2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Baleset előttünk!

  Nem sokkal ezelőtt történt, lassan egy órája, hogy egy autó szerencsés baleset szenvedett előttünk... vagyis helyesbittek, nem előttünk, hanem a szomszédunk előtt.

  Az udvarban sétáltam, amikor is nagyobb zajra és porfelhőre lettem figyelmes, és egy kocogó hölgyre, aki szomszédunk háza fele tartott. Mikor odaértem, láttam, hogy egy autós kolléga végignyírta a szomszéd ház elé ültetett tujáját.

  Őszintén jegyzem meg, hogy az a tuja nem épp a legbiztonságosabb helyre volt ültetve, mert gátolta a kilátást, amikor az ember el akarta hagyni az ingatlanát... hiszen csak egy bizonyos részt látsz be a távolból és a tuja mögötti részt nem igen és emiatt nagyon óvatosan kell kitolatni, vagy kijárni, hiszen a bokor mögül bármikor feltünhet egy biciklis vagy autós, vagy bárki. Persze, egy jó ideje itt lakunk, így hozzászoktunk ahhoz, hogy körültekintően kell elhagyni az ingatlant.

  Bár a tuja zavaró volt, ezesetben valószínűleg életet mentett! Az autó vezetője egy idősebb úr volt, aki saját bevallása szerint elaludt, így a gépjárműve a járda felé vette az irányt, ahol beleütközött a bokrok sokaságába, szerencsére. A bokor hossza kb. 8 méter (pontosan nem tudom mennyi, csak ránézésre), ennek háromnegyedét kivitte és vele egy idejüleg egy táblát is kitört a helyéről.

  Folytatás...

  elektrotank 2 napja 16

 • Láthatósági mellény és kapubejárat?!

  Amióta rendszeresen autózok, többször belefutottam már olyan emberekbe lakott területen kívül, akik vagy nem hordtak láthatósági mellényt vagy nem használtak fényjelzést vagy egyiket sem alkalmazták, mindezt sötétben. A héten találkoztam pl. olyan emberrel, aki nem messze volt a benzinkúttól, de sötét volt, persze semmi láthatósági mellény nem volt rajta és ott dekkolt az út szélén, ott ahol az autók 80-90 km/h-al közlekednek (ha csak nem többel)... engem is meglepett, de szerencsére nem kellett félrerántanom a kormányt.
  Olyat is láttam, aki használt lámpát a kapaszkodósávban, bár elég halovány volt (vagy csak annak tűnt), de láthatósági mellény nem volt rajta, így aki kicsit figyelmetlen, nem biztos rögvest észrevette volna.

  Én reménykedem benne, hogy ez a helyzet előbb-útóbb javul, és legalább egy láthatósági mellényt vesznek majd fel az emberek, mert a közlekedés szempontjából szerintem ez veszélyes. És akár nappal is. Nem egy embert láttam már bicajozni lakott területen kívül az úton, ahol az autók legalább 90-el mennek és két sávos útszakasznál, ha a szembejövő kanyarodásnál megközelíti a felezővonalat adott sebességgel, míg te közeledsz a biciklis fele... vagy pont arra készülsz, hogy kikerüld... volt múltkor ilyen esetem is.

  Nem akarom hibáztatni a bicikliseket sem, hiszen nincs ezen a szakaszon semmiféle bicikliút, így kénytelenek így közlekedni.

  Nektek volt hasonló tapasztalatotok?

  Folytatás...

  elektrotank 4 napja 34

 • Az első kutyánk, akit el kellett altatni...

  … legalábbis az én életembe az első.

  Sajnos a mai nap alkalmával szeretett kutyánkat kénytelenek voltunk elaltatni rákos megbetegedés miatt. Több, mint 11 éves volt, nőstény keverék. A Dolly nevet kapta (én y-l szoktam írni), hűséges, jó kutya volt.

  Története
  2007 környékén került hozzánk kölyök kutyaként. Általában szófogadó volt, hűséges típus, ha nyitva volt a kapu, sosem szökött el, maximum, ha a felfedező vágyának nem bírt ellenállni és kijjebb merészkedett, mint kellett volna, akkor is elég volt a nevét kicsit hangosabban mondani és egyből tudta hol a helye.
  Sosem volt láncra kötve, sem verve, ritkább esetekben max. fegyelmezve, rákiabálva, ha olyat csinált épp, amit nem szabad.

