdeztem. Erre mutatta, hogy épp egy fúvókazónán fekszik, hamarosan elkezdik nyomni a vizet és ezért nem megy arrébb (ezt ezen a ponton még nem tudtuk). Így már értelmet nyert, amit mondott, de mi eleve nem azért akartunk odamenni, ezért megkértem, hogy akkor amíg nem jön a vízsugár, legalább addig engedjen oda minket. Nos, újfent nem volt a válasz.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 6

  • Hangulatindex

    Milyen a kedved most?
    5

    Parci 17 éve 13

  • Te mit csinálnál egy mozi helyett?

    Az eredeti terv szerint pénteken söröztünk volna egyet lájtosat négyesben húgommal, az Ügyvéd úrral és Kicsi Hentessel, de végül Kicsi Hentes a laborban maradt inkább, sörözés helyett inkubálni, 7.66-os PH!-jú oldatot készíteni, 10 mikronos metszetet mosni, szárítani, ilyesmi. Hármasban söröztünk tehát.

    Az eredeti terv szerint pénteken este a sörözés után megnéztük volna kettesben a 300 című tocsogósos-kaszabolósosat. A Blogger ezt előkészítendő bement Kicsi Hentesért a laborba (aki onnan már fél 8 körül ''vigyél innen haza!!!!'' segélykiáltásokat hallatott), hogy majd onnan együtt induljanak megnézni az ominózus filmet. Kilenc óra körül járunk...

    ...negyed tizenkettőkor Kicsi Hentes és a Blogger finoman szólva is qrva fáradtan végre elindultak a laborból. A mozinézegetés - ebből kitalálhatóan - elmaradt. Helyette a Blogger ezen időpontig oldatot készített, 1000 millis pipettával szipuzott, centrifugákat nézegetett és egyéb kamu módokon segítette Kicsi Hentest a munkájában. Látott kísérlet alatt álló egeret, rengeteg vegyi fegyvert és egyéb borzalmakat. Egy pillanatra meg is szeppent egy kicsit.

    Élménydús este volt, annyi szent. Közelebb hozta a Bloggert saját munkájához... :-) És Kicsi Hentes munkájához... :-)

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális lelki summa

    Napi szintű pincsogást, nyafogást már jóideje nem prezentálok, aminek fő oka, hogy alapvetően elég jól vagyok. Először maradtam tök egyedül in my life, egyben akkor költöztem el otthonról szintén tök egyedül, a munkában sem találtam a helyem, összejöttek a dolgok, full padló, edzetlen voltam. Baromira ígérem, hogy a következő izmos szakítást már fél kézzel nyomom... :-)

    Hosszú, unalmas leírás

    Úgy döntöttem, időszakosan összefoglalom a ''hol tartok'' kérdést, mert magamnak - és talán másoknak is - infó. A szakításom óta eltelt négy és fél hónap, de éveknek tűnik ez az idő. Tapasztalatban mindenképp, szűz terepen ugye könnyű nagyokat lépni. Soha nem éreztem korábban, hogy bármennyire is bölcs lennék. Mostanában egyre több szituációban érzem ''öregnek'' magam, egyre gyakrabban látok embereket körülöttem, akik még előtte állnak egy csomó olyan dolognak, amin túl kell lenniük, le kell győzniük, much better said, el kell fogadniuk. Azt is jobban meglátom, hogy én kevés / tapasztalatlan vagyok még valakihez, valamihez. Minden nagyképűség nélkül mondom ezt, és annak tudatában, hogy én is csak egy stációjában vagyok a nagybetűs életnek épp, nem érkeztem meg tehát sehova, csak a mögöttem lévő kilométerek szaporodnak.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 3

  • Véletlen negatív nap

    Először is, kezdjük azzal, hogy ma szar nap van. Vannak ilyen napok, ez is ilyen. Valami front minden bizonnyal, de a lényeg, hogy ennyire negatív hónapok óta nem voltam. Már várom az edzést és az estét, az majd felvidít. Egyébként gyorsan verifikáltam pár másik emberkénél, és mindenkinél ez a helyzet, szóval globális az ügy (ergo időjárás).

