2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

elektrotank blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Warcaft: A kezdetek élménybeszámoló

  /Az írás maga SPOILERMENTES, de a kommentben a SPOILER jelzővel nyugodtan írhatsz olyat, csupán jelezd a társaid felé/

  Ezt az írást elég fáradtam közlöm, ugyanis most jövök a moziból és reggel pedig meló. Ugyanakkor muszáj időt szakítani erre, hogy mit is láttam az imént.

  Nos, nem is tudom mennyi játékadaptációt láttam ( a perzsia hercegét igen), de ez a legkiemelkedőbb alkotás eddig és igen, ha úgy vesszük ez egy kiváló, új kezdet a játékok vászonra viteléhez. Kívülállóként (értsd: nem játszottam még a játékkal, csupán egy Warcaft: Legendák képregényem van, ha jól tudom) azt mondom nagyon jó mozi volt. Nem hiszem, hogy teljes mértékben értettem mindent, de azért a film érezhetően ügyelt arra, hogy az olyan buta nézők is, mint én, követni tudják az eseményeket.
  De kezdjünk is bele. Milyen a látvány? Nyilván nem mondok meglepő tényt, de lehengerlő. Talán az idén a legszebb film eddig és lehet az is marad. A CGI nagyon király, az orkok elég élethűen néznek ki, a környezetet gyönyörűen ábrázolták. Magyarán, aki látvány moziként ugrik be meglesni, nem fog csalódni.
  (persze volt, hogy szidták a trailer-ben lévő csecsemőt, hogy milyen ormótlanul nézett ki, én nem találtam benne hibát, sem az előzetesben, sem a film alatt)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 napja 2

 • Létezik fiú és lány barátság?

  Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintem létezik, nekem is vannak. Nem is egy :D Bár sokszor látom erre a kérdésre azt a választ, hogy az egyik fél úgyis többet akar és az rámegy a barátságukra, amit nem igazán értek, mert akkor nem is igazán voltak barátok. Tény és való, nekem például úgy van egy jó lány barátom, hogy nagy szerelemnek indult, aztán maradtunk a barátságnál. Egyik baráttól pl. hallottam, hogy ő már nem is barátkozna többet vele stb... én meg úgy voltam vele, ha a szerelmét nem is, de a barátságát megtartanám. : )

  Ti mit gondoltok?

  Blogbejegyzés 1 hónapja 66

 • Ez a fránya zsivány - Rogue One

  Kijött a trailer. Olá. Igazság szerint az animációk filmeket, a könyveket, és a képregényeket se követtem SW-től, szóval kiváncsian vártam mi fog kisülni ebből a Rogue One-ból.

  Az előzetes alapján izgalmasabbnak tűnik, mint JJ. Abrams SW filmje. A trailer alatti zene nagyon beindította a fantáziámat, sokat hozzáadott a hangulathoz, van egy csengése, valami új, de mégis a szokásos SW hangulatot hozza. Nyilván a látvány szép, mint azt megszokhattuk. Remélhetőleg ebbe már nem lesz szinkronbaki illetve nem lesz olyan elcsépelt, mint a tavalyi társa. És reménykedem benne, hogy nem lőnek le minden "poént" a marketinggel, mint a BvS esetében. Decemberbe megint érdemes lesz beülni egy mozira...

  Teóirák:
  Mivel megjött a trailer, ezért a teóiragyártók is megérkeztek. Az egyik legnagyobb talán, hogy Jyn Erso igazából Rey anyja. Hát, hasonlítanak! :) Meglátjuk mi lesz.

  Blogbejegyzés 2 hónapja 0

 • Talán ezért ennyire elbutult a mai generáció?!

  Nos, nem akarok semmi okfejtésbe belekezdeni, egyszerűen leírom azokat, amiket tapasztaltam, vagy ahogy én látom a dolgokat.