  Betegsége
  A betegsége nem is tudom mikor alakult ki. Csak azt láttuk, hogy a szája szélén van egy dudor. Semmi komolyra nem gyanakodtunk, azt hittük, hogy volt valami civakodása a másik kutyánkkal, vagy valami drótba, vasba akadhatott fent, ami sérülést okozhatott neki a száján belül (ez miatt át lett nézve az udvarban az összes olyan hely, helység, rész, ahol a sérülést esetlegesen szerezhette... vérnyomok után kutakodtunk leginkább).

  Folytatás...

  elektrotank 6 hónapja 16

 • Ti mit sportoltok? - Egy egészségesebb életmód!

  A napokban (tegnap előtt óta) elkezdtem futni, egyelőre csak itt az udvarban, rövid távon.

  Történet
  Mióta csak az eszemet tudom, sosem voltam sportember, most se tervezek az lenni, egyszerűen megelégeltem a sok ülést a gép előtt, némi mozgásra vágytam, csak annyira ami jól esik és viszonylag karbantart.

  Ok
  Két okom is volt rá, az első az unalom, bár futni inkább a reggeli órákban szoktam, hűs van és a körülményekhez képest még friss az ember (bár én most éjszakás vagyok, szóval amint hazaértem, átvedlek és kiszoktam menni kicsit kocogni és fürdés, aztán fekvés).
  A második ok, hogy születésem óta van egy szívérszűkületem, ami szerencsére jelenleg mást nem igényel, csak évenkénti kontrollt. Az orvos megjegyezte, hogy nem ártana egy kis sport, úgy döntöttem, hogy idén teszek valamit.

  A szívérszűkület annyiban érint, hogy nem szabad túlterhelnem magam, hamarabb kifulladok, mint az egészségesebb kollégáim és ha esetlegesen mégis túlterhelném magam (volt már ilyen) a szívem is sokkal tovább ver. Gondolom ez az érszűkület miatt van, nem juthat át az éren annyi oxigén stb..., amennyi kell az izmoknak vagy valami.

  Folytatás...

  elektrotank 2 éve 18

 • AMD Zen vagy Kaby Lake?

  Már nem kell sokat várni és lassan megérkezik az új generáció az asztali gépekbe is. Mindkét gyártó 2016 végére ígérte az első darabokat, bár azóta annyira sok új információt nem olvastam róluk.
  Amit tudok: a Zennek vannak kecsegtető tulajdonságai, megvillanásai különféle tesztekben és egyes eredmények szerint az egymagos teljesítményben is sokat javult. Itt teljesen új architektúra lesz, míg az Intelnél rátértek az optimalizálásra, aminek eredményeképp a processzoruk is gyorsult valamennyit.

  Elméletileg azok, akik rendelkeznek Skylake alapokkal, de újítani szeretnének, azok megtehetik egy bioszfrissítés után. Viszont azt nem értem, hogy aki nem rendelkezik vele, de szeretne újítani mondjuk Kaby Lake-re és vesz egy Z170 lapot, a kettő komálni fogja egymást, vagy addig nem, amíg a bioszfrissítés meg nem történik? Vagy alapból új alaplapok kerülnek ki a piacra már az új chipsettel? Főleg, ha ebből indulunk ki: [link]

  Folytatás...

  elektrotank 2 éve 26

 • A foghúzás már csak ilyen

  Egy évvel ezelőtt kb. letört a fogamból egy darab, amire az előző fogorvosom (sokan dicsérték) azt mondta, hogy nem kell vele foglalkoznom. Hát mondtam, hogy jó. Elméletileg a külső zománc réteg szakadt le.
  Nem sokkal ezek után, valamikor 2016 tavaszán egy müzli szeletet habzsolva, letört belőle egy nagyobb darab, hátulról. Eleinte nem fájt, néha viszont éreztem a "jótékony" hatásait. Kértem a fogdokitól egy időpontot, rá egy hónapra adott is. Ekkor már nem ahhoz jártam, akit feljebb megemlítettem.

