2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Az összes játék, amivel valaha játszottam #1

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem kell megijedni, ez a lista szerintem rövidebb lesz, mint gondolnátok. Nem vagyok játékos, és a számítógépem mindig is hiányt szenvedett jó videókártyákból stb... így a mostani játékokkal egyáltalán nem tudok játszani, sokáig (talán 2013 évvégéig, vagy 2014 februárig) csupán DDR1-es, AGP-s korszakú gépem volt, sima pentium procival, IDE-s vinyokkal. De lássuk a listát.

Mettől meddig: Valahol a 90 évek környékén, talán 2000-től, egészen a mai napig: 2015.01.21.

Lego Racers

Gyerekkorom egyik kedvenc játéka, nagyon sokat játszottunk vele, mindig az utolsó pályát tartottam a legnehezebbnek, a sivatagost pedig a legjobbnak. Sok átvágót találtunk és az ALT billentyűvel olykor még ágyúból is lehetett lőni.

Lego Racers 2

Közel se tetszett annyira, mint az első rész. Ezért sokat nem is játszottam vele. Az egy milliószor jobb volt szerintem.

Lego Drome Racers

Ezt a játékot is szerettem, bár sokat nem játszottam vele. Azt hiszem itt már feltűnnek a Technic féle legokütyük is.

Lego Star Wars

Örök klasszikus, tesómékkal toltam végig. Élvezet volt.

Lego Star Wars 2

Ugyanaz a véleményem, mint az első résszel kapcsolatban.

Lego Soccer Mania

Iszonyú sokat szórakoztunk ezzel a focis játékkal, vicces volt és gyerekként, mi nagyon élveztük.

Generally

Ez egy felülnézetes kis játék, többjátékos, ahol egymással vagy a géppel is játszhatunk, nagyon hangulatos, volt amikor egyszerre 4-en játszottunk rajta. És persze versenyeztünk, jókat nevettünk.

Atomic Bomberman

Ehhez is sok emlék fűz, sokat nevettük a vicces halálokon és sok képességet is lehetett kapni, főleg, amikor többen voltunk, és mindenki össze-vissza dobálta a bombákat :DDD

Prehistorik 2

Talán ez a legrégebbi játék, amivel kiskoromba játszottam. Szerettük a karaktert a nagy búnkos botja miatt és amiatt, hogy képes volt a sziklából hatalmas gyümölcsöket kiütni.

Terep 2

Örök klasszikus, a leges-leges legjobb játék, amivel valaha játszottunk akkor és most. Unoka testvéremmel 8-9 évesen képesek voltunk bekapcsolni a gépet hajnali 3-4-kor, csak hogy játszhassunk rajta. Imádtuk. Máig a szentereklye.

Bombs and Bugs

Hasonló játék az Atomic Bomberman-hoz, itt is különböző pályák vannak és képességek. Szerettük ezt is, de az AB-t jobban bírtuk.

Call of Duty 2

Gondolom nem kell mondanom, hogy frankó kis játék, hamar kijátszható stb... és én mondom, előbb játszanák ennek a multijával, mint bármelyik más COD-éval. Klasszikus, kedvenc. És a grafikai is igazán szép.

Call of Duty 4: Modern Warfare

A COD 2 mellett még ezt toltam ki, ez is tetszett, viszont néhol a régi gépen már akadt, ha jobb grafikán akartam tolni (1024x768 és egyéb beállítás :DDD ). A zombis multiját imádtam, mert csak abba túltam ölni :D A többit nem kamáltam mert a pályákat egyáltalán nem ismertem. Nem volt rossz, de a CoD 2 az igazi.

Battlefield 1942

Azt hiszem ez az első Csatatér, még haverral meg tesómékkal próbáltuk ki, hú... 1 napot játszottunk vele, de az a nap felejthetetlen máig. Sok röhögő görcsöt okozott, amikor próbáltunk leszállni, vagy a repülő szárnyain maradni repülés közben.

Battlefield 2

Nem volt rossz, toltuk botokkal, tesómmal is, jó volt, de nem vált a kedvenc játékommá.

Battlefield 3

A grafika, a hangok mind tök jók voltak, és még ölni is tudtam! De csak egy pár napig, hétig nálam lévő VGA-val tudtam kezdeni vele valamit. Azóta elő se vettem, mert meglehet el se futna.

Grand Theft Auto

Csak annyit mondok: ezzel ki nem játszott és kinek nem tetszett? :D

Grand Theft Auto 2

Ezt a GTA-t is ugyanúgy szerettem, mint az első részt.