  Az első és legnyilvánvalóbb, hogy a gyerekek nem igazán tanulnak, majd csak később jönnek rá arra, hogy kellett volna. Nagyon sok ilyennel találkoztam az iskolás éveim során. Balhéztak, meg tették magukat, megbuktak stb... persze, előfordul, hogy ő a 8 általánosával ugyanoda kerül, mint én az érettségimmel és a szakmámmal, de ettől én még többnek érzem magam, hiába ugyanazt a fizetést kapjuk és a lehetőségem is megvan arra, hogy tovább tanuljak.
  Aminap megjelent egy poszt FB-n, Einstein képével, mellé írva a következőt: „Csak a ZSENIK tudják a választ?" Az egyszerű képlet a következő volt: 3-3x6+2=?
  Nézzük milyen válaszokat sikerült kicsiholni a csöpp kis eszükből: 2; 4; 8; a legtöbb választ a 17 vagy a -17 nyerte, de akadt néhány jó megoldás is: -13.
  Voltak akik így vezették le: 3-18+2=(-11) ; 3X6-3+2=17
  Egy idősebb ismerős mondta, hogy anno nekik még nem úgy tanították, hogy szorzás, osztás, összevonás majd kivonás, hanem mindent sorba. De nem az akkori korról kell beszélnünk, hiszen az akkori oktatás nagyban eltér a maitól.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 20

 • Ilyen volt: Superman és Batman kalandjai - SPOILERMENTESEN!

  Röviden: Túl sok hype, túl sok ígéret, túl sok wtf!

  [link]

  Látvány:

  A látvány nyilván szép, ezzel sok újdonságot nem árultam el. A CGI fröcsög. A 3D nagyjából működik, elég jók az erre épülő effektek is. Jobb, mint a SW 3D-je volt, vagy csak a mi mozink ennyire gyér.
  2D-ben is valószínűleg ugyanolyan gyönyörű, részletes, ebben nem talál hibát az ember.
  Viszont néhány helyen, amikor néztem a filmet, annyi villódzás volt, mint annak a rendje. Lehet egy erre érzékeny epilepsziás ember rohamot is kapna, főleg a vége felé. Néha az járt a fejembe, hogy mi az ördög folyik itt.

  Történet:
  Oké... az nulla. Tényleg nem tudom elmondani miről szólt ez a film. Nem akarok spoilerkedni, épp ezért nem fejtem ki, de... a film után olyan érzésem volt, mintha nagyobb jeleneteket leforgattak volna és csak úgy egymás mellé rakták volna, hogy na tessék, ez már úgy néz ki, mint egy film. Néhány jelenet annyira értelmetlen volt, hogy wtf reakciók futottak át az agyamon. Főleg a film első pár percében volt az, amikor összenéztünk haverral és röhögtünk mind a ketten egy jót.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 4

 • Ilyen volt: Ravasz, mint a nyúl... Zootropolis vélemény

  [link]

  Üdv, mindenki! Friss élménnyel jelentkezek, ugyanis nem rég jöttünk moziból egy kedves ismerőssel, és mint kitalálható, a Zootropolist lestük meg... milyen is volt?
  Kis lázadóként a film alá vásároltam egy Kung Fu Panda-s filmes menüt.

  [link]

  Ha röviden, egy szóval akarom kifejezni, akkor: F@sza. No, de persze ez a kis animációs film többet érdemel, mint egy szó.
  Nem akarom spoilerezni, ezért rövid leszek. A látvány első osztályú, nem tudom mekkora büdzséből készült a film, de minden képkockát élveztem. Az állatok tényleg szuper aranyosak, főleg a nyuszi és róka páros. A párbeszédek nem unalmasak, nincsenek benne klisék és bizonyos mondatoknak nagy súlya van. A szinkronnal szerintem semmi baj nincs, de ugye aki utálja, az itt is utálni fogja. Az animáció elég részletes, jók az arc mimikák.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 7

 • Kocka vagy? Nincs életed!

  Megjegyzés: kissé szedett-vetett lehet a poszt, mert egy csomó gondolatomat leírtam, ami jelenleg a fejemben kavargott. Ezért bocsi.