  Megkaptam az érzéstelenítőmet. Nem zsibbadtam el annyira, mint hittem, de szerencsére az érzéstelenítés tökéletes volt, az egész beavatkozás alatt semmit sem éreztem. Volt egy bökője is, amivel még a húzás előtt megnyomkodta a foginam, hogy biztos jól sikerült e.
  Persze ez nem egy átlagos foghúzás volt. Elég gázos volt, bár nálam minden foghúzás ilyen, egyszerűen azért, mert elég mélyen vannak a fogaim gyökerei, ráadásul a végei még görbék is kicsit, így férfi, nő megszenved vele egyaránt (jelen esetben egy huszonéves, csinos hölgy volt az illető :)) ). Meg is jegyezte, hogy az én fogaimat szar húzni (azelőtt sajnos voltak, amiket már el kellett távolítani), én pedig megköszöntem ezt.

  Folytatás...

  elektrotank 2 éve 27

 • Warcaft: A kezdetek élménybeszámoló

  /Az írás maga SPOILERMENTES, de a kommentben a SPOILER jelzővel nyugodtan írhatsz olyat, csupán jelezd a társaid felé/

  Ezt az írást elég fáradtam közlöm, ugyanis most jövök a moziból és reggel pedig meló. Ugyanakkor muszáj időt szakítani erre, hogy mit is láttam az imént.

  Nos, nem is tudom mennyi játékadaptációt láttam ( a perzsia hercegét igen), de ez a legkiemelkedőbb alkotás eddig és igen, ha úgy vesszük ez egy kiváló, új kezdet a játékok vászonra viteléhez. Kívülállóként (értsd: nem játszottam még a játékkal, csupán egy Warcaft: Legendák képregényem van, ha jól tudom) azt mondom nagyon jó mozi volt. Nem hiszem, hogy teljes mértékben értettem mindent, de azért a film érezhetően ügyelt arra, hogy az olyan buta nézők is, mint én, követni tudják az eseményeket.
  De kezdjünk is bele. Milyen a látvány? Nyilván nem mondok meglepő tényt, de lehengerlő. Talán az idén a legszebb film eddig és lehet az is marad. A CGI nagyon király, az orkok elég élethűen néznek ki, a környezetet gyönyörűen ábrázolták. Magyarán, aki látvány moziként ugrik be meglesni, nem fog csalódni.
  (persze volt, hogy szidták a trailer-ben lévő csecsemőt, hogy milyen ormótlanul nézett ki, én nem találtam benne hibát, sem az előzetesben, sem a film alatt)

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 4

 • Létezik fiú és lány barátság?

  Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintem létezik, nekem is vannak. Nem is egy :D Bár sokszor látom erre a kérdésre azt a választ, hogy az egyik fél úgyis többet akar és az rámegy a barátságukra, amit nem igazán értek, mert akkor nem is igazán voltak barátok. Tény és való, nekem például úgy van egy jó lány barátom, hogy nagy szerelemnek indult, aztán maradtunk a barátságnál. Egyik baráttól pl. hallottam, hogy ő már nem is barátkozna többet vele stb... én meg úgy voltam vele, ha a szerelmét nem is, de a barátságát megtartanám. : )

  Ti mit gondoltok?

  elektrotank 3 éve 66

 • Ez a fránya zsivány - Rogue One

  Kijött a trailer. Olá. Igazság szerint az animációk filmeket, a könyveket, és a képregényeket se követtem SW-től, szóval kiváncsian vártam mi fog kisülni ebből a Rogue One-ból.

  Az előzetes alapján izgalmasabbnak tűnik, mint JJ. Abrams SW filmje. A trailer alatti zene nagyon beindította a fantáziámat, sokat hozzáadott a hangulathoz, van egy csengése, valami új, de mégis a szokásos SW hangulatot hozza. Nyilván a látvány szép, mint azt megszokhattuk. Remélhetőleg ebbe már nem lesz szinkronbaki illetve nem lesz olyan elcsépelt, mint a tavalyi társa. És reménykedem benne, hogy nem lőnek le minden "poént" a marketinggel, mint a BvS esetében. Decemberbe megint érdemes lesz beülni egy mozira...

  Teóirák:
  Mivel megjött a trailer, ezért a teóiragyártók is megérkeztek. Az egyik legnagyobb talán, hogy Jyn Erso igazából Rey anyja. Hát, hasonlítanak! :) Meglátjuk mi lesz.

  elektrotank 3 éve 0

 • Talán ezért ennyire elbutult a mai generáció?!

