2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

A Sharkoon Rush ER1 füles...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem régiben szereztem (vásároltam) magamnak egy fejhallgatót mikrofonnal együtt. Sokat vacilláltam mire is lenne szükségem. A szűkös keret végett egy Sharkoon Rush ER1-re esett a választásom, főleg azért, mert nem nézett ki olyan rosszul illetve a vásárlók pozitív véleményt írtak róla. Mikor én vettem, kevesebb volt mint 6000 forint, mostani áráról nincs fogalmam.

A csomagolás
A doboz, amiben kapjuk dizájnos, jól kinézős, érdeklődést felkeltő. A doboz elején megkapjuk, hogy kinek is ajánlott ez a füles, az egyik oldalán a specifikációkat, a másikon néhány közeli képet, a hátulján pedig némi leírást, pozitívum, hogy van magyar nyelvű leírás is. A dobozon belül már komorabb a hangulat, egyszerű kis vékony, átlátszó műanyag tartót találunk, benne egy figyelmeztetéssel, ami a halláskárosodásra int, már ha hangosan hallgatjuk a dolgokat.

Mit ígér a doboz?
-PC sztereó headset zárt kialakítással és vezetékre szerelt hangerő-szabályozóval, valamint némítás funkcióval
-Kiváló kidolgozás
-Kivételesen kényelmes viselet a párnázott fejpántnak a puha füllhallgató-párnáknak (fül körüli) köszönhetően
-Egyszerű csatlakozás 3,5 mm-es jack-dugóval (mikrofon és fülhallgató)
-Csuklós mikrofon
-Alkalmas játékokhoz, multimédiához és beszédalkalmazásokhoz (pl. VoIP, TS)

No, lássuk eleget tesz e nekik.

Külső
Külsőleg nem a legletisztultabb, de azt nem mondanám, hogy rosszul néz ki vagy azt, hogy csicsás, inkább dizájnos, bár lehet ezt nem mindenkinek veszi be a gyomra. Színét tekintve fekete, fehér és narancssárga. Műanyagból készült termék, de nem bóvli, sokkal keményebbnek és tartósabbnak érződik, amikor megtapogatja az ember. Új lenyomatokat nem igen őriz, legalábbis én nem vettem észre rajta a sajátomat meg másét se.
A fül része fekete színű, szivacsozott, közepesen keménynek mondanám, nem túl puha, de nem is túl kemény. Beljebb egy narancssárga vászon takarja el a műanyag, lyukacsos hangszóró részt. A fejtámla része fekete színű, szivacsozott ez is, tetején pedig a Rush felirat van belemintázva. Érdemes megjegyezni a füles mintázatait, pl. a hangszórónál a narancssárga bordázott részt, vagy a végig futó kis bemélyedéseket, amik szerintem inkább feldobják, mintsem rontják a kinézetét. Mondhatni, hogy nem unalmas.
A fejhallgató állítható méretű. A felső rész kis fehér részén látható a Sharkoon felirat. A mikrofon ugyanúgy fehér, rajta az ER1 logója. A vezeték gumizott, így nem rojtosodhat, de szép, dizájnos, fekete színű, ami közvetlenül csatlakozik egy kis egységbe, ahol lehet állítani a hangerőt, a mikrofont lenémítani illetve van rajta pár lyuk, ami az egységbe beépített mikrofont szolgálja (csukló mikrofon). Rajta az ER1 logó. A vezeték 2,4 méter hosszú, ami számomra pozitívum.

Az első benyomások
Először a mikrofont nem tudtam tökéletesen tesztelni, mivel sajnos a gépházam előlapi bemenetével nem stimmel valami, kissé recseg, mintha nagy lenne az elektromos zaj, az alaplapi mikrofon bemenetbe pedig egy másik mikrofon vége tört bele a bóvli átalakító miatt. De tesómnál tökéletesen tiszta a hang, így panasz nem lehet rá, nem recseg, nem ropog, viszonylag a zajt is szűri. Állítható, olyan kattogos fajta, tehát ha beállítod egy pozícióba, nem fog elkalandozni más merre (fel-le) – remélhetőleg.
Az első felvételnél eléggé szorított a régi G-shark-hoz képest. Mostanra kicsit lazult, ami nem tudom, hogy benne lévő fémet minősíti e vagy csak megszoktam már a viselését. Mindenesetre akárhogy is történt, nekem pozitívként hatott, hogy kicsit lazult a szorítás, kényelmesebbé vált a viselése. Ha hosszútávon akarod magadon hordani, az kicsit kényelmetlen. Szerintem, ha olyan fickó vagy hölgy vagy, akinek fontos az órákon át tartó kényelem vagy akkora gamer vagy (hogy le sem veheted), vagy terjedelmesebb időre kell a munkád miatt, akkor ez nem a legjobb választás, de ez is mint sok minden más, megszokható.
Viszonylag jól zár, sokkal jobban mint az előző fülesem, ráadásul árához képest elég jól szól. Igaz, nem fogja az összes körülötted lévő zajt kiszűrni, de érezhetően elhalkul a környezeted. Hangzásilag én a középkategóriát jelölném meg. Van basszus és magas is, jól kiadja a hangokat, több zenén is teszteltem. Játékokra is alkalmas. Filmeken nem igen, azoknál jobban szeretem, ha nem kell viselni semmit, tehát puszta hangszórókra teszem a voksom, ettől függetlenül videóknál, animéknél is megállja a helyét. Természetesen, ha Te egy stúdió minőségi fülesből váltasz erre, szerintem érezni fogod a különbséget, nekem mindenképp előrelépés az előző fülesemhez képest.
Jó az ár/érték aránya, szerintem. Aki nem akar méregdrága füleseket vásárolni vagy nincs meg hozzá a megfelelő keret, ez tökéletes választás erre. Hasonlíthatni nem fogom egyikhez sem, mert az a G-shark és ez a Sharkoon volt rajtam hosszútávon, így lehet van ennél sokkal jobb választás, jobb árban. Aki tehetősebb, úgy sem ezt fogja vásárolni, aki pedig ezt nézte ki magának, mint felhasználó, csak ajánlani tudom, persze néhány kompromisszumot kell azért kötni. Senki se számítson arra, hogy ez egy tökéletes füles, vannak hibái, de ezek a hibák nem teszik rosszá.

Végére itt egy kis videó a termékről

Értékelés
Nos, mint írtam, ez a füles nagy előre lépés az előzőhöz képest, de reálisan nézve a dolgokat és pár szempontot megvizsgálva rájöhetünk, hogy léteznek ennél jobbak is. A doboz ígérete a kényelemről kicsit eltúlzott és a kivételes kidolgozás is vonhatna maga után egy-két példát, mert én már láttam ennél szebbet is, persze nem ilyen árban. Az ár/érték arány jó, én összességében, az elmúlt 1-1,5 hónap tapasztalata után 10-ből 7,5-t adok rá.

10/7,5

UI: A képek nem saját forrásból származnak!

Köszönöm, hogy elolvastad! :R :K

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.