2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hol is dolgozom...

    Jelenleg egy járműalaktrészeket gyártó cégnél.
    Az egész a tavalyi évben kezdődött. Miután lejárt a szerződésem az ezelőtti munkahelyemen s én bátorkodtam nem meg hosszabbítani, ezért augusztusban „könnyes” búcsút vettünk egymástól. Szeptemberben elkezdődött az utolsó évem a suliban, csak pár hónapig húzhattam így, kénytelen voltam újra munkába állni. Aztán behívtak tesztet írni. A teszt egy laptop-n zajlott. Az első amire figyelmeztettek, hogy ha lefagy akkor szóljak a szomszéd szobában lévő informatikusnak, mondom oké, jól kezdődik. A kérdőív sok kérdést tartalmazott és igazából fele ismétlődött és batári buta „kérdések” voltak.

    Ezekre válaszként az igaz és hamis válaszokat lehetett bejelölni. Haverom – Ő utánam jelentkezett – mondta, hogyan röhögött egész végig. Miután sikeresen levizsgáztam – mily meglepő – elérkezett az első nap. Az első nap 8-ra kellett mennünk, ott elvégeztük a papírmunkát illetve a kezünkbe nyomtak egyfajta papírköteget, ami leírta, hogy micsoda környezetbarát a cég, milyen lehetőségek vannak, mire kell figyelni és felhívta a figyelmet a különböző biztonsági tényezőkre s veszélyekre. Ezután megkaptuk a füldugót, a szemüveget és a kitűző kártyánkat. Az első nap unalmas volt.Nem szabadott semmit se csinálnunk, kizárólag csak nézhettük azt, amit csinálnak.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 25

  • Dilemma: Munka vagy iskola?

    Húsz éves vagyok, és már úgy két éve van munkaviszonyom, igaz ami igaz, kisebb megszakításokkal, eddig 2 munkahelyen volt részem. Az első hely a Letenyei Müller logisztikai központ volt, ami tulajdonképp egy raktár volt, ahol különböző árúk címkézésével, pakolásával stb... kellett foglalkozni, korábban már írtam erről egy cikket „Hol is dolgoztam” címen. Aki akarja, megtalálja a blogomon.
    Jelenleg Nagykanizsán dolgozom, egy Dynamic Technologis Hungary nevezetű cégnél, röviden csak raco. Később erről fogok írni egy cikket, hogy milyen hely is ez. A lényeg, hogy jobban élvezem itt tölteni a napjaimat, mint az ex-munkahelyemen. Nem kell annyi fizikai munkát végezni, jó a társaság, jók a főnökök, bár nem egy tiszta hely, mert gépekkel dolgozunk, amíg zabálják az olajat és előszeretettel szeretik a padlóra is vetni. Egyszóval cipőgyilkos egy hely. De mint említettem a kellemetlenségekről írok majd bővebben egy másik poszt keretében.
    Ami közös a két munkahelyben, hogy mindkettő alatt esti iskolába jártam (2 éves érettségi, szakma szükségeltetik hozzá). Idén, pontosabban 5 nappal ezelőtt június 20.-n kaptam meg az eredményeimet, az érettségim meg lett (erről is írok majd) és ahhoz képest, hogy sokat már a végén nem foglalkoztam vele, mert se idő, se kedvem nem volt, elég jól zártam. De felmerült bennem a kérdés, hogy tovább tanuljak e. Nos, elképzelés szerint ugyanabba az iskolába mennék vissza, csak annak egy másik épületébe.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 13

  • Az AMD Radeon R9 Fury X...

    Kiszivárogtak az első képek. Számomra tetszetősek, kíváncsi vagyok, hogy mit is tud majd igazán egy Titan X ellen, na meg a hűtés hatékonyságára is.

    elektrotank 9 éve 1

  • Meghalt Christopher Lee

    Olvastam egy filmes blogot, mire szembe találtam magam a következő hírrel: "Meghalt Christopher Lee". Kicsit szomorú lettem, hiszen egy nagyon jó színészt vesztett el a világ. Ő neki köszönhető a Drakula, a Gyűrűk Ura és a Hobbit Szarumánja, a Star Wars Dooku grófja és még számos film köthető a nevéhez. 93 évesen egy korházban halt meg.