  Nos, nem akarok semmi okfejtésbe belekezdeni, egyszerűen leírom azokat, amiket tapasztaltam, vagy ahogy én látom a dolgokat.

  Az első és legnyilvánvalóbb, hogy a gyerekek nem igazán tanulnak, majd csak később jönnek rá arra, hogy kellett volna. Nagyon sok ilyennel találkoztam az iskolás éveim során. Balhéztak, meg tették magukat, megbuktak stb... persze, előfordul, hogy ő a 8 általánosával ugyanoda kerül, mint én az érettségimmel és a szakmámmal, de ettől én még többnek érzem magam, hiába ugyanazt a fizetést kapjuk és a lehetőségem is megvan arra, hogy tovább tanuljak.
  Aminap megjelent egy poszt FB-n, Einstein képével, mellé írva a következőt: „Csak a ZSENIK tudják a választ?" Az egyszerű képlet a következő volt: 3-3x6+2=?
  Nézzük milyen válaszokat sikerült kicsiholni a csöpp kis eszükből: 2; 4; 8; a legtöbb választ a 17 vagy a -17 nyerte, de akadt néhány jó megoldás is: -13.
  Voltak akik így vezették le: 3-18+2=(-11) ; 3X6-3+2=17
  Egy idősebb ismerős mondta, hogy anno nekik még nem úgy tanították, hogy szorzás, osztás, összevonás majd kivonás, hanem mindent sorba. De nem az akkori korról kell beszélnünk, hiszen az akkori oktatás nagyban eltér a maitól.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 20

 • Ilyen volt: Superman és Batman kalandjai - SPOILERMENTESEN!

  Röviden: Túl sok hype, túl sok ígéret, túl sok wtf!

  [link]

  Látvány:

  A látvány nyilván szép, ezzel sok újdonságot nem árultam el. A CGI fröcsög. A 3D nagyjából működik, elég jók az erre épülő effektek is. Jobb, mint a SW 3D-je volt, vagy csak a mi mozink ennyire gyér.
  2D-ben is valószínűleg ugyanolyan gyönyörű, részletes, ebben nem talál hibát az ember.
  Viszont néhány helyen, amikor néztem a filmet, annyi villódzás volt, mint annak a rendje. Lehet egy erre érzékeny epilepsziás ember rohamot is kapna, főleg a vége felé. Néha az járt a fejembe, hogy mi az ördög folyik itt.

  Történet:
  Oké... az nulla. Tényleg nem tudom elmondani miről szólt ez a film. Nem akarok spoilerkedni, épp ezért nem fejtem ki, de... a film után olyan érzésem volt, mintha nagyobb jeleneteket leforgattak volna és csak úgy egymás mellé rakták volna, hogy na tessék, ez már úgy néz ki, mint egy film. Néhány jelenet annyira értelmetlen volt, hogy wtf reakciók futottak át az agyamon. Főleg a film első pár percében volt az, amikor összenéztünk haverral és röhögtünk mind a ketten egy jót.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 4

 • Ilyen volt: Ravasz, mint a nyúl... Zootropolis vélemény

  [link]

  Üdv, mindenki! Friss élménnyel jelentkezek, ugyanis nem rég jöttünk moziból egy kedves ismerőssel, és mint kitalálható, a Zootropolist lestük meg... milyen is volt?
  Kis lázadóként a film alá vásároltam egy Kung Fu Panda-s filmes menüt.

  [link]

  Ha röviden, egy szóval akarom kifejezni, akkor: F@sza. No, de persze ez a kis animációs film többet érdemel, mint egy szó.
  Nem akarom spoilerezni, ezért rövid leszek. A látvány első osztályú, nem tudom mekkora büdzséből készült a film, de minden képkockát élveztem. Az állatok tényleg szuper aranyosak, főleg a nyuszi és róka páros. A párbeszédek nem unalmasak, nincsenek benne klisék és bizonyos mondatoknak nagy súlya van. A szinkronnal szerintem semmi baj nincs, de ugye aki utálja, az itt is utálni fogja. Az animáció elég részletes, jók az arc mimikák.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 7

 • Kocka vagy? Nincs életed!

  Megjegyzés: kissé szedett-vetett lehet a poszt, mert egy csomó gondolatomat leírtam, ami jelenleg a fejemben kavargott. Ezért bocsi.