  Nem is tudom, hányszor meg hányszor hallottam már ezeket és ezek alternatíváit. Érdekes, hogy egy társadalomban bizonyos csoportok milyen mértékben viszonyulnak egymáshoz és azt miképpen teszik. Furcsa az is, hogy „átlagos” emberek szemébe esetleges informatikai szakirányok miféle vegyes érzelmeket váltanak ki, amikor szóba kerülnek.
  A legáltalánosabb megítélés nyilván az, hogy ha többet ülsz a gépnél, mint pár perc, vagy 1, max. 2 óra, akkor bizony neked már semmi életed nincs. Törődj bele! Legalábbis ez a következtetés vonódik le állandóan, amikor egy olyan személlyel keveredek szóba, aki vagy alig használ számítógépet, vagy nem is tartozik az érdeklődési körébe. Az utóbbival semmi probléma sincsen, egészen addig, amíg meg nem próbálja magyarázni, hogy az a dolog – amihez egyáltalán semmi köze sincs – miért is rossz. Ezt nemcsak az idősebb generációnál veszem észre, hanem az 1-2 évvel nálam idősebbeknél is, vagy fiatalabbaknál. Nem vagyok szent, így én is előre – néha – elszoktam néhány dolgot mondani minden szépnek és jónak, ugyanakkor később nem voltam rest bevallani a hibáimat és meglátni esetleges lehetőségeket ezekben az opciókban, termékekben.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 39

 • Ilyen volt: Deadpool

  Sok mindenkinél az év legjobban várt filmje van terítéken, méghozzá a Deadpool. Tegnap sikerült megnézni és mit mondjak, nekem tetszett. Nem akarok spoilerkedni, ezért rövid leszek.
  Szóval a film jól össze van rakva, még így is, hogy kivágtak belőle, ha nem is jó pár, de több részletet és így 18 besorolás helyett, kapott 16-osat. Gondolom a több pénz vezérelte a döntést, valahogy próbálhatták ellensúlyozni a bevételt Kína kiesésével (ha jól tudom, itt betiltották a filmet). A 16 besorolás ellenére vannak durvább jelenetek és a csúnya beszéd helyett se a „macska rúgja meg” van. Persze, nem megy az anyázás folyamatosan, illetve több mondat is kaphatott kissé visszafogottabb szót, szavakat. De ha eltekintesz ezektől, egy egészen jól összerakott filmet kapsz, aminek a végén mosollyal jössz ki a moziajtón, mert néhol sírtunk a röhögéstől és bizonyos beszólásokon. Voltak idősebbek is, középkorúak, nekik is kiváló szórakozást nyújtott, nem csak a fiatalabbaknak, így bátran ajánlom bárkinek. Na igen, van benne vér, nem kell aggódni, nem úgy cenzúrázott, mint pl. a Kingsman volt, viszont nem is mutatnak mindent, de itt nem is az a lényeg.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 15

 • Hogyan kell szakszerűen kiszárítani a billentyűzetet?

  Biztos számos módja létezik, de az is biztos, hogy ez nem a legjobb. :))
  Elvileg kávé ömlött a gombok közé, onnét ki lett öntve, már csak meg kellett volna... de valaki feljebb csavarta a konvektoron a fűtést... biztos megérezték ;] ;]

  [link]

  Remélem Ti is szakszerűen csináljátok!

  Blogbejegyzés 4 hónapja 9

 • Én és a Mutáns Lóhere

  Szóval lett egy növényem. Igazából fogalmam sincs milyen fajta, de az jól látszik rajta, hogy zöld :DDD Anyám ki akarta dobni, én meg úgy döntöttem befogadom. Kb. 1 méteres szára van, ami tök üres, anyám pont emiatt akarta kidobni, mert nem hajtott levelet. Úgy, hogy bekerült hozzám és hát meglátjuk, hogyan bírja a kiképzést. Fényt azért kap, víze van. Néha még az ablakot is kinyítom :K És elvileg a zene jót tesz a növényeknek is, ami nem rossz, mert én nagy zenemániás vagyok, most épp szól. Mióta bent van a szobámba, azóta kezd hajtani rajta az új levél, így hamarosan 5 levélű helyett, már 6 levelű lesz. Mint írtam, nem tudom mi ez a növényi lény, szóval én Mutáns Lóherének neveztem el.

  Itt van pár kép! :)

  a kezdetek kezdetén

  az új hajtás

  Amúgy a növény 2015. dec. 25-től van meg, ha minden igaz. :)

  Blogbejegyzés 4 hónapja 2

 • 300 alatt...