    Béke poraira!

    elektrotank 9 éve 4

  • Valóságos GTA

    Sok videó készült már arról, hogy milyen lenne a GTA a valóságban, de erre ma bukkantam rá épp, és kitűnő színészi és operatőri munkáról tanuskodik. Konkrétan simán be lehet magunkat élni, mintha tényleg játszanánk, legalábbis nekem sikerült. Nem lenne rossz egy ilyen GTA :)

    elektrotank 9 éve 4

  • Az a bizonyos kamaszpanasz...

    Tegnap böngésztem az interneten és valami csodásra bukkantam. Igaz, ami igaz, nem mai darab, de szerintem azóta se sok minden változott a fiatalság körében, de inkább tévedjek, mintsem igazam legyen. Nem feltétlen akarom ide bemásolni a kérdést, inkább belinkelem: [link]

    Reménykedem benne, hogy ilyen eset nagyon ritkán van... :(

    elektrotank 9 éve 25

  • Az AMD processzorok útiterve

    – Elvileg – kiszivárgott az AMD processzorok útiterve az asztali PC-kre és a mobileszközökre.

    Az elmúlt években az Intel teljesítmény terén jóval beelőzte az AMD processzorokat. Olybá tűnik, hogy az FX széria is be fogja zárni a kapuját. Felmerül a kérdés, hogy mi is lesz az AMD sorsa. A most kiszivárgott kép(ek) erre a kérdésre ad(nak) választ.
    Jómagam AMD konfiggal rendelkezem, elégedett vagyok vele, persze nem a legerősebb, de még a jó öreg Phenom korszakból való. Nem rég került nyilvánosságra az R9-390X csúcskártyának lehetséges adatai és most ez. Véleményem szerint az AMD több mindenbe jobb, mint az Intel, például hőleadásban, az alaplapjuk jobban felszerelt ugyanazon Intel árért és a chipset-ük is jobb lehet, de amíg nincs egy megfelelő processzoruk addig felesleges ezekről tárgyalni. Olybá tűnik, hogy az AMD processzorok terén lesz változás, ugyanis mint látható 2016-ban folyamán jön a Zen architektúra.
    Én nem vagyok a téma szó-szólója, ezért engedjétek meg nekem, hogy idézzek (a cikk végén fel lesz tüntetve az eredeti forrás):

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 16

  • Witcher 3 és a problémák

    The Witcher: Wild Hunter pack

    Én is azon előrendelők közé tartoztam, akik várták a legújabb Witcher játék megérkezését. Mint a fenti képen látható, meg is kaptam a csomagomat. Az ára 13-14 ezer között mozgott és ezért elég sok mindent kaptam, köztük fémdobozt, pólót, matricákat, posztert, térképet, zenei cd-t, dlc-k stb... tehát egy szóval megérte megvenni – számomra legalábbis.

    GOG Galaxy rendszer
    Én GOG-os Witcher-t vettem. Bárki, aki ilyent vett, tudhatja, hogy adottak problematikák PC-n. GOG kliense – GOG Galaxy – nem feltétlenül úgy akart működni, ahogy azt szánták. Például a szoftver aktiválásnál órákig elgondolkozott, hogy most vajon mit is kéne tenni. Megszakítás után, egy kilépés meg belépés után már a könyvtáramban volt a játék.
    Személy szerint én a DVD-kről telepítettem a játékot. A kliens felismerte, hogy telepítve van, mégse akarta elindítani. Minden egyes alkalommal, mikor rákattintottál a Witcher parancsikonjára maga a kliens jött be. A beállításokban akárhogy állítgattam az útvonalat (még a játék mappáját is megadtam) sehogy se akarta elfogadni, mindig azt írta, hogy játékot nem talált és még az elérhető szabad területre is panaszkodott, holott elegendő helyem volt.

    Folytatás...

    elektrotank 9 éve 22

  • Cápán lovagló nácizombik...

    ... ezt ígéri az Asylum riválisa, a Marctopolis Film.
    Jó szórakozást az előzeteshez.

    elektrotank 9 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.