  Nem is tudom, hányszor meg hányszor hallottam már ezeket és ezek alternatíváit. Érdekes, hogy egy társadalomban bizonyos csoportok milyen mértékben viszonyulnak egymáshoz és azt miképpen teszik. Furcsa az is, hogy „átlagos” emberek szemébe esetleges informatikai szakirányok miféle vegyes érzelmeket váltanak ki, amikor szóba kerülnek.
  A legáltalánosabb megítélés nyilván az, hogy ha többet ülsz a gépnél, mint pár perc, vagy 1, max. 2 óra, akkor bizony neked már semmi életed nincs. Törődj bele! Legalábbis ez a következtetés vonódik le állandóan, amikor egy olyan személlyel keveredek szóba, aki vagy alig használ számítógépet, vagy nem is tartozik az érdeklődési körébe. Az utóbbival semmi probléma sincsen, egészen addig, amíg meg nem próbálja magyarázni, hogy az a dolog – amihez egyáltalán semmi köze sincs – miért is rossz. Ezt nemcsak az idősebb generációnál veszem észre, hanem az 1-2 évvel nálam idősebbeknél is, vagy fiatalabbaknál. Nem vagyok szent, így én is előre – néha – elszoktam néhány dolgot mondani minden szépnek és jónak, ugyanakkor később nem voltam rest bevallani a hibáimat és meglátni esetleges lehetőségeket ezekben az opciókban, termékekben.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 39

 • Ilyen volt: Deadpool

  Sok mindenkinél az év legjobban várt filmje van terítéken, méghozzá a Deadpool. Tegnap sikerült megnézni és mit mondjak, nekem tetszett. Nem akarok spoilerkedni, ezért rövid leszek.
  Szóval a film jól össze van rakva, még így is, hogy kivágtak belőle, ha nem is jó pár, de több részletet és így 18 besorolás helyett, kapott 16-osat. Gondolom a több pénz vezérelte a döntést, valahogy próbálhatták ellensúlyozni a bevételt Kína kiesésével (ha jól tudom, itt betiltották a filmet). A 16 besorolás ellenére vannak durvább jelenetek és a csúnya beszéd helyett se a „macska rúgja meg” van. Persze, nem megy az anyázás folyamatosan, illetve több mondat is kaphatott kissé visszafogottabb szót, szavakat. De ha eltekintesz ezektől, egy egészen jól összerakott filmet kapsz, aminek a végén mosollyal jössz ki a moziajtón, mert néhol sírtunk a röhögéstől és bizonyos beszólásokon. Voltak idősebbek is, középkorúak, nekik is kiváló szórakozást nyújtott, nem csak a fiatalabbaknak, így bátran ajánlom bárkinek. Na igen, van benne vér, nem kell aggódni, nem úgy cenzúrázott, mint pl. a Kingsman volt, viszont nem is mutatnak mindent, de itt nem is az a lényeg.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 15

 • Hogyan kell szakszerűen kiszárítani a billentyűzetet?

  Biztos számos módja létezik, de az is biztos, hogy ez nem a legjobb. :))
  Elvileg kávé ömlött a gombok közé, onnét ki lett öntve, már csak meg kellett volna... de valaki feljebb csavarta a konvektoron a fűtést... biztos megérezték ;] ;]

  [link]

  Remélem Ti is szakszerűen csináljátok!

  elektrotank 3 éve 9

 • Én és a Mutáns Lóhere

  Szóval lett egy növényem. Igazából fogalmam sincs milyen fajta, de az jól látszik rajta, hogy zöld :DDD Anyám ki akarta dobni, én meg úgy döntöttem befogadom. Kb. 1 méteres szára van, ami tök üres, anyám pont emiatt akarta kidobni, mert nem hajtott levelet. Úgy, hogy bekerült hozzám és hát meglátjuk, hogyan bírja a kiképzést. Fényt azért kap, víze van. Néha még az ablakot is kinyítom :K És elvileg a zene jót tesz a növényeknek is, ami nem rossz, mert én nagy zenemániás vagyok, most épp szól. Mióta bent van a szobámba, azóta kezd hajtani rajta az új levél, így hamarosan 5 levélű helyett, már 6 levelű lesz. Mint írtam, nem tudom mi ez a növényi lény, szóval én Mutáns Lóherének neveztem el.