    Tehát: tegnap délután véletlenül összefutottam exem öccsével. Jó srác nagyon, kicsit el volt kenődve, rossz volt szomorúnak látni. Szar egyedül, ebben maradtunk. Ez elég igaz, bár személy szerint egész másképp értem már ezt, mint alig pár hónapja (igazából nem szar, az élet eeelég jó, csak párban még jobb -- inkább így helyes).

    Aztán... ma elugrottam az Infoparkba ebédelni húgommal, ahol véletlenül összefutottunk egy volt osztálytársával, aki épp azon kesergett, hogy holnap megy Párizsba, és semmi kedve hozzá. Kérdeztem, hogy meló, konferencia, ilyesmi? Nem, kilencen mennek, öt napra, várost néznek, pihennek. Ja, ebből 5 lány, akiből 4 szingli, és csinosak! És mindehhez nincs kedve... hát, nem igazán voltam alkalmas személy a vigasztalására...

    Természetesen jött a sorsszerű kérdés, hogy ''nincs kedved elmenni helyettem?''. Nos... ezt nem tudom kifejteni, de passzoltam a dolgot.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 7

  • goto 100

    100 - ez a századik postom
    200 - ennyi idős a Becherovka (alig van már a literes üvegben...)
    300 - ezt a filmet fogom hamarosan megnézni

    Szerettem volna valami marha ünnepélyes, jubileumi írást így századiknak, de sehogy sem akart összeállni. Nos, így sikerült. Előre a 200-ig!

    Parci 17 éve 3

  • Totál kár

    Ezt is megéltük: [link]

    Recenzió

    Pár ponton belekötnék a cikkbe. Egyrészt, amit a fogyasztásról ír, hülyeség, tapasztalatból mondom. Városban, dugóban, klímával simán bepuszil 16 litert, de pályán nem 14-16 litert eszik, hanem 10-et. Stabilan, fixen. Téli gumaccal 11-et, na.

    A szelephézagolásban igaza van, a belsején valóban látszik a 15 év, de messze nem annyira, mint bármilyen más kocsiban: döbbenetes az anyaghasználat, tuti valami űrtechnikával génkezelt bőrt tettek bele. Rezgés: ki kell cserélni a motortartó gumibakokat és megszűnik, szintén tapasztalat. Illetve nálam elég volt ennyi, szerencsére. Ja, kipörgésgátló is van benne, mindegyikben.

    A szerző Saabjához hasonlítani pedig botorság. A megbízhatóság nem egy kategória, de a csend és a ''méltóságteljesség'' sem. Nem egy pályán fociznak, a Saab egy baromi jó középkategóriás kocsi, az LS pedig luxusautó. Újkori áruk között is ott figyel egy kétszeres szorzó.

    No mindegy, jó volt látni a verdám kvázi ikertesóját :-)

    Parci 17 éve 31

  • Nők...

    Egyszerűen nem értem, hogy a nők mit nem értenek azon, hogy nem értjük őket.

    A férfiak úgy működnek, mint egy számítógépes program. Vagy matekfeladat. Vagy bármi, ami logikus ;-]. 1 = igen = igen. 0 = nem = nem. Ha azt mondjuk, igen, az azt jelenti, hogy igen. Ha szeretnénk valamit, megmondjuk (nem számolom a hangosan sóhajtozó, ''mi-van-veled? semmi = találd ki a gondolataim'' feminin mackókat (igen, én is csináltam ilyet (de azért elég kommunikatív gyerkőc vagyok (legalábbis annak hiszem magam)))).

    A nőknél eleve nem működik a bináris számrendszer. Valahogy hangulati/érzelmi módosítók vannak, amik a gyári 1 = igen, 0 = nem relációt eltérítik. Az 1 bármit jelenthet, függ attól, hogy mennyire találtad el, hogy mire vágyik. ''1 = igen, de vedd észre, hogy ez nem olyan igen, mint a múltkor. 1 = igen = talán. Nemigen. Sőt, igazából ez már egy nem. Nem durva nem, de már egy belül szomorú nem. Hacsak nem hódítasz meg. Akkor talán igen = igen.''