GTA: Vice City

Ezt is szerettem. Amikor szamuráj kardozni is lehetett és levágni az emberek fejét... gyerek voltam így nem feltétlenül szerettem levágni az emberek fejét, de kellett a pénz :( :DDD

GTA: San Andreas

Szerintem egyik legjobb GTA (bár az ezutáni szériákkal nem játszottam már). Amikor még a Logitech kormányom volt, sokat toltam vele, főleg lakókocsival, de csak azért mert belülről lehetett látni rendesen az utat.

Mortal Kombat 4

Nem kell mesélni senkinek, jó volt. Mindig attól rettegtem, hogy ha veszítek többször vagy valami, akkor a végén beleesek abba a kútba, aminek a végén a kiálló hegyes dolgok felnyársalnak. Vártam, de mégse. :D

Jazz2

Nem is tudom hányszor vittem végig. Ha ma bármikor játszanom kéne, simán benne lennék. Kedvenc. Még a csalás kódokat is tudom fejből. ;]

Need for Speed 2

Ez talán a legrégebbi NFS, amivel én játszottam. Unokatesóm mutatta anno, ezzel is játszottunk.

Need for Speed: Underground

Örök kedvenc, mind az első, mind a 2. része. A zenék, az egyediség stb... szerettem.

NFS: Underground 2

Mint az elsőt, ezt is szerettem. Megfogott a sok tunilgolási lehetőség, a sok verseny, bár a gyorsulások folyton felhúzták az agyam. És a karrierben mindig elakadtam valahol, ezért 100%-s mentést töltöttem le... de kár érte. Egyszer majd végig kell vinnem valahogy. Kedvenc.

NFS: Most Wanted

Ez is egy állat játék, szuper jó, nem volt annyi tuningolási lehetőség, de új dolgokat is hozott be, ezért nagyon megtetszett és a verseny hangulata is elég egyedi volt szerintem.

NFS: Carbon

Sötét, és egyáltalán nem tetszett nekem. A boss harcokat utáltam a legjobban, ha rosszul vetted be a kanyart, már kezdődött előről. Rengetegszer felidegesítettem magam rajta. Több a rossz emlék, mint a jó.

NFS: Pro Street

Egy szó: pocsék.

NFS: World

Nem volt rossz, de nem estem tőle hanyatt, mára eléggé kihalt és meg is értem. Szóval dobtam.

Fifa 07

Ezzel sokat játszottam és sok baromságot csináltuk benne tesómékkal, haverokkal. Szóval sok emlék fűzödik ehhez is és anno ez volt az egyetlen fifa, ami úgy futott a gépemen normálisan. Faragó Richárd! :D

Fifa 13

Mindössze egy-két menetet mentünk haverral, ahol valamilyen váratlan módon győzni tudtam (3-ból 2-t nyertem). Pedig haver szokott rendesen fifazni. Történtek benne érdekes dolgok, szóval lehet előveszem még.

Superstar Chef

Hát nem a legjobb játék amivel valaha játszottam, viszont szép a grafikája, meg van a hangulata. Végigvittem már. Gyereknek jó játék.

Yu-Gi-Oh! Power of Chaos széria

Yugi, Joey, Kaiba felsorakozott. Ez egy három különböző játék az előbb felsorolt 3 taggal. Anno nagy Yugioh fan voltam, kártyáztam is, a játék által tanultam meg Yugiozni. Ma is előveszem, ha olyan kedvem van. Jó kis muri, főleg, amikor 3 játék paklija is használható, az ellenfelek ellen.

Elasto Mania

Sokat szórakoztunk ezzel, anno szomszédtól kaptuk kölcsön ezt a jószágot. Az alma gyűjtögetős motoros gyerekkorom egyik kedvenc motorosa.

Minecraft

Sokak által kedvelt és utált játék. Én kedveltem/kedvelem a kreativítása miatt. Haverral ha úgy van összeülünk néha-néha.

Tera

A grafika szép, többet nem tudok róla mondani, mert a túlzott akadozás elvette a kedvem az egésztől.

Aion

Jobban tetszett, mint a wow, úgy 20-25-s szintig juthattam benne, de ez is akadt, ezért elhanyagoltam, plusz elég nagy mérete is volt akkoriban.

Rusty Hearts

Kedveltem ezt a játékot, tetszett az oldal nézet, meg úgy minden, de valahogy abba maradt.

Dragon Nest

Talán az első anime MMO-m. Jó volt, de a 300 goblinos küldetést mindig elbuktam, voltam amikor bebugolt, a grafika se volt a legszebb, egyedül meg rossz volt játszani. Persze lettek volna társaim, de nem tudtam angolul így rossz volt (nem mintha most tudnék :DDD )

Euro Truck Simulator 2

Ez most is alig megy a gépemen, full lowon megy, 1600x1200 felbontáson és ennyi. Ha felkapcsolom a lámpát akkor már rossz, vagy ha egy alagútba érek :DDD Tudom, hogy élvezhetem ezt, de jön nem sokára (vagy már jött) patch hozzá, javul 1 kicsit. Kormánnyal élvezetes és a multira se panaszkodok.