  Itt van pár kép! :)

  a kezdetek kezdetén

  az új hajtás

  Amúgy a növény 2015. dec. 25-től van meg, ha minden igaz. :)

  elektrotank 3 éve 2

 • 300 alatt...

  Váó, meglepett, hogy jó éve nem voltunk 300 alatt... üzemanyagárban legalábbis, ugyanis 300 alá esett a diesel üzemanyag ára. Olyan 298, 299 Ft literje. A benzin ára is csökkent valamennyit, 311 Ft kb. Mondjuk nem tudom más régiókban mi a helyzet, errefele a Mol kutaknál és egy OIL kutnál tapasztaltam ilyet.
  Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a benzin eléri e ezt a határt.
  (230 ft/l, ez még el is fogadható)

  elektrotank 3 éve 5

 • Meghalt Alan Rickman...

  Nem sokkal David Bowie halálta után, egy újabb nagy veszteséget könyvelhet el a világ Alan Rickman alias Piton professzor halálával. Sokak inkább így ismerhetik, a Harry Potter széria egyik sztárja. Azonban többek között ismerős lehet a Drágán add az életed! (Die Hard) c. filmből is, ahol Bruce Willis-el mókázott.
  Egyesek ismerhetik Batman Tanár úrként is, Radics Peti paródia sorozatából.
  David Bowie-hoz hasonlóan, 69 évesen hunyt el. Nagy kár, hogy több filmet már nem láthatunk tőle.

  Nyugodjék békében!

  elektrotank 3 éve 5

 • Jég? Félig fagyott hó? Vagy valami más? - Időjárás jelentés...

  Be kell vallanom, hogy sok mindent láttam már, de ehhez hasonlót még nem. Elég bolond mostanában az időjárás... esik 30 centi hó, majd a következő napokban teljesen elolvad, mert jó erős felmelegedés, illetve eső vette kezdetét. Ugyanakkor ma valami egészen fura. Rögtön azután írom ezt, mielőtt véget ért. Egyfajta jég, de mégse. Nem kopog annyira, puhább, olyan, mint egy félig megfagyott hópehely, vagy nem is tudom. Valószínű, hogy érkezhetett valamerről egy melegfront, mert az éjszaka fél 11 fele is (melóból hazafele) láttam, hogy villámlik a távolban s ma is volt rá példa, de dörgésre is. Kicsit meglepő volt, hasonlót még nem igen láttam. Nálatok is volt ehhez hasonlatos, vagy tapasztaltatok már ilyet? :D

  Friss: Jelenleg is csöpörög, de inkább már esőcseppek formájában, dörgés hallható, szürkébb felhők láthatóak, de olyan nyárias szürke felhők, amikor villámlik és dörög. Fura ez így tél közepén :O Vagy csak én vagyok szemtelenül fiatal ehhez :K ;]

  Itt van néhány kép:

  [link]

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 5

 • Irány a mozi...

  Ha valamikor érdemes moziba menni, még azoknak is, akik amúgy se szoktak, akkor az idén biztosan. Rengeteg jó film lesz, én összeszedtem párat a magam részéről, amit várok. Van köztük kérdéses is, vagyis nem biztos, hogy mozi lesz belőle, de majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Meg kell venni ismét a klubkártyát! :)

  [link]

  1.A visszatérő

  A visszatérő előzetesét meglátva – főleg a 2.-t – azt éreztem, hogy ezt látnom kell. A bíró (Judge) meg a Hajsza a győzelemért (Rush) óta érdekelnek a komolyabb filmek. Egy szóval erre is kíváncsi leszek, már csak azért is, mert két nem is kis nevű szereplő Tom Hardy, illetve Leonardo DiCaprio játssza a szerepet. Vajon Leo kap idén oscárt?

  [link]

  2.Aljas nyolcas

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 26

 • El se hiszem, itt a hó! Irány lapátolni...