    Oké, igen, ez egy ilyen szokásos hímsoviniszta poszt volt, nulla infótartalommal. Ez van. Május 11-én leszek fél éve egyedülálló férfiállat, megünneplem. Mentális fejlődésem fél éves, gazdag, töretlen időszakát celebrálom majd. Ehh... (486)

    :-)

    Parci 17 éve 62

  • Back from the dead

    No, a nagy visszatérés megvolt. A CeBIT-ről, mármint. (ez egy unalmas post lesz, legalábbis annak szánom) Szóval a CeBIT klassz volt.

    Egyrészt, kocsival mentünk -- hogy Rudi szavaival éljek, a Szent Lexus-szal. Jól vizsgázott, belepusziltunk vagy 3000 km-t négy nap alatt, és egyszer sem reklamált. Sajnos elvesztette szűzies mivoltának egy darabját, megszülte első elektromos hibáját egy beragadt vezetőoldali elektromos ablak személyében. Ez egyrészt szomorú, másrészt elég jó, hogy 15 évesen - kop-kop - ez a legnagyobb hibája.

    Az idő szép volt, a német autópálya életveszélyes. De tényleg. Négy emberrel telepakolt, kb 1,1 literes és vagy 20 éves kis Renault tolt le minket a francba, úgy, hogy stabil 160-nal mentünk. El sem hittük, visszaelőztük őket vagy háromszor, csak hogy fotókat csináljunk, hogy ilyen nincs. És mégis volt.

    [kép]
    [kép]

    Folytatás...

    Parci 17 éve 15

  • Boldogság

    Mivel nem kevés biten át rinyáltam blogomban, úgy illik, hogy az ellenkezőjéről is tájékoztassam a nagyérdeműt. Nem történt velem semmi egetrengető, mégis, süt a nap, szép az élet, tökéletesen boldog vagyok. Ez azért elég jó... :-)

    Parci 17 éve 4

  • Lájtkóla

    Light Coke please!
    Kő kóla! Lájtkóla!
    Kökeláj szilvuplé!

    Ez utóbbit Pra Loupban vagy 20x hallottam, és ma beflesselt a metróban. Kökeláj, érted? Na, hát ezért fogok megtanulni franciául... de csak azután, hogy kivégeztem az olaszt, németet, spanyolt és óarámit, esküszöm.

    Parci 17 éve 5

  • Nincs kedvem...

    ...írni mostanában. Blogmélypont, ki kell mondani. Igazából alig haladok a dolgaimmal, plusz rengeteg a program, teendő, buli, mindenféle társasági esemény, és megállapítottam, hogy túl sok időt töltött a gép előtt, csetelek, netezek. Ettől még simán írnám a blogot, de egy ideje nincs meg hozzá az ihlet.

    Azért csak röviden: tegnap kiskutyázós buli volt nálunk, Kicsi Hentes (c) Bioszlaboráns Csajszik tutujgatták ''szerencsétlen'' Betlit (nem én vagyok a névadó...), két percre nem állhatott a lábára, mert valaki rögtön felvette az ölébe. Nos, Betli jól tolta, még csak alig pár hónapos, és simán rámászott mindegyikükre ;-]

    (A bulit egyébként egy frankó dugulás előzte meg, húgom párjával váltott műszakban pumpáltuk a lefolyót, nyakig kakásak voltunk. Nem sikerült végül megoldanunk, pedig még görényért és csodapumpáért is elmentünk az Auchanban, de persze csak bóvlik voltak. Legközelebb majd jobban meggondolják a szülők, hogy vajon érdemes-e egy kajazsírral teli edényt beqrni a mosogatóba...)

    Ma rövid kirándulás Nagy Szénásra, volt némi sár, de az idő fantasztikus volt. Egy agresszív kismalac-jellegű néni kardozott velünk, hogy nem vihetjük a kutyákat az erdőben, de aztán végül egy útelágazásnál kicseleztük és soha többet nem láttuk... talán szelektálódott valahol... mindenesetre a trükkel szerzett nyugalmat egyikünk sem bánta túlzottan :-)

    Folytatás...