Smite

Ma ezt toljuk nagyon sokszor. Haverokkal összeülünk, megyünk 1-2 kört, aztán megy mindenki a dolgára ha van, vagy beszélgetünk egyet.

Torchlight 2

Szeretem ezt a játékot, ez a Diablo féle stílus, ez a rajzos grafika és sok hozzá a kiegészítő. Mondjuk úgy, hogy ez az első PC-s játékom nekem, amit a saját pénzemen vettem. Ez még tavaly volt.

Diablo 3

Tetszik a játék, sőt a cinematic előzetesei is meggyőztek, de pénz és gép ügyileg akkor se és most se vagyok a toppon, szóval csak a demo-val játszottam.

Dragon Age Origins

Hát a kisablakok stb... nagyon tetszettek, a játék is fut nagyjából, csak kilépett (ncore edition) valami miatt, meglehet a crack a hibás. Azóta nem piszkáltam.

Grid Autosport

Ezt tesóm osztotta még meg. Tetszett, felnyomtam és jól szórakoztam rajta a kontrolleremmel. Rég nem játszottam vele, így majd ha lesz idő bepótolom :)

League of Legends

Játszottam vele, alapvetően nem rossz, de csak botok ellen vagyok hajlandó játszani. Egyrészt ott van siker élményem, másrészről annyira nem érdekel a multiplayer lehetősége.

Alian Swarm

5 percet talán ha játszhattam vele, mert internet kapcsolat stb... miatt úgy laggoltam, hogy haverral nem játszottunk szinte semmit. Azóta se játszottam vele.

Awesomenauts

Nem rossz játék, tetszik a grafikája bár még mindig nem teljesen értem az egészet. A cél az volt benne, hogy ne halljak meg. Néha sikerült teljesítenem, néha nem. Most nincs telepítve.

Bloody Trapland

TheVR által bemutatott videó miattam vettem ezt meg leárazáskor 200 forintért. Megérte. Bár arra még nem jöttem rá, hogy is lehet 2-n játszani, pedig karral is próbálkoztam meg végignyomogattam a billentyűt, bár biztos én vagyok buta.

Path of Exile

Szörnyű, legalább is nekem nem jött be egyáltalán.

Carmageddon 2

Imádtam, kedvenc. Kegyetlen volt szétzúzni a verdákat és gyalogoskat, embereket elütni ;]

Counter Strike 1.6

A CS-k közül ezzel toltam talán a legtöbbet. Anno botokkal, internetes korszakunkba magyar szervereken, főleg anno Buk_City-n. Ez is vett rá arra, hogy megtanuljam bekonfigolni a szervert vagy a saját csémet, az amx mod használatát stb... anno sokat foglalkoztam vele, ma már felét se tudnám megcsinálni lehet. :DDD

CS: Condition Zero

Sokat játszottam ezzel botokkal. Szerettem.

CS: Source

Sok emlék nem fűz hozzá, 1-2-t próbába nyomtam vele, de sose ment igazán jól a gépen és sose nyűgözött le. Jobban élveztem a moddolt 1.6-omat.

Expandlebrooooooos

Ismét a TheVR által, szeretem ezt a játékot. Egyik lány barátomat le is ültettem a gép elé (egyáltalán nem kocka), hogy játszunk. Jó élmény volt :DD

Dota 2

Nem tetszett. Valamiért nem. Nem rossz, de nem jött be.

Wolrd of Warcaft

Ez sem jött be, valami tünde nő voltam, haver tanított játszani. Egyetlen porcikája se mondta azt, hogy maradjak és játszak vele. Nem az én játékom úgy tűnik.

Team Fortess 2

Volt szerencsém kipróbálni, vicces egy játék. Ha egyszer mindenki úgy gondolná haverok közül, akkor tolhatnánk rajta.

Tomb Raider

Ez az új TB nagyon tetszett, főleg Lara miatt. Volt is egy lehetőség, így lecsaptam rá, meglehetett venni az összes TB részt, meg a DLC-t hozzá, szóval instant vétel volt.

Tomb Raider 1. rész...

... talán. Nem tudom melyik. De azt hiszem ez, béna voltam és az 1. pályán nem tudtam átjutni. Azóta egy TB-hez sem nyúltam, kivéve az újhoz :DDD

Total Immersion

Ez egy régi játék, akkor jó volt, valami ajándék CD volt, talán gabona pehelyhez? Nem tudom. Nem volt rossz játék.

V-Rally 3

(Azt hiszem 3, de ha nem, valamelyikkel biztosan játszottam) Anno sokat toltam, egyik havertól kaptam kölcsön. Szerettem ezt a Rally-s játékot, jól lekötött.

