2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ti mit sportoltok? - Egy egészségesebb életmód!

    A napokban (tegnap előtt óta) elkezdtem futni, egyelőre csak itt az udvarban, rövid távon.

    Történet
    Mióta csak az eszemet tudom, sosem voltam sportember, most se tervezek az lenni, egyszerűen megelégeltem a sok ülést a gép előtt, némi mozgásra vágytam, csak annyira ami jól esik és viszonylag karbantart.

    Ok
    Két okom is volt rá, az első az unalom, bár futni inkább a reggeli órákban szoktam, hűs van és a körülményekhez képest még friss az ember (bár én most éjszakás vagyok, szóval amint hazaértem, átvedlek és kiszoktam menni kicsit kocogni és fürdés, aztán fekvés).
    A második ok, hogy születésem óta van egy szívérszűkületem, ami szerencsére jelenleg mást nem igényel, csak évenkénti kontrollt. Az orvos megjegyezte, hogy nem ártana egy kis sport, úgy döntöttem, hogy idén teszek valamit.

    A szívérszűkület annyiban érint, hogy nem szabad túlterhelnem magam, hamarabb kifulladok, mint az egészségesebb kollégáim és ha esetlegesen mégis túlterhelném magam (volt már ilyen) a szívem is sokkal tovább ver. Gondolom ez az érszűkület miatt van, nem juthat át az éren annyi oxigén stb..., amennyi kell az izmoknak vagy valami.

    Folytatás...

    elektrotank 7 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.