    Parci 17 éve 8

  • Blogparadoxon

    Egy olyan netes én-blog, mint amilyen Parci bá'-é is, nem lehet mindenek felett őszinte, mert azért a nagyon személyes, a közeli ismerőseimet (akik egyben blogom olvasói is sokszor) érintő dolgokról nem igazán lehet beszélni. Ez van, kicsicsókák, maradunk felszínesek, illetve megpróbálunk letáncolni picit az érzelmi szálról.

    Egyébként pedig éljenek a nők, sokáig, ma övék a világ!

    Parci 17 éve 7

  • Web 2.2 Symposium logoutos szemmel

    Sok-sok ismert név mellett mi is részt vettünk ezen a rendezvényen ( [link] ). A konferencia...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 24

  • Megvolt: Karlovy Vary

    A Fantastic Four visszatért Karlovy Vary-ból (német nevén Karlsbad, de maradjunk az eredetinél), nem kevés élménnyel gazdagodva. A város meseszép, dombokkal körbezárt völgyben fekszik, színes házakkal, kedves folyóval, szép utcákkal.

    Innen indult hódító útjára a Becherovka, pontosan 200 évvel ezelőtt, és innen látják el vele a világot a mai napig. Teszteltük, aktívan. Tizenkét gyógyforrás található a városban. Őket is teszteltük. Itt készül a híres karlsbadi oplatky (ostya), ettük is kétpofára. Pár km-re fekszik tőle Krusovice, ennek megfelelően itt is szemtelenül olcsó ez a sör. A legjobb sör (Cerny, of course, és az olcsó = 93 Ft, boltban, üvegbetéttel együtt, 0.5L). Ideális kirándulóhely, hibátlan (100%-os) szállásunk volt, szentségtörés gyanánt egy Gere and Weninger 2003 Phoenix Cuvée is elkísért minket, szóval az egész szuper, szuper volt. Szombaton havazott, vasárnap tavasz volt, a Lexus készségesen dorombolt alattunk oda- és hazafelé.

    Az utazás egyetlen szépséghibája az volt, hogy túl hamar véget ért. Meg hogy hiába hozom le a csillagokat is az égről, kápráztatom ilyen utakkal, a lyány csak nem akar felolvadni. Evvan. Remélem hamarabb észhez tér :-), mint hogy lemaradjon rólam ;-).

    Hibátlan volt az egész, és ez a lényeg.

    [kép]

    Folytatás...

    Parci 17 éve 10

  • összefüggéstelen gondolatok hömpölygése

    igazából vagy 20 kilobejtnyi (ha ezt olvasod, kedves x és egy névvel együtt jelzed nekem, vendégem vagy egy sörre :-)) gépelnivaló kavarog a fejemben, de rájöttem, hogy nem fogom tudni fogyasztható egységbe kovácsolni őket. mondjuk nem is kell, itt igazán nem vagyok holmi műfaji korlátok közé szorítva. a másik, hogy biztos mindenkinek marhára unalmasak már a lelki ömlengéseim. én is unnám másét ;-], de az enyémeimmel szemben elfogult módon nyitott vagyok... no wonder.

    most épp a maneater megy, ugye már a cím is ''aktuális'', de egy ''rohadt nők!'' állapotban a you wish you never ever met her at all refrén is odaüt.

    viszont legalább sikerült summázni tényleg egy-két dolgot, szépen, tisztán. (amiket már vagy 100x leírtam, szóval semmi új) egyrészt, belátom, hogy kellett az elmúlt négy hónap tokkal-vonóval ahhoz, hogy most olyan szemléletem legyen, amilyen. nyilván lokális állapot, de lényegesen kevesebbel is beérném, mint amivel nem is olyan rég még ''rendelkeztem''. ebből már következik, hogy legközelebb nem szenvednék éveket azon, hogy felvállaljak-e egy életre valamit, ami tök jó. minden ilyen félsz elmúlt belőlem. 10 évnyi párkapcsolatok alatt az ember nem is tudja, hogy mennyire nem triviális dolog ez az egész, hogy mennyire örülnie kéne neki. meg nem is beszélt eleget másokkal, hogy lássa, hogy milyen problémáik vannak, és hogy ehhez képest a saját kapcsolatában lévő hibák nevetségesen kicsik.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.