2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • linux szerver a topon

    top - 13:05:12 up 208 days, 20:57, 2 users, load average: 2770.02, 3133.22, 2815.21
    Tasks: 7056 total, 825 running, 5821 sleeping, 0 stopped, 410 zombie
    Cpu(s): 9.4%us, 4.0%sy, 0.0%ni, 83.2%id, 0.1%wa, 0.0%hi, 3.3%si, 0.0%st
    Mem: 12324876k total, 9087292k used, 3237584k free, 431284k buffers
    Swap: 11717624k total, 0k used, 11717624k free, 4396520k cached

    mikor beléptem, még 3400 fölött volt a load. mire lemásoltam, már csak ennyi :)
    kicsit elszabadult benne pár pppoe meg pppd, most 5519 darab várja a békés timeoutját.

    jó cucc ez, bírja, ha ütik. nincs túlméretezve nyilván, a csúcsnál is maradt még 3 giga ram üresen :)

    bambano 12 éve 7

  • A hálátlan dög

    A héten a szüleimnél voltam, akkor láttam az állatfarmot. Anyáméknál nagyon felszaporodtak a macskák, van hat kismacska. Kiszúrtam az egyiket, egy hófehér, kicsit girhes macsekot.

    Hagyta magát megsimogatni, nagyon békésen üldögélt a teraszon. Mikor rendesebben megnéztem, kiderült, hogy a csipája beragasztotta mindkét szemét, úgyhogy nem lát semmit. Nosza, kaptam egy zsepit, megnedvesítettem és kidörgöltem a csipát a szeméből. A macsek egész jól tűrte, bár nem szó nélkül. És következett a hála:

    a dög, amikor kipattant mind a két szeme, rámnézett, felborzolta a szőrét, leugrott a székből és világgá rohant.

    hálátlan dög. mondom én...

    bambano 12 éve 56

  • filmkritika: rtlklub

    Mielőtt sommáznám a summáznivalót, egy kis eszme-csere a filmek életciklusáról.

    A filmek kereskedelmi életciklusa a forgatás befejezése után a vágás, utómunkák, stb. végeztével a mozikban kezdődik. Itt a legális útvonalat figyelembe véve premier mozikban, majd mindenféle mozikban játszák a filmet. Ha már kifacsartak belőle mindent, amit a moziban ki lehet, akkor régiókódonkénti rabszolgaságodnak megfelelően megveheted dvd-n vagy újabban bd-n. Ha ezen a piacon is lekaszálták a zsetont, akkor szoktak a filmek általában bekerülni a mainstream tv-kbe, kábeles adókra. Itt is előbb a prémium mozicsatornák, majd a kereskedelmi tv-k, legutoljára a közszolgálati tv-k veszik meg a vetítési jogot. Ezt a sorrendet kicsit fűszerezi, hogy menő országban élsz vagy te vagy a row.

    Amikor ez az irányvonal kifújt, akkor jön a konténer vagy a nagy ketrec. A teszkóban a közlekedési folyosók közepére kivágnak egy bazi nagy rácsos konténert, amibe homlokrakodókkal beleömlesztik szép ízlésesen a film raktáron ragadt dvd példányait, meg azokat, amelyeket hazai kalóz és nem kalóz hiénák gyártanak le. Indul a nagy bizakodós visszaszámlálás, először 2k, 1500, 1000, 600, 450 forintos árcédula, majd később a tutti ajánlat, csak úgy mehetsz ki a bótbúl, ha kettő ilyet elfogadsz ajándékba.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 24

  • spammerland: iwiw

    Az iwiwen mostanában gyakorlatilag egy dolog történik: szorgos robotok regisztrálnak és tolják agyatlanul a spamet ezerrel. Sokan pusztán ezért törlik a regisztrációjukat.

    Nem értem, miért nem bírnak két apróságot megtenni az iwiwesek:
    - korlátozni az egy üzenethez megadható címzettek számát
    - beállíthatóvá tenni, hogy hány napos regisztrációval fogadjak üzenetet. beállíthatnám, hogy pl. 200, akkor a 4-5 napos friss spamregek nem tudnának szemetet küldeni.

    törlés lesz a vége, ha az idióta iwiw nem lép erre semmit. meg nem csinálnak rajta normális elérhetőséget a gépházhoz.

    bambano 12 éve 8

  • opel, autótervezés, bulvár

    idézet innen: "Az Opel nagy feladatot tűzött maga elé: olyan autót próbáltak készíteni, amely a puszta megjelenésével leveszi a lábáról a vásárlókat"

    Megmondom én, mivel lehet levenni a lábáról az embereket, főleg a tájékozottabbját:
    - két ordas nagy kipufogóval hátul
    - itt-ott elszórt v8 feliratokkal
    - valami utalás arra, hogy megértették, mit nevez az anyacég kisblokknak meg nagyblokknak
    - az se baj, ha hátul látszik a diffi.
    - kisebb hordóra hajazó kerekekkel.

    nem gömböc cukimuki felhúzhatós bevásárlókocsikkal...

    bambano 12 éve 8

  • gyerekszáj 20120708: Elvira

    Csemete most jön haza nyaralásból, ezt úgy kell érteni, hogy ebben a pillanatban is ül a vonaton. Gondoltam megnézem elvirán a menetrendet, mit ír, találtam egy jó kis klikket, amire kijön egy google maps alapú térkép, amire a vonat gps-e feltölti, hogy éppen hol áll.

    Talkolok a gyerekkel, hogy megnézzem, mennyit késik a cucc. Végül megkérdezem, hogy átküldjem az url-t, akarja ő is nézni? Válasz:
    "ó apa én RAJTA ÜLÖK! egy kicsit jobb real time grafika meg stb..." :P

    bambano 12 éve 4

  • ÁSZF: kezeltessék magukat

    Ez a blogbejegyzés arról szól, hogy elkezdtem olvasni a leendő isp ászf-et és közben mindenféle gondolat merül fel bennem. Leginkább az, hogy aki ezt az egészet kitalálta, annak kezeltetnie kellene magát.

    1. Ajánlattétel

    A leendő ügyfél, akit mostantól Ajánlattevőnek hívunk, ajánlatot tesz a szolgáltatónak. Erről már akkor is azt gondoltam, hogy egy rendkívül beteg dolog, amikor biztosítóknak tettünk ajánlatokat és azt a méltóságos nagyérdemű rablóbanda kegyeskedett elfogadni. Tehát nem a biztosító harcol a piacon az ügyfelekért vagy szerez ügyfelet, hanem te ajánlatot teszel neki, ő meg ül a kristálypalotájában és azt elfogadja.

    2. Az ászf mérete

    Volt egy ilyen irányelv az új ászf kidolgozásával kapcsolatban, hogy legyen egyszerűbb, közérthetőbb, hiszen egyre több ember köt szerződést, egyre többeknek okoz értelmezési problémát az ászf. Ez teljesen jó, méltányos és követendő irányelv. lett vóna, ha. ha az új ászf javaslat nem lenne 103 oldalas a régi 63-65 oldal körülivel szemben.

    3. a közérthetőségről.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.