  Úgy tűnik a 2016-al megjött a hó is. Végre... Persze szebb lett volna, ha mindez 1-2 héttel ezelőtt jön, karácsony tájékán, meg lett volna az az idilli hangulat, de legalább még van. Buékot már kívántam, úgy hogy mindenkinek kellemes hólapátolást, aki hasonló helyzetben van :D

  Jelenleg is esik (max 2-5 cm lehet), enyhe szellő fúj, hideg van (google szerint -4 fok), az utakon ott a hó, de a lejjebb belinkelt képeken már áthaladt rajta egy hótoló, szóval durvább volt az útfelület még a fényképek elkészülése előtt. Ha már volt hólapátolást, akkor ezúton is kívánok minden sofőrnek, utasnak balesetmentes közlekedést! :)

  [link]

  [link]

  [link]

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 38

 • Földönkívűliek: Azok vagy sem? - BUÉK :)

  Üdv mindenkinek! Ez az írás különösebben nem tartalmaz semmi újat, a már ismert jelenségeken kívül, szerintem a legtöbben hallottatok róluk. Nekem nincsen semmilyen elméletem ezekkel kapcsolatban, mert tapasztalatom sincs. Csupán az évek alatt felhalmozott tudást írom le, amik nem biztos, hogy igazak. Ennek tudatában olvasd végig ezt a kis "cikket"! Köszönöm! :)

  Földönkívüliek. Manapság egyre többen vélik azt, hogy már láttak, találkoztak velük, vagy elrabolták őket. A legtöbb eset logikus, tudományosan bizonyított, viszont a maradék azonosítatlan. Vajon ezek az azonosítatlan repülő objektumok a földönkívüliek létét bizonyítják, avagy van rá más magyarázat is?
  Történnek a világon bizarr, hihetetlen, számunkra ismeretlen jelenségek, amikről mit sem tudunk. Ilyen volt például Norvégiában a spirális jelenség. Az esetet sok ezren látták és videóra is vették. Az oroszok szerint épp egy rakétát teszteltek, aminek elment az egyik hajtóműve és emiatt keletkezett ilyen spirális képződmény az égen. Ettől függetlenül máig sokan hiszik, hogy amit láttak, az nem földi dolog volt.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 26

 • Egyszer régen egy messzi-messzi galaxisban... újra - Vélemény

  Üdv, tegnap láttam az Ébredő erőt és megosztom veletek a gondolataimat, viszont erősen SPOILER-es lesz az írás, így aki még nem látta a filmet és tervezi megnézni, az ne is olvassa tovább!

  Hm... ez a kép epic, maga a film nem!

  Előzmények

  A húgommal és néhány jó baráttal vágtunk neki ennek a kalandnak. Már egy órával ott voltunk a kezdés előtt, viszont meg volt az előnye, az elsők között léptünk be a moziterembe és bőven válogathattunk az ülőhelyek között. Ha félórával később érkezünk, hatalmas, hosszú sorba ütköztünk volna, és már háromnegyed öt fele azt kiáltozták, hogy már csak x jegy maradt. Jó szokásomhoz híven vásároltam egy újabb darabot a gyűjteményembe, amiért már „megérte” elmenni.

  [link]

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 93

 • Boldog Mikulást!

  Először is boldog névnapot minden Miklós nevezetű fórumozónak. Másodszor meg boldog mikulást, remélhetőleg mindenkinek meghozta a kötelezőt. További szép estét! :D

  [link]

  elektrotank 3 éve 5

 • Első tapasztalatok: CM Octane

  Bevezető:
  Sziasztok! Szeretném megosztani veletek az első tapasztalataimat az új billentyűzetemről, egeremről és egérpadomról. Ez egy egyszerű, végfelhasználói véleménykifejtés, semmi komoly teszt, így aki erre vágyik, annak tovább nem kell tovább olvasnia ezt a cikket :D Megpróbálom felsorolni mind az előnyeit, mind a hátrányait, összehasonlítva a régi perifériákkal.
  Szóval egy Cooler Master Octane-t vásároltam, ami köztudottan egy billentyű és egér kombó. Mindez egy Logitech Deluxe 250-s billentyűzetet és egy Genius NetScroll 120-as egeret váltott rá. Ezenkívül vásároltam egy Ozone Groundlevel (L méretű) egérpadot. Korábban nem volt egérpadom, szóval összehasonlítást nem tudok róla írni.

  Csomag:
  A csomagolás egy fekete, lilás, kékes, hatalmas betűkkel az Octane meg a gamer gear szavak... magyar kiosztás kiemelve. Kapunk a billentyű és egér tulajdonságairól leírást is. Hátul a szokásos leírások. Belül a billentyűzet zacsiban van, jobbra mellette egy hungarocellben és zacskóban az egér, alattuk pedig egy kis kézikönyv, mi tartalmazza a gomb funkciókat is, viszont magyar leírás nincs hozzá.

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 5

 • Tanuljunk Shuffle-t táncolni... vagy mit!

  Nos maga a tánc engem nem igazán hat meg (ha egyáltalán ez az), de ezt a videót előfordulhat, hogy többször is megfogom nézni! :K :B Igazán jó... oktatás! :))

  elektrotank 3 éve 9

 • A törésteszt...

  Egy 10 évesnek /vagy fiatalabb vagy öregebb/ tünő kölyök, egy mobil és egy kalapács. Vajon mi sül ki ebből?

  elektrotank 3 éve 4

 • Egyszer jól, másszor rosszul...

  Ma délelőtt táján kaptam a hírt, miszerint az egyik rokonomat elvitte a mentő, mivel agyvérzése volt. Ledöbbentem, mert tegnap ugyanezzel az úriemberrel még kezet fogtam, szót váltottam vele, semmi jel nem utalt a nem rég történtekre. Felhívta anyám a feleséget, aki sokáig nővérként tevékenykedett (vagy valami asszisztensként, pontosan nem tudom). Szerencsére jó hírt is kaptunk tőle, jobban van, felépülhet, de biztos lesz vagy fél év. Szinte le van bénulva. Az igazság az, hogy nagy szerencséje volt, mert az eset reggel történt. Fél órával az agyvérzése előtt még a saját lábán ment el WC-re és azzal is, hogy a felesége időben felismerte a tüneteket és hívta a mentőket. Különben lehet meghalt volna. Igazán jó ember, attól függetlenül, hogy néha sok mindenben nem értünk egyet, adott nekünk fát, és mivel hobbiként méhészkedett, mindig kedveskedett nekünk valamennyi mézzel, illetve szőlője is volt, ezért borral is.
  Egy jó barátom apja is pár hónappal ezelőtt összeesett, elvileg egy rög megakadt valahol az agyában és onnantól kezdve... a szája eldeformálódott, a karjait nem tudta mozgatni. Szerintem őt is az mentette meg, hogy időben észrevették. Tudtommal már Ő is jobban van, most viszont a férfi szegény feleségére hárult a feladat, hogy ellássa a családot: 4 gyerek, akik iskolásak, rájuk főzni, a férfit ápolni és még emellett dolgozni is, hogy ne haljanak éhen... szóval nincs kétségem afelől, hogy erős nők igenis léteznek!

  Folytatás...

  elektrotank 3 éve 2

 • Íme Thor kalapácsának titka

  Az elmúlt Bosszúállók filmek (2. rész) sok szó esett Thor kalapácsáról és annak súlyáról illetve működéséről. Sőt bizonyos fórumokban, kommentszekciókban elkezdték fejtegetni, hogy miért csak Thor tudja felemelni a kalapácsát, de a Vasember, Amerika kapitány miért nem. (Viziót most ne keverjük ide :D )
  Nos, íme a titok! :)

  elektrotank 3 éve 1

 • Akadt egy kis probléma...

  Akadt egy kis problémám a géppel, méghozzá az, hogy életre kelt... :DDD Érdekes, miután kikapcsolom a gépet, néha magától újra bekapcsol, valami random időpontban. Viszont azt is érdemes megjegyezni, hogy amint kikapcsoltam és megnyomok egy billentyűzet gombot, a gép egyből újra bekpapcsol. Az egérre (mozgatásra, kattintásokra) nem reagál. Szerintetek mi lehet a bibi? Gondoltam én már Bios resetre, esetleg valami Update miatt kapcsolhat be. Nézegettem a bios-t is, mindent rendben találtam, de lehet elsíklottam valami felett.

  Amit érdemes tudni:
  Windows 10-t használok (Pro verzió) x64, a frissítések be vannak kapcsolva
  A billentyűzetem PS/2-s
  Egy ASRock 880GXH/USB3 alaplapom van (nem életem legjobb lapja, de jelenleg nincs más)
  És egy Super Flower Leadex 750W Gold 80+ tápom van.

  A probléma már jó ideje jelen van, de volt, amikor nem kapcsolt be magától, de billentyűzetről ugyanúgy indítani lehetett. Semmi használható ötletem nincs, ezért várom az esetleges tanácsokat, javaslatokat, megoldásokat! :)

  Előre is köszönök mindent!

  elektrotank 3 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.