Ennyi elég mára. Nos, nem hittem volna, hogy ennyi játékkal játszottam, még én se. De most, hogy elkezdtem ezt írni, sok minden eszembe jutott. Azt hiszem csinálok egy 2. részt is. Felidézi a régi emlékeket, mulatságokat, szóval már ezért megérte ezt megírnom. Mint látjátok, nekem elég korlátozottak az erőforrásaim és a játékhozzáféréseim is, de hát ez van, épp emiatt inkább irogatok meg zenét hallgatok gépen. Persze a jövőben remélem tudok majd játszani is a mostani játékokon :K
Illetve ezúton is bocsánat a cikkben lévő képekért és helyesírási hibákért, nem ellenőriztem le. A következő cikkhez már külön, állandó méretű képeket szerkesztek, plusz a helyesírásra is jobban odafigyelek majd.

Köszönöm, hogy végig olvastad!

Hozzászólások

(#1) rdt89


rdt89
addikt

Szép lista, látom nagy Lego fan voltál. A számítógépek nekem se voltak egy erőgépek, ezért is vettem mellé konzolt, mert hosszú távon olcsóbb, mivel nem kell fejleszteni, kell kompromisszumot kötni, de cserébe sokkal nagyobb a játékkínálat, mint PC-n :) A Carmageddon-nál a 2-nek a képét raktad be, és a cím az egyet takarja (gondolom abból, hogy nincs szám írva a neve mögé). A Prehistorik 2 és Terep 2 nekem is nagy kedvenc. NFS-éknél a Pro Streetet tartom a széria legélvezetesebb tagjának és a Carbon-t. Underground 2-t tessék pótolni, azt kötelező saját erőből végig pörgetni, régen havi szinten egyszer minimum kiakasztottam (3-4 éven át). :) A GTA-ról meg nincs mit mesélni, az egy hatalmas mérföldkő volt. Mortal Kombat 1,2,3 kiamradt? Elastomania a maga egyszerűségével volt a legélvezetesebb. :) A mai napig játszok a Power Of Chaos szériával, az egy remekmű, pláne a hozzá készített honosítással. :) Várom a második részét a cikknek! :)

(#2) inspiroyhome


inspiroyhome
tag

Szép lista!
GTA SA :K

(#3) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

LEGO Racers!

Mekkora kedvenc volt!

(A többit meg se néztem, már itt elakadtam.) :D

(#4) 8th válasza BomiBoogie (#3) üzenetére


8th
őstag

Dettó, csak én a JJR2-nél. :P

(#5) westcoastog


westcoastog
veterán

Fú, fel sem tudom sorolni mennyi játékkal játszottam.

Lego racers isteni, ps1-en mennyit püföltem. :DDD
Vice city meg a best game ver.

(#6) BomiBoogie válasza westcoastog (#5) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Amikor szamuráj kardozni is lehetett és levágni az emberek fejét... gyerek voltam így nem feltétlenül szerettem levágni az emberek fejét, de kellett a pénz

A VC-nek óriási hangulata van, főleg az eredeti zenékkel.
Az elején, amikor megszólal a Billie Jean... :)

(#7) westcoastog válasza BomiBoogie (#6) üzenetére


westcoastog
veterán

2003-tól a megjelenésétől kezdve toljuk, hihetetlenül rá voltunk függve évekig.
Haver 14-szer vitte végig, jópárszor én is, és akkor a modolással töltött órákat sem említettem.
Majd mostanág akajruk haverral beszerezni ebayről papírdobozos változatban. :)

[ Szerkesztve ]

(#8) elektrotank válasza rdt89 (#1) üzenetére


elektrotank
tag

Köszönöm. Most is lego fan vagyok. Sőt anno mindig lego-t kaptam húsvétra, karácsonyra stb... Szerintem a Carmageddon 2-t akartam írni, majd átírom a címét, a kép jó :D Igen, a Mortal Kombat-ból 1-2-3 kimaradt, meg az utána következők is. Igen, én is letölöttem valamikor hozzá a honosítást :D Nagyon jó :D

@nagynorbiman
Köszönöm. Nagy játék volt :K

@BomiBoogie
Annak a zenének hihetetlen hangulata volt, akárhányszor beültem egy kocsiba, igyekeztem újra megtalálni azt a számot :DDD Kedvenc számom volt az egész játékban. :D

@westcoastog
Én máig azt mondom, hogy a Lego Racers az eddigi egyik legjobb lego játék, amit valaha készítettek.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9) D1Rect


D1Rect
félisten

Milyen géped van?
25-35eFt-ból lehet rakni olyat, ami elviszi még azokat is amire azt írtad, hogy azért hanyagoltad, mert nem volt hozzá gép.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#10) total90


total90
veterán

"Az összes nő akivel duktam" az, hogy néz ki ennyi játék után?

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.