  Váó, meglepett, hogy jó éve nem voltunk 300 alatt... üzemanyagárban legalábbis, ugyanis 300 alá esett a diesel üzemanyag ára. Olyan 298, 299 Ft literje. A benzin ára is csökkent valamennyit, 311 Ft kb. Mondjuk nem tudom más régiókban mi a helyzet, errefele a Mol kutaknál és egy OIL kutnál tapasztaltam ilyet.
  Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a benzin eléri e ezt a határt.
  (230 ft/l, ez még el is fogadható)

  Blogbejegyzés 4 hónapja 5

 • Meghalt Alan Rickman...

  Nem sokkal David Bowie halálta után, egy újabb nagy veszteséget könyvelhet el a világ Alan Rickman alias Piton professzor halálával. Sokak inkább így ismerhetik, a Harry Potter széria egyik sztárja. Azonban többek között ismerős lehet a Drágán add az életed! (Die Hard) c. filmből is, ahol Bruce Willis-el mókázott.
  Egyesek ismerhetik Batman Tanár úrként is, Radics Peti paródia sorozatából.
  David Bowie-hoz hasonlóan, 69 évesen hunyt el. Nagy kár, hogy több filmet már nem láthatunk tőle.

  Nyugodjék békében!

  Blogbejegyzés 5 hónapja 5

 • Jég? Félig fagyott hó? Vagy valami más? - Időjárás jelentés...

  Be kell vallanom, hogy sok mindent láttam már, de ehhez hasonlót még nem. Elég bolond mostanában az időjárás... esik 30 centi hó, majd a következő napokban teljesen elolvad, mert jó erős felmelegedés, illetve eső vette kezdetét. Ugyanakkor ma valami egészen fura. Rögtön azután írom ezt, mielőtt véget ért. Egyfajta jég, de mégse. Nem kopog annyira, puhább, olyan, mint egy félig megfagyott hópehely, vagy nem is tudom. Valószínű, hogy érkezhetett valamerről egy melegfront, mert az éjszaka fél 11 fele is (melóból hazafele) láttam, hogy villámlik a távolban s ma is volt rá példa, de dörgésre is. Kicsit meglepő volt, hasonlót még nem igen láttam. Nálatok is volt ehhez hasonlatos, vagy tapasztaltatok már ilyet? :D

  Friss: Jelenleg is csöpörög, de inkább már esőcseppek formájában, dörgés hallható, szürkébb felhők láthatóak, de olyan nyárias szürke felhők, amikor villámlik és dörög. Fura ez így tél közepén :O Vagy csak én vagyok szemtelenül fiatal ehhez :K ;]

  Itt van néhány kép:

  [link]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 5

 • Irány a mozi...

  Ha valamikor érdemes moziba menni, még azoknak is, akik amúgy se szoktak, akkor az idén biztosan. Rengeteg jó film lesz, én összeszedtem párat a magam részéről, amit várok. Van köztük kérdéses is, vagyis nem biztos, hogy mozi lesz belőle, de majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Meg kell venni ismét a klubkártyát! :)

  [link]

  1.A visszatérő

  A visszatérő előzetesét meglátva – főleg a 2.-t – azt éreztem, hogy ezt látnom kell. A bíró (Judge) meg a Hajsza a győzelemért (Rush) óta érdekelnek a komolyabb filmek. Egy szóval erre is kíváncsi leszek, már csak azért is, mert két nem is kis nevű szereplő Tom Hardy, illetve Leonardo DiCaprio játssza a szerepet. Vajon Leo kap idén oscárt?

  [link]

  2.Aljas nyolcas

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 26

 • El se hiszem, itt a hó! Irány lapátolni...

  Úgy tűnik a 2016-al megjött a hó is. Végre... Persze szebb lett volna, ha mindez 1-2 héttel ezelőtt jön, karácsony tájékán, meg lett volna az az idilli hangulat, de legalább még van. Buékot már kívántam, úgy hogy mindenkinek kellemes hólapátolást, aki hasonló helyzetben van :D

  Jelenleg is esik (max 2-5 cm lehet), enyhe szellő fúj, hideg van (google szerint -4 fok), az utakon ott a hó, de a lejjebb belinkelt képeken már áthaladt rajta egy hótoló, szóval durvább volt az útfelület még a fényképek elkészülése előtt. Ha már volt hólapátolást, akkor ezúton is kívánok minden sofőrnek, utasnak balesetmentes közlekedést! :)

  [link]

  [link]

  [link]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